mohikanac12 je napisao/la:.

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
mohikanac12 je napisao/la:.
Sad u četvrtak sam gledao Partizan - Manchester United, i vazda mi na takvim utakmicama bude krivo što nikako da napravimo taj iskorak, da i mi to napokon doživimo. Jbt, gledam njihov jug kako grmi, svi ko jedan, sve četiri tribine na nogama cijeli meč, United na koljenima, ono baš nestvarno...braco je napisao/la:Jednu od ljepših rečenica je napisao @mohikanac neki dan je napisao bi prije uvijek izabrao da stadion bude pun nego titulu.
Brate vjeruješ kako si ovo napisao da sam se odmah sjetio tvog posta koji si napisao u aprilu 2017. za našu posjetu i kad pročitam ove podatke naježim se.Virtu4l je napisao/la:Sad u četvrtak sam gledao Partizan - Manchester United, i vazda mi na takvim utakmicama bude krivo što nikako da napravimo taj iskorak, da i mi to napokon doživimo. Jbt, gledam njihov jug kako grmi, svi ko jedan, sve četiri tribine na nogama cijeli meč, United na koljenima, ono baš nestvarno...braco je napisao/la:Jednu od ljepših rečenica je napisao @mohikanac neki dan je napisao bi prije uvijek izabrao da stadion bude pun nego titulu.
Samo se nadam da ću to jednom doživiti sa Željom, i što se mene tiče, kopaj me...
Virtu4l je napisao/la:Da još jednom pohvalim posjetu na Grbavici. Trenutno nam je prosjek 7.035 gledalaca po utakmici. Još da napomenem da imamo daleko najskuplje ulaznice u ligi.
Poređenja radi, u Hrvatskoj bi bili drugi odmah iza Hajduka (8.853), u Srbiji bi bili isto tako drugi iza Zvezde. U poređenju sa nekim jačim ligama, recimo u Španiji smo bolji od prvoligaša Eibara, u Belgiji bi bili negdje u sredini, kao i u Rusiji, u Portugalu bi bili odmah iza velikana... imaju neki klubovi iz Championshipa, 2BL i Segunde od kojih smo bolji.
U Mađarskoj i Slovačkoj bi bili najposjećeniji, u Češkoj bi bili četvrti, u Danskoj bi bili treći, u Norveškoj peti, u Grčkoj četvrti, u Austriji peti, u Turskoj osmi, itd, itd...
I onda neko dođe i kaže kako smo rupa, a imamo nešto u čemu smo bolji od 90% klubova u Evropi. Mediji se naravno nikada neće sjetiti da ovo napišu, a svi podaci su veoma lako dostupni.
Dobro si to napisao, baš sam neki dan napisao post na tu temu:Virtu4l je napisao/la: ↑28 okt 2019, 23:52To je mogao biti početak jedne prave priče koja se trebala ispratiti na terenu. Muka mi je kad čujem 'nas dvije hiljade bolesnika smo uvijek tu, ne trebaju nam derbi navijači, i slično'...
Pa da se gledaju samo 'bolesnici', 90% stadiona u Evropi bi zjapilo prazno. Kod nas još uvijek važi ona 'šta ću na utakmici koji qrac da mi neko razbije glavu ili da gledam seljački fudbal i smiješne igrače'. Puna su nam usta sporta, nekog naboja, qrca palca, a realno smo kita, mislim na sve generalno, ne samo na nas.
Evo liga se skratila, trebala se desiti koncentracija kvaliteta na manje klubova, ali ništa, opet smo kanta za nabijanje u Evropskim takmičenjima. Za to krivim savez, državu, pa onda klubove i sve nas.
Klubovi iz regiona su uglavnom u istom sranju kao i mi, ali eto, oni bar napreduju u Evropi pa se sve to nekako kompenzuje.
Zvezda je prošle godine imala prosjek 13 hiljada, a ove sezone ima 5 hiljada navijača u prosjeku, a ljudi igraju grupe Lige šampiona drugu godinu zaredom. Znači ni odlični rezultati i titule ti ne garantuju apsolutno ništa kad je posjeta u pitanju.
U Hrvatskoj je isto, Hajduk drži svoj prosjek, 12-13 hiljada, tu su neprikosnoveni, ali zato Dinamo ove godine ima prosjek 2.500 navijača po utakmici, a isto tako razvaljuju u Evropi kao Zvezda.
Ostale lige neću ni spominjati, Slovenija, Crna Gora, Makedonija... porazni podaci.
Pazi sad ovo, posljednje kolo u 6 liga našeg regiona,
BiH 15.000
Hrvatska 12.000
Srbija 9.500
Makedonija 8.000
Slovenija 6.000
Crna Gora 1.500
Oko 52.000 posjetilaca, dakle dovoljno za jedan pun stadion u Njemačkoj. Ovo su grube cifre. S tim da Srbija ima 2, odnosno 3 utakmice više po kolu u odnosu na nas i Hrvatsku.
Vidite što nam pokvariše Šabana ove dilajle poput Livaje i Vranješa, a nekad je bio fino dijetebraco je napisao/la: ↑16 okt 2019, 14:11Većinu ljudi boli qrac za ovom ligom, ja kad predložim nekoj osobi (mimo ovih s kojim idem na utakmicu) da ide na Želju ljudi mi se počnu smijat u facu, kažu kakav Željo i ova kukuruz liga, nemam pametnija posla. Ili ostanu gledat u toplini doma preko streama Želju ili gledaju sport klubove. I to nije samo kod nas nego u čitavom regionu. Gledam baš posjete ovih jačih klubova iz regiona. Evo npr. DInamo i Zvezda ko 2 najjača kluba. Znači imaju rezultate strašne posljednjih godina, marketing na nivou, stalno objavljuju stvari na društvenim mrežama itd. Ali opet im posjeta u domaćim takmičenjima nije nešto. Pa evo Dinamova najveća posjetu na Maksimiru ove sezone je bila 3000 ljudi. Zvezdine utakmice na Marakani su isto slabo posjećene u odnosu na broj stanovnika Beograda i onolike armije navijača. Protiv Inđije je došlo 4-5 hiljada ljudi, protiv Mladost Lučani 4.500 ljudi, protiv Javora 6000.
Jednostavno u čitavom regionu vlada neka apatija. Ne samo u fudbalu, nego i u drugim aspektima društva/života.
Zasad nema zvanične potvrde takve informacije, ali uticajni atinski mediji pišu da je gazda kluba naložio treneru Kostenogluu da mesec dana ne računa na usluge Ognjena Vranješa.
I to nije sve. Koliko se situacija izmakla kontroli najbolje ilustruje činjenica da će pored Vranješa biti kažnjena još četvorica igrača sa prostora bivše Jugoslavije. Reč je o napadaču Deletiću, Hrvatu Livaji, Bosancu Šabanadžoviću, kao i bivšem vezisti Crvene zvezde Nenadu Krstičiću. Oni su u ponedelja veče ostali do kasno u noćnom provodu. To su i ovekovečili snimcima na društvenim mrežama. Svi nabrojani će biti novčano kažnjeni.
moj avatar fercera ... ima ih par sa sadržajem koji je toliko dubok da ih je nemoguće izbrisati
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 49 gostiju.