FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

braco
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la braco » 28 okt 2019, 18:10

mohikanac12 je napisao/la:.
:clap:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 okt 2019, 21:39

braco je napisao/la:Jednu od ljepših rečenica je napisao @mohikanac neki dan je napisao bi prije uvijek izabrao da stadion bude pun nego titulu.
Sad u četvrtak sam gledao Partizan - Manchester United, i vazda mi na takvim utakmicama bude krivo što nikako da napravimo taj iskorak, da i mi to napokon doživimo. Jbt, gledam njihov jug kako grmi, svi ko jedan, sve četiri tribine na nogama cijeli meč, United na koljenima, ono baš nestvarno...

Samo se nadam da ću to jednom doživiti sa Željom, i što se mene tiče, kopaj me...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 okt 2019, 23:09

Sad malo listam transfermarkt i gledam gdje su završili svi oni silni puleni koje smo dovodili posljednjih godina,

Hervas - FC Honka (Finska 1)
Bevab - SV Worgl (Austrija 3)
Križman - Giannina (Grčka 2)
Radinović- Proleter (Srbija 1)
Toskas - Anagennisi (Kipar 2)
Pozder - TSV Hertha (Njemačka 6)
Šećerović - AE Larisa (Grčka 1)
Muhammed M. - HNK Gorica (Hrvatska 1)
Husić - FC Llapi (Kosovo 1)
Mehremić - Aves (Portugal 1)
Projić - Kolubara (Srbija 2)
Elsner - Al Nasr S. (Oman 1)
Boccaccini - Carpi (Italija 3)

Neki su bez kluba, dosta ih je ostalo u našoj ligi, da ih ne nabrajam... kakav je to skup antitalenata na koje se svršavalo, uz dužno poštovanje pojedincima.

Jedino mi je žao Boccaccinija, koji je bio odličan i žao mi je Uglješe koji je imao sve predispozicije da bude dobar igrač
Voli te tvoje Sarajevo.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 28 okt 2019, 23:16

Virtu4l je napisao/la:
braco je napisao/la:Jednu od ljepših rečenica je napisao @mohikanac neki dan je napisao bi prije uvijek izabrao da stadion bude pun nego titulu.
Sad u četvrtak sam gledao Partizan - Manchester United, i vazda mi na takvim utakmicama bude krivo što nikako da napravimo taj iskorak, da i mi to napokon doživimo. Jbt, gledam njihov jug kako grmi, svi ko jedan, sve četiri tribine na nogama cijeli meč, United na koljenima, ono baš nestvarno...

Samo se nadam da ću to jednom doživiti sa Željom, i što se mene tiče, kopaj me...
Brate vjeruješ kako si ovo napisao da sam se odmah sjetio tvog posta koji si napisao u aprilu 2017. za našu posjetu i kad pročitam ove podatke naježim se.
Virtu4l je napisao/la:Da još jednom pohvalim posjetu na Grbavici. Trenutno nam je prosjek 7.035 gledalaca po utakmici. Još da napomenem da imamo daleko najskuplje ulaznice u ligi.

Poređenja radi, u Hrvatskoj bi bili drugi odmah iza Hajduka (8.853), u Srbiji bi bili isto tako drugi iza Zvezde. U poređenju sa nekim jačim ligama, recimo u Španiji smo bolji od prvoligaša Eibara, u Belgiji bi bili negdje u sredini, kao i u Rusiji, u Portugalu bi bili odmah iza velikana... imaju neki klubovi iz Championshipa, 2BL i Segunde od kojih smo bolji.

U Mađarskoj i Slovačkoj bi bili najposjećeniji, u Češkoj bi bili četvrti, u Danskoj bi bili treći, u Norveškoj peti, u Grčkoj četvrti, u Austriji peti, u Turskoj osmi, itd, itd...

I onda neko dođe i kaže kako smo rupa, a imamo nešto u čemu smo bolji od 90% klubova u Evropi. Mediji se naravno nikada neće sjetiti da ovo napišu, a svi podaci su veoma lako dostupni.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 28 okt 2019, 23:52

To je mogao biti početak jedne prave priče koja se trebala ispratiti na terenu. Muka mi je kad čujem 'nas dvije hiljade bolesnika smo uvijek tu, ne trebaju nam derbi navijači, i slično'...

Pa da se gledaju samo 'bolesnici', 90% stadiona u Evropi bi zjapilo prazno. Kod nas još uvijek važi ona 'šta ću na utakmici koji qrac da mi neko razbije glavu ili da gledam seljački fudbal i smiješne igrače'. Puna su nam usta sporta, nekog naboja, qrca palca, a realno smo kita, mislim na sve generalno, ne samo na nas.

Evo liga se skratila, trebala se desiti koncentracija kvaliteta na manje klubova, ali ništa, opet smo kanta za nabijanje u Evropskim takmičenjima. Za to krivim savez, državu, pa onda klubove i sve nas.

Klubovi iz regiona su uglavnom u istom sranju kao i mi, ali eto, oni bar napreduju u Evropi pa se sve to nekako kompenzuje.

Zvezda je prošle godine imala prosjek 13 hiljada, a ove sezone ima 5 hiljada navijača u prosjeku, a ljudi igraju grupe Lige šampiona drugu godinu zaredom. Znači ni odlični rezultati i titule ti ne garantuju apsolutno ništa kad je posjeta u pitanju.

U Hrvatskoj je isto, Hajduk drži svoj prosjek, 12-13 hiljada, tu su neprikosnoveni, ali zato Dinamo ove godine ima prosjek 2.500 navijača po utakmici, a isto tako razvaljuju u Evropi kao Zvezda.

Ostale lige neću ni spominjati, Slovenija, Crna Gora, Makedonija... porazni podaci.

Pazi sad ovo, posljednje kolo u 6 liga našeg regiona,

BiH 15.000
Hrvatska 12.000
Srbija 9.500
Makedonija 8.000
Slovenija 6.000
Crna Gora 1.500

Oko 52.000 posjetilaca, dakle dovoljno za jedan pun stadion u Njemačkoj. Ovo su grube cifre. S tim da Srbija ima 2, odnosno 3 utakmice više po kolu u odnosu na nas i Hrvatsku.
Voli te tvoje Sarajevo.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 29 okt 2019, 13:09

Forum cijeli - plavo bijeli
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 29 okt 2019, 13:11

Plavo je srce u meni!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 29 okt 2019, 13:15

Mi smo Željini Željo je naš!
Zadnja izmjena: mohikanac12, dana/u 29 okt 2019, 13:21, ukupno mijenjano 1 put.

Biće Željo opet Šampion!

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 29 okt 2019, 13:16

A sto je dobar forum, milina uci

mohikanac12
Kontakt:

Post Postao/la mohikanac12 » 29 okt 2019, 13:19

Sve avatare izbrisali...

Biće Željo opet Šampion!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 29 okt 2019, 13:39

Bolje ono prije bilo. Makar si mogao staviti normalno avatar, a sad nista zivo ne podrzava.
Mislim izgled je dobar, ali ovo za avatar uzas.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Mamlaz
Kontakt:

Post Postao/la Mamlaz » 29 okt 2019, 13:41

LjoZee je napisao/la:
29 okt 2019, 13:39
Bolje ono prije bilo. Makar si mogao staviti normalno avatar, a sad nista zivo ne podrzava.
I ja sam se napatio za avatar, i odustao hahaaha

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 29 okt 2019, 13:43

De vratite sve kako je i bilo :lol:

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 29 okt 2019, 14:08

Virtu4l je napisao/la:
28 okt 2019, 23:52
To je mogao biti početak jedne prave priče koja se trebala ispratiti na terenu. Muka mi je kad čujem 'nas dvije hiljade bolesnika smo uvijek tu, ne trebaju nam derbi navijači, i slično'...

Pa da se gledaju samo 'bolesnici', 90% stadiona u Evropi bi zjapilo prazno. Kod nas još uvijek važi ona 'šta ću na utakmici koji qrac da mi neko razbije glavu ili da gledam seljački fudbal i smiješne igrače'. Puna su nam usta sporta, nekog naboja, qrca palca, a realno smo kita, mislim na sve generalno, ne samo na nas.

Evo liga se skratila, trebala se desiti koncentracija kvaliteta na manje klubova, ali ništa, opet smo kanta za nabijanje u Evropskim takmičenjima. Za to krivim savez, državu, pa onda klubove i sve nas.

Klubovi iz regiona su uglavnom u istom sranju kao i mi, ali eto, oni bar napreduju u Evropi pa se sve to nekako kompenzuje.

Zvezda je prošle godine imala prosjek 13 hiljada, a ove sezone ima 5 hiljada navijača u prosjeku, a ljudi igraju grupe Lige šampiona drugu godinu zaredom. Znači ni odlični rezultati i titule ti ne garantuju apsolutno ništa kad je posjeta u pitanju.

U Hrvatskoj je isto, Hajduk drži svoj prosjek, 12-13 hiljada, tu su neprikosnoveni, ali zato Dinamo ove godine ima prosjek 2.500 navijača po utakmici, a isto tako razvaljuju u Evropi kao Zvezda.

Ostale lige neću ni spominjati, Slovenija, Crna Gora, Makedonija... porazni podaci.

Pazi sad ovo, posljednje kolo u 6 liga našeg regiona,

BiH 15.000
Hrvatska 12.000
Srbija 9.500
Makedonija 8.000
Slovenija 6.000
Crna Gora 1.500

Oko 52.000 posjetilaca, dakle dovoljno za jedan pun stadion u Njemačkoj. Ovo su grube cifre. S tim da Srbija ima 2, odnosno 3 utakmice više po kolu u odnosu na nas i Hrvatsku.
Dobro si to napisao, baš sam neki dan napisao post na tu temu:
braco je napisao/la:
16 okt 2019, 14:11
Većinu ljudi boli qrac za ovom ligom, ja kad predložim nekoj osobi (mimo ovih s kojim idem na utakmicu) da ide na Želju ljudi mi se počnu smijat u facu, kažu kakav Željo i ova kukuruz liga, nemam pametnija posla. Ili ostanu gledat u toplini doma preko streama Želju ili gledaju sport klubove. I to nije samo kod nas nego u čitavom regionu. Gledam baš posjete ovih jačih klubova iz regiona. Evo npr. DInamo i Zvezda ko 2 najjača kluba. Znači imaju rezultate strašne posljednjih godina, marketing na nivou, stalno objavljuju stvari na društvenim mrežama itd. Ali opet im posjeta u domaćim takmičenjima nije nešto. Pa evo Dinamova najveća posjetu na Maksimiru ove sezone je bila 3000 ljudi. Zvezdine utakmice na Marakani su isto slabo posjećene u odnosu na broj stanovnika Beograda i onolike armije navijača. Protiv Inđije je došlo 4-5 hiljada ljudi, protiv Mladost Lučani 4.500 ljudi, protiv Javora 6000.

Jednostavno u čitavom regionu vlada neka apatija. Ne samo u fudbalu, nego i u drugim aspektima društva/života.
Vidite što nam pokvariše Šabana ove dilajle poput Livaje i Vranješa, a nekad je bio fino dijete :P
Zasad nema zvanične potvrde takve informacije, ali uticajni atinski mediji pišu da je gazda kluba naložio treneru Kostenogluu da mesec dana ne računa na usluge Ognjena Vranješa.

I to nije sve. Koliko se situacija izmakla kontroli najbolje ilustruje činjenica da će pored Vranješa biti kažnjena još četvorica igrača sa prostora bivše Jugoslavije. Reč je o napadaču Deletiću, Hrvatu Livaji, Bosancu Šabanadžoviću, kao i bivšem vezisti Crvene zvezde Nenadu Krstičiću. Oni su u ponedelja veče ostali do kasno u noćnom provodu. To su i ovekovečili snimcima na društvenim mrežama. Svi nabrojani će biti novčano kažnjeni.

kerimatomic1921
Kontakt:

Post Postao/la kerimatomic1921 » 29 okt 2019, 15:11

E finog si se drustva uhvatio Šabane :rol: :rol:

Livaja - Vranjes, pa ne moze gore
ŽELJEZNIČAR ZA ŽIVOT CIJELI.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 29 okt 2019, 15:13

Mamlaz je napisao/la:
29 okt 2019, 13:41
LjoZee je napisao/la:
I ja sam se napatio za avatar, i odustao hahaaha
moj avatar fercera ... ima ih par sa sadržajem koji je toliko dubok da ih je nemoguće izbrisati :thumbup: :mrgreen:

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 29 okt 2019, 15:16

LjoZee je napisao/la:
Trebalo bi biti ok. Jos je testna faza, pokusat cemo otkloniti sve nedostatke.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 29 okt 2019, 15:44

Anel em ne igra em popusi 10.000 KM

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 29 okt 2019, 15:57

Baš moćno izgleda na androidu, fali par sitnica, ali srediće se to valjda.
Voli te tvoje Sarajevo.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 29 okt 2019, 17:08

Fenomenalno izgleda :bih:
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 49 gostiju.