FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Lik
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lik » 02 mar 2019, 07:56

Danas samo pametno, valjda nece padat kisa i biti lose vrijeme, juce dan izmisljen bio...
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 02 mar 2019, 08:23

Divan dan za ponjet kisobran. Standardno nase uglavnom se okrene na dan tekme vrijeme :damn:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 02 mar 2019, 08:25

Dadox je napisao/la:Vidite kako Dortmund pade ..a imali lagodni situaciju do jucer..kriza dosla po svoje..nema zajebancije nigdje..jako samo
Nije mi namjera kritikovati i unaprijed ti se izvinjavam ako kod tebe izazovem takav osjecaj. Cesto na ovom forumu procitam; pa, eto, i Barselona izgubi, Real padne, Borusija krizira... Porediti nas i njih u tom kontekstu, u najmanju ruku je neukusno i djetinjasto. Pricamo o visestrukim rvropskim i nacionalnim prvacima, ekipama koje su pravile fudbalsku istoriju, mijenjale tok i tazvoj i samu esrnciju fudbala. Izvlaciti paralele između nasih i njihovih kriza je banalizovanje i samar svakom ljubitelju fudbala, bez obzira koliko ja volio FKS i crkavao od te ljubavi.
Jednostavno, jadni smo mi i bijedni za bilo kakvu komparaciju sa prosjecnim turskim klubom, a ne sa velikanima. Sto prije to shvatimo, prije cemo se izdici iz blata u kojem, realno, tavorimo. Zato nemamo pravo ni na krize, ni na neuspjeh, nego samo na rad, zalaganje, disciplinu, red, ucenje i poklapanje usima.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 02 mar 2019, 08:30

Danasnjom pobjedom aBd dolazimo u stuaciju da u SB idemo nikad rastereceniji... Sto bi moglo dati dobar rrzultat, znajuci kako igramo dole...

Samo pametno, bez podcjenjivanja... I bit ce pobjeda aBd...

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 02 mar 2019, 08:30

Nisam trener, niti umisljam da jesam, ali danas bih, zbog kise i jamacno mekanog terena, poslao "laksu", odnosno brzu postavu. Ne znam u kakvoj su spremi, ali bih volio da zaigraju od prve minute Kapic, Resic, Sabanovic, Crepulja, Crepaldi, Handzic i ostali mlađi i lakši igrači

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 02 mar 2019, 08:50

VenamaHrabrih je napisao/la:Nisam trener, niti umisljam da jesam, ali danas bih, zbog kise i jamacno mekanog terena, poslao "laksu", odnosno brzu postavu. Ne znam u kakvoj su spremi, ali bih volio da zaigraju od prve minute Kapic, Resic, Sabanovic, Crepulja, Crepaldi, Handzic i ostali mlađi i lakši igrači
I onda kad budevremi da je.bemo husrefu odcdo :rol:
Mozes 3-4 igraca promjeniti, ali se kockati sa komplet skoro ekipom....
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 02 mar 2019, 08:56

Zar je padalo u Sarajevu, il pada i sad? Boga mi, Breza suncem obasjana od ranog jutra. :D
Kasnimo par sati za vama. :lol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 02 mar 2019, 08:57

Može i Crnički onda danas upasti u prvu postavu... :mrgreen:

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 02 mar 2019, 09:02

skoroalen je napisao/la:Zar je padalo u Sarajevu, il pada i sad? Boga mi, Breza suncem obasjana od ranog jutra. :D
Ne pada više a nije nešto Bog zna ni padalo veoma slaba kišica.
ISTINA ZA VEDRANA!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 02 mar 2019, 09:08

Lecler je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:Zar je padalo u Sarajevu, il pada i sad? Boga mi, Breza suncem obasjana od ranog jutra. :D
Eh odlično. Dosadilo mi je svaki put kisnut na Koševu, valjda danas ne naleti. :thumbup:
Al fakat smo mi prokleti s tom kišom. Sjećam se da je jednom i komentator neki spominjao kako kiša uvijek počne onda kad Sarajevo igra.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 02 mar 2019, 09:09

Pantelija je napisao/la:
VenamaHrabrih je napisao/la:Nisam trener, niti umisljam da jesam, ali danas bih, zbog kise i jamacno mekanog terena, poslao "laksu", odnosno brzu postavu. Ne znam u kakvoj su spremi, ali bih volio da zaigraju od prve minute Kapic, Resic, Sabanovic, Crepulja, Crepaldi, Handzic i ostali mlađi i lakši igrači
I onda kad budevremi da je.bemo husrefu odcdo :rol:
Mozes 3-4 igraca promjeniti, ali se kockati sa komplet skoro ekipom....
Licno, Husrefa ne volim i smatram da nije za trenera. Ali, to je moje licno misljenje i ne pada mi na pamet da mu psujem, ili nesto u tom smislu, nego postujem funkciju koju obavlja u timu koji vodi. Bez obzira na rezultat, igrace i trenera uvijek ispratim pljeskom, jer su oni moji i volim ih, te im dajem podrsku bez obzira na sve. Ali i dalje mislim, a imam i razloge, da je Husref, uz duzno postovanje, los i jednodimenzionalan trener.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 02 mar 2019, 09:11

skoroalen je napisao/la:
Lecler je napisao/la:
Eh odlično. Dosadilo mi je svaki put kisnut na Koševu, valjda danas ne naleti. :thumbup:
Al fakat smo mi prokleti s tom kišom. Sjećam se da je jednom i komentator neki spominjao kako kiša uvijek počne onda kad Sarajevo igra.
Noc i jutro su bili vlazni uz neku slabu kisicu, barem na Dzidzi. Tesko da ce do tekme vlaga ispariti i teren se stvrdnuti.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 02 mar 2019, 09:17

Oprezno danas, bez podcjenjivanja jer u suprotnom se možemo okliznut a to nam sad najmanje treba.

Eventualna pobjeda bila bi zlata vrijedna.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 02 mar 2019, 09:24

Grdno se varate ako mislite da ce se ova ekipa opustiti.Jednostsvno momci grizu,svjesni su da je titula blizu i danas će letjeti kao da igramo protiv Zrinjskog.Posebno što imamo i jaku konkurenciju u ekipi,zdravu atmosferu, a igrači sa klupe jedva čekaju da dobiju šansu.Danas očekujem raštrcano Sarajevo i da se utakmica riješi već u prvom poluvremenu.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 02 mar 2019, 09:36

Takođe mislim da danas neće bit problema. Mi imamo napokon ekipu koja može i probijat bunkere. Imamo Crepulju koji uvijek zna bacit savršenu loptu na igrača, Kapića i Rahmana koji mogu raspalit sa distance, Šišića koji je prebrz i može probit uvijek po boku, dva napadača slične građe al ipak različitih karakteristika (Merso bolje čita igru i uzima duele, jači je u skok igri, dok je Hare eksplozivniji i puno bolje igra nogom, ima odličan šut itd).
Kako bih volio da vidim ovog Crničkog makar u jednoj utakmici. Imam feeling da nije doveden tek tako.

ShofaII
Kontakt:

Post Postao/la ShofaII » 02 mar 2019, 09:44

Danas ce krupa povesti a na kraju cemo mi pobjediti sa 7:1
Sabanovic jedan, Šišić tri, Handza dva i jedan Vladan iz penalaklana ;)
I jedan po izboru foruma hahahhaa
Pesimista: ne moze gore od ovoga
Optimista: moze moze

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 02 mar 2019, 10:16

VenamaHrabrih je napisao/la: Licno, Husrefa ne volim i smatram da nije za trenera. Ali, to je moje licno misljenje i ne pada mi na pamet da mu psujem, ili nesto u tom smislu, nego postujem funkciju koju obavlja u timu koji vodi. Bez obzira na rezultat, igrace i trenera uvijek ispratim pljeskom, jer su oni moji i volim ih, te im dajem podrsku bez obzira na sve. Ali i dalje mislim, a imam i razloge, da je Husref, uz duzno postovanje, los i jednodimenzionalan trener.
Mozes li objasniti ovo jednodimenzionalan trener?
Po mom nekom laickom sudu to je kada trener je samo ofanzivan ili samo defanzivan. Ili voli nadigravanje a ne zna se postaviti na bunker itd?
U sezoni u kojoj das najvise golova haman od kad se igra PLBiH i imas najbolju gol razliku od kad se igra liga. U kojoj samo Siroki je primio manje golova i to 1 manje ti pricas kao "ti" ne cijenis Husrefa. Ti si obican mahalsko interesdzijski bot. Eto to ti je istina. Husref je ubjedljivo najbolji trener u BiH. I to pokazuje sad i pokazivao je i ranije. Neki koji se ovdje glorifikuju kao bolji od Husrefa tipa Marinovic npr nema jedne trecine Husrefovih uspjeha ni u BiH ni u Euro utakmucama. Ima Husref i mana. Npr Hebibovic. Ima ih svaki trener i Guardiola i Klop. Marinovic i Sliskovic bi osvojili samo karte za kino da im nije saveza i HDZ podrske.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 02 mar 2019, 10:28

Čovjek je napisao fin, konstruktivan post ba. Nema potrebe za napadanjem bilo koga, nije uvrijedio nikog. I po mom mišljenju Husref nije trener za Sarajevo kakvo mi želimo. Pa evo, koji bi trener najavio za uzvrat EL istu formaciju kao u prvoj utakmici? Taktičko samoubistvo, posebno protiv takvog vuka kakav je Gasperini. I tako, ima propusta, uvijek ista formacija i taktika, kasne izmjene...
Ne pada mi na pamet da ga vrijeđam, cijenim ga kao trenera i drag mi je, legenda je, al ne vidim ga kao trenera koji bi nas odveo u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Bordo1946
Kontakt:

Post Postao/la Bordo1946 » 02 mar 2019, 10:30

VenamaHrabrih je napisao/la: Licno, Husrefa ne volim i smatram da nije za trenera. Ali, to je moje licno misljenje i ne pada mi na pamet da mu psujem, ili nesto u tom smislu, nego postujem funkciju koju obavlja u timu koji vodi. Bez obzira na rezultat, igrace i trenera uvijek ispratim pljeskom, jer su oni moji i volim ih, te im dajem podrsku bez obzira na sve. Ali i dalje mislim, a imam i razloge, da je Husref, uz duzno postovanje, los i jednodimenzionalan trener.
Istog sam mišljenja. Poštovanje, al nije trener koji će se recimo prilagoditi protivniku. Jednostavno Husref nema tu inteligenciju ni šmek za takve stvari. Igra istu formaciju koju smo igrali onu sezonu kad smo sa njim uzeli titulu 2007. Ista formacija, stil igre isto je sve. Voli iskusnije, visoke i agresivnije igrače. Ja ne znam jel ikad promjenio formaciju u ovoj ili prošloj sezoni. Da se prilagodi terenu ili stilu igre.

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 02 mar 2019, 10:40

Previše mi pametujemo ,ne zaboravite da smo narod koji je nedavno nosio vodu Torabiju.
ISTINA ZA VEDRANA!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Chony533, johntravolta123, Morpheus i 51 gost.