Najžešća rivalstva između nogometnih klubova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: Najžešća rivalstva između nogometnih klubova
ARIS - PAOK je onako (subjektivno) za mene najveći gradski derbi na Balkanu. Inače o rivalstvima sam već ranije pisao i davao svoja mišljenja i dalje stojim da su pogotovo politički nastrojeni klubovi imali i najjača rivalstva (da ne nabrajam redom).
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security
Crvena Zvezda-Partizan
Olimpijakos-Panatenaikos
Boka-River
Lazio-Roma
Millwall-West Ham
derbi kao sto je Inter-Milan se ne moze ubrajati u ovu grupu,jer je samo fudbalski kvalitetan nikako nije "najzesci".Gradski derbiji imaju neku samo sebi svojstvenu draz ,tako da ko nije osetio napetost gradskog derbija ne moze o njima ni diskutovati niti ih porediti sa nekim derbijima tipa Real-Barsa
ili Hajduk-Dinamo,napeto jeste ali to traje samo par sati nikako 10 dana pre i posle kao sto je slucaj sa beogradskim derbijem 
Olimpijakos-Panatenaikos
Boka-River
Lazio-Roma
Millwall-West Ham
derbi kao sto je Inter-Milan se ne moze ubrajati u ovu grupu,jer je samo fudbalski kvalitetan nikako nije "najzesci".Gradski derbiji imaju neku samo sebi svojstvenu draz ,tako da ko nije osetio napetost gradskog derbija ne moze o njima ni diskutovati niti ih porediti sa nekim derbijima tipa Real-Barsa

.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Milwall -West Ham iz filma, al' onako, od tekmi sto sam gled'o mi je Fener-Galata.
Ima jos velikih al' i ovaj je medju njima, mozda spomenut River Plate i Bocu te Glasgow i Celtic.
Ima jos velikih al' i ovaj je medju njima, mozda spomenut River Plate i Bocu te Glasgow i Celtic.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Ponovo od sljedece sezone

El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Dortmund - Schalke
celtic-rangers 

Jedan od najboljih, jer imaju jednu od najboljih prica zbog cega se i biju za titulemudovište je napisao/la:celtic-rangers

Ko preradjena verzija Jovanke Orleanke

Tu si u pravu. S toga je to previse "religijski" derbi za moj ukus.Arnelinho je napisao/la:Jedan od najboljih, jer imaju jednu od najboljih prica zbog cega se i biju za titulemudovište je napisao/la:celtic-rangers![]()
Bas zato ima neku posebnu draz za mene...nekak me asocira na vitestvo, srednji vijek, borbe prsa u prsa,taktickih odluka na licu mjesta itdTribalian je napisao/la:Tu si u pravu. S toga je to previse "religijski" derbi za moj ukus.Arnelinho je napisao/la:Jedan od najboljih, jer imaju jednu od najboljih prica zbog cega se i biju za titulemudovište je napisao/la:celtic-rangers![]()

A mene su zadivili navijaci Galate i Fenera kad sam gled'o nj tekmu zadnji put, bilo je galame, vike, dreke, bakljade,pirotehnike, izgreda i cega sve ne...

Evo ti neko moje vidjenje. Ta mrznja izmedju katolika i protestanata je prevelika, s toga ne znam ni sta da mislim o tome,kao sto rekoh mozda je to previse za moj ukus. Al kontam sta ti pricas. Sreo sam se sa navijacima Rangersa ,2007. u Beogradu, sa mladjom ekipom njihovom ,mislim relativno mladjom prosek godina 25-30,oteli smo im 2 zastave ja mislim na Obilicevom vencu. Posle utakmice sam ih video sve iz neposredne blizine, delovali su mi vise nego smesno
masa nekih cilagera od 60 godina
. Da mi neko da ,da biram dal bih isao na Rangers-Seltic ili Zeljo - Sarajevo ,odabrao bih ovo drugo bez razmisljanja.
A turci su posebna prica,oni se kolju dosta izmedju sebe,inace prosle godine na Karaburmu na tekmu Ofk Beograd-Galatasaraj, doslo je svega 20-tak Turaka,pa sam se tu malo razocarao.

A turci su posebna prica,oni se kolju dosta izmedju sebe,inace prosle godine na Karaburmu na tekmu Ofk Beograd-Galatasaraj, doslo je svega 20-tak Turaka,pa sam se tu malo razocarao.
Tribalian je napisao/la:Evo ti neko moje vidjenje. Ta mrznja izmedju katolika i protestanata je prevelika, s toga ne znam ni sta da mislim o tome,kao sto rekoh mozda je to previse za moj ukus. Al kontam sta ti pricas. Sreo sam se sa navijacima Rangersa ,2007. u Beogradu, sa mladjom ekipom njihovom ,mislim relativno mladjom prosek godina 25-30,oteli smo im 2 zastave ja mislim na Obilicevom vencu. Posle utakmice sam ih video sve iz neposredne blizine, delovali su mi vise nego smesnomasa nekih cilagera od 60 godina
. Da mi neko da ,da biram dal bih isao na Rangers-Seltic ili Zeljo - Sarajevo ,odabrao bih ovo drugo bez razmisljanja.

Mada ja bih radije ako mozes da dodjes na tekmu Sarajevo-Zeljo,nego Zeljo -Sarajevo

OFK sam nekad sipatis'o, al' sad vise ne

Zbog ovog sad moram zapalit cigaru, ne podsjecaj

Stara dobra vremena

Ma buraz,meni u BiH uvek draze bilo Sarajevo

Nisam toliko upucen u to rivalstvo,ali znam da je Kardif imao problematicne navijace.don_burza je napisao/la:Cardif - swansea
Cadiz -Xerez .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
http://en.wikipedia.org/wiki/South_Wales_derbyTribalian je napisao/la:Nisam toliko upucen u to rivalstvo,ali znam da je Kardif imao problematicne navijace.don_burza je napisao/la:Cardif - swansea
to je taj
uz milvol i vest hem jedan od vecih
Thomas Müller - Fußballgott
Ti nemas pojma sta znaci naslov ove teme : Najžešća rivalstva između nogometnih klubova !Andres je napisao/la:Najveci derbi je Barca-Real ! Razlozi:O utakmici se prica mjesec dana prije nje! Svi laprdaju o njoj , svaki dan 100 novih tekstova o EL Classicu...Tu nema izrazitog favorita...Igraju vjerovatno dva najveca kluba u Svijetu , u tim klubovima su igrali sve najbolji igraci sviejta iakd , kao sto igraju i sada, igracki kvalitet je doveden do savrsenstva , ambijetn savrsen , Mrznja - prevelika , ujednacenost i neizvjesnost takodjer ! A to ima li tih fajteva i ostalog , ima ali brate ovo nije Argentina ovo je Evropska unija !
nemos poredit Superclassico sa ovim derbijem, kad igraju Barca i Real to je najgledanija utakmica godine , svako ima svoga favorita... Kolko ljudi prati River-Boca ??? Kakvi tamo igraci igraju ??? itditd
ako je Marsana i zaostalost odnos jacine derbija onda poimanje vam je smjesno.....
Mancho -Lvp - bio nekad velik derbi sada je to obicna utakmica , jer tu ima samo 1 favorit! Mancho dominira , i tu nema niti napetosti ,niti neizvjesnosti , a to da li se mrze , mrze se ali ne kao Katalonci i Madridzani , a da li se tuku , ne tuku se jer Drotovi jebu u mozak !
Jedan je EL Classico !
Koja , bolan mrznja ja mrznje , niko , nikom ne hebe mater na utakmici kako treba

Jarane : Gdje su baklajde , koreografije , mrznja kakva : religijska , drzavnca ova ona treba neko od njih da ima navijace pa da onda bude DERBY !
Fla-Flu
a sad zakljucajte temu
a sad zakljucajte temu

Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
Vidis ni za to rivalstvo nisam znao. Od Spanaca znam za onaj baskijski derbi Atletik Bilbao- Sosijedad.juznjak> je napisao/la:Cadiz -Xerez .
Bas sad procitah,interesantno.don_burza je napisao/la:http://en.wikipedia.org/wiki/South_Wales_derbyTribalian je napisao/la:Nisam toliko upucen u to rivalstvo,ali znam da je Kardif imao problematicne navijace.don_burza je napisao/la:Cardif - swansea
to je taj
uz milvol i vest hem jedan od vecih
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.