BiH na Eurobasketu 2022

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

lumani
Kontakt:

Re: Eurobasket 2022

Post Postao/la lumani » 22 jul 2022, 08:10

Ghuraba je napisao/la:
22 jul 2022, 00:21
lumani je napisao/la:
21 jul 2022, 23:00
Ghuraba je napisao/la:
21 jul 2022, 22:05
Zar nam se isplati ici tako daleko radi utakmica protiv neatraktivnih reprezentacija i zar Estonija nije bliza Rusiji od Litvanije? :think: Da podsjetim, Rusija vrsi agresiju nad Ukrajinom, a upravo zbog te agresije nismo htjeli ici u Litvaniju. Posljedice toga su da smo ostali bez Bosnica i Pasalica.
Zar je Muha stvarno gubitak :shh:
Uvijek se uhvatis za neku najmanje bitnu stvar. Eto zamisli da njegovo ime nisam ni napisao, jer je daleko manji gubitak u odnosu na Bosnica. Nije poenta ni u gubicima, nego u nelogicnostima koje nam podvaljuju Amer Colan i ekipa. Putujes u zemlju koja granici s Rusijom (agresorom) radi NEBITNIH utakmica, a nisi htio ici u zemlju koja ne granici s Rusijom radi ZVANICNIH utakmica. Zar nisu mogli dogovoriti neki turnir s balkanskim reprezentacijama... :facepalm:

Cekaj ,nije samo BIH na Turniru ima ih vise :( a to za Litvaniju,bilo proslo druze..a i Sam Bosnic je izjavio ,koga je strah neka ostane ciku.Nemoj bolan tih Balkanskih Turnira,znas kakav smo mi Narod,vise vremena na moru nego U dvorani.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 jul 2022, 19:02

Ma bitno da se igraju pripremne,nisu ni Belgija ni Estonija toliko losi
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 23 jul 2022, 13:25

niste shvatili decki procitajte post od @Ghuraba jos jednom, jednostavno nema logike odbikes ici na zvanicnu utakmicu u zemlju koja nema doticajni teritorijalni tacaka sa Rusijom, a ides igrati nebitan turnir u zemlju sa kojom Rusija granici, samo jedna u nizu lazi i nelogicnosti u reziji Colana.

da u ovoj drzavi ima i jedan slobodni medij pa da ga javno pitaju kako su prodali papire za Matkovica jel Rada kaze da su "skupo platili" papire, zasto su otjerali Bosnica, zasto kroje spisak selktoru, zasto smo jedina drzava u kojoj Amar i Luku ne mogu dobiti papire i da li su svjesni sta smo sa tim izgubili????
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 23 jul 2022, 18:34

InatSilniBosanski je napisao/la:
23 jul 2022, 13:25
niste shvatili decki procitajte post od @Ghuraba jos jednom, jednostavno nema logike odbikes ici na zvanicnu utakmicu u zemlju koja nema doticajni teritorijalni tacaka sa Rusijom, a ides igrati nebitan turnir u zemlju sa kojom Rusija granici, samo jedna u nizu lazi i nelogicnosti u reziji Colana.

da u ovoj drzavi ima i jedan slobodni medij pa da ga javno pitaju kako su prodali papire za Matkovica jel Rada kaze da su "skupo platili" papire, zasto su otjerali Bosnica, zasto kroje spisak selktoru, zasto smo jedina drzava u kojoj Amar i Luku ne mogu dobiti papire i da li su svjesni sta smo sa tim izgubili????
Ma hajde objasni to kontrasu Lumanom, koji se po obicaju uhvati za neku glupost i profula cijelu poentu.
Planovi su definirani i urađeni po onom što su bivši i sadašnji selektor tražili. Jedan dio priprema je plaćen, međutim, upitan je konkretno taj odlazak u Estoniju na pripremni turnir. Pokušavamo kupiti karte i osigurati smještaj za igrače. Stoga smo aplicirali kod naših komercijalnih banaka za pozajmicu kako bi mogli pokriti prvi val troškova i čekamo odgovore od njih – objasnio je Čolan.

Ukoliko podrška izostane reprezentativnim selekcijama prijeti najcrnji scenarij.

– Naravno da razlog za brigu imamo i vrlo brzo se može desiti da krenemo s otkazivanjem. Prvo od mlađih selekcija pa dalje. Nadam se da do toga neće doći, ali ako dođe mi ćemo morati gasiti jednu po jednu selekciju – zaključio je Čolan.

Garza i Alibegović
Čolan je potvrdio da se Savez obratio FIBA-i kako bi se Luki Garzi i Amaru Alibegoviću skinule “zvjezdice” i dodijelio status domaćih igrača.

– Želimo da imamo više igrača u rosteru, ali znamo da samo jedan stranac može igrati. Tako se desilo da ne možemo dobiti Luku Garzu i Amara Alibegovića kao domaće igrače već kao igrače sa „zvjezdicom“, s obzirom da su rođeni u drugoj državi i nisu imali pasoš prije 16 godine, što je neko FIBA-ino pravilo da bi se moglo promijeniti državljanstvo. Mi smo na osnovu toga i slučaja koji smo imali vezano za Karla Matkovića tražili od FIBA-e da se pokrene procedura i skine “zvjezdica” s tih igrača – objasnio je Čolan.
Nikad mi nece biti jasno zbog cega putujes tako daleko radi dvije bezvezne prijateljske utakmice, a ovamo places da nemas para. Mogli su, recimo, vidjeti s nacelnikom Ilidze da im obezbijedi onu dvoranu i da organizuju turnir sa Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom. Tako bi odigrali 2-3 neuporedivo jace pripremne utakmice, a ne bi ni feninga potrosili.

Vise ne prica da su pokrenuli nekakve tuzbe zbog slucaja Matkovic. Odjednom se promijenila prica i sad kao na osnovu tog primjera djeluju i zele skinuti zvjezdice Amaru i Luki, a zapravo Matkovic nikad nije ni bio u istoj situaciji kao njih dvojica.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 23 jul 2022, 22:53

Ghuraba je napisao/la:
23 jul 2022, 18:34
23 jul 2022, 13:25

Ma hajde objasni to kontrasu Lumanom, koji se po obicaju uhvati za neku glupost i profula cijelu poentu.
Planovi su definirani i urađeni po onom što su bivši i sadašnji selektor tražili. Jedan dio priprema je plaćen, međutim, upitan je konkretno taj odlazak u Estoniju na pripremni turnir. Pokušavamo kupiti karte i osigurati smještaj za igrače. Stoga smo aplicirali kod naših komercijalnih banaka za pozajmicu kako bi mogli pokriti prvi val troškova i čekamo odgovore od njih – objasnio je Čolan.

Ukoliko podrška izostane reprezentativnim selekcijama prijeti najcrnji scenarij.

– Naravno da razlog za brigu imamo i vrlo brzo se može desiti da krenemo s otkazivanjem. Prvo od mlađih selekcija pa dalje. Nadam se da do toga neće doći, ali ako dođe mi ćemo morati gasiti jednu po jednu selekciju – zaključio je Čolan.

Garza i Alibegović
Čolan je potvrdio da se Savez obratio FIBA-i kako bi se Luki Garzi i Amaru Alibegoviću skinule “zvjezdice” i dodijelio status domaćih igrača.

– Želimo da imamo više igrača u rosteru, ali znamo da samo jedan stranac može igrati. Tako se desilo da ne možemo dobiti Luku Garzu i Amara Alibegovića kao domaće igrače već kao igrače sa „zvjezdicom“, s obzirom da su rođeni u drugoj državi i nisu imali pasoš prije 16 godine, što je neko FIBA-ino pravilo da bi se moglo promijeniti državljanstvo. Mi smo na osnovu toga i slučaja koji smo imali vezano za Karla Matkovića tražili od FIBA-e da se pokrene procedura i skine “zvjezdica” s tih igrača – objasnio je Čolan.
Nikad mi nece biti jasno zbog cega putujes tako daleko radi dvije bezvezne prijateljske utakmice, a ovamo places da nemas para. Mogli su, recimo, vidjeti s nacelnikom Ilidze da im obezbijedi onu dvoranu i da organizuju turnir sa Srbijom, Hrvatskom i Crnom Gorom. Tako bi odigrali 2-3 neuporedivo jace pripremne utakmice, a ne bi ni feninga potrosili.

Vise ne prica da su pokrenuli nekakve tuzbe zbog slucaja Matkovic. Odjednom se promijenila prica i sad kao na osnovu tog primjera djeluju i zele skinuti zvjezdice Amaru i Luki, a zapravo Matkovic nikad nije ni bio u istoj situaciji kao njih dvojica.

:rol: :bow: Jos nisi prezalio izdajicu Bosnica ...mozda Estonci placaju nas trosak(barem za Hotel :rol: :rol: ,jaka je to drzava..

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 24 jul 2022, 00:06

Tebi je Bosnic izdajica, a Djedovic heroj. :clap:

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 24 jul 2022, 00:37

Ja sam misljenja da ima bar malo sposobnosti Amar je mogao lagano papire dobiti, da su sposobni tipa Hrvata preko menadzera i stele u FIBI sredili bi papire i Garzi.

Plus jedan dobar plej da ga naturalizujes, tu pricamo vec o jako ozbiljnoj ekipi koja je u stanju, ako je dobro vodena sa klupe da se "potuce" sa svakim.
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 24 jul 2022, 04:33

Beko je napisao/la:
22 jul 2022, 06:23
lumani je napisao/la:
21 jul 2022, 23:00
Ghuraba je napisao/la:
21 jul 2022, 22:05
Zar nam se isplati ici tako daleko radi utakmica protiv neatraktivnih reprezentacija i zar Estonija nije bliza Rusiji od Litvanije? :think: Da podsjetim, Rusija vrsi agresiju nad Ukrajinom, a upravo zbog te agresije nismo htjeli ici u Litvaniju. Posljedice toga su da smo ostali bez Bosnica i Pasalica.
Zar je Muha stvarno gubitak :shh:
Nije Muha gubitak.

Gubitak je sto momci kao Amar, Luka, Nemanja, Nihad i Karlo nece ili ne mogu da igraju za BiH iz bilokakvih razloga.

:shh:
Nijedan Hrvat nije gubitak..jer da bi izgubio nesto moras to imati, svi ti hrvati da ne mogu igrati za Hrvatsku ne bi svjedno igrali za nas
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 24 jul 2022, 07:15

Nemamo para za takmicenja?
dobre guzove ima Belma

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 24 jul 2022, 09:42

Ghuraba je napisao/la:
24 jul 2022, 00:06
Tebi je Bosnic izdajica, a Djedovic heroj. :clap:
Veci je Heroj od Vedrana kako god da okrenes :salut:

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 jul 2022, 10:01

Niđe veze vala,još bi ga trebali slaviti kao nekog heroja valjda

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 24 jul 2022, 10:05

filip13 je napisao/la:
24 jul 2022, 10:01
Niđe veze vala,još bi ga trebali slaviti kao nekog heroja valjda
Nemamo mi Heroja...a Ako pocnemo izdajice nabrajati Vedran je U samom vrhu...

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 jul 2022, 12:39

Od onih koji su igrali ili trenirali za nas ,pojam izdajica najbolje pristaje uz jednog koji je sam odlučio da odjednom ne želi da ima naše državljanstvo a uzme tuđe i onda kad je dobio to državljanstvo i logično izgubio pravo da nastupa za nas svi drugi mu bili krivi ali ne i on

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 24 jul 2022, 14:23

24 jul 2022, 00:37
Ja sam misljenja da ima bar malo sposobnosti Amar je mogao lagano papire dobiti, da su sposobni tipa Hrvata preko menadzera i stele u FIBI sredili bi papire i Garzi.

Plus jedan dobar plej da ga naturalizujes, tu pricamo vec o jako ozbiljnoj ekipi koja je u stanju, ako je dobro vodena sa klupe da se "potuce" sa svakim.
Da imamo savez kako treba, mozda ni Biberovicima ne bi palo na pamet da idu za Tursku. Nije to zemlja u kojoj je zivot za pozeljeti, ali svi znamo da i kod nas sve visi u zraku. Naravno, ne opravdavam njihov potez, mali je mogao birati gdje ce otici, a evo polahko se ispostavlja da je pogresno postupio. Za igraca njegovih godina, 10-ak minuta u turskoj ligi (gdje igra nesto vise na racun turskog drzavljanstva) i 4-5 minuta svaku petu utakmicu u EL je sve osim dobro. Manje talentovani igraci (Matkovic npr.) su izgradili veca imena jer nisu preskakali stepenice u karijeri kao Tarik. Nama bi se sad odlicno uklopio u roster umjesto Vrabca, jer jednostavno nemamo kvalitetnih sutera na vanjskim pozicijama, a njemu je to specijalnost.

Da imamo ozbiljan savez, mozda se nikad ne bi dogodila ni ona seljacka situacija s Gordicem. Ali, kad nemas normalne drzave - ne mozes ocekivati ni normalan kosarkaski savez. Meni je smijesno da se place za 2 miliona maraka (koliko, po Colanovim rijecima, godisnje treba KSBiH), kad je taj novac mizeran svakoj iole razvijenoj opstini u drzavi, a da ne govorimo o kantonalnim, federalnim i drzavnim budzetima.

InatSilniBosanski
Kontakt:

Post Postao/la InatSilniBosanski » 24 jul 2022, 15:45

Ghuraba je napisao/la:
24 jul 2022, 14:23
24 jul 2022, 00:37

Da imamo savez kako treba, mozda ni Biberovicima ne bi palo na pamet da idu za Tursku. Nije to zemlja u kojoj je zivot za pozeljeti, ali svi znamo da i kod nas sve visi u zraku. Naravno, ne opravdavam njihov potez, mali je mogao birati gdje ce otici, a evo polahko se ispostavlja da je pogresno postupio. Za igraca njegovih godina, 10-ak minuta u turskoj ligi (gdje igra nesto vise na racun turskog drzavljanstva) i 4-5 minuta svaku petu utakmicu u EL je sve osim dobro. Manje talentovani igraci (Matkovic npr.) su izgradili veca imena jer nisu preskakali stepenice u karijeri kao Tarik. Nama bi se sad odlicno uklopio u roster umjesto Vrabca, jer jednostavno nemamo kvalitetnih sutera na vanjskim pozicijama, a njemu je to specijalnost.

Da imamo ozbiljan savez, mozda se nikad ne bi dogodila ni ona seljacka situacija s Gordicem. Ali, kad nemas normalne drzave - ne mozes ocekivati ni normalan kosarkaski savez. Meni je smijesno da se place za 2 miliona maraka (koliko, po Colanovim rijecima, godisnje treba KSBiH), kad je taj novac mizeran svakoj iole razvijenoj opstini u drzavi, a da ne govorimo o kantonalnim, federalnim i drzavnim budzetima.
slazem se mada sam ja malog Biberoglua davno otpisao, nismo ni svjesni koliko nam malo fali da budem yebena reprezentacija jos zalosnije je sto puni potencijal necemo nikada dozivjeti.

sa Gordicem je bas ispala ruzna prica pa i Dedovic isto, ali da se ne vracamo u proslost sad imas dva momka vrh igraci zeljni da obuku reprezentativni dres i ne mogu dobiti sansu bas losa prica skroz
1919, 1937!

Kinđe hvala ti !

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 24 jul 2022, 17:16

filip13 je napisao/la:
24 jul 2022, 12:39
Od onih koji su igrali ili trenirali za nas ,pojam izdajica najbolje pristaje uz jednog koji je sam odlučio da odjednom ne želi da ima naše državljanstvo a uzme tuđe i onda kad je dobio to državljanstvo i logično izgubio pravo da nastupa za nas svi drugi mu bili krivi ali ne i on
Kod Bosnje je samo dobro dok dajes :rol: ja ne znam da je Nihad zaigrao za Njemacku ,tako da ne znam u cemu je Problem....

1992 nije bilo Para ,ali je bilo ono najbitnije Zelje!!Pazi ,nas najbolji uspijeh je i dalje 1992 :opaopa:

A Vedrana volim kao sto sam volio prije njegov izbacaj....

filip13

Post Postao/la filip13 » 24 jul 2022, 20:02

pa eto ako nije problem što se naš reprezentativac odjednom odlučio odreći našeg državljanstva i uzeti njemačko,a pritom sve praviti budalama govoreći da će moći nastupati za nas iako nema naše državljanstvo,i kad se pokazalo tačnim da nema pravo nastupa za reprezentaciju države čije državljanstvo nema,što valjda znaju i djeca u srednjoj školi,onda je počeo kriviti sve ali ne i sebe,i ako to nije problem,onda ne znam zbog čega je neko drugi više ,uslovno rečeno,izdajica

naš najveći uspjweh je 1992.???'

valjda 1993.,pa od nekog ko valjda ima preko 40 godina tako nešto je smiješno pročitati a kao prati košarku

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 24 jul 2022, 21:07

Izasao je skoro tekst ne znam jel tacan da smo dali milion km donaciju Turskoj televiziji ,a ovamo,gasis reprezentacije ja mislim da je sve do ljudi ,a para ima samo treba svako radit posao za sta je sposoban

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 24 jul 2022, 21:45

filip13 je napisao/la:
24 jul 2022, 20:02
pa eto ako nije problem što se naš reprezentativac odjednom odlučio odreći našeg državljanstva i uzeti njemačko,a pritom sve praviti budalama govoreći da će moći nastupati za nas iako nema naše državljanstvo,i kad se pokazalo tačnim da nema pravo nastupa za reprezentaciju države čije državljanstvo nema,što valjda znaju i djeca u srednjoj školi,onda je počeo kriviti sve ali ne i sebe,i ako to nije problem,onda ne znam zbog čega je neko drugi više ,uslovno rečeno,izdajica

naš najveći uspjweh je 1992.???'

valjda 1993.,pa od nekog ko valjda ima preko 40 godina tako nešto je smiješno pročitati a kao prati košarku

1993 do mene,nije smijesno ,greska Filipe..Igrali su prije toga Kvale U Poljskoj i tada nije nedostajalo Love :salut:

filip13

Post Postao/la filip13 » 25 jul 2022, 06:20

Zar sam napisao da je smiješno??

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Semper i 12 gostiju.