Odlično napisano, imamo isto mišljenje.UBIPITAR je napisao/la: ↑28 nov 2019, 15:52Nije mi baš najjasnije zašto se izostavlja igrač(ove sezone među 3 najbolja),posebno protiv ovih što imaju visoke igrače u veznom redu![]()
Bojo jest rastrčaniji i od Meše i od Dade,al je tehnički inferiorniji,tako da je malo logičnije izrotirati njega sa Mešom,posebno zbog onog gore navedenog.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Jel Kaljanac sudio zadnji derbi ?
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- MocMahale444
ako budemo precizni mozda i bude neke nafake na lavoru.
Strah me vise Erica i odbrane nego kosonje siljatog zmijoglavog bajrusa ahme.
Strah me vise Erica i odbrane nego kosonje siljatog zmijoglavog bajrusa ahme.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
- BetonskiMozgovi
- Kontakt:
Ja imam osjećaj da ćemo ih razvaliti, k.urcina su oni od ekipe, više izvikani nego kvalitetni.. Malo više ozbiljnosti sa naše strane i da se ne fulaju onakve prilike i da ih spustimo na zemlju, jer baš lebde svojim bahatošću..
Amarov novi intervju u vezi predstojećeg derbija i repke
Pred prošli duel gradskih rivala, Sarajevo je imalo dva boda više, ali Željo je pobjedom od 5:2 došao na prvo mjesto. Sada je slična situacija, Sarajevo je prvo ovaj put s tri boda više, a Želji treba trijumf da se vrati na lidersku poziciju.
“Razlika između ovog i prethodnog derbija jeste da Sarajevo tada nije imalo dosta igrača koji su sada tu, Rahmanovića, Tatara, Oremuša, Hodžića… Oni su u dobrom ritmu. I mi smo bili, ali nedostaju nam ova tri boda protiv Širokog, pa je Sarajevo u nešto povoljnijoj situaciji”, kaže Amar Osim.
Iako njegovoj ekipi treba pobjeda, trener Željezničara ne smatra da postoji neki preveliki pritisak.
“Istina je da oni mogu nešto mirnije ući u meč, i s bodom ostaju lideri, ali i mi s bodom ostajemo odmah iza. Njima bi pobjeda značila mnogo jer bi otišli na plus 6 i osigurali veliku prednost, ali mi smo tu da to pokušamo spriječiti. Ničim izazvano imat ćemo težu situaciju pred derbi, ova tri boda nam baš fale”, govori strateg kluba s Grbavice.
Neizbježna tema za razgovor sa Osimom, u intervjuu za ****, bila je i reprezentacija, prije imenovanja Roberta Prosinečkog bio je glavni kadndidat za poziciju selektora BiH. Prosinečki je otišao, ali Amar ne želi potvrditi da li je i dalje zainteresiran za tu funkciju.
“Nemam komentara na priču oko izbora selektora, možemo pričati samo o igri, fudbalu”, jasan je Osim.
Iako mnogi smatraju da je veliki neuspjeh što nismo kroz kvalifikacije prošli direktno na Euro, Osim, kao i obično, ima specifično razmišljanje.
“Prvo, vjerovatno ćemo otići na Euro, dvije utakmice imamo kući u baražu Lige nacija, a normalno da sam se nadao da ćemo to uraditi kroz kvalifikacije. Grupa nije bila lagana koliko se to činilo u našoj sportskoj javnosti koja utiče na te stvari više nego što je trebalo. Javnost nije bila svjesna da imamo škakljivu grupu. Mi jesmo bili prvi u Ligi nacija, ali bila je i Finska, u grupi s Mađarskom i Grčkom. Oni imaju najbolju generaciju u historiji, i nije ovo baš slučajno da su prošli. Pa onda Armenija, to je najteži protivnik kojeg smo mogli dobiti iz petog šešira, valja otići tamo i igrati, nismo ih ni kući lako dobili. Dođe ti Grčka i šta ćemo sad, neke stvari su se loše poklopile, kad javnost ima pogrešnu percepciju to stvara problem”, zaključuje Amar Osim.
- kontrasviju
- Kontakt:
Osime skoro uvjek pogodim nazalost. Nestavljaj Dadu jer on se boji a takvi nam netrebaju za derbi.Stavi Boju i Hajdarevica ginuce na terenu jer neko mora trcat a to nisu ni Dado ni Mesa ni najbolji Stilic.Neigraj se jer ako pocnu Dado i Mesa gotovi smo. A ti kako hoces.
Ne mogu da vjerujem da je Amar samo jednom izgubio na Koševu, hajde bar bod u subotu 

Nadam se da će ofanzivci iskoristiti ono što im servira Štilić.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Hajmo biti pozitivni

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ja bi Boju na desnog beka , Ramovica u sredinu a Alispahica na krilo.
Ne znam sto ste se toliko nasikirali oko Kaljanca. Nek nam bude sretan ko i prosli derbi 

Ma svi Kaljanci teski Zeljovci sudija se ubio za derbija.
Ima li kakvih stihova Alpa pred derbi?
Vrsim pripreme. U karantinu sam.
Na krilo stavit igraca koji ne moze sprintat gore dole bi bilo ravno samoubostvu prema naprijed..
Jednom Željezničar, uvijek Željezničar!
Znam da je spor za sprint Alispahic , ali vezni red mora biti gust i mora imati sigurnu loptu za Stilica Veselog i Krpu.Treba nam ziv igrac u sredini a to moze odigrati Rama.Necemo ih napasti sigurno iRamovic iz veze ima tu mogucnost da se transformise u prostor iza ledja spore odbrane pitara.Moje razmisljanje i nista drugo.Da je dobiti a ko i sta Amar zna.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.