FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 22 feb 2013, 19:23

Damir_BvB je napisao/la:DIE TRANSFER-BILANZ DER LETZTEN ZEHN JAHRE
FC Bayern München:
Saison 2012/2013: -69,8 Millionen Euro
Saison 2011/2012: -39,1 Millionen Euro
Saison 2010/2011: -7,5 Millionen Euro
Saison 2009/2010: -51,75 Millionen Euro
Saison 2008/2009: +11,0 Millionen Euro
Saison 2007/2008: -52,05 Millionen Euro
Saison 2006/2007: -21,5 Millionen Euro
Saison 2005/2006: -4,15 Millionen Euro
Saison 2004/2005: -24,724.6 Millionen Euro
Saison 2003/2004: -22,5 Millionen Euro
GESAMT: -282,0746 Millionen Euro

I u tom vremenu ni jedna evropska titula pored ovolikih ulaganja cccc
Vidim bilo ti dosadno pa si istraživao malo Bayernove bilanse transfera....Hajd neka finoo..... :D :D Svašta vam nešto postane zanimljivo na -15, dok je bilo malo drugačije tad ste zdušnije navijali za Bayu u Ligi prvaka..... :D :D
Al nemoj biti ko kakav amaterski novinar željan pažnje, jer ovo je sad zataškavanje drugih činjenica: poput finala Lige prvaka, stalnog dobrog plasmana u ovom takmičenju, nacionalnih trofeja.....
Treba pogledati koliko je par drugih top evropskih klubova ulagalo i onda čovjek skonta kako je i ovo što je Bayern u Ligi prvaka ostvarivao, skoro pa senzacija.
Iako treba ulagat, kad se ima i kad se može.....A klempo je s puno manje para osvojen 2001. god, a uskoro će on opet stići na pravo mjesto.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

MrWhite
Kontakt:

Post Postao/la MrWhite » 22 feb 2013, 19:31

amel10071988 je napisao/la:
PS: covece jel moguce da ima ovoliko neaktivnih forumasa koji navijaju za Bayern? Daj ljudi ukljucite se sto vise u temu,nemojte samo kada nekoga naigramo,budite tu vise aktivni ;)
Vise volim gledati ove jadne postove borusijinih navijaca, jos se i nasmijem, a osim toga oni bolje znaju od mene koliko smo para zaradili, jesu li nasi navijaci zaista glasni ili ne, sjedem ovako 15-ak minuta i smijem se, znam da nije fino se smijati tudoj muki i patnji ali ne mogu da se suzdrzim...
Sreca pa je Ojler mlad umro...

Klare

Post Postao/la Klare » 22 feb 2013, 19:48

effe_sa je napisao/la:Kad neki dan u prolazu vidjeh, da neko napisa da nam treba stoper, ostadoh zatečen
I ja isto :mrgreen: , u ekipi već imamo 4 kreme, a još na ljeto pristiže Jan, 4-5 stopera(klasičnih) malo li je, malo li je.
effe_sa je napisao/la:kad pročitah sad da bi neko dao Gomeza i Mandžu za Suareza, onda se tek upitah jesam li u pravom filmu.
I ja isto :mrgreen: , interesa ni na mapi, a likovi debatu vode bi li ga ....., ili ga ne bi ...... :lol:
effe_sa je napisao/la:E dal je to sad ono daj da se nešto napiše ili je to ono pravilo da je ono voće kod komšije ljepše nego u vlastitoj bašti, ne znam....
Pohasili, eto šta je.
effe_sa je napisao/la:A kad smo već kod ovih clipova
Ma nemoj molim te, čuj on i klipovi... :lol:

Ha, evo izgleda da zna ispravno metnut. :?

ps:Al' zato sad Avatar ne zna..., ipak mu se glasno nasmijimo. :lol:

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 22 feb 2013, 21:19

effe_sa je napisao/la:Vidim bilo ti dosadno pa si istraživao malo Bayernove bilanse transfera....Hajd neka finoo..... :D :D Svašta vam nešto postane zanimljivo na -15, dok je bilo malo drugačije tad ste zdušnije navijali za Bayu u Ligi prvaka..... :D :D
Effe moj cemu nerovoza, ovo je bila samo mala provokacija svega mi nista vise :D ... Ono pred derby da malo pocnemo sa Giftfeilchenima :) ... Reko da ne zapostavimo tradiciju :lol: ... Nemoj se dzaaba lozit nervirat samo malo provokejsn :D ... Nego da ti kazem vako iskreno ja za Bayu u evropi svim srcem navijam isto kao i za Plavce i ostale Bundesligase ... Sta ti je ba ne mjenjam se je preko noci ne brini ... Nisam ja zaboravio da je po najvise Bayo obezbjedio Bundesligi 4 mjesto koje vodi u Lp. Mada kad su Talijani nesto racunali dosli su do rez da ih je BUndesliga pretekla na osnovu bodova iz Cup Uefa odnosno Euro Lige ...
effe_sa je napisao/la:Al nemoj biti ko kakav amaterski novinar željan pažnje, jer ovo je sad zataškavanje drugih činjenica: poput finala Lige prvaka, stalnog dobrog plasmana u ovom takmičenju, nacionalnih trofeja.....
Treba pogledati koliko je par drugih top evropskih klubova ulagalo i onda čovjek skonta kako je i ovo što je Bayern u Ligi prvaka ostvarivao, skoro pa senzacija.
Iako treba ulagat, kad se ima i kad se može.....A klempo je s puno manje para osvojen 2001. god, a uskoro će on opet stići na pravo mjesto.... ;)
Reko ti bolan Effe samo mali Giftpfeilchen je bio u pitanju sta ti je aman zaman :) ... Al ruku na srce ovaj s obzirom koliko Rumenko Enes prica o sejkovima negativno i o tome kako oni bacaju trose noFce bgm i Bayo je metar para potrosio, mogu ti rec iznenadio sam se kad sam vidjeo ovo sta su i koliko su potrosili nisam znao da su bas toliko minusa u tom segmentu napravili, al jbg moze vam se ha ya ko ne bi trosio kad mu se moze :D ... A steta je velika sto od ta 2 finala barem jedno niste uzeli i stvarno mi je iskreno zao al siguran sam da u narednih 5 god kako Enes kaze titula dolazi u Munchen pogotov sad kad je jos Pep dosao . Al i ove sezone po meni prvi favorit i jedina ekipa koja citavu sezonu igra do sad odlicno bez oscilacija i ne dozvoljava sebi kiks... No dobro nist jos igrali protiv prave Ekipe :lol: , a i kad ste igrali niste mogli dobit :oops: .

Dakle slijedi kup i pad forme i ona stara fobija se vec javlja joj valja igrat protiv Dortmunda, vi ce te prije i lakse dobit svaku ekipu nego nas ;) ... I vjeruj m da je dosta do tog sto Klopp izvrsi bolju motivaciju pred taj dvoboj nego Jupp, a to je jedan od glavnih faktora za taj dvoboj.. Ogromna je mrznja u nekim od nasih igraca prema Bayernu, recimo prvi Mats voli vise Bayern pobjedit nego bilo koga drugog iz licnih razloga :), a tu jos mozemo pridodati KG, Reusa, Gotzea, Sahina :D , i nase kompletno rukovodstvo od Watzkea do Kloppa ... ... Stvorio je tu Enes veliku mrznju sa svojim omalovazavanjima tako da je sigurno veci motiv na strani BvB i ta cinjenica ma ko su oni ebem im sve sad cemo im dokazat da nisu bolji. Tako to nekako izgleda, i vjeruj mi sigurno BvB ima vise motiva u tom medjusobnom duelu nego Bayo, a za to je po najvise Enes kriv sa pljuvanjem i omalovazavnjem ... Dobro jedino Lewat nece imat motiva :lol: :lol: ...

Nego Effe moj da cujem tvoju prognozu za kup ? I kakve sanse dajes BvB-u u LP dokle mogu po tebi ...

Nur der BvB Echte Liebe ...
BvB Echte Liebe !!!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 22 feb 2013, 22:25

Pozdrav svima, posebno Bavarcima.

Da i ja napisem nekakav osvrt na utakmicu protiv Arsenala jer nisam mogao ranije. Eh ovako, iskreno ja sam ocekivao mnogo tezu utakmicu sto rezultatski, sto igrom. Medjutim Bayern je odigrao kao nikada do sada u Engleskoj.
Ovaj tim je jednostavno previse kvalitetan i previse iskusan da bi mu jedan dobar tim poput trenutnog Arsenala pravio bilo kakve probleme. Arsenal je kao krenuo ofanzivno u pocetnih nekoliko minuta utakmice, no Bayern je to brzo primirio i resetao njihov gol sto je naposlijetku zavrsilo pa mozemo reci i obicnim golom za Kroosa. Kazem obicnim jer on samo i postize onakve fantasticne golove. Svaka cast majstore, a sta tek reci za frizuru :o :D , pa moze svaku trebu imat :mrgreen: Muller pokazao zasto je ove sezone ubjedljivo najbolji igrac Bayerna, kapa dole on je definitivno buduci kapiten Bayerna, mozda ne odmah nakon Lahma ali u buducnosti ce biti i on to zasluzuje. Ribery se nije naigrao i odigrao je pa mozda jednu od najlosijih utakmica ove sezone u dresu Bayerna. Nista strasno, ne moze uvijek biti u vrhunskoj formi. Schweinsteiger se definitivno polako vraca u formu kakvu je imao dok je Bayu vodio Van Gaal, zuti karton mozda u pravo vrijeme s obzirom na moguce protivnike u cetvrtfinalu. Bas me zanima kako ce LG i Martinez saradjivati na pozicijama zadnjih veznih. Alaba je bio malo nesiguran, posebno je moglo biti kobno ono njegovo klizanje ali na srecu nije. Buyten zvijer :mrgreen: , bolji cak i od Dantea. Bas me zanima da li ce Boateng igrati nakon sto mu istekne suspenzija. Da se mene pita ipak bih izabrao Boatenga jer sam misljenja da bi odbrana s Danteom i Boatengom bila cak i jaca nego li je to slucaj s trenutnom. Pored toga Buytenu se ne mogu oprostiti greske protiv Chelsea odnosno Intera. Mandzukic iako mi nije drag, naprotiv je u fantasticnoj formi i treba da igra, samo je malo previse prgav bojim se da mu neki od sudija u buducnosti ne pokaze put u svlacionicu s obzirom na njegove stalne gestikulacije. Lahm-kapitenski pored Mullera,Mandzukica i Kroosa definitivno najbolji na terenu.

Sve u svemu kada se sabere vjerujem da i "stara garda" navijaca Bayerna ovdje na forumu nije ocekivala ovako laku pobjedu, barem ja nisam. Ocekivao sam ili remi ili 1:0 pobjedu Bayerna, drago mi je da su me demantovali.
Bayern pokazao i da zna pustiti loptu protivniku te igrati na kontre, @ Romariooo kontaj sada sta bi Bayern uradio Barceloni kada je onakav Milan razmontira. Sto se tice Heynckesa on je definitivno u Bayern vratio taj jedan balans izmedju odbrane i napada. Pogotovo je popravio defanzivu sto se i ocekivalo od njega. Bayern je bio ofanzivniji dok je Gaal vodio ovu ekipu, ali su odbrambeno izgledali poput Bremena. Steta je da ovakav trener napusta Bayern, ali sta je tu je. U cetvrtfinalu bi volio da dobijemo Porto ukoliko ovaj tim prodje u daljnju fazu takmicenja. Cisto da se ociste kartoni pred eventualne polufinalne dvoboje vjerovatno protiv jacih klubova. Pored toga Portugalci bas leze Bayernu :D :mrgreen: .
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 22 feb 2013, 23:20

effe_sa je napisao/la: Mora svakom dosadit, kad se spominju pojačanja, a ona skoro i nisu potrebna, a još kad se spominju igrači koji nam nisu potrebni i pojačanja za pozicije na kojima nisu potrebna, onda sve više prelije čašu....
Pa da sebi samo postave pitanje sta to treba pojacat',kad na klupi imamo dva WC igraca koji cekaju kao zapete puske.Robben izgara na terenu kao momcic od 20 godina za svaku dobivenu minutu,samo da bi dokazao da treba igrati od prve,napad da i ne spominjem :D

@Bundesliga
pozdrav :D
da ne citiram post,posto je dug ovako da se osvrnem na par stvari :D

Ribery je odigrao i veoma losu utakmicu protiv Valencie,a i ne moze toliko da dodje do izrazaja,jer se bukvalno za njega zalijepe dvojica kad primi loptu i stalno mora loptu slati nazad.
Schweini i Javi izdominirali sredinu terena,a ovog drugog ni da spomenes kako treba :mrgreen:

Ne znam bas kako bismo mi prosli protiv Barce,jer igru sigurno ne bi postavili onako.Ne bismo se defanzivno onoliko orijentisali vec bi se pokusali nadigravat' s njima.Barem ja tako mislim.
I prizeljkivao sam da igramo protiv Barce,ali izgleda da ce ispasti :D

Ja mislim da se u polufinalu ionako ciste kartoni svim igracima,ili se to radi u drugoj polufinalnoj utakmici :?

Helem,dakako da nam Portugalci leze :D

[youtube][/youtube]

i onda opet Ricardo-u na utakmici protiv Sportinga kroz samo par mjeseci :mrgreen:

[youtube][/youtube]
#miasanmia

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 22 feb 2013, 23:35

schweinsteiger je napisao/la:Schweini i Javi izdominirali sredinu terena,a ovog drugog ni da spomenes kako treba :mrgreen:
Sta ces nisam fan Martineza :mrgreen: , nego Martinez je bio dosta dobar protiv Arsenala medjutim u nekoliko navrata je reagovao dosta sporo, sreca da je tu bio Buyten da ispravlja sve greske :D :mrgreen:

Nego nisam opazio je li Klare likovao na partiju Buytena nakon utakmice :D :?:
schweinsteiger je napisao/la:Ribery je odigrao i veoma losu utakmicu protiv Valencie,a i ne moze toliko da dodje do izrazaja,jer se bukvalno za njega zalijepe dvojica kad primi loptu i stalno mora loptu slati nazad.
Tacno, ali zato su Arsenalovci podcijenili Robbena, ocigledno su mislili da je on totalno van forme, a on ih je bogami demantovao.
schweinsteiger je napisao/la:Ne znam bas kako bismo mi prosli protiv Barce,jer igru sigurno ne bi postavili onako.Ne bismo se defanzivno onoliko orijentisali vec bi se pokusali nadigravat' s njima.Barem ja tako mislim.
I prizeljkivao sam da igramo protiv Barce,ali izgleda da ce ispasti :D
Igrali bi drukcije, ali ne mnogo. Ipak je na kormilu Bayerna Jupp stari lisac, a ne Gaal koji bi sigurno isao na nadigravanje. Sijevale bi kontre, ali nekog nadigravanja u posjedu definitivno ne bi bilo.

Nego kad smo se vec dotakli Portugalaca, cini mi se da je Muller svoja prva dva gola u CL za Bayern postigao u pobjedi nad Sportingom od 7:1. Gaalu trebamo biti vjecno zahvalni na Mulleru, Badstuberu i jos par odlicnih igraca.
Trebao bi nam takav jedan trener u omladinskom pogonu, no ko bi to mogao biti :?:

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 22 feb 2013, 23:42

Damir_BvB je napisao/la:
effe_sa je napisao/la:Vidim bilo ti dosadno pa si istraživao malo Bayernove bilanse transfera....Hajd neka finoo..... :D :D Svašta vam nešto postane zanimljivo na -15, dok je bilo malo drugačije tad ste zdušnije navijali za Bayu u Ligi prvaka..... :D :D
Effe moj cemu nerovoza, ovo je bila samo mala provokacija svega mi nista vise :D ... Ono pred derby da malo pocnemo sa Giftfeilchenima :) ...
I s moje strane je bio Giftpfeil s ovim gore, niti sam bio nervozan, niti sam se htio svađat. ;)

A ovo što navijaš za Bayern u Ligi prvaka, to cijenim, već ti je poznato da je isto s moje strane kad je Bvb u pitanju.

A dole dalje nisam citirao, što se BVB-a i Lige prvaka tiče, mogli bi ako sve najbolje bude išlo i do kraja. Međutim, po koji tim u Ligi prvaka svakako ima više iskustva od vaše ekipe. To vas najviše može zahebat, možete ga po.... protiv nekog protivnika nenadano. Al na Dortmundnu je puno manje pritiska nego npr. nad timovima poput Bayerna, Reala, Barce, to je šansa BVB-a. Uglavnom možete vi sve pobijedit utakmice u Ligi prvaka, mislim da Bog da uvijek pobijedili, ako ne igrate protiv Baye..... :) (sa Schalkeom da se sastanete, tu ne znam jedino za kog bi navijao, možda bi mi svejedno bilo..... :lol: ).

Što se Kupa tiče, DEREMO VAS.... :D :D

Ma ako ćeš realno, bit će knap, opet taktičko nadmudrivanje, jedino ako ne padne rani gol, onda će da pršti i naravno da vjerujem u pobjedu našeg Bayerna..... :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 23 feb 2013, 00:19

@ Romariooo kontaj sada sta bi Bayern uradio Barceloni kada je onakav Milan razmontira.

jah, mozes mislit sta bi uradio, nidje veze, isto da sam ja pisao sta bi barca uradila bayernu kad je ispushio od bate borisova

reko sam ja vama, barci ce prije problem napraviti neka slabija ekipa od bayyerna koja igra zatvoreno,nego bayern cija igra godi barci, al svejedno,barca je razocarala totalno u svakom segmentu, s onom igrom ne bi ni fortunu iz dizeldorfa pobijedili

ali ima dakle i taj revans, taj revans bi trebao biti izuzetno zanimljiv i bavarcima, ako barca ispadne sanse bayerna rastu vrtoglavo, bayer definitivno postaje favorit broj 1 za titulu lige prvaka

medjutim nakon revansa vjerovatno ce i dalje hegemonija biti u igri, i njenu snagu akobogda osjetit ce i bayern
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

VR6_LION
Kontakt:

Post Postao/la VR6_LION » 23 feb 2013, 00:25

rano je o favoritima pricati...mislim da Borussija u LP nije nigdje kixala a i Bayern je ne moze pobjediti vec jace od 2 godine...a navijac sam bayerna..nije provociranje al tako je realno

edo_malesak

Post Postao/la edo_malesak » 23 feb 2013, 00:28

PS: covece jel moguce da ima ovoliko neaktivnih forumasa koji navijaju za Bayern? Daj ljudi ukljucite se sto vise u temu,nemojte samo kada nekoga naigramo,budite tu vise aktivni ;)

ima nas.. sve vas gledamo ;-) :evil:
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 23 feb 2013, 00:32

Romariooo je napisao/la:jah, mozes mislit sta bi uradio, nidje veze, isto da sam ja pisao sta bi barca uradila bayernu kad je ispushio od bate borisova
Oh mogu mislit itekako, ovakav Milan s onakvom formom i igrom tokom citave sezone je Barcelonu naucio lekciju fudbala. Budi siguran da bi to Bayo cak i bolje uradio.
Romariooo je napisao/la:reko sam ja vama, barci ce prije problem napraviti neka slabija ekipa od bayyerna koja igra zatvoreno,nego bayern cija igra godi barci, al svejedno,barca je razocarala totalno u svakom segmentu, s onom igrom ne bi ni fortunu iz dizeldorfa pobijedili
Milan uopste nije igrao zatvoreno, bilo je tu mnogo prostora samo sto to u Barceloni niko nije znao iskoristiti.
Romariooo je napisao/la:ali ima dakle i taj revans, taj revans bi trebao biti izuzetno zanimljiv i bavarcima, ako barca ispadne sanse bayerna rastu vrtoglavo, bayer definitivno postaje favorit broj 1 za titulu lige prvaka
Ima revans i tesko da ce Barcelona samo igrom doci do pobjede od 2 ili vise golova razlike. Jedino uz sudijsku pomoc se to moze ostvariti. Milan bez obzira kako je los ove sezone je ipak veliki tim i uz to su Italijani. Tesko ce oni uspustiti 2 gola prednosti.
Romariooo je napisao/la:medjutim nakon revansa vjerovatno ce i dalje hegemonija biti u igri, i njenu snagu akobogda osjetit ce i bayern
Mozda na PES-u .
VR6_LION je napisao/la:rano je o favoritima pricati...mislim da Borussija u LP nije nigdje kixala a i Bayern je ne moze pobjediti vec jace od 2 godine...a navijac sam bayerna..nije provociranje al tako je realno
Nije rano, bila je pobjeda u superkupu, broji se. Bit ce jos ne brini. ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 23 feb 2013, 00:33

Romariooo je napisao/la:
reko sam ja vama, barci ce prije problem napraviti neka slabija ekipa od bayyerna koja igra zatvoreno,nego bayern cija igra godi barci, al svejedno,barca je razocarala totalno u svakom segmentu, s onom igrom ne bi ni fortunu iz dizeldorfa pobijedili

ali ima dakle i taj revans, taj revans bi trebao biti izuzetno zanimljiv i bavarcima, ako barca ispadne sanse bayerna rastu vrtoglavo, bayer definitivno postaje favorit broj 1 za titulu lige prvaka
Samo što si ti rekao , da bi jedan PSG na primjer mogao biti nezgodan za Barcu, a za Milan si rekao da će ga Barca pregazit, smrvit i da je to bezvezna ekipa..... :)

Revanš će nam biti zanimljiv, u smislu što će to biti dobra utakmica i spektakularna, a barem ja lično mislim, pa i većini ovde da je skoro svejedno ko će dalje proći (barem iz ugla posmatranja potencijalnog protivnika poslije). Sad sve zavisi samo dal se na taj duel gleda neutralno, ili sa simpatijama za jedan od klubova.
Bayern svakog može dobiti, a isto tako bilo Milan, bilo Barca bi bili izuzetno teški protivnici koje bi Bayern na isti način ozbiljno shvatio (isto kao i Reala, ManUa ili Juvea) ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 23 feb 2013, 00:46

mani diplomatske price effe, i najvecim neznalicama je jasno da ako barca ispadne rastu enormno sanse svima drugima da osvoje, a po svemu vidjenom bayernu to i najvise godi jer djeluje najjace i a red je nakon dva izgubljena finala u tri godine da konacno uzme titulu jer zasluzio je po svim onovama

ostane li barca u igri, to automatski znaci da ce bayernu biti tri puta teze uzeti ligu prvaka, to su fakti, a mi moze pricati kurtoazno i diplomatski do sutra

no, nista nije gotovo, jedna losa utakmica ce biti nadoknadjena jednom velikom utakmicom u kojoj ce hegemonija zbrisati protivnika (ja uopste nisam govorio da ce barca poderati milana u prvoj, mislim da nisam nikako ni spominjao tu utakmicu nego samo nisam prolaz dovodio u pitanje), kad hegemoniaj prodje milana, kad se usvoji ta lekcija o opustanju, svaki naredni protivnik ukljucujuci tu i bayerna, bice pregazen, o vam garantuje drug romariooo, a vrijeme ce pokazati kao i uvijek da je u pravu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 23 feb 2013, 00:59

Romariooo je napisao/la:mani diplomatske price effe, i najvecim neznalicama je jasno da ako barca ispadne rastu enormno sanse svima drugima da osvoje, a po svemu vidjenom bayernu to i najvise godi jer djeluje najjace i a red je nakon dva izgubljena finala u tri godine da konacno uzme titulu jer zasluzio je po svim onovama
Nemam ja potrebu širit diplomatiju na jednom sportskom forumu. Nije to nikakva diplomatija, nego u Ligi prvaka uvijek imaš favorite i po brojnim faktorima na početku ove sezone su se kao favoriti spominjali Barca, Bayern i Real....Naravno ima i širi spisak favorita. Ali činjenica da favoriti uvijek ne osvajaju. Mene u suštini ne zanima dal je Bayern favorit, nego dokle će dogurat i da li će osvojit.
A eto ako ti je utjeha što je Bayern izgubio dva finala i ako će ublažiti tvoje trenutne boli zbog poraza od Milana, dobra ti je onda utjeha....... :)
Romariooo je napisao/la: ostane li barca u igri, to automatski znaci da ce bayernu biti tri puta teze uzeti ligu prvaka, to su fakti, a mi moze pricati kurtoazno i diplomatski do sutra
Znači izbaci Milan Barcu i onda Milan ne treba respektovat, što jel to onda samo plod slučajnosti?
U prvoj utakmici bar nije ništa bilo slučajno.
Ok jasno je da je Barca individualno jača od Milana. Ali opet je to jedna nezgodna ekipa koja zna igrat protiv ekipa s visokim posjedom i onda tu moraš biti oprezan. A ove ekipe koje sam u prethodnom postu nabrojao su isto za respekt, a sad je druga stvar što ja respektujem pojedine ekipe, a ti ne respktuješ nikog nego vidiš samo tim za koji ti navijaš.
Romariooo je napisao/la: no, nista nije gotovo, jedna losa utakmica ce biti nadoknadjena jednom velikom utakmicom u kojoj ce hegemonija zbrisati protivnika (ja uopste nisam govorio da ce barca poderati milana u prvoj, mislim da nisam nikako ni spominjao tu utakmicu nego samo nisam prolaz dovodio u pitanje), kad hegemoniaj prodje milana, kad se usvoji ta lekcija o opustanju, svaki naredni protivnik ukljucujuci tu i bayerna, bice pregazen, o vam garantuje drug romariooo, a vrijeme ce pokazati kao i uvijek da je u pravu
Opet velike riječi od tebe s ovim zbrisanjem. Stvaraš ljudima animozitet prema Barci s tim pisanjem. Ja kad s tobom diskutujem ispada da ja umanjujem vrijednost jedne tako dobre ekipe kao Barce, ali ja tebi svo vrijeme i prije (jest da sam jedno vrijeme bio i prestao diskutovat) pokušavam objasnit kako ekipe itekako mogu ranit Barcu. Ima tih par ekipa, među njima je i Bayern. To da bi Barca pregazila Bayern, to odmah možeš zaboravit. Da ga može dobit, može. Al Boga mi ja ne znam koliko je puta Bayernova ekipa bila pregažena....
A hegemonija je riječ koja označava prevlast, prevlast u Ligi prvaka bi bila kada bi jedna ekipa svake godine osvajala i s tom rječju mislim da nerviraš polako i Barcine navijače ovde, jer nekako ti navlačiš takvom pričom baksuzluk Barci...... :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 23 feb 2013, 01:20

previse ti to diplomatski uvijek, naravno da svakoga treba respektovati, naravno da bayern mora igrati ozbiljno protiv svakoga, naravno da favoriti ne osvajaju uvijek, ali u vecini slucajeva ipak osvajaju

kad kazem da je bayer dvaput gubio finale, pogresno si shvatio da ja tu nesto podbadam, rekao sam da je red da bayern napokon i osvoji jer je zasluzio, ostane li barca u takmicenju to je triput teze, respekt respekt, al snage pojedinih ekipa nisu iste i nije svejedno ko je konkurencija, milana ja cijenim i postujem, samo moje je predvidjanje da ce biti pregazen, ako pogrijesim do mene je

govorio sam i da ce bayern pregaziti arsenala i to se i desilo, ja kad imam predosjecaj da ce ekipa nadigrati drugu volim to malo socnije i hrabrije najaviti, dok ti to diplomatski, s dosta rezerve,

u mojoj prici nije nista nerealno, kad kazem da ce barca nekoga zgaziti to jev vrlo realno jer snaga barce daje argumentaciju, isto kao i kad kazem da ce bayern nekoga zgaziti, argumentacija i ono sto kasnije vidimo daje mi za pravo za tu pricu, nisma npr nikada rekao da ce bayern zgaziti dormtnuda jer nemam argument za to, iako mislim da bi bayern prosao dortmunda, al da ce zgazit arsenala to sam znao i tvrdio, to tvrdim i za barcu sad protiv milana jer imam milion razloga i taj neki predosjecaj

sto se tice hegemonije i znacenja te rijeci, prevlast i gledamo, prevlast u igri, a ni s rezultatima se ne oskudijeva, niej svake godine titula, ali i svake druge je hegemonisticno, al opet kazem prije svega mislim na igru i nadmoc na terenu, rezultat koa sto znamo i ne mora uvijek biti odraz igre, los rezultat protiv milana stavlja jedan novi izazov pred hegemoniju, ako uspije to stici, bice jos postovanija u ocima svih
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 23 feb 2013, 01:42

Romariooo je napisao/la:previse ti to diplomatski uvijek, naravno da svakoga treba respektovati, naravno da bayern mora igrati ozbiljno protiv svakoga, naravno da favoriti ne osvajaju uvijek, ali u vecini slucajeva ipak osvajaju
Biti realan u izjavama i biti diplomata u izjavama su dvije skroz različite stvari. A ti po pitanju Barce prelaziš gotovo uvijek okvire realnosti. Na primjer, ti nikad ne bi tvrdio da će Barca zgazit Bayern. A razlog je jednostavan što je indvidualna kvaliteta tu negdje, a druga stvar što obje ekipe idu na veliki posjed, a da bi Barca imala puno veći posjed, zato nije baš velika mogućnost. I ako bi ga imala, taj posjed bi bio neznatan. A što još Barca ne bi pregazila Bayern i ne bi joj bilo lako? Zbog kompatnosti, fizičke snage, velike izdržljivosti i velike discipline Bayernove ekipe. Kada igraš čvršće protiv Barce, odmah je Barca u većim problemima. Naravno da Barca može pobijediti ubjedljivo i Milan u revanšu , može savladati i Bayern kad se sretnu, ali to nije sama po sebi tako jasna stvar ko što ti to želiš predstavit.
Romariooo je napisao/la: kad kazem da je bayer dvaput gubio finale, pogresno si shvatio da ja tu nesto podbadam, rekao sam da je red da bayern napokon i osvoji jer je zasluzio, ostane li barca u takmicenju to je triput teze, respekt respekt, al snage pojedinih ekipa nisu iste i nije svejedno ko je konkurencija, milana ja cijenim i postujem, samo moje je predvidjanje da ce biti pregazen, ako pogrijesim do mene je
Može biti teže a i ne mora. Tako je Barca 2 puta ispadala pred moguće finale sa Bayernom, pa je Bayern oba ta finala izgubio, jedno od Intera, drugo od Chelsea.
Romariooo je napisao/la: govorio sam i da ce bayern pregaziti arsenala i to se i desilo, ja kad imam predosjecaj da ce ekipa nadigrati drugu volim to malo socnije i hrabrije najaviti, dok ti to diplomatski, s dosta rezerve,
Tu baš opšte nije bilo rezerve kod mene, to se vidi kada se vratiš na postove pred tu utakmicu. Činjenica je da je Bayern tu bio favorit, jer je kvalitetniji. Samo ja nisam omalovažavao Arsenal, kao što si ti, po tebi je to skroz drugorazredna ekipa. S onakvom igrom kao onu veće protiv Arsenala, mnogi bi protivnici bili pregaženi. Samo šta je sada bit svega, Bayern sad da narednu utakmicu u Ligi prvaka izgubi, rekli bi svi ma lako im je bilo protiv Arsenal, a bit je u tome dal ti uvijek možeš onako kvalitetno odigrat kao onu veće. Razlog je taj što u Ligi prvaka dosta faktora odlučuje (povrede, kako otvoriš utakmicu, i, i, i......).
Romariooo je napisao/la: u mojoj prici nije nista nerealno, kad kazem da ce barca nekoga zgaziti to jev vrlo realno jer snaga barce daje argumentaciju, isto kao i kad kazem da ce bayern nekoga zgaziti, argumentacija i ono sto kasnije vidimo daje mi za pravo za tu pricu, nisma npr nikada rekao da ce bayern zgaziti dormtnuda jer nemam argument za to, iako mislim da bi bayern prosao dortmunda, al da ce zgazit arsenala to sam znao i tvrdio, to tvrdim i za barcu sad protiv milana jer imam milion razloga i taj neki predosjecaj
Čekaj ti si rekao da će Barca zgazit i Milana pa si pogriješio i nisi tad priznao grešku, a sad tvrdiš da poslije ipak svoje greške priznaš. Jedno se kod tebe može zaključit, ne lupaš ti u svim stvarima, nisi neko ko nema pojma o fudbalu, ali si zadrt i ne priznaješ greške. U tome je tvoj problem....I pružaš se kroz prozor više nego što bi trebao.
Romariooo je napisao/la: sto se tice hegemonije i znacenja te rijeci, prevlast i gledamo, prevlast u igri, a ni s rezultatima se ne oskudijeva, niej svake godine titula, ali i svake druge je hegemonisticno, al opet kazem prije svega mislim na igru i nadmoc na terenu, rezultat koa sto znamo i ne mora uvijek biti odraz igre, los rezultat protiv milana stavlja jedan novi izazov pred hegemoniju, ako uspije to stici, bice jos postovanija u ocima svih
Aha, dobro....Ja kako sad skontah, Barca namjerno izgubila, da bi imala veći izazov u revanšu. Hajd ok.... :)
To da će biti zanimljiva utakmica i da je sad Milan stavio Barcu pred izazov to za mnoge nas i predstavlja zadovoljstvo, jer će biti velika utakmica.
Samo eto ja bi više volio zbog tebe, da ovo nisu izgubili i da nemaju baš ovoliki izazov, jer valja ti sad u revanšu trošit živce..... :)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 23 feb 2013, 11:09

Prema najavama koje dolaze danas Jupp odmara Mullera,Lahma,Martineza,Kroosa,i Mandzukica.
Od prve minute bi trebali zaigrati Robben,Rafinha,Gustavo,Gomezi Shaqiri.

I jos jednom cestitke Juppu na 1000 nastupu u Bundesligi 369 kao igrac,a 631 ka trener.

supermario
Kontakt:

Post Postao/la supermario » 23 feb 2013, 12:00

@Romario, ako pogledas Barcine rezultate iz prethidnih sezona u LP(1/4,1/2 i finale)- bogami rijetko ces naci da je Barca nekog toliko izdominirala pa da je to sad neka hegemonija.Kazes imas argumentaciju, a rezultati su uvijek osnovna argumentacija druze, dok igra na terenu nikad ne moze biti bitnija od samog rezultata. Pa Arsenal bi po tome u proteklih 7 godina bar 3x osvojio LP, zar ne? :roll: . Ako sagledamo sve godine od 2008 do danas mozemo raci da je Barca u ovom periodu najbolja ekipa u Evropi zato sto im rezultati nisu izostajali i manje vise bili su konstantni. Da nisu recimo osvojili ono finale 2011 pitao bih te ja gdje je ta hegemonija... Ta Barcina igra, da nije urodila plodom nebi apsolutno nista preddstavljal u svijtu fudbala. Hocu da kazem ovo: Ako Barca ove sezone ispadne u 1/8 finala, a znamo da u prosloj sezoni nisu stigli u finale LP a nisu cak ni Primeru osvojili u cemu je sadrzana ta tvoja izdasna hegemonija?? U lijepoj igri na terenu ??? U igrama bez titula ??? Zar vladar moze biti bez krune i prijestolja ???
Bilo kuda,bilo gdje, Bayern u srcu zauvijek......

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 23 feb 2013, 12:26

Pošto mi je gero domaću zadaću, da se iste onda i prihvatim... Idemo redom

REKORDI KOJE SMO VEĆ OBORILI
1. 8 pobjeda u nizu na početku sezone - nikome u 50 godina BL-a to nije pošlo za rukom
2. 5 gostujućih utakmica bez primljenog gola - opet niko nikad nije uspio
3. Najbrže osigurana "jesenja titula" - poslije 14. kola je osigurana. Prethodni rekord smo mi držali koji je postavljen u sezoni 2005/2006
4. Rekord poslije 10 gostujućih utakmica - 9 pobjeda i remi
5. Najbolja odbrana poslije 20 utakmica - ovaj rekord je ponovo podignut u istoj sezoni i nakon 22. kola; ne moram ni spominjati koliko smo primili ;)
6. Najbolji rekord BL-a poslije 20. kola - opet je i ovaj rekord podignut u 22. kolu - sa 51. boda i gol razlike 44, podigli smo na 57. bodova i gol razliku 50
7. Najviše utakmica sa neprimljenim golom na strani - rekord oboren sa 9 od 10 odigranih bez primljenog gola, a ponovo podignut za još jednu stepenicu u prošlom kolu protiv Vukova i sada je 10/11

REKORDI KOJI NAM SE SMIJEŠE
1. Najviše pobjeda u jednoj sezoni - rekord su postavili Bayern (1972/73) i BvB (2011/12) i iznosi 25 pobjeda. Mi smo trenutno na 18, a pred nama je još 12 utakmica
2. Najviše bodova na kraju sezone - rekord je postavio BvB prošle sezone i iznosi 81. Trenutno imamo 57 i pred nama je mogućih još 36.
3. Najmanje primljenih golova u sezoni - ovaj rekord mi držimo i postavili smo ga u sezoni 2007/08 i tada smo primili 21 gol (oproštajna sezona Hitzfelda i Kahna)
4. Najbolja gol razlika na kraju sezone - i ovo mi držimo i postavljen je u sezoni 1972/73 i GR iznosi 64. Zanimljiv je podatak da smo te sezone postigli 94 gola :D
5. Broj izgubljenih utakmica na strani - u sezoni 1986/87 smo imali samo jedan poraz i to kod kuće od Bayera. Ove sezone smo odigrali 11 gostujućih i imamo još 6 da odigramo, a domaćini će nam biti Hoffenheim, Eintracht, Leverkusen, Hannover, Dortmund i Gladbach. Znači, možemo ga samo ponoviti 8-)
6. Najviše postignutih golova na strani u jednoj sezoni - ovaj rekord drži naš današnji protivnik Werder i postavili su ga u sezoni 2006/07 i iznosi 43. Mi trenutno na kontu imamo 27.
7. Najbolja odbrana na gostovanjima u jednoj sezoni - i ovaj rekord drži Werder i postavio ga je u sezoni 1987/88 i iznosi 10. Mi trenutno imamo samo 1 primljeni gol na strani :twisted:
8. Najviše pobjeda na strani u jednoj sezoni - rekord je 11 pobjeda i drže ga BvB (2010/11, 2011/12), Werder Bremen (2003/04), Bayer Leverkusen (2010/11) i HSV (2005/06). Trenutno imamo 10 pobjeda :D

Što se tiče današnjeg protivnika, effe je upravu. S Werderom se nikad ne zna, s njima je uvijek bilo neugodno igrati. Još uvijek boli onaj poraz u septembru 2008. kad smo protiv njih gubili 5:0 kod kuće i na kraju ublažili na 2:5 :evil:
Evo zadnjih 10 utakmica protiv njih i kao što se vidi, bilo je šareno
29/09/12, 15:30 Werder Bremen - Bayern München 0 : 2
21/04/12, 15:30 Werder Bremen - Bayern München 1 : 2
03/12/11, 15:30 Bayern München - Werder Bremen 4 : 1
29/01/11, 15:30 Werder Bremen - Bayern München 1 : 3
11/09/10, 18:30 Bayern München - Werder Bremen 0 : 0
23/01/10, 15:30 Werder Bremen - Bayern München 2 : 3
15/08/09, 15:30 Bayern München - Werder Bremen 1 : 1
01/03/09, 17:00 Werder Bremen - Bayern München 0 : 0
20/09/08, 15:30 Bayern München - Werder Bremen 2 : 5
10/02/08, 17:00 Bayern München - Werder Bremen 1 : 1

Gero, je li dovoljno za danas?
Sent from my Philips Smart TV.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.