FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

kosevskobrdo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la kosevskobrdo » 18 mar 2019, 20:55

belosevic28 je napisao/la:Na sljedecoj izvesti 7 juniora i 4 kadeta, 'ta ce Crepulja, Rahmanovic, Krste, Tatar... Rasformirati seniorsku ekipu, a istu nek nam cime juniori i kadeti. Sta ce nam djuturumi i polovnjaci.

Jah, tugo moja...
Jao tugo moj kako su neki banalni... Govorimo o odnosu Šabanović/Hebibović, Pidro/Bekić, Resić/Halilović. Ko spominje Rahmanovića, Krstu, Tatara!?
Asim Ferhatović, Safet Sušić, Franjo Lovrić, Vahidin Musemić, Ibrahim Biogradilić, Svetozar Vujović, Želimir Vidović, Miroslav Brozović, Boško Antić, Edhem Šljivo... i još mnogi DIVOVI...FK SARAJEVO

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 18 mar 2019, 20:56

Daj nam Siroki sad, kad nas je krenulo :mrgreen:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 18 mar 2019, 20:57

Husref daje priliku onima koji su trenutno najbolji. Osim Bekica, on igra silom prilika , posto Pidro nije 100% spreman. Ekipa koja pobjedjuje se ne mijenja.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 18 mar 2019, 20:59

fks74 je napisao/la:Husref daje priliku onima koji su trenutno najbolji. Osim Bekica, on igra silom prilika , posto Pidro nije 100% spreman. Ekipa koja pobjedjuje se ne mijenja.
nikad?
a ako kiksa?
ako se umore? ako svi se ozljede jel igraju s krevetom i štakama?
treba javit FIFI da poništi pravilo za izmjene tokom tekme....
Zadnja izmjena: Denchi, dana/u 18 mar 2019, 21:00, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 18 mar 2019, 21:00

Denchi je napisao/la:
ja ću sačekat neki tvoj argument o nečemu što si htio reć
a da nije da je Hebib standardan... :kafa:
Da je Resic pokazao onoliko koliko Mujakic i Pidro, zauzeo bi sebi mjesto kao i ovaj dvojac. Prosto kao pasulj. On to nije.
Mustafic, Kurdic i Resic su daleko od prvog tima. Mozete vi biti njima i jarani i rođaci ili sta vec, ali za sad je tako.

Husrefu zamjerim to sto Sabanovic ne dobija minutazu kao prije, to sam vec napisao.

A ako Husref zasere sa ovim svime, ja sam prvi koji ce mu yebati od-do.

U ovom momentu mi ne pada na pamet da to radim treneru koji ima sansu da nam po prvi put u historiji donese duplu krunu. Koji moze jos puno nekih rekorda da postavi sa nasim timom.

I davno sam prevazisao djecije bolesti kada sam kod igraca gledao samo na golove i asistencije, a da zanemarim sve ostalo sto igrac radi na terenu. A tebi preporucujem da pogledas jos jednom snimak utakmice u Sirokom kad smo ih tukli 0-3, i gledaj samo u Hebibovica i vidjeces ovo o cemu ti pricam.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 18 mar 2019, 21:09

emir79 je napisao/la:
Denchi je napisao/la:
ja ću sačekat neki tvoj argument o nečemu što si htio reć
a da nije da je Hebib standardan... :kafa:
Da je Resic pokazao onoliko koliko Mujakic i Pidro, zauzeo bi sebi mjesto kao i ovaj dvojac. Prosto kao pasulj. On to nije.
Mustafic, Kurdic i Resic su daleko od prvog tima. Mozete vi biti njima i jarani i rođaci ili sta vec, ali za sad je tako.
da li je pokazao više od momka koji je bio na probi? mislim da jeste ;) i u manje vremena, dakle pokazao je nešto
pa je pokazao gol u evropi kakav naši špicevi ne znaju zabit...pa smo nakantali i nekakve šampione i nekakve mladosti koji nisu baš dno lige sa tim Resićima,Mustafićima koji su kao "daleko" od prve ekipe....znači izvuku te djeca kad ti je stani-pani i ti im vratiš tako što ih zaboraviš jer su se vratili đuturumi od kartona , ozljeda, umora....zajebana nagrada, kakav aršin :clap: ne mogu biti ni izmjena a mogli igrat u prvih 11 protiv šampiona :rol:

daleko su jer ih jedan čovjek drži daleko, isti koji je držao i Herića i ostalu djecu daleko....samo sad koristi što ima prednosti pa fura svoje opet....
kakvi jarani i rođaci ne prosipaj se....

samo ti u Hebiba gledaj ali dobro gledaj 29ta godina još u BiH, krompiri od statistike osim minutaže..... :wtf:
Zadnja izmjena: Denchi, dana/u 18 mar 2019, 21:10, ukupno mijenjano 1 put.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 18 mar 2019, 21:09

Denchi je napisao/la:
fks74 je napisao/la:Husref daje priliku onima koji su trenutno najbolji. Osim Bekica, on igra silom prilika , posto Pidro nije 100% spreman. Ekipa koja pobjedjuje se ne mijenja.
nikad?
a ako kiksa?
Covjek je mijenjao, izmjene nista nisu napravile kao i prva postava. Znaci do njih je, nije do njega.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 18 mar 2019, 21:09

belosevic28 je napisao/la:Ja bi volio da se napise imenom i prezimenom koji to 'djuturum' zauzima mjesto nekom od akademaca?
Opet kazem jedino mi je krivo sto Halid ne igra prije Hebiba.
Ali me zanima ko su djuturumi i polovlnjaci?! Mozda Ahmet, Krste, Stanoje, Tatar, Lazic...?
Prijatelju , je li tvoj prijedlog da igra 13-14 igraca . Nikakav kiks se nije desio , evo :
- bilo +5 prije proljeca
- Mi igrali : Tuzla , KrupaListica,Krupa 10 bodova , trebalo bi biti lud optimista i ocekivati 12 bodova
- Plasticni igrali: Listica ,Radnik,Mladost, Gosk , ocekivali 10 osvojili 6 . Dakle -4
-Sjajno za nas . Trebamo biti prezadovoljni . Trebali bi dozvoliti razlicita misljenja ili mislis da samo Ti razumijes trenutak FKS ?
- Odgovorio bih Ti pitanjem : Sta ce nam Akademija ? Poslije kiksa u Gabeli , Mujakica spremali na klupu da se odmori i dozove , a on 1,1 millE.
- Nije problem sto se tako mislilo za Mujakica , ali ne smije se reci da Velkoski odmori ili igra samo iza Ahme . Mnogi kritikovali Kovacevica , a sada samo za njega glasamo . Kako su mogli u Mostaru odigrati 2:2 .
Mujakic , Kovacevic i Pidro su postali ili ce postati aBd igraci , zahvaljujuci tome sto su igrali .
Kurdic, Resic,Mustafic,Salcin,Djokanovic,Sabanovic nikad nece postati igraci ako ne budu igrali . ruzno je sto cu ovo napisati da djuturumi :
Hebibovic,Bekic,Velkoski , Dupovac (neka igraju),ali minute trebaju Sabanovic,Pidro,Resic,Kurdic . Ako je zbog titule ok , ali sljedece godine moraju Akademci dobijati priliku kao na pocetku godine ili GASI AKADEMIJU . Ne dao Bog.
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 18 mar 2019, 21:10

BordoSarajevo je napisao/la:7 pobjeda u 10 utakmica kako bi i teoretski osigurali tituli (slučaj da svinjski sve dobije)

Ukoliko pobjedimo u sljedećem kolu svinjski potrebno je onda 5 pobjeda u 9 utakmica za teoretski završen posao, ali to bi bilo to.

Uh koliki bi nam godila pobjeda u sljedećem kolu, mogli bi smo rasterećeno odigrati ostale utakmice i okrenut se kupu maximalno

Jako važna utakmica, nadam se pobjedi i bar 10 milja na Koševu
Da nam je 5 bodova izvuci iz sljedece tri tekme..u najgorem slucaju 4, s tim da zrinjski dobijemo. Kad bi 6 tu bi poso 85 % bio zavrsen.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

kosevskobrdo
Kontakt:

Post Postao/la kosevskobrdo » 18 mar 2019, 21:17

emir79 je napisao/la:
I davno sam prevazisao djecije bolesti kada sam kod igraca gledao samo na golove i asistencije, a da zanemarim sve ostalo sto igrac radi na terenu. A tebi preporucujem da pogledas jos jednom snimak utakmice u Sirokom kad smo ih tukli 0-3, i gledaj samo u Hebibovica i vidjeces ovo o cemu ti pricam.
Šta je to toliko dobro kod Hebibovića kad eto zanemarujemo te golove i asistencije koji su 'nebitni' ?
Trka, borba, žar, šta??? Jer čudi me da već izvana nisu primjetili to što ti govoriš pa on još uvijek u PLBiH.
Asim Ferhatović, Safet Sušić, Franjo Lovrić, Vahidin Musemić, Ibrahim Biogradilić, Svetozar Vujović, Želimir Vidović, Miroslav Brozović, Boško Antić, Edhem Šljivo... i još mnogi DIVOVI...FK SARAJEVO

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 18 mar 2019, 21:18

kosevskobrdo je napisao/la:
emir79 je napisao/la:
Šta je to toliko dobro kod Hebibovića kad eto zanemarujemo te golove i asistencije koji su 'nebitni' ?
Trka, borba, žar, šta??? Jer čudi me da već izvana nisu primjetili to što ti govoriš pa on još uvijek u PLBiH.
izraziti talent, 2000minuta+ a nevidljiv :kafa:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 18 mar 2019, 21:21

fks74 je napisao/la:
Denchi je napisao/la:
nikad?
a ako kiksa?
Covjek je mijenjao, izmjene nista nisu napravile kao i prva postava. Znaci do njih je, nije do njega.
normala , ne može on biti odgovoran ko je na terenu u kojoj formaciji, kakvoj spremi s kojom taktikom i koje izmjene koristi
pa nije trener valjda :rol:

ja i kae daje šansu ovima koji su najbolji :D ja ba Rahman podera :rol: Krste :tokralju: Dupovac :salut:
možda su u kartanju dobri jbg ko zna?
Zadnja izmjena: Denchi, dana/u 18 mar 2019, 21:24, ukupno mijenjano 1 put.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 18 mar 2019, 21:21

emir79 je napisao/la:Tacno kad nemaju sta pisati onda povuku temu akademije.
Sta je to Mustafic dosad uradio da zaduzi prvu postavu? Dobijao je on i previse sansi, a nikafd nista nije pokazao.
Kurdic? Smjesno ga porediti i sa pužem Dupovcem.
Ko je kvalitet iz akademije i zauzece mjesto isto kao Mujakic, Kovacevic i Pidro(kojeg sad neki podmuklo koriste kao neki argument, a znamo sto ne igra).

Husrefu se moze samo prigovoriti sto Sabanovic ne dobija inutazu kao prije, ostalo je sve samo zaprđivanje i nista vise.
Cuj Resic bolji od Hebibivica, gluho bilo da sa takvim razmisljanjem neko sjedne na klupu Sarajeva.

Rahmanovic je ispao totalno iz forme, a znamo da je ako nije bio najbolji u jesenjem dijelu bio drugi ili treci najbolji igrac tima.

Mnogi se ustrucavaju po pitanju Kapica da kazu iskreno sta misle o njegovom ucinku do sad.

I ne vraca se Husref nikakvim starim navikama, nego neki su umislili da je svaki akademac kvalitet Mujakica i Pidre, a i corav vidi da nisu ni blizu. Samo zato sto je neko akademac, ne znaci da MORA dobiti sansu.
ZNACI DOBILI MUJAKICA,KOVACEVICA I PIDRU . GASI AKADEMIJU . NI NJIH NE BI DOBILI DA NISU MORALI IGRATI . NE MOZE RESIC SAD , DAJ MU SANSU KAO VELKOSKOM ,PA CU TE PITATI . ZA SVE DO SADA U OVOM MANDATU HUSREFU HVALA . TO MISLIM , NE RADI DODVORAVANJA . AKO NE BUDE TITULA (MENI NE MORA DUPLA) SA OVIM ROSTEROM I USLOVIMA CAO .

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 18 mar 2019, 21:28

BordoSarajevo je napisao/la:7 pobjeda u 10 utakmica kako bi i teoretski osigurali tituli (slučaj da svinjski sve dobije)

Ukoliko pobjedimo u sljedećem kolu svinjski potrebno je onda 5 pobjeda u 9 utakmica za teoretski završen posao, ali to bi bilo to.

Uh koliki bi nam godila pobjeda u sljedećem kolu, mogli bi smo rasterećeno odigrati ostale utakmice i okrenut se kupu maximalno

Jako važna utakmica, nadam se pobjedi i bar 10 milja na Koševu
Ili 5 pobjeda i pet remija . :thumbup:

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 18 mar 2019, 21:34

emir79 je napisao/la:
Nisam nigdje rekao da su golovi i asistencije nebitni, nego da nisu jedino mjerilo koje pokazuju kvalitet nekog igraca.

Uzecu prvu nasu pobjedu ikad u ligi u Sirokom.
Hebibovic je na toj utakmici bio među 2-3 nasa najbolja igraca. U odbrani oko naseg sesnesterca pokupio bar 5 itekako opasnih lopti, presjekao nekoliko puta bitne kontre Sirokog. Samo jednom je ispao, ali opet krivicom naseg veznog reda kada su izgubili loptu u opasnoj zoni.

Onda uzmi utakmicu protiv Krupe kad smo dobili 2-1, i tu je bio jedan od boljih igraca. A trka, borba i zar su neupitni kad je Hebibovic u pitanju.

Nigdje nisam ni rekao da je Hebibovic nas najbolji igrac pa da se u Evropi otimaju za njeg. Govorim o konkurenciji koju trenutno ima, a ona nije bas na zavidnom nivou da ga tako olahko izbaci iz pocetnih 11.

I ja bih volio da imamo jos jednog Pidru i na desnoj strani, ali nemamo.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 18 mar 2019, 21:35

zagorski je napisao/la:Ja sam siguran, da se Resic imao samo pola Hebibove minutaze da bi vec sada bio na nivou kojeg Hebib nece nikada dostici. Drag mi je Hebib onako kao insan, ali brate nije za standardnog prvotimca u ovom rosteru.
To sam mislio , ali se ne znam izraziti . :bow: To vazi za sve Akademce u kojima se prepozna kvalitet . Bez Akademije , nema evropskih dostignuca.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 18 mar 2019, 21:41

Stroj1946 je napisao/la:
Pa o tome i govorim. Jednostavno je beskoristan Velkoski na krilu za razliku kad igra iza špica, to mu je prirodnija pozicija. Efikasniji je puno. Može podvaliti, opucat, ovako ništa.
Trebaju nam krila brza, prodorna, da odvuku odbranu sa pozicije, da ih ili razvuku da napadač ima više prostora da uleti ili da ih suze da bekovi mogu ulijetat. Ovako se forsira, umara previše. Nije više ni on u ranim 20-im da može sprint opalit, i njemu je 31. Ahmetović preumoran bio vidjelo se. Sreća pa ova pauza, taman da se dohavizaju malo. Samo mi je krivo što Handžić ne igra više, znam da bi dao više golova, ovako će samo otupiti na klupi, onda neće biti koristi od njega. Ne može Ahmetović sam iznijet teret sav. I akademcima se mora pružiti šanse.
Ono sto pozdravljam i cijenim kod Husrefa je da se gotovo ne vidi ko je krilo ,a ko bek .Odatle i tako efikasan ucinak . Slazem se da Velkoski moze igrati samo iza Ahmetovica . No rezultati stoje iza Husrefa , dok je tako (da Bog da pa bude 10 god.) :shhh:

kosevskobrdo
Kontakt:

Post Postao/la kosevskobrdo » 18 mar 2019, 21:42

emir79 je napisao/la:
emir79 je napisao/la:
Nisam nigdje rekao da su golovi i asistencije nebitni, nego da nisu jedino mjerilo koje pokazuju kvalitet nekog igraca.

Uzecu prvu nasu pobjedu ikad u ligi u Sirokom.
Hebibovic je na toj utakmici bio među 2-3 nasa najbolja igraca. U odbrani oko naseg sesnesterca pokupio bar 5 itekako opasnih lopti, presjekao nekoliko puta bitne kontre Sirokog. Samo jednom je ispao, ali opet krivicom naseg veznog reda kada su izgubili loptu u opasnoj zoni.

Onda uzmi utakmicu protiv Krupe kad smo dobili 2-1, i tu je bio jedan od boljih igraca. A trka, borba i zar su neupitni kad je Hebibovic u pitanju.

Nigdje nisam ni rekao da je Hebibovic nas najbolji igrac pa da se u Evropi otimaju za njeg. Govorim o konkurenciji koju trenutno ima, a ona nije bas na zavidnom nivou da ga tako olahko izbaci iz pocetnih 11.

I ja bih volio da imamo jos jednog Pidru i na desnoj strani, ali nemamo.
Imamo, ali ti to ne želiš da vidiš. Mogu i ja sad napisat sve dobre reakcije Šabanovića ove sezone i to će mi biti argument al neću, jer ne vrijedi.

I kad već tako dobro pratiš Hebibovića daj reci mi gdje nestade u one dvije situacije pred sami kraj utakmice protiv Zrinjskog. Dva puta njegova strana pusta jer se nije vratio i Zrinjski je imao 2 100% prilike. Isto tako na početku sezone je Hebibović dosta puta ispadao i dosta puta pogriješio kod ofsajd zamke.
Ne mrzim ga, drag mi je igrač, ali pod broj jedan on nije bek već krilo. Pod broj dva Šabanović je bek, i to dosta bolji bek od Hebibovića-

I da, nije mi ni rod ni pomozi Bog ;)

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 18 mar 2019, 21:43

Inace ne gotivim ni Bekica ni Hebibovica al realno protiv listice obojica su odigrali extra utakmicu a i protiv zrinjskog, mislim da ih je mogao mjenjat jedino zbog umora a zbog njihove igre u prethodnim tekmama apsolutno zasluzuju prvih 11
Pidro ako se oporavio vratio bi ga u prvih 11 odmah u slijedecoj, a Saban i Resic trebaju jos malo nadoci, trenutno svi igraci koji igraju na njihovim pozicijama su bolji od njih, a bit ce prilike i za njih svakako
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 18 mar 2019, 21:45

kosevskobrdo je napisao/la:Husref je trener takav kakav je i dobro smo to znali i prije nego je došao. Čovjek koristi 13-14 igrača kojim vjeruje, i uglavnom su to 'veterani' a ne 'akademci'. Eh sad, kako to da u prvoj polusezoni dosta prilike dobiju Šabanović, Pidro, Kovačević. Mujakić o tome bi se dalo raspravljat. Neki kažu silom prilika što zbog povreda, kurcobolje, nepoštivanjem navijača, neki kažu da je Husref promjenio sebe i priliku dao mladim igračima, istina je kao i uvijek negdje u sredini.

Meni je Husref iz prve polusezone, gjde je davao šansu omladincima, gdje je rotirao dosta i uvijek puštao igrača u boljoj formi da igra, odličan trener za naše uslove. A Husref ove polusezone mi nije isti kao iz one prošle. OK-rezultati su tu i nema mu se šta prigovorit! Al mišljenja sam, kao i mnogi, da bi rezultat bio tu i da je Šabanović (Koji je već sad bolji igrač od Hebibovića ((koji nije bek!!) i koji ima 150x veći potencijal od Hebibovića) igrao umjesto tog Hebibovića. Uspoređivat Pidru i Bekića je vrijeđanje inteligencije. Mujakić, nema potrebe trošit riječi o njemu, kao i o Kovačeviću.
Eh Sad... što Resić nema minute i nije čak ni u prvih 18 to mi se ne sviđa, Bio bolji igrač od Halilovića ili ne (a ja lično smatram da je već sad nivo Halilovića a ima kao i Šabanović 150x veći POTENCIJAL), takav odnos prema jednom akademcu nije ok, i to je čisto prosipanje i upropaštavanje tog njegovog potencijala. Čemu da se momak nada? Isto tako i Mustafić.

Sezonu ne može iznijet 12-13 igrača, Taj umor i zasićenje smo vidjeli protiv Krupe i ta Krupa treba da bude opomena Husrefu.
Bravo majstore :tokralju: .

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Bing [Bot], Google [Bot], Google Adsense [Bot], Tatamata1946 i 41 gost.