Ono sto pozdravljam i cijenim kod Husrefa je da se gotovo ne vidi ko je krilo ,a ko bek .Odatle i tako efikasan ucinak . Slazem se da Velkoski moze igrati samo iza Ahmetovica . No rezultati stoje iza Husrefa , dok je tako (da Bog da pa bude 10 god.)Stroj1946 je napisao/la:
Pa o tome i govorim. Jednostavno je beskoristan Velkoski na krilu za razliku kad igra iza špica, to mu je prirodnija pozicija. Efikasniji je puno. Može podvaliti, opucat, ovako ništa.
Trebaju nam krila brza, prodorna, da odvuku odbranu sa pozicije, da ih ili razvuku da napadač ima više prostora da uleti ili da ih suze da bekovi mogu ulijetat. Ovako se forsira, umara previše. Nije više ni on u ranim 20-im da može sprint opalit, i njemu je 31. Ahmetović preumoran bio vidjelo se. Sreća pa ova pauza, taman da se dohavizaju malo. Samo mi je krivo što Handžić ne igra više, znam da bi dao više golova, ovako će samo otupiti na klupi, onda neće biti koristi od njega. Ne može Ahmetović sam iznijet teret sav. I akademcima se mora pružiti šanse.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
- kosevskobrdo
- Kontakt:
Imamo, ali ti to ne želiš da vidiš. Mogu i ja sad napisat sve dobre reakcije Šabanovića ove sezone i to će mi biti argument al neću, jer ne vrijedi.emir79 je napisao/la:Nisam nigdje rekao da su golovi i asistencije nebitni, nego da nisu jedino mjerilo koje pokazuju kvalitet nekog igraca.kosevskobrdo je napisao/la:Šta je to toliko dobro kod Hebibovića kad eto zanemarujemo te golove i asistencije koji su 'nebitni' ?emir79 je napisao/la:
I davno sam prevazisao djecije bolesti kada sam kod igraca gledao samo na golove i asistencije, a da zanemarim sve ostalo sto igrac radi na terenu. A tebi preporucujem da pogledas jos jednom snimak utakmice u Sirokom kad smo ih tukli 0-3, i gledaj samo u Hebibovica i vidjeces ovo o cemu ti pricam.
Trka, borba, žar, šta??? Jer čudi me da već izvana nisu primjetili to što ti govoriš pa on još uvijek u PLBiH.
Uzecu prvu nasu pobjedu ikad u ligi u Sirokom.
Hebibovic je na toj utakmici bio među 2-3 nasa najbolja igraca. U odbrani oko naseg sesnesterca pokupio bar 5 itekako opasnih lopti, presjekao nekoliko puta bitne kontre Sirokog. Samo jednom je ispao, ali opet krivicom naseg veznog reda kada su izgubili loptu u opasnoj zoni.
Onda uzmi utakmicu protiv Krupe kad smo dobili 2-1, i tu je bio jedan od boljih igraca. A trka, borba i zar su neupitni kad je Hebibovic u pitanju.
Nigdje nisam ni rekao da je Hebibovic nas najbolji igrac pa da se u Evropi otimaju za njeg. Govorim o konkurenciji koju trenutno ima, a ona nije bas na zavidnom nivou da ga tako olahko izbaci iz pocetnih 11.
I ja bih volio da imamo jos jednog Pidru i na desnoj strani, ali nemamo.
I kad već tako dobro pratiš Hebibovića daj reci mi gdje nestade u one dvije situacije pred sami kraj utakmice protiv Zrinjskog. Dva puta njegova strana pusta jer se nije vratio i Zrinjski je imao 2 100% prilike. Isto tako na početku sezone je Hebibović dosta puta ispadao i dosta puta pogriješio kod ofsajd zamke.
Ne mrzim ga, drag mi je igrač, ali pod broj jedan on nije bek već krilo. Pod broj dva Šabanović je bek, i to dosta bolji bek od Hebibovića-
I da, nije mi ni rod ni pomozi Bog
Asim Ferhatović, Safet Sušić, Franjo Lovrić, Vahidin Musemić, Ibrahim Biogradilić, Svetozar Vujović, Želimir Vidović, Miroslav Brozović, Boško Antić, Edhem Šljivo... i još mnogi DIVOVI...FK SARAJEVO
Inace ne gotivim ni Bekica ni Hebibovica al realno protiv listice obojica su odigrali extra utakmicu a i protiv zrinjskog, mislim da ih je mogao mjenjat jedino zbog umora a zbog njihove igre u prethodnim tekmama apsolutno zasluzuju prvih 11
Pidro ako se oporavio vratio bi ga u prvih 11 odmah u slijedecoj, a Saban i Resic trebaju jos malo nadoci, trenutno svi igraci koji igraju na njihovim pozicijama su bolji od njih, a bit ce prilike i za njih svakako
Pidro ako se oporavio vratio bi ga u prvih 11 odmah u slijedecoj, a Saban i Resic trebaju jos malo nadoci, trenutno svi igraci koji igraju na njihovim pozicijama su bolji od njih, a bit ce prilike i za njih svakako
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Bravo majstorekosevskobrdo je napisao/la:Husref je trener takav kakav je i dobro smo to znali i prije nego je došao. Čovjek koristi 13-14 igrača kojim vjeruje, i uglavnom su to 'veterani' a ne 'akademci'. Eh sad, kako to da u prvoj polusezoni dosta prilike dobiju Šabanović, Pidro, Kovačević. Mujakić o tome bi se dalo raspravljat. Neki kažu silom prilika što zbog povreda, kurcobolje, nepoštivanjem navijača, neki kažu da je Husref promjenio sebe i priliku dao mladim igračima, istina je kao i uvijek negdje u sredini.
Meni je Husref iz prve polusezone, gjde je davao šansu omladincima, gdje je rotirao dosta i uvijek puštao igrača u boljoj formi da igra, odličan trener za naše uslove. A Husref ove polusezone mi nije isti kao iz one prošle. OK-rezultati su tu i nema mu se šta prigovorit! Al mišljenja sam, kao i mnogi, da bi rezultat bio tu i da je Šabanović (Koji je već sad bolji igrač od Hebibovića ((koji nije bek!!) i koji ima 150x veći potencijal od Hebibovića) igrao umjesto tog Hebibovića. Uspoređivat Pidru i Bekića je vrijeđanje inteligencije. Mujakić, nema potrebe trošit riječi o njemu, kao i o Kovačeviću.
Eh Sad... što Resić nema minute i nije čak ni u prvih 18 to mi se ne sviđa, Bio bolji igrač od Halilovića ili ne (a ja lično smatram da je već sad nivo Halilovića a ima kao i Šabanović 150x veći POTENCIJAL), takav odnos prema jednom akademcu nije ok, i to je čisto prosipanje i upropaštavanje tog njegovog potencijala. Čemu da se momak nada? Isto tako i Mustafić.
Sezonu ne može iznijet 12-13 igrača, Taj umor i zasićenje smo vidjeli protiv Krupe i ta Krupa treba da bude opomena Husrefu.
meni je frapantno koliko ljudi ne drže isti kriterij za starije igrače samo jer su stariji...Samozdravlje je napisao/la:To sam mislio , ali se ne znam izraziti .zagorski je napisao/la:Ja sam siguran, da se Resic imao samo pola Hebibove minutaze da bi vec sada bio na nivou kojeg Hebib nece nikada dostici. Drag mi je Hebib onako kao insan, ali brate nije za standardnog prvotimca u ovom rosteru.To vazi za sve Akademce u kojima se prepozna kvalitet . Bez Akademije , nema evropskih dostignuca.
Dupovac - kikser
Bekić - no comment
Hebib - bizarno
Halil - komplet lopte fula
ali ni slučajno drugim akademcima davat minutažu dok ne budu dobri kao Mujakić,Pidro,Kovačević
a mogu li ova 4 hrkljuša sa po 30 kuka sjest na klupu/tribine dok ne budu ko Mujakić,Pidro,Kovačević....???????
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Objasni ljudima kako postat igrac na klupi ili tribinama . Samo jos u BiH je talenat sa 21 god. Hrvati i Srbi pomjerili na 18 god. i eto gdje su .Denchi je napisao/la:meni je frapantno koliko ljudi ne drže isti kriterij za starije igrače samo jer su stariji...Samozdravlje je napisao/la:To sam mislio , ali se ne znam izraziti .zagorski je napisao/la:Ja sam siguran, da se Resic imao samo pola Hebibove minutaze da bi vec sada bio na nivou kojeg Hebib nece nikada dostici. Drag mi je Hebib onako kao insan, ali brate nije za standardnog prvotimca u ovom rosteru.To vazi za sve Akademce u kojima se prepozna kvalitet . Bez Akademije , nema evropskih dostignuca.
Dupovac - kikser
Bekić - no comment
Hebib - bizarno
Halil - komplet lopte fula
ali ni slučajno drugim akademcima davat minutažu dok ne budu dobri kao Mujakić,Pidro,Kovačević![]()
a mogu li ova 4 hrkljuša sa po 30 kuka sjest na klupu/tribine dok ne budu ko Mujakić,Pidro,Kovačević....???????
Moramo prijatelji @belosevic28 i @emire79 mjenjati pristup .
- kosevskobrdo
- Kontakt:
Semir Smajlagić danas evo zabio gol, ove sezone u Gorici-21 utakmica-6 golova
Hamza Čataković, u Trenčinu-31 utakmica-11 golova-7 asistencija
Elvedin Herić u Kapfenbergu-19 utakmica-2 gola-5 asistencija
Ovo su oni koji su bili u prvom timu i nisu nikad dobili pravu priliku. Je li treba da Resić, Šabanović odu kao oni pa da skontamo da su mogli igrati kod nas?
Svi ovi akademci su za jedan level iznad ovih 'starijih' po pitanju tehnike i pregleda igre. Na njima vidiš da su 'školovani' a ne 'izbi nabi' fudbaleri.
I ako nam je već cilj promocija akademije onda jedan Šabanović naprosto mora igrat ispred Hebiba...
Ovo su oni koji su bili u prvom timu i nisu nikad dobili pravu priliku. Je li treba da Resić, Šabanović odu kao oni pa da skontamo da su mogli igrati kod nas?
Svi ovi akademci su za jedan level iznad ovih 'starijih' po pitanju tehnike i pregleda igre. Na njima vidiš da su 'školovani' a ne 'izbi nabi' fudbaleri.
I ako nam je već cilj promocija akademije onda jedan Šabanović naprosto mora igrat ispred Hebiba...
Asim Ferhatović, Safet Sušić, Franjo Lovrić, Vahidin Musemić, Ibrahim Biogradilić, Svetozar Vujović, Želimir Vidović, Miroslav Brozović, Boško Antić, Edhem Šljivo... i još mnogi DIVOVI...FK SARAJEVO
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Nemoj vise , krenem da se odjavim i procitam ovo . Moramkosevskobrdo je napisao/la:Semir Smajlagić danas evo zabio gol, ove sezone u Gorici-21 utakmica-6 golova
- kosevskobrdo
- Kontakt:
Hvala druže moj dobri. Drago mi je da bar neko ima isto mišljenje kao ja po pitanju ove omladine 
Nema, Kurdić i ja smo pravo dobri haveri, samo što u slobodno vrijeme mi na djevojku nasrne. 
Svi ovdje znaju koliko ga ne volim kao fudbalera al u ovom trenutku bih glavu smio dat da je bolji izbor od Dupovca da bude treći stoper ALI uz Lazića. Ne da on i Mujakić zajedno počnu. Takođe, po meni nije stvar samo akademije, nego i Šišića i Handžića. Oni imaju strašnu hemiju na terenu, od Reggio Emilie pa do priprema uvijek njih dvojica skupa na terenu se telepatski razumiju. A nikad da krenu jednu utakmicu skupa.
Svi ovdje znaju koliko ga ne volim kao fudbalera al u ovom trenutku bih glavu smio dat da je bolji izbor od Dupovca da bude treći stoper ALI uz Lazića. Ne da on i Mujakić zajedno počnu. Takođe, po meni nije stvar samo akademije, nego i Šišića i Handžića. Oni imaju strašnu hemiju na terenu, od Reggio Emilie pa do priprema uvijek njih dvojica skupa na terenu se telepatski razumiju. A nikad da krenu jednu utakmicu skupa.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Ja bi najsretniji na dunjaluku bio kada bi Husref osvojio duplu, da ude u historiju kao najtrofenjiji trener i prvi koji je klubu donio duplu krunu. A zatim da se povuce i da ostane upamcen kao legenda, a da nam Hadzija skonto neko moderno, kvalitetno trenersko ime za slijedeci nas korak naprijed.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
To se dobrim drugovima oprostiskoroalen je napisao/la:Nema, Kurdić i ja smo pravo dobri haveri, samo što u slobodno vrijeme mi na djevojku nasrne.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Dobri drugovi ti to i ne urade.MortemHz je napisao/la:To se dobrim drugovima oprostiskoroalen je napisao/la:Nema, Kurdić i ja smo pravo dobri haveri, samo što u slobodno vrijeme mi na djevojku nasrne.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Imaš poentuskoroalen je napisao/la:Dobri drugovi ti to i ne urade.MortemHz je napisao/la:To se dobrim drugovima oprostiskoroalen je napisao/la:Nema, Kurdić i ja smo pravo dobri haveri, samo što u slobodno vrijeme mi na djevojku nasrne.
ovo za Kurdića, 100% on bi bio par Laziću jer je i on dešnjak...Dupovac je najviše ispadao jer je kao dešnjak igrao lijevo(Torlak bio desno vazda, poslije Tatomirović), nije baš isto...Mujakić je lijevak i dosta mu je lakše riješti lika sa loptom na desnoj nozi....ovaj mali Bešić je isto lijevak i isti mu je menadžer ko i Mujakiću....zbog toga možda Hadžija radi na onom hrvatu....nije sve baš tako jednostavno hajd nabacaj ih na teren....skoroalen je napisao/la:Nema, Kurdić i ja smo pravo dobri haveri, samo što u slobodno vrijeme mi na djevojku nasrne.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Kao naprimjer Mato Neretljakzagorski je napisao/la:Ja bi najsretniji na dunjaluku bio kada bi Husref osvojio duplu, da ude u historiju kao najtrofenjiji trener i prvi koji je klubu donio duplu krunu. A zatim da se povuce i da ostane upamcen kao legenda, a da nam Hadzija skonto neko moderno, kvalitetno trenersko ime za slijedeci nas korak naprijed.
Dokazao je jbg., ima pozitivan skor sa buducim prvakom drzaveMortemHz je napisao/la:Kao naprimjer Mato Neretljakzagorski je napisao/la:Ja bi najsretniji na dunjaluku bio kada bi Husref osvojio duplu, da ude u historiju kao najtrofenjiji trener i prvi koji je klubu donio duplu krunu. A zatim da se povuce i da ostane upamcen kao legenda, a da nam Hadzija skonto neko moderno, kvalitetno trenersko ime za slijedeci nas korak naprijed.
Da uzme duplu i da se povuce sad potpisujem, a ujedno i da vidimo koliko smo sposobni da dovedemo novog i odgovarajuceg. Jer do sad osim Cale i Husrefa ni za sta nismo bili sposobni po tom pitanju. Te Jesic, Jarni, Hurtic..., ni Kodro vala nista osim priprema.zagorski je napisao/la:Ja bi najsretniji na dunjaluku bio kada bi Husref osvojio duplu, da ude u historiju kao najtrofenjiji trener i prvi koji je klubu donio duplu krunu. A zatim da se povuce i da ostane upamcen kao legenda, a da nam Hadzija skonto neko moderno, kvalitetno trenersko ime za slijedeci nas korak naprijed.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Jović je imao dobre rezultate, Plisek bio jako ime i prilično solidan al igrom prilika napustio. Uvijek se može naći kvalitetan trener. Husrefu nikako ne davat otkaz, al bi njemu bilo najpametnije da se na vrijeme povuče sam. Jer sad su navijači gladni svega, ako naredna sezona ne bude blistava kao ova, na njemu se kola lome.
Trenutno korisnika/ca: HordeSaSjevera, rimljanin90 i 37 gostiju.