Koronavirus (COVID-19) - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Jeste li prebolili Covid ili se vakcinisali?

Nisam ni prebolio niti se vakcinisao
81
29%
Prebolio sam, nisam se vakcinisao
65
23%
Nisam prebolio, vakcinisao sam se
68
24%
I prebolio sam i vakcinisao sam se
68
24%

Ukupno glasova: 282

gaston
Kontakt:

Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito

Post Postao/la gaston » 13 dec 2021, 07:19

ASD je napisao/la:
12 dec 2021, 16:12
Pensioner26 je napisao/la:
12 dec 2021, 16:10
Blago tebi Saurmane kad možes birati hoćeš ili nećeš se vakcinisati. Mene će izgleda monstrumi natjerati do marta. Dokle smo došli sa teorijim zavjera? Da li su bile prognozirane 4. i 5.doze, i 6. i 7. i 8.? Otkud da ove teorije nekad nešto i utrefe?
Niko te ne može natjerati.
Ako ti se ne sviđa što se njemačko društvo zasniva na nauci uvijek se možeš vratiti u čekrčiće.
:lol:
Ima jedan klub, jedan tim, s tradicijom jakom, čiji verni navijači su povezani znakom.
Pa zato nikad ne brinu, jer znaju da u tami, dokle god da postoje neće hodati sami!

"Kako se lopta nije odbila u zemlju ako ga je pogodila u ruku!?"

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 dec 2021, 09:34

JohnCleese je napisao/la:
12 dec 2021, 23:03
ASD je napisao/la:
12 dec 2021, 22:54
12 dec 2021, 22:18

Prvu dozu dobio u svlačionici dvorane, drugu u kabini Deichmanna, booster dozu iza apoteke...
Bez zafrkancije ako se jos uključe ustanove i objekti tipa kladionica i dzamije onda dobijemo ovaj virus.
U Austriji?
Ma kod nas.
Malo hiperbolisano, ali u teoriji sasvim realno.
U svakom slucaju jako tuzno.
Što je tužno?
Kad je cirkus nek bude do kraja.
Najbolje da podijele narodu šprice i bocaj se sam svako po godine.
Šta fali...
Koševo Zapad

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 dec 2021, 09:48

Shategabri je napisao/la:
13 dec 2021, 09:34
ASD je napisao/la:
12 dec 2021, 22:54

U Austriji?
Ma kod nas.
Što je tužno?
Šta fali...
šta je "hiperbolisano"? :crazy:
hajd sad tačno reci gdje si dobio vakcine u praksi, a ne u teoriji. Na kraju će biti, u domu zdravlja primio, a pričamo kako je pored kontejnera iza apoteke.

i u teoriji, šta je problem dobiti vakcinu u trznom centru? trazi se neki poseban uslov i voliš da stojiš u redu?

a i to da sam uradiš ne vidim kao neki ozbiljan problem. Ako sam bez ikakvog medicinskog obrazovanja i iskustva, mamu kad je imala koronu mogao sam bocati clexanima (jer je sistem toliko bio preopterećen da je bila borba da platiš da ti neko dodje kući i to uradi), ako se djeca s dijabetesom mogu kući bocati svaki dan, onda stvarno ne vidim razlog da bi to da sam sebi ubodeš vakcinu bilo neki poseban presedan i nešto posebno dramatično.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 13 dec 2021, 09:53

admin je napisao/la:
13 dec 2021, 09:48

Ma kod nas.
Što je tužno?
Šta fali...
hajd sad tačno reci gdje si dobio vakcine u praksi, a ne u teoriji. Na kraju će biti, u domu zdravlja primio, a pričamo kako je pored kontejnera iza apoteke.

i u teoriji, šta je problem dobiti vakcinu u trznom centru? trazi se neki poseban uslov i voliš da stojiš u redu?

a i to da sam uradiš ne vidim kao neki ozbiljan problem. Ako sam bez ikakvog medicinskog obrazovanja i iskustva, mamu kad je imala koronu mogao sam bocati clexanima (jer je sistem toliko bio preopterećen da je bila borba da platiš da ti neko dodje kući i to uradi), ako se djeca s dijabetesom mogu kući bocati svaki dan, onda stvarno ne vidim razlog da bi to da sam sebi ubodeš vakcinu bilo neki poseban presedan.
Ma ništa.
Jesi primio treću dozu? Požuri, sad će i četvrta.
A eto već pričaju o 5. i 6. Ima li kraja?

Nikakav problem ako si hronični bolesnik poput dijabetičara.
Zdrav prav da se svako 6 mjeseci bodem, ne pada mi na pamet.
Koševo Zapad

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 13 dec 2021, 09:56

Danas je pala i treća doza Pfizera, dogodine aBd i četvrta :kafa:
100% sportski i krajnje opušten potpis

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 13 dec 2021, 09:59

13 dec 2021, 09:53
admin je napisao/la:
13 dec 2021, 09:48

Što je tužno?
Šta fali...

a i to da sam uradiš ne vidim kao neki ozbiljan problem. Ako sam bez ikakvog medicinskog obrazovanja i iskustva, mamu kad je imala koronu mogao sam bocati clexanima (jer je sistem toliko bio preopterećen da je bila borba da platiš da ti neko dodje kući i to uradi), ako se djeca s dijabetesom mogu kući bocati svaki dan, onda stvarno ne vidim razlog da bi to da sam sebi ubodeš vakcinu bilo neki poseban presedan.
Ma ništa.
Jesi primio treću dozu? Požuri, sad će i četvrta.
A eto već pričaju o 5. i 6. Ima li kraja?

Nikakav problem ako si hronični bolesnik poput dijabetičara.
Zdrav prav da se svako 6 mjeseci bodem, ne pada mi na pamet.
nije mi još prošlo 6 mjeseci, ali morao bih to završiti do sredine januara.

samo mi je pitanje da li u BiH ili da idem opet u Srbiju, čuo sam da naši certifikati još uvijek ne prolaze u EU, pa ne bih sebi da napravim problem. A i do Turske sam planirao skoknuti tokom godišnjeg, pa moram vidjeti i šta mi za tamo treba. Možda neko zna?

Što se mene tiče, mnogo radije bih primio vakcinu u SCC kad svakako dodjem tamo, nego da klapam do zetre ili da moram ići u dom zdravlja pa tamo u red sa raznoraznim bolesnicima. Mada, za zdravlje ništa nije teško, pa ni još jedan izlet do Bg.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 13 dec 2021, 10:33

Izgubio sam čula mirisa i okusa :rol: jest i ružno majko moja, jbm im mater kinesku raspalu :puke:

Što je najgore pozitivan sam sjedio sa dostaaa ljudi, valjda nisam kome prenio u pm. Najgore mi je za roditelje i za ovog jednog radnog kolegu, njega bi korona momački sjebala koliko je slabašan.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

brig
Kontakt:

Post Postao/la brig » 13 dec 2021, 10:48

Marsal je napisao/la:
13 dec 2021, 10:33
Izgubio sam čula mirisa i okusa :rol: jest i ružno majko moja, jbm im mater kinesku raspalu :puke:

Što je najgore pozitivan sam sjedio sa dostaaa ljudi, valjda nisam kome prenio u pm. Najgore mi je za roditelje i za ovog jednog radnog kolegu, njega bi korona momački sjebala koliko je slabašan.
Cjepljen si. Ne sekiraj se :think:

Juventinissimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinissimo » 13 dec 2021, 10:50

admin je napisao/la:
13 dec 2021, 09:59
nije mi još prošlo 6 mjeseci, ali morao bih to završiti do sredine januara.

samo mi je pitanje da li u BiH ili da idem opet u Srbiju, čuo sam da naši certifikati još uvijek ne prolaze u EU, pa ne bih sebi da napravim problem. A i do Turske sam planirao skoknuti tokom godišnjeg, pa moram vidjeti i šta mi za tamo treba. Možda neko zna?

Što se mene tiče, mnogo radije bih primio vakcinu u SCC kad svakako dodjem tamo, nego da klapam do zetre ili da moram ići u dom zdravlja pa tamo u red sa raznoraznim bolesnicima. Mada, za zdravlje ništa nije teško, pa ni još jedan izlet do Bg.
Ja imam booster termin ove sedmice, tacno 6 mj nakon J&J. Iako se oni koji su vakcinisani J&J-om mogu boosterovat vec nakon 4 sedmice, obzirom da nisam rizicna kategorija, uvazio savjet da sacekam 6 mj.

U mene punica vec mjesec uredno hoda po kafanama i vasarima sa QR-om iz BiH. :mrgreen: Prihvataju, a i skener ga prepoznaje.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 13 dec 2021, 10:58

brig je napisao/la:
13 dec 2021, 10:48
Marsal je napisao/la:

Ne sekiram se za sebe nego za ovog jednog sa posla, nedavno tek sa operacije došao na posao, valjda bude dobro.

A roditelji su malo stariji i naravno da su mi briga.
Ostali manje više.

Ja sam prošao dobro. Evo danas mi je četvrti dan od početka simptoma, odlično se osjećam, sad samo da iskašljem sluz koja se nakupila pomoću sirupa i ko nov.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 13 dec 2021, 11:16

Ako može neko ko je vakcinisan sa obje u BiH da podijeli iskustva sa QR kodom, skeniranjem i odlaskom u inostranstvo. Hvala.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 13 dec 2021, 11:25

jasonstatham je napisao/la:
13 dec 2021, 11:16
Ako može neko ko je vakcinisan sa obje u BiH da podijeli iskustva sa QR kodom, skeniranjem i odlaskom u inostranstvo. Hvala.
U Njemackoj se ne prizna kod koji skeniras iz Bosne preko CovPass aplikacije, ali odes u bilo koju apoteku poneses to iz Bosne i onda ti oni izdaju novi kod kojeg tad mozes skenirati i rahat si. Ne placa se nista

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 dec 2021, 18:28

Sheyi je napisao/la:
13 dec 2021, 11:25
U Njemackoj se ne prizna kod koji skeniras iz Bosne preko CovPass aplikacije, ali odes u bilo koju apoteku poneses to iz Bosne i onda ti oni izdaju novi kod kojeg tad mozes skenirati i rahat si. Ne placa se nista
Da li te puste ako im pokažeš papir, a ne očita kod?

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 13 dec 2021, 18:54

Punac je bio prije mjesec dana i svugdje je prolazio sa QR codom iz BiH kojeg je nosio isprintanog, a i ja sam tad prolazio sa onom žutom knjižicom. Sad priznaju isključivo CovPass, tako da ću materi i tečiću kad dođu probati to rješiti u apoteci ili kod doktora
100% sportski i krajnje opušten potpis

Juventinissimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinissimo » 13 dec 2021, 19:12

RiNo je napisao/la:
13 dec 2021, 18:54
Punac je bio prije mjesec dana i svugdje je prolazio sa QR codom iz BiH kojeg je nosio isprintanog, a i ja sam tad prolazio sa onom žutom knjižicom. Sad priznaju isključivo CovPass, tako da ću materi i tečiću kad dođu probati to rješiti u apoteci ili kod doktora
Nije jos uvijek iskljucivo CovPass. App ne prepoznaje bh QR code, ali mozes ga nositi isprintanog ili kao sliku na mob, skener ga prepoznaje. Uz pripadajuci dokument sa slikom nemas problema.

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 13 dec 2021, 19:23

Juventinissimo je napisao/la:
13 dec 2021, 19:12
RiNo je napisao/la:
13 dec 2021, 18:54
Nije jos uvijek iskljucivo CovPass. App ne prepoznaje bh QR code, ali mozes ga nositi isprintanog ili kao sliku na mob, skener ga prepoznaje. Uz pripadajuci dokument sa slikom nemas problema.
Znači ovo može:

slika
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 13 dec 2021, 19:34

Marsal je napisao/la:
13 dec 2021, 10:58
brig je napisao/la:
13 dec 2021, 10:48
Marsal je napisao/la:

Ne sekiram se za sebe nego za ovog jednog sa posla, nedavno tek sa operacije došao na posao, valjda bude dobro.

A roditelji su malo stariji i naravno da su mi briga.
Ostali manje više.

Ja sam prošao dobro. Evo danas mi je četvrti dan od početka simptoma, odlično se osjećam, sad samo da iskašljem sluz koja se nakupila pomoću sirupa i ko nov.
ja sam frisko prebolovao, sesti i sedmi su mi bili najgori, ali hvala Bogu, opet sve podnosljivo, ali tu sluz taako sporo iskasljavam, tek ujutro pomalo, a osjecam da je imam prilicno puno za izbaciti. I da, citavu prvu sedmicu sam radio ne znajuci da sam zarazen i na poslu nikome nista.
Volim te Bosno!!!

Juventinissimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinissimo » 13 dec 2021, 19:41

Otelo je napisao/la:
13 dec 2021, 19:23
Znači ovo može:
slika
Da. Ne garantujem da je svugdje u DE prihvatljivo, ali evo iz iskustva - Dortmund, Köln, Düsseldorf - jest.

Ali tacno je i ovo za apoteku, da se moze u bili koju otici sa bh QR i dobijes eu QR code, skines CovPass App, dodas eu QR i to je to.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 13 dec 2021, 19:53

Normalno da sam sve tri doze primio u DZ

Znam ljude koji su primili prvu dozu u dvorani, drugu u tc-u, trecu u apoteci zato to i spominjem, a onda dajem sebi za pravo da tipujem narednu primamljivu destinaciju za dalje doze.

Hiperbolisano je u smislu da sam spominjao kabine i svlačionice pomenutih objekata.

Za mene, ali i za mnoge druge porazno i jadno je aplicirati vakcine po trznim i inim centrima..
Pogotovo kad znamo da se to ne radi zbog izbjegavanja ogromnih gužvi usljed masovne vakcinacije( kojih odvec nema).
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 13 dec 2021, 20:36

ASD je napisao/la:
13 dec 2021, 18:28
Sheyi je napisao/la:
13 dec 2021, 11:25
Da li te puste ako im pokažeš papir, a ne očita kod?
Pustali su nekako jedno vrijeme kad im samo pokazes impfpass ili taj papir gdje stoji da si vakcinisan, to sam dozivio vec, ali kako su sad uveli 2g i populazirali ovu aplikaciju gdje god sam ulazio stoji neko s mobitelom spreman da skenira. :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.