Club Atletico de Madrid

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Re: Club Atletico de Madrid

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 mar 2013, 11:21

Oxcekivani sastavi za vecerasnji derbi sa Errealom 8-)

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 10 mar 2013, 22:12

Niz od 10 tekmi bez primljenog gola na Calderonu prekinut, gdje Erreala vodi, i to golom iz ofsajda :roll:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 10 mar 2013, 22:16

Ja ne znam zasto ti Rio pises kurzivom imena stadiona, pojedinih gradova i slicno. Te stvari nisu upitne niti nesto pretjerano neobicne za to. Inace, nista licno :D

Nek gube. Samo da znam da nisam pao samo na Manchesteru :D

Kurtoa osamsto minuta bez primljenog gola na Calderonu, oborio Resinov rekord...
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 10 mar 2013, 22:18

Onaj Falcao je dobro pao sto se forme tice.
Fali ovoj ekipi jedan Diego i malo sira klupa.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 11 mar 2013, 10:04

Gol iz ofsajda kojim je Atleti poražen sinoć ;)

slika

Ocjene za sinoćnji poraz i prekid niza nepobjedivosti na Calderonu ;)

slika
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 mar 2013, 10:01

Miranda produžio ugovor do 2016 god :D , a u planu su i produženja sa Junafranom, Godinom, Cismom, Ardom i Tiagom ;)

Dužina trenutnih ugovora rojiblancosa ;)

slika
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 13 mar 2013, 11:30

Vratio nam se @juznjak.
Eno ga na temi CL-a. :D
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 13 mar 2013, 11:45

Evo i mene nakon odredjenog vremena odsustva zbog nekih privatnih poslica :D . Prvo da pozdravim sve sa ove teme . Posebno moje Jorgandjije Soea ,Ferdia,Portilla :mrgreen: . Da budem iskren, nisam previse u toku kada je u pitanju Atletico . Neugodno sam se iznenadio kada sam cuo da se finale Cupa treba igrati na Cuernabeu
Ocekivao sam da domacin bude Barcelona . Camp Nou pa i Cornella nije mali stadion . Tu je i Mestalla odnosno La Cartuja u Sevilli. Sve odlicni stadioni .Ne znam . Vjerovatno je Bernabeu izabran ponajvise zbog ekonomske krize u Spaniji posto navijaci dvaju klubova ne moraju izdvojiti ozbiljnu svotu za recimo putovanje u Barcelonu i plus za jako skupe karte za finalni mec. .Ovako igramo na stadionu rivala od kojeg imamo veliki kompleks . Sto svakako nije pametna odluka. Tu su Vikingosi automatski u prednosti . No ,Atletico je igrao par finala protiv Reala na Bernabeu i mislim da ima vise uspjeha u tim duelima . Mozda u Atleticu misle da se se tradicija nastaviti ,a i bice veca podrska za Atletico u smislu kada 30 000 Jorgandjija zagrmi,Atleti ce se osjecati kao domacin.
Uglavnom,ima jos dosta do te utakmice ,tako da se treba skoncentrisati na borbu za tu drugu poziciju :D .

Inace,odlicna vijest je to sto je ugovor produzio Colo . Jednostavno ,Ubjeđen sam da je Atletico osuđen na uspjehe u narednim godinama s tim covjekom . Takođe drago mi je sto je najbolji stoper u Spaniji produzio ugovor do 2016. Decko igra feomenalno,i on je najveci razlog zasto Atletico ima najmanje primljenih golova u citavoj ligi . Svakako da i Godin odnosno Curto imaju tu zasluge ,ali Miranda je tu glavni . Nakon Mirande prioritet bi trebali biti Arda ,Godin i D costa . Navodno Curto hoce da ostane i sljedece sezone,dok se za Ardu intresuju Liverpool i Arsenal,ali po svemu sudeci Arda bi trebao produziti sa Atleticom . Sto je i normalno . Jel odlazak u navedene klubove bio bi mu korak unazad u karijeri 8-) .Vidjecemo jel sljedeci koji ce produziti ugovor Falco 8-) lijepa vijest je da bi Diego Costa trebao debitovati za Brazil u predstojecim tekmama za Brazil . ''Drago mi je'' sto je prekinut taj niz nepobjedivosti na Calderonu iz razloga sto sada igraci mogu igrati bez tog pritiska od nekakvih rekorda i slicni sranja .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 13 mar 2013, 11:51

Znas koja je jos jedna fina vijest ?
Kaze menadzer Jacksona Martineza da je jedan madridski klub zainteresovan za njegovog klijenta.
Imas 2 pokusaja da pogodis ko. :lol:

I to mozda vec na ljeto.
Ali vjerovatno Falcao odlazi.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 13 mar 2013, 12:23

M4kaveli je napisao/la:Znas koja je jos jedna fina vijest ?
Kaze menadzer Jacksona Martineza da je jedan madridski klub zainteresovan za njegovog klijenta.
Rekao je i da je Barca zainteresovana isto tako ;) :mrgreen:

Ne vjeruj puno menadžerima, čista igra i taktika da se poveća cijena ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

soe
Kontakt:

Post Postao/la soe » 13 mar 2013, 14:17

Sjebah se sad kad sam vidio da Cata ima ugovor na jos godinu dana,stvarno ne mogu vise da gledam tog parmaka nadam se da ce sljedece godine dovest normalnog stopera koji moze dobro da zamjeni ove standardne.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 14 mar 2013, 19:34

M4kaveli je napisao/la:Znas koja je jos jedna fina vijest ?

I to mozda vec na ljeto.
Ali vjerovatno Falcao odlazi.
slika
Bio Caminero na tekmi sinoc da posmatra Jacksona ,Jamesa i Toulalana ... Nije imao Bog zna sta vidjeti od Jacksona i Jamesa,ali zato je Toulalan kao i obicno prekuco u defanzivi . Sta znam . Meni taj James ne vrijedi toliko koliko Porto trazi za njega. Ima momak tehniku i odlicnu ljevicu, ali nisam nes pretjerano impresioniran njime . Jackson pored toga sto nosi isto prezime kao i Bog Michael ,sto mu je veliki plus kod mene :D pravi je killer napadac imataj nos za gol,odlican je u igri jedan na jedan,fizicki je jak i ne komplikuje previse kada ima sansu da zabije .Bio bi odlicna zamjena za Falcu ali citao sam bas jucer da je Luis Suarez prvi kandidat da dodje ukoliko ode Tigre . 8-) U svakom slucaju ,moj prvi favorit je Torres koji bi ujedno bio i najjeftinije rijesenje .
soe je napisao/la:Sjebah se sad kad sam vidio da Cata ima ugovor na jos godinu dana,stvarno ne mogu vise da gledam tog parmaka nadam se da ce sljedece godine dovest normalnog stopera koji moze dobro da zamjeni ove standardne.
Bruno Alves 8-)
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

JohnLennon
Kontakt:

Post Postao/la JohnLennon » 14 mar 2013, 19:56

E đesi Juzni. Kakav je to provokativan avatar? :D Ide osveta za FutreTa i Schustera dakako. Inace, tvoji su trazili da se finale igra na Chamartinu, mi smo zeljeli CR Camp ali nisu dali, stoga, nemoj se zaliti :D

Inace, ako Falcao ovako nastavi, mozda i ostane. Nije zabio dva i vise golova na utakmici, ima deset utakmica. Igrat cete Ligu prvaka, a produzenje ugovora Choletu je kakva-takva garancija da bi Falcao mogao ostati. Ako ne ostane, mislim da je taj Čekson Martinez izvrsno rjesenje. 31 gol ove sezone, 34 utakmice. Preci ce on granicu od 40 ove sezone sigurno sto je dovoljna ilustracija kvalitete tog momka. A usput, opcepoznato je da i najvece propalice od napadaca igraju izvrsno u Atleticu. Izuzev Torresa, on je umro. Pokopan je kraj Manzanaresa prije Mundijala 2010., nakon toga su mu nasli dvojnika jer Del Bosque nije mogao promijeniti popis igraca, pa je isao taj covjek kojeg danas predstavljaju kao Fernanda Torresa.

btw. nije Caminero tu bio radi njih nego zbog nekakvog posla sa Kolumbijskim narkomanima :D
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 15 mar 2013, 13:48

Nesto bas mislim da ce Atleti dovesti ovaj dvojac iz Porta iz razloga da bi Caminero imao neki izgovor za njegova ucestala putovanja u Columbiju :D . Kakva osveta , Falcao voli igrati finala ,a Real ce biti izmoren teskim tekmama u LP . Yawn . 8-)

Sto se tice pjege , ja bi ga docekao Torresa rasirenih ruku ...nek bude drugi napadac.Ne mislim da je zaboraviio igrati nogomet ,cak i sada on igra sasvim solidno ,naravno nije to to ,fali mu jednostavno samopouzdanja...A u prevladavanju tog problema Cholo ce mu pomoci bez problema .Pa citavu je ekipu transformisao od prosjecnih igraca do reprezentativaca svojih zemalja . Znam da je i Torresu najveca zelja da zaigra LP sa Atleticom . Preporodio bi se on na Calderonu opet . U to sam siguran .

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 15 mar 2013, 13:51

Sto se tice pjege , ja bi ga docekao Torresa rasirenih ruku ...nek bude drugi napadac.Ne mislim da je zaboraviio igrati nogomet ,cak i sada on igra sasvim solidno ,naravno nije to to ,fali mu jednostavno samopouzdanja...A u prevladavanju tog problema Cholo ce mu pomoci bez problema .Pa citavu je ekipu transformisao od prosjecnih igraca do reprezentativaca svojih zemalja . Znam da je i Torresu najveca zelja da zaigra LP sa Atleticom . Preporodio bi se on na Calderonu opet . U to sam siguran .
+1
Nije moguce tek tako zaboraviti fudbal. Samo vise samopuzdanja, i ekipu+trenera+predsjednika koji max. vjeruju u tebe.
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 15 mar 2013, 18:07

Kada bi doveli Jacksona i Jamesa za pare od Radovana to bi bilo savrseno. James je bas tip igraca koji treba Atleticu, kreativni prednji vezni a moze igrat i na krilu ili poluspica. Jackson je klasicni matador, mrcina, strasan je napadac samo eto kasno ulazi u najbolje godine i za nadati se da nije samo prolazno to.
Uz njih Baptistao da se kaparise i eto Atletica u polufinalu lp. :P
Nego svidja mi se sto se Koke vraca na svoju poziciju kao centralni vezni.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 16 mar 2013, 13:49

L_blancos je napisao/la:Kada bi doveli Jacksona i Jamesa za pare od Radovana to bi bilo savrseno. James je bas tip igraca koji treba Atleticu, kreativni prednji vezni a moze igrat i na krilu ili poluspica. Jackson je klasicni matador, mrcina, strasan je napadac samo eto kasno ulazi u najbolje godine i za nadati se da nije samo prolazno to.
Uz njih Baptistao da se kaparise i eto Atletica u polufinalu lp. :P
Nego svidja mi se sto se Koke vraca na svoju poziciju kao centralni vezni.
James je dobar i najbolje od njega tek treba da dodje. Ali cijena koju Porto trazi za njega je neozbiljna . Pogotovo jer je onaj njihov predsjednik, Pinto da Costa, jedan od najtezih pregovaraca na svijetu . Nema teorije da pusti nekog igraca ispod cijene koju je on zamislio . Tako da imajuci u vidu cijenu Jamesa,apsolutno ga treba zaobici i traziti druga rijesenja . A kvalitetnih rijesenja itekako ima . Prije svega Diego Ribas . Vjerovatno najbolji veznjak kojeg je Atleti imao jos od vremena Schustera i Juninha . On ima brzinu, super dribling i viziju, nesto sto u ovom timu ne posjeduje niko ( osim mozda Arde .) Ja licno obozavam Kondogbia od Seville, po mom misljenju ce biti u skoroj buducnosti naj veznjak ,nesto kao Patrick Vieira , smatram da ga treba potpisati bez razmisljanja jer Sevilla je najavila da ce prodati nekoliko igraca . Osim njih , Atleticu treba par krilnih napadaca. Pogotovo ako odu Arda i Adrian . Spomenuo si Lea Baptistaoa za kojeg kazu da je 100% novi igrac Atletica od sljedece sezone . Pored njega ,nadam se da ce dovesti Eberta koji je ostavio najjaci utisak na mene od svih tih bocnih igraca u Primeri .

Inace,Caminero bio na tekmi Freiburg -Wolsfburg da posmatra Bas Dosta i Diega . Navodno Diego hoce da predje u neki ozbiljniji klub na ljeto posto zeli da zaigra na Mundijalu u Brazilu . Istice mu ugovor 2014. tako da bi ga se moglo dovesti za 6-7 miliona . Problem je jedino njegova plata.Nego ,Koke moze igrati na vise pozicija na sredini terena,a svakako da mu ta pozicija najbolje lezi . Ove sezone je peti strijelac ekipe . Ocekujem jos golova od njega . 8-)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 17 mar 2013, 14:28

Očekivani sastavi za večerašnje gostovanje na Reyni 8-)

slika
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

freddy25
Kontakt:

Post Postao/la freddy25 » 17 mar 2013, 17:21

Sta je s Tiagom i Godinom, jeli zuti kartoni ili?

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 17 mar 2013, 18:46

Tiago zbog povrede ,Godin suspenzija zbog nakupljenih zutih kartona .

Ocekujem tesku utakmicu za Atleti, ali tesku i za gledanje jer Osasuna na svom terenu igra dosta tvrd i muski fudbal .Jedna su od ekipa s najboljom odbranom u Lizi . S druge strane ,isto vazi i za Atletico . Jos ako uzmemo cinjenicu da smo u zadnje tri tekme zabili svega jedan pogodak,onda se ne treba nadati nekoj''' ljepotici ''od tekme .
Znaju iznenaditi na Reyno de Navari i najjace ekipe. Po meni iako se nalaze u onom krugu ekipa koje se bore za opstanak,ipak sam ocekivao da u ovoj fazi takmicenja budu ubjedljivo posljednji . Medjutim, stvarno dobro igraju ove sezone, iznad svojih mogucnosti, ali polako posustaju.

Najprije su na domacem terenu porazeni od Athletica, a na gostovanju kod Betisa upisali drugi uzastopni poraz .
Danas ocekujem jos jedan, treci u nizu, pobjedu Atletica. Vrijeme da se probudi Tigar,ali Bome i ostali . Nadam se da ce ispasti , dosadili su mi iskreno.

Nadam se da ce zaigrati Oliver jer ako ne nastupi,to ce biti mjesec dana bez minute za njega. :cry: Volio bih da vidim i Insuu konacno . Zaboravio sam kako lik izgleda :lol: .

Courtois, Juanfran, Miranda, Cata, Filipe, Mario, Gabi, Koke, Arda, Diego Costa y Falcao.

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.