La Liga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: Primera Division (Liga BBVA)
Vala i nije mi žao Deportiva...mislim, draga su mi ekipa ali su ove godine igrali katastrofalno.
Imali su sve u svojim rukama, odlucivali o svojoj sudbini na svom terenu, Valencia ih oderala i to je to - Segunda.
Zaragoza i Mallorca se izvukli...od naredne sezone gledamo Betis (koji ce biti veoma opasna ekipa) i Rayo Vallecano u Primeri i vjerovatno Granadu (koja je bila najvece iznenađenje Segunde)...šteta što Celta izgubi snagu u finišu prvenstva.
Imali su sve u svojim rukama, odlucivali o svojoj sudbini na svom terenu, Valencia ih oderala i to je to - Segunda.
Zaragoza i Mallorca se izvukli...od naredne sezone gledamo Betis (koji ce biti veoma opasna ekipa) i Rayo Vallecano u Primeri i vjerovatno Granadu (koja je bila najvece iznenađenje Segunde)...šteta što Celta izgubi snagu u finišu prvenstva.
- Los_Blanos2
- Kontakt:
"Hasta pronto Deportivo"

Bogami ljuti ih rival 2000tih Valencija ukupa

Bogami ljuti ih rival 2000tih Valencija ukupa

El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.
Raul artista siempre madridista
FK Željezničar
Podrška Papetu
FK Željezničar
Podrška Papetu
Žao mi je Deportiva prvak iz 2000-e 1/2 CL iz 2004 sad ispada u drugu ligu a npr ostali su vic klubovi tipa Levante,Getafe itd..iz sezone u sezonu slabi ostatak lige.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Igra se playoff za treceg putnika u Primeru ,to su Granada,Celta,Elche i Valladolid . Ja sam napisao na pocetku sezone da bi volio da udju Elche ,Celta ili Granada , eto izlgeda da ce jedan od ta tri se plasirati ,Celta ce u tom playoffu biti najveci favorit. Zao mi je Depora nekako mi tesko kraj srca kada pomislim da ce u Segundu ali opet mozda je tako i bolje ,mozda tako onaj slon Leondorio dodje pametigrof je napisao/la:Vala i nije mi žao Deportiva...mislim, draga su mi ekipa ali su ove godine igrali katastrofalno.

Madrid ce po prvi puta u historiji imati 4 kluba u Primeri,bice dosta gradskih derbya sljedece sezone .
Zadnja izmjena: juznjak>, dana/u 22 maj 2011, 12:55, ukupno mijenjano 1 put.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal
El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno
Masala,masala 4 kluba iz Madrida u Primeri,ovo se dugo nije desilo,cak mislim da nije nikada.
Isto tako i Andaluzija bi mogla imati 4 predstavnika ako udju Elche ili Granada.

Isto tako i Andaluzija bi mogla imati 4 predstavnika ako udju Elche ili Granada.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
Ascenso a 2·A....Real Madrid Castilla 0-2 Alcoyano,
Alcoyano slavio protiv Castille . Bolje za Segundu da se plasira bivsi prvoligas
Alcoyano slavio protiv Castille . Bolje za Segundu da se plasira bivsi prvoligas

El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ubila ih Castilla, odavno nisam gledao tekmu sa vecom dominacijom..Jednostavno platili su ceh lose odbrane i propustenih prilika.. Da imaju bolju odbranu mogli bi komotno igrat u primeri,naravno kad bi bilo to moguce.. Imal uzvrat il samo jedna tekmajuznjak> je napisao/la:Ascenso a 2·A....Real Madrid Castilla 0-2 Alcoyano,

Igra se i uzvrat , vidim dobra je i posjeta bila na Bernabeu 45 000
inace i Alaves napravio fin rezultat odigravsi u gostima 1-1 . Nice 

Hoće li ime trofeju i dalje biti Pichichi?
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal
- Los_Blanos2
- Kontakt:
4 prvi put u historijiPortillo je napisao/la:

FK Željezničar
Podrška Papetu
FK Željezničar
Podrška Papetu
- Los_Blanos2
- Kontakt:
3 runde treba proci, tj. da bi se doslo do playof..juznjak> je napisao/la:Ascenso a 2·A....Real Madrid Castilla 0-2 Alcoyano,

FK Željezničar
Podrška Papetu
FK Željezničar
Podrška Papetu
Najbolji tim - Logicno Barca silovali su citavu ligu i zasluzeno uzeli svoju 21 titulu .
Najbolji strijelac (Pichici) Cristina
Najbolji Spanski igrac-Iniesta
Najbolji branic -Pique
Najbolji mladi igrac-Iker Munian(Messi sa San Mamesa)
Najbolji golman(Zamora)-Victor Valdes
Najbolji igrac - Leo Messi pak kada je bilo najpotrebnije Messi je zabijao dok je Ronaldo nabio golova u zadnja 3 susreta koja nisu mali nikakvog znacaja (osim za njega )
Najbolji Transferi -Baptista,Soldado, Caciedo ,Rakitic.
Najgori transferi -Canales, Mascerano,Pedro Leon, Cicinho.
najbolji treneri-Pep Guardiola,Luis Garcia i Garido .
Najveće trenersko razocaranje-Qique Flores i Gregorio Manzano .
Najugodnije iznenadjenje - Athletic , ponos Baskije se nekih 4-5 kola do kraja borio za 4 mjesto sa Villarealom imaju sjajnu generaciju i ako ostanu u ovom sastavu i sljedece sezone ,sigurno ce se boriti za mjesta koja vode u LP dok u Evropa ligi mogu do samog kraja .
Najvece razocarenje -Patetico .
Iz lige ispali Depor,Almeria i Hercules. Ispadam placipicka ali jos mi je neka tuga kada pomislim na tim koji je 15 godina bio u samom vrhu spanskog nogometa sad mora u Segundu ,tima od kojeg su strahovali svi najveci klubovi u Evropi .Ostaje nada ce se vratiti brzo i napraviti neki tim sa novim Makayom,Tristanom,Donatom,Franom itd .
Herculesa mi je takodjer zao stari prvoligas koji se pred pocetak sezone dosta potrosio uzaludno bez ikakvog rezultata,sada ih ocekuje raspad tima i vjerovatno borba za goli zivot u Segundi,nebi me iznenadilo da ispadnu u Segundu B .
Almeria -Smece od kluba drago mi je da su ispali.
U Primeru se vraca Betis,Rayo i ostaje jos jedno ime koje cemo dobiti kroz playoff ,ako to bude Elche bicu donekle zadovoljan ovom sezonom .
Betis ocekivano se vratio imaju dosta jak sastav uz 2-3 dobra pojacanja jos ako zadrze tridente Emana-Castro-Molina , mogu u Primeri bit medju top 10 sto je fin uspjeh obzirom da su tek dosli iz Segunde . Najvaznije da se vraca i veliki Sevillski derbi jos uz jaku Malagu ima da se krvi u Andaluziji
Rayo je posebna prica ,igraci im nisu dobili plate od februara 2010 i u jednom mecu ...mislim protiv Valladolida igraci nisu htjeli da istrce na teren u znak protesta ali su na kraju odigrali mec iz ljubavi prema navijacima . U slucaju da nisu odigrali taj mec bili bi izbaceni u 3 ligu , inace dosta je atmosfera bila losa u i okolo kluba svaku tekmu su bili protesti protiv familije Ruiz (vlasnika) u nekim susretima je morala intervenisati policija i provesti jednu grupu radikalnih navijaca Raya koji su protestirali tako sto su bakljama ,kamenjem itd gadjali policiju koja je obezbjedjivala vlasnike Raya(inace poznati su im navijaci po tome sto vole raditi sranja po cjeloj Spaniji) klub je sada je prodat biznismenu Martín Presi koji zeli vidjeti Rayo ponovo u Evropi i napraviti tim kao sto je bio onaj sa Bolicem, Quevedom, Glauciom, Míchelom itd.
Najbolji strijelac (Pichici) Cristina
Najbolji Spanski igrac-Iniesta
Najbolji branic -Pique
Najbolji mladi igrac-Iker Munian(Messi sa San Mamesa)
Najbolji golman(Zamora)-Victor Valdes
Najbolji igrac - Leo Messi pak kada je bilo najpotrebnije Messi je zabijao dok je Ronaldo nabio golova u zadnja 3 susreta koja nisu mali nikakvog znacaja (osim za njega )
Najgori transferi -Canales, Mascerano,Pedro Leon, Cicinho.
najbolji treneri-Pep Guardiola,Luis Garcia i Garido .
Najveće trenersko razocaranje-Qique Flores i Gregorio Manzano .
Najugodnije iznenadjenje - Athletic , ponos Baskije se nekih 4-5 kola do kraja borio za 4 mjesto sa Villarealom imaju sjajnu generaciju i ako ostanu u ovom sastavu i sljedece sezone ,sigurno ce se boriti za mjesta koja vode u LP dok u Evropa ligi mogu do samog kraja .
Najvece razocarenje -Patetico .
Iz lige ispali Depor,Almeria i Hercules. Ispadam placipicka ali jos mi je neka tuga kada pomislim na tim koji je 15 godina bio u samom vrhu spanskog nogometa sad mora u Segundu ,tima od kojeg su strahovali svi najveci klubovi u Evropi .Ostaje nada ce se vratiti brzo i napraviti neki tim sa novim Makayom,Tristanom,Donatom,Franom itd .
Herculesa mi je takodjer zao stari prvoligas koji se pred pocetak sezone dosta potrosio uzaludno bez ikakvog rezultata,sada ih ocekuje raspad tima i vjerovatno borba za goli zivot u Segundi,nebi me iznenadilo da ispadnu u Segundu B .
Almeria -Smece od kluba drago mi je da su ispali.
U Primeru se vraca Betis,Rayo i ostaje jos jedno ime koje cemo dobiti kroz playoff ,ako to bude Elche bicu donekle zadovoljan ovom sezonom .
Betis ocekivano se vratio imaju dosta jak sastav uz 2-3 dobra pojacanja jos ako zadrze tridente Emana-Castro-Molina , mogu u Primeri bit medju top 10 sto je fin uspjeh obzirom da su tek dosli iz Segunde . Najvaznije da se vraca i veliki Sevillski derbi jos uz jaku Malagu ima da se krvi u Andaluziji

Rayo je posebna prica ,igraci im nisu dobili plate od februara 2010 i u jednom mecu ...mislim protiv Valladolida igraci nisu htjeli da istrce na teren u znak protesta ali su na kraju odigrali mec iz ljubavi prema navijacima . U slucaju da nisu odigrali taj mec bili bi izbaceni u 3 ligu , inace dosta je atmosfera bila losa u i okolo kluba svaku tekmu su bili protesti protiv familije Ruiz (vlasnika) u nekim susretima je morala intervenisati policija i provesti jednu grupu radikalnih navijaca Raya koji su protestirali tako sto su bakljama ,kamenjem itd gadjali policiju koja je obezbjedjivala vlasnike Raya(inace poznati su im navijaci po tome sto vole raditi sranja po cjeloj Spaniji) klub je sada je prodat biznismenu Martín Presi koji zeli vidjeti Rayo ponovo u Evropi i napraviti tim kao sto je bio onaj sa Bolicem, Quevedom, Glauciom, Míchelom itd.
- DAVID VILLA 7'
- Kontakt:
Neznam dali bi se ovde on trebo naci.Nije sto navijam za barcu.Jedina utakmica koja je bila bas losa je protiv herculesam,a kako je koja utakmica prolazila mascherano je dobivao vise prilike.Zadnji 15 utakmica je odigro fenomenalno,i mogu reci jedan od bolji je bio.juznjak> je napisao/la: Najgori transferi -Canales,Mascherano,Pedro Leon, Cicinho.
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !
Raul
"Dobijem li reprezentativni poziv - dolazim"
U subotu su nogometaši Schalkea proslavili osvajanje DFB-Pokala, petog u svojoj historiji. U Berlinu su s čak 5-0 pobijedili Duisburg, drugoligaša koji nije bio pravi suparnik na Olimpijskom stadionu.
Cijelu je utakmicu za Schalke odigrao španski veteran, uskoro 34-godišnji Raul, ali se nije upisao u listu strijelaca. No, uprkos tome, Raul za svoju premijernu sezonu u tom Bundesligašu može dobiti samo visoke ocjene. U ukupno 49 utakmica je postigao devetnaest golova, pa se opet aktueliziralo pitanje treba li on svjetskom i evropskom prvaku Španiji.
"Znam da se priča o tome, a ja mogu samo reći da dolazim ako me selektor pozove. Španija je fantastična ekipa i konkurencija je jaka. Sve je na selektoru", rekao je u subotu nakon utakmice Raul koji je postigao ukupno 44 pogotka u 102 reprezentativne utakmice, ali duže vrijeme već nije u njenom kadru.
Njemu je, pak, izuzetno bitno šta će biti sa Schalkeom.
"Lijepo mi je tu i dajem svog sebe za klub. Nadam se da ćemo tokom ljeta potpisati nekoliko pojačanja i dočekati jači novu sezonu. Ovaj klub više od pola stoljeća nije bio prvak Bundeslige i želim to doživjeti s njim", poručio je Raul.
ne bi bilo loše
"Dobijem li reprezentativni poziv - dolazim"
U subotu su nogometaši Schalkea proslavili osvajanje DFB-Pokala, petog u svojoj historiji. U Berlinu su s čak 5-0 pobijedili Duisburg, drugoligaša koji nije bio pravi suparnik na Olimpijskom stadionu.
Cijelu je utakmicu za Schalke odigrao španski veteran, uskoro 34-godišnji Raul, ali se nije upisao u listu strijelaca. No, uprkos tome, Raul za svoju premijernu sezonu u tom Bundesligašu može dobiti samo visoke ocjene. U ukupno 49 utakmica je postigao devetnaest golova, pa se opet aktueliziralo pitanje treba li on svjetskom i evropskom prvaku Španiji.
"Znam da se priča o tome, a ja mogu samo reći da dolazim ako me selektor pozove. Španija je fantastična ekipa i konkurencija je jaka. Sve je na selektoru", rekao je u subotu nakon utakmice Raul koji je postigao ukupno 44 pogotka u 102 reprezentativne utakmice, ali duže vrijeme već nije u njenom kadru.
Njemu je, pak, izuzetno bitno šta će biti sa Schalkeom.
"Lijepo mi je tu i dajem svog sebe za klub. Nadam se da ćemo tokom ljeta potpisati nekoliko pojačanja i dočekati jači novu sezonu. Ovaj klub više od pola stoljeća nije bio prvak Bundeslige i želim to doživjeti s njim", poručio je Raul.
ne bi bilo loše

.
- anonymousHD
- Kontakt:
Slažem se da je najbolji Messi, ali de mi reci kad je to zabio? Kad je to bilo najpotrebnije? Hvala unapred.juznjak> je napisao/la: Najbolji igrac - Leo Messi pak kada je bilo najpotrebnije Messi je zabijao dok je Ronaldo nabio golova u zadnja 3 susreta koja nisu mali nikakvog znacaja (osim za njega )
A s ovim drugim se baš i ne slažem, mislim da je bilo puno više bolji transfera od ovog npr Ozil, Carvalho, Villa....

Zabio je u svakoj vaznijoj tekmi dok jos nije bilo odluceno prvenstvo ,cuj oba su mi igraca mrska na svoj nacin
tako da ,napisah da je najbolji igrac Spanske lige sto i jeste to ce potvrditi 90 % ljubitelja nogometa ,Ronaldo je Pichici i svaka mu cast za to . Slazem se za Ozila sto se tice transfera
David Villa@ Mascherano je strasan igrac ali mislis li da nije previse placen tek da bi bio zamjena Bosqetsu ili Puyolu kada se ovi povrede ili odradjuju neku suspenziju

David Villa@ Mascherano je strasan igrac ali mislis li da nije previse placen tek da bi bio zamjena Bosqetsu ili Puyolu kada se ovi povrede ili odradjuju neku suspenziju

- Nail for Real
- Kontakt:
@juznjaČe, šta ti je ono
? Gdje je ondje Mourinho
? Za Garida se slažem.
Messi zabijao u najpotrebnijim momentima? Pa, baš i nije, s obzirom da je ova liga odlučena u prvom Clasicu a tu Messi zabio nije. Da se držim tvoje konstatacije
. Kasnije je sve bilo odradjivanje posla.
Najbolji golman Valdes
? Vodeći se statistikom onda je najbolji igrač Ronaldo, što po tebi nije. Najbolji golman je Casillas, znamo dobro da se Barcelona u 90% utakmica ne brani tako da Valdesu nije mnogo teško. Dok je kod Reala drugačije. Mislim, ne reći za najboljeg golmana svijeta da je najbolji u svojoj ligi je smijesno
.
Šta ima dalje
? Najbolji branič? Teško odlučiti, ali da ne budem subjektivan mislim da je Puyol. Pique se gubi bez njega. U jačim utakmicama naravno. A moje subjektivno mišljenje je da Ramos zaslužuje tu nagradu, ali dobro...
Najbolji španski igrač Iniesta? Opet se ne slažem, Xavi je bio bolji, više je donio svom timu.
Najbolji mladi igrač? Definitivno Mesut Ozil. Pa on je u debitantskoj sezoni u Španiji drugi asistent lige a pritom je postigao i 10 golova
. Dodaj tome da je bio jedan od nosilaca igre Reala ove sezone, i jedan od najzaslužnijih što je Ronaldo Pichichi. Čini mi se da je asistirao 10 puta Cristianu.
Najbolji transferi? Naravno, igrači Reala. Dakle, Carvalho, Ozil i Di Maria. Oduševili su sve, i ne mogu da shvatim kako ih nijesi ubrojao
.
.
Nadam se da će se i drugi španski klubovi pojačati u cilju jačanja konkurencije, jer je ovo postalo dosadno.

Messi zabijao u najpotrebnijim momentima? Pa, baš i nije, s obzirom da je ova liga odlučena u prvom Clasicu a tu Messi zabio nije. Da se držim tvoje konstatacije

Najbolji golman Valdes

Šta ima dalje

Najbolji španski igrač Iniesta? Opet se ne slažem, Xavi je bio bolji, više je donio svom timu.
Najbolji mladi igrač? Definitivno Mesut Ozil. Pa on je u debitantskoj sezoni u Španiji drugi asistent lige a pritom je postigao i 10 golova

Najbolji transferi? Naravno, igrači Reala. Dakle, Carvalho, Ozil i Di Maria. Oduševili su sve, i ne mogu da shvatim kako ih nijesi ubrojao

Za ovo potpisjuznjak> je napisao/la: Betis ocekivano se vratio imaju dosta jak sastav uz 2-3 dobra pojacanja jos ako zadrze tridente Emana-Castro-Molina , mogu u Primeri bit medju top 10 sto je fin uspjeh obzirom da su tek dosli iz Segunde . Najvaznije da se vraca i veliki Sevillski derbi jos uz jaku Malagu ima da se krvi u Andaluziji![]()

Nadam se da će se i drugi španski klubovi pojačati u cilju jačanja konkurencije, jer je ovo postalo dosadno.
My thoughts wandered to Santiago Bernabeu, the Temple, a ground struck terror into opponents. Bruised & battered slaves at the king's banquet.
Valdez je najmanje golova primio njemu ide Zamora ,normala svi znamo da je Casillas golman svijeta ,ista je situacija i sa Ronaldom on je osvojio Pichici ali je Messi najbolji igrac . Munain je tek treba u decembru da napuni 19 god lik igra kao Messi samo s desnom nogom,Ozil je vec malo stariji
slazem se za transfere moja greska . Inace Sevilla poslala ponudu Bielsi da ih preuzme ,vidjecemo kakav je odgovor Argentinca , a Malaga ce imati 50 mil eura za pojacanja,vjerujem da ce pijandur dovesti kvalitetna pojacanja ,u junu ce im se pridruziti napadac Diego Buonanotte iz Rivera kazu veliki talenat i ako sada vec ima 22 god ,ja ga nisam nikada gledao .

.Los_Blanos2 je napisao/la:3 runde treba proci, tj. da bi se doslo do playof..juznjak> je napisao/la:Ascenso a 2·A....Real Madrid Castilla 0-2 Alcoyano,
Kako komplikovana pravila

Evo nekih rezultata timova koji me interesuju .
Cádiz 2 - 0 Mirandés
Real Murcia 2 - 0 Lugo -
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.