U sustini,Jagodic radi odlican posao.
Prijasnji selektori su pozivali nekakve anonimuse na ustrb odlicnih mladih igraca,pa Dzeko je razvaljivao u Teplicama a dok nije zaprijetio da ce igrati za Cesku ako ga se ne pozove za naredno okupljanje nisu ga pozvali za mladu reprezentaciju
Ima dosta igraca u ovoj mladoj reprezentaciji koji bi mogli biti okosnica A tima za par godina.
Prvenstveno,Josip Kvesic i Stevanovic.Ja za najkasnije dvije godine ocekujem da obojica budu standardna u prvoj postavi A reprezentacije.
Stevanovic doduse koliko sam upratio i nije toliko impresivan u dresu Vojvodine,bolji je u nastupima za reprezentaciju,no ne brinem se za njega,ostvarit ce on dobar transfer iz Vose.
Ono sto me zabrinjava je da Kvesic nece proci kao mnogi talentovani igraci iz nase lige koji predu u neke smijesne lige i timove,tj.polete za parama.
Klasicni primjer je Dzakmic iz Sarajeva,razvaljivao u dresu kluba i mlade reprezentacije,ja konto evo nama nasljednika za Rahimica,kad lik prede iz Sarajeva u Iransku ligu,vise se nije culo za njega
Nek Kvesic predje u barem u npr Zurich,Austriu Bec,Slovan Liberec nije lose,samo da ne ide u neke lijeve ekipe.
Onda Besic i Zahirovic,koji su vec prikupili solidan broj nastupa za A tim,mene je Besic bas kupio svojim nastupima,vidi se da zna,predvidam da bi on mogao za par godina biti standardan clan prve postave nekog jakog bundesligasa.
I ovaj novi u napadu,Milan Duric,ko sto je neko vec rekao,onakavog napadaca je uvjek korisno imati u ekipi,pravi gorostas,sjajan u skoku,vrlo snazan,ako dogura do seria A eto nam finog pojacajna u A timu.
Stoperi me nisu impresionirali.
Razumijem ja da je dosta stopera visoko i sporo,ali Sipovic mi se cini previse visok i previse spor
Toni Markic mi se cini boljim od njega,ali imam osjecaj da ce on iz Zrinjskog otici u neki tamo prosjecni slovacki ili ceski tim i pasti u zaborav.
Najbolja stvar od svega je sto se cini da necemo imati vise problema sa izborom bekova,tu je sjajni Josip Kvesic,ni Benjamin Colic nije za odbacit a kazu i da je i Mateo Susic koji zbog Colica bas i nema previse prostora za igru odlican mladi desni bek
Sirokobrijezani,kakvi su ovi Zlomislic i Mario Kvesic,i oni imaju reputaciju jako dobrih mladih igraca
Uglavnom,cini se da imamo svjetlu buducnost,ima tu jos ovih momaka iz juniorske reprezentacije Zolotic,Hodzic,Prcic,vedro je nebo nad BiH buducnosti

Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif