FC Internazionale Milano

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

SiamoNoi
Kontakt:

Re: FC Internazionale Milano

Post Postao/la SiamoNoi » 20 dec 2016, 21:49

A lepo je počela priča u Milanu, masovnim dočekom navijača na aerodromu...
“Obećali su mi tada novi Inter. Redari su me jedva sačuvali od stampeda navijača kada sam dalazio. Stil života u Milanu je bio fenomenalan, to su bili najboljih šest meseci u mom životu. Trening kamp je bio u Komu, pa mi je Švajcarska bila blizu. Ali, fudbal u Italiji nikako nisam voleo”, istakao je Šaćiri u velikom intervjuu nemačkom Spoksu.

Zašto?
“Zato što je spor i što ga taktika ubija. Jednom smo igrali na treningu dva sata sa samo jednim udarcem na gol. To mi se nikada ranije nije desilo u karijeri.”

Tim je stagnirao pod Robertom Mančinijem, pa si otišao posle pola godine?
“Mančini je želeo da ostanem, ali sam ja bio zainteresovan za Englesku jer sam dobio dve dobre ponude odande. Razlog je bio jasan, Premijer liga se uveliko igrala, a ja sam želeo odmah da počnem s utakmicama, ne da prolazim ponovo kroz letnje pripreme s Interom.”

Pod Gvardiolom i Mančinijem promenio si ulogu, od kreativca si postao "destruktivac"?
“Jesam malo. Sa Mančinijem sam imao problem jer je menjao tim svakog vikenda, pa i kada smo igrali dobro, to nije dugo trajalo. On je to svuda radio, i u Sitiju i u Galatasaraju, nisam se osćao komforno, pa sam tražio najbolje rešenje.”

Kakvu je razliku donela selidba u Stouk u odnosu na Inter?
“Interova infrastruktura je u najmanju ruku sramotna! Razočaravajuće je kako tako veliki klub ne može da investira u tako jedan važan segment. Ishrana, oporavak, analiza utakmica i protivnika, uslovi treninga, ništa od toga nema u Interu. To su glavne odlike profesionalnog funkcionisanja, a to sam našao u Engleskoj. Kada samo poredimo teren - u Italiji je lepo vreme, a trava uvek neuredna i visoka. U Engleskoj može kiša da pada danima, igraćemo na tepihu koji svakog dana s uživanjem održavaju pasionirani radnici.”
Ukratko,Serie A je smece,Inter kriminalan i kao da te činjenice nisu dovoljne izabrao je Stoke ispred Intera.Toliko o tome kako ovaj klub danas kotira.

I sve je dobro rekao.Briga oko ishrane očito nikakva kad svako malo roštiljaju,tereni loši što nije ništa novo,analiza utakmica i protivnika praktički nepostojeća što pouzdano znam od osobe koja se bavi nekim poslom oko toga i kada su zvali Inter i tražili čovjeka koji je zadužen za to su im se iščuđavali i rekli da oni to nemaju.U 21.stoljeću :tokralju:

Morat će Kinezi dobro zapet ako ne misle novce u vjetar bacit.

Scarpini
Kontakt:

Post Postao/la Scarpini » 21 dec 2016, 01:12

JZ: "Now I have something else to do and I do not know if I am good or bad at it but one thing is certain: I always always defend Inter like I have done on the field.”

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 21 dec 2016, 08:07

Znaci da ga nije Mancini otjero nakon sest mjeseci. Vjerovatno isto tako za dosta stvari nije kriv zbog kojih se proziva.

Pricaju na engleskom, bez da Scarpini prevodi :bow:
We all have a past. We have ours and we're proud of it.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 21 dec 2016, 11:22

Ovo je jos gore nego da ga je otjerao.Otjeran je indirektno.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 21 dec 2016, 11:27

Te price rekla kazala su mi najjace, uvik igrac sere protiv bivseg kluba kad ga napusti kao sta je Shaqiri Inter. Tko jos vjeruje u price o planinskom doktoru ili slicnim sranjima sta je ovaj prica.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Mago
Kontakt:

Post Postao/la Mago » 21 dec 2016, 13:30

Adriano večeras na Meazzi. :ljepota: :thumbup:

P.S. Treba istrpit još malo ovu prosječnost. Za 2,3 godine smo ponovo u samom vrhu evropskog fudbala. Ovi kinezi su zvijeri. Kako samo pametno rade i povećavaju prihode kluba iz dana u dan. Kapa dole. Veliki plus je što je mali Zhang stalno tu prisutan. Sponzorski ugovori svaki dan po jedan novi. Ubise pare majstori. :bow:
Ognuno ha la propria storia, noi abbiamo la nostra e ne siamo orgogliosi.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 21 dec 2016, 13:53

Povratak na mjesto nesrece godinu dana poslije.Prati se veceras.

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 21 dec 2016, 14:14

Veceras bez Joao Maria koji je zadnje 2 utakmice izdmonirao.. Falit ce puno i on i Melo :kafa:
Nadat se da Banega i Kondogbia odigraju dobru utakmicu umjesto spomenutog dvojca.

edit: GDS PROBABILE INTER (3-4-2-1): Handanovic; D'Ambrosio, Ranocchia, Miranda; Candreva, Brozovic, Ansaldi, Nagatomo; Banega, Perisic; Icardi.
^^ bude li nesto ovako kao sto najavljuju neću ni gledat :urnebes:
#SuningOUT

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 21 dec 2016, 14:36

3 u obrani sa ovim rosterom,Danilo i Ranocchia stoperi,Ansaldi u vezi...šta je ovo? :rol: Gdje to Perišić igra? :rol:

arminz
Kontakt:

Post Postao/la arminz » 21 dec 2016, 16:34

SiamoNoi je napisao/la:3 u obrani sa ovim rosterom,Danilo i Ranocchia stoperi,Ansaldi u vezi...šta je ovo? :rol: Gdje to Perišić igra? :rol:
Ma kakvo to tri u odbrani. I u nedjelju su najavljivali isto a igralo se 4-2-3-1
We all have a past. We have ours and we're proud of it.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 21 dec 2016, 18:12

Ne znam,nisam gledao neko vrijeme pa mi je ova moguca formacija bila :shock:
Tritolone je napisao/la:Te price rekla kazala su mi najjace, uvik igrac sere protiv bivseg kluba kad ga napusti kao sta je Shaqiri Inter. Tko jos vjeruje u price o planinskom doktoru ili slicnim sranjima sta je ovaj prica.
Iskreno meni to kad je Inter u pitanju nije ni malo nevjerojatno.A ovo zadnje oko ishrane,pripreme utakmica mora biti točno 1/1.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 21 dec 2016, 23:25

slika
:salut:

Pioli:
Vorrei vedere da Gabigol giocate più concrete ed essenziali e meno spettacolari. Ma è giovane.
...
Vogliamo giocatori che siano molto contenti di essere in una grande squadra, siamo l'Inter e ne siamo orgogliosi
...
C'è grande spirito e volontà di aiutarsi, una buona base per costruire qualcosa di meglio
...
Sarebbe stato un bene continuare. Il mese di gennaio può essere decisivo per il nostro futuro
Dobro Pioli zbori ovdje.Osim ovog za Barbosu gdje malo isplivava ono talijansko mediokritetstvo.Dobro on kaže da treba igrat konkretnije,ali ispada da ga kritizira nešto,a nije mu ni pravu priliku još dao.
Inter players with most goals involved in all comp. by nationality this season:

29] Argentina
17] Italy
11] Croatia
04] Portugal
01] France
Inter have won 2.2 points per game with D'Ambrosio [8W 2D 2L] compared to only 0.7 points per game without him [1W 1D 4L].
:mrgreen:

Icardi:
We are working very well, now we must not throw it all away like last year after holidays. We must restart well without repeating last year mistake.
Valjda su naučili nešto iz onoga.
Kondogbia completed 53 of his 61 attempted passes [86.9%], only Miranda [89.9%] had higher accuracy with players with 90 minutes played.slika

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 22 dec 2016, 17:37

Znaci u prvom mjesecu su moguce samo posudbe?Ne moze se izgleda nitko dovest ako nekoga ne prodaju :hmmmmm:
Zhang jr: "Mio padre mi chiama per chiedermi di Icardi, Gabigol. E io: papà, sono tuo figlio, non mi chiedi come sto? E lui ok ma l'Inter?"
:zviz:
slika
Koja slika :mrgreen:
slika
slika

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 22 dec 2016, 17:47

Icardi ostaje u Interu?

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 22 dec 2016, 17:55

Naravno.Ne vidim ni kako bi na ljeto mogao otić.
slika

Jericho
Kontakt:

Post Postao/la Jericho » 22 dec 2016, 18:32

Marcelo Brozović postaje najskuplji Hrvat u povijesti nogometa? Kinezi nude pravo bogatstvo!

Kineski Tianjin Quanjian, kojeg vodi legendarni Fabio Cannavaro, želi Brozovića dovesti za čak 50 milijuna eura! Novac na koji će Inter teško ostati imun, a i Marcelo bi sigurno imao više od 2,5 milijuna eura godišnje, kolika mu je plaća u Interu.

Znači ako je ovo istina on ide 100% je mu je klauzula stavljena na 50mil€ ako se ne varam...
#SuningOUT

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 22 dec 2016, 18:55

Ide ako pristane oprostit se sa ozbiljnom karijerom.A mislim da ipak ni on nije toliko glup da to napravi u ovim godinama.
slika
Može li bolje rečeno?!
Icardi has now moved up to 17th place in Inter's all-time goal-scoring charts, with 61 goals in 109 games.
Mauro Icardi has been involved in 19 goals this season; more than any other player in Europe's top 5 leagues.

TheTruth34
Kontakt:

Post Postao/la TheTruth34 » 22 dec 2016, 23:22

Kakvog mi igraca imamo nismo ni svjesni...Nadam se da ce do kraja karijere ostati kod nas...

Kako bi bilo odlicno da je istina to za Broza, masne pare bi se uzele i moglo fino pojacati..

Sent from my HUAWEI RIO-L01 using Tapatalk

Scarpini
Kontakt:

Post Postao/la Scarpini » 23 dec 2016, 01:01

Icardi, is only 23 years !! And has already played 145 Serie A matches and made 72 league goals.
At this age, Vieri had only made seven goals in Serie A. Crespo had made 24 league goals. Inzaghi two league goals. Totti had made 36 league goals. Del Piero 27..
Messi had 79 goals, Ronaldo 64 goals.
The guy is only 23 years imagine when he reaches his peak between 27-32

slika
JZ: "Now I have something else to do and I do not know if I am good or bad at it but one thing is certain: I always always defend Inter like I have done on the field.”

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 23 dec 2016, 06:46

Ma sta ce ta talasika, prodaj odma.
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Odgovori

Natrag na “FC Internazionale Milano”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.