FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

raul-zakon
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la raul-zakon » 10 avg 2012, 21:48

Ne znam stvarno šta će Barci Song?

Zašto remetiti onakav vezni red? Stvarno mi Tito nije jasan.

Imaju stopere u rangu Leotara iz Trebinja, na bekovima škrip samo tako i oni hoće Songa... :roll: :oops:

Al' neka, sviđa mi se ovaj Villanova, mogao bi on za par mjeseci srušiti sve što je Mr. Nice Guy godinama gradio ! :twisted:

EDIT: Da ne dođe do rasprave, ovo "imaju stopere u rangu Leotara iz Trebinja" se odnosi na to da Puyola skoro nikad nema i da je Pique daleko od prave forme, dakle ostaje samo Mascherano, kojem to nije prava pozicija. ;)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 10 avg 2012, 21:55

A ja ti bas htio napisati da je Puyol jedan od najboljih stopera u zadnjih 5 godina :D
A ne znam kako mislis da ga nema ?
Stalno je on tu, jedino nije igrao EURO i mozda jos par manjih utakmica u primeri.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 10 avg 2012, 21:59

M4kaveli je napisao/la:A ja ti bas htio napisati da je Puyol jedan od najboljih stopera u zadnjih 5 godina :D
A ne znam kako mislis da ga nema ?
Stalno je on tu, jedino nije igrao EURO i mozda jos par manjih utakmica u primeri.
Ma mislim na povrede koje ga sve više muče, što je i logično, s obzirom na njegove godine.

Da je jedan od najboljih na svojoj poziciji, to stoji, a ja bih još dodao da on, Cannavaro, Maldini, Nesta i još neki, mogu ove današnje "štopere"(čast izuzecima) učit fudbalskom zanatu. 8-)
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

HALA MADRID !

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 10 avg 2012, 22:47

Mogli su, sada tesko da mogu :D
Pogotovo ove:
Pique, Ramos, Pepe, Vidic, Kompany, Agger, Chiellini, Thiago Silva, Hummels, Terry.
Vjerovatno ih ima jos, ali se ne mogu sjetit.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 10 avg 2012, 22:57

M4kaveli je napisao/la:Mogli su, sada tesko da mogu :D
Pogotovo ove:
Pique, Ramos, Pepe, Vidic, Kompany, Agger, Chiellini, Thiago Silva, Hummels, Terry.
Vjerovatno ih ima jos, ali se ne mogu sjetit.
Stara garda poput ovih:Nesta, Cannavaro, Puyol, Ayala, Desailly...at their best, mogu pojesti ovu malu djecu koju si nabrojao, čak i u njihovom najboljem izdanju.

Izuzetak su možda Terry i Vidić... 8-)

HALA MADRID !

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 10 avg 2012, 23:04

Mogu, al i ovi bi mogli postati takve legende, ipak su jos neki od njih mladi a WC igraci vec sada.
Npr. Pique, Ramos, Kompany, Chiellini, Silva i Hummels.

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 10 avg 2012, 23:13

Barca B odigrala 2:2 sa Boltonom, golove postigli bekovi Iván Balliu i Lobato. Inace ovaj Balliu desnjak ali igra na oba beka i na mjestu centralnog defanzivca, pa eto ako jos jednog kandidata za nasljednika Tarzana :)
Don't hate what you don't understand.

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 10 avg 2012, 23:14

M4kaveli je napisao/la:Mogu, al i ovi bi mogli postati takve legende, ipak su jos neki od njih mladi a WC igraci vec sada.
Npr. Pique, Ramos, Kompany, Chiellini, Silva i Hummels.
Jeste, ali moje mišljenje je da je fudbal u globalu u velikom padu u posljednjih nekoliko godina. Posebno se to odnosi na odbrane, jer do prije nekoliko godina je bilo nezamislivo da jedan igrač, pa makar to bili Messi i Ronaldo, prebacuje cifru od 40 golova(Messi i od 70 :D ) i to 2-3 godine uzastopno, a danas prosječni Huntelaar dao golova koliko i utakmica je odigrao. RvP dao preko 30 golova... Msm, koliko god RvP bio kvalitetan, niko me ne može ubijediti da je isti kvalitetniji od debelog Ronalda, Tottia, Raula, Henrya, Ruuda...nije sigurno...

Pomenuti su u zenitu karijere jedva prebacivali 25 golova po sezoni. A zašto? U pitanju su neuporedivo bolje odbrane tada nego sada. ;)

Ovo sada mi sve više liči na 40-e i 50-e godine prošlog vijeka, kada je svaki igrač koji je bio imalo kvalitetniji imao više golova nego utakmica, a prosjek golova po utakmici bio 3. ;) :lol:

HALA MADRID !

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 10 avg 2012, 23:22

Pa vise se radi na veznom redu i napadu.
A i RvP-a ne mozes ni porediti sa gore nabrojanim igracima jer im ne bi mogao biti ni vodonosa.
Danas malo ko hoce da igra na mjestu stopera, svi hoce da zabijaju kao Messi i Ronaldo :lol:

P.S. Ronaldo je nekad u Barceloni znao zabit i 37 golova po sezoni a nije igrao sve tekme.
Znaci takav napadac je i u ona vremena mogao zabiti 40+ golova.

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 10 avg 2012, 23:28

M4kaveli je napisao/la:Pa vise se radi na veznom redu i napadu.
A i RvP-a ne mozes ni porediti sa gore nabrojanim igracima jer im ne bi mogao biti ni vodonosa.
Danas malo ko hoce da igra na mjestu stopera, svi hoce da zabijaju kao Messi i Ronaldo :lol:

P.S. Ronaldo je nekad u Barceloni znao zabit i 37 golova po sezoni a nije igrao sve tekme.
Znaci takav napadac je i u ona vremena mogao zabiti 40+ golova.
E pa o tome ti pričam, RvP, koji ne može pertli svezati nijednom od gore pomenutih, zabija preko 30, a Raul u sezoni karijere nije uspio to. ;)

Odgovor jednostavan: Raula su čuvali stoperi, a RvP-a čuvaju ljudi koji žele vjerovati da su stoperi. Velika razlika. ;)

HALA MADRID !

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 10 avg 2012, 23:38

Prije su stoperi puno vise koristili mozak, danas idu na snagu i vecina misli da im je zadatak izbiti loptu sto dalje od gola. Pogotovo u Engleskoj.
Danas 90% stopera zna igrati samo u 16-tercu, ne znaju iznijeti loptu, odigrat pas, i ucestvovati u igri.

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 10 avg 2012, 23:41

M4kaveli je napisao/la:Prije su stoperi puno vise koristili mozak, danas idu na snagu i vecina misli da im je zadatak izbiti loptu sto dalje od gola. Pogotovo u Engleskoj.
Danas 90% stopera zna igrati samo u 16-tercu, ne znaju iznijeti loptu, odigrat pas, i ucestvovati u igri.
Ima i toga. Danas je nezamislivo da jedan štoper izvodi slobodnjake i u karijeri ima 80 i kusur golova, kao nekad grande Hierro. :D

HALA MADRID !

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 10 avg 2012, 23:59

raul-zakon je napisao/la: Ima i toga. Danas je nezamislivo da jedan štoper izvodi slobodnjake i u karijeri ima 80 i kusur golova, kao nekad grande Hierro. :D
Hierro je veliku vecinu svoje karijere igrao na zadnjem i centralnom veznom.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 11 avg 2012, 00:04

D10S je napisao/la:
raul-zakon je napisao/la: Ima i toga. Danas je nezamislivo da jedan štoper izvodi slobodnjake i u karijeri ima 80 i kusur golova, kao nekad grande Hierro. :D
Hierro je veliku vecinu svoje karijere igrao na zadnjem i centralnom veznom.
Opet. :D

Nezamislivo je da Lass, DDR, Xabi, ili neko četvrti da tolike golove. ;)

HALA MADRID !

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 11 avg 2012, 00:13

A Xabi je opet bolji igrac. Nema skoro nikakvu statistiku al sve ima :D

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 11 avg 2012, 00:40

M4kaveli je napisao/la:A Xabi je opet bolji igrac. Nema skoro nikakvu statistiku al sve ima :D
E to si vala upravu.

Kad gledaš statistiku pomislio bi da je Ognjen Vukojević bolji igrač.

Znaš kako kažu, statistika je kao bikini, puno otkriva, a ništa ne pokazuje, ili tako nešto. :D

Odlutasmo mi od teme.

Uglavnom, da rezimiramo: Fudbal nekada(ne tako davno)> Fudbal sada.

On topic

Simpatičan mi je ovaj vaš Drug Tito, daBogda srušio sve što je Pep sagradio i odveo vas u prosjek. :mrgreen:

HALA MADRID !

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 11 avg 2012, 00:42

raul-zakon je napisao/la: Simpatičan mi je ovaj vaš Drug Tito, daBogda srušio sve što je Pep sagradio i odveo vas u prosjek. :mrgreen:
Daboga ga ureko,i da nastavio tamo sa trofejima gdje je guradiola stao :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Visca el Barça ! Mes que un club !

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 11 avg 2012, 00:48

DesimaL je napisao/la:
raul-zakon je napisao/la: Simpatičan mi je ovaj vaš Drug Tito, daBogda srušio sve što je Pep sagradio i odveo vas u prosjek. :mrgreen:
Daboga ga ureko,i da nastavio tamo sa trofejima gdje je guradiola stao :mrgreen:

[youtube][/youtube]
Bgm, evo šuška se da tražite Songa, ako je to istina, onda je to početak kraja za FCB. :D

HALA MADRID !

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 11 avg 2012, 00:51

To za songa cemo jos vidjeti.Jeste odlican igrac,ali u ovom trenutku je nepotreban Barceloni.Bolje dati 27 miliona za Aggera i mirna bosna :D .

Utakmica protiv reala u superkupu ce puno toga reci.Nadam se da ce nas Tito iznenaditi i donijeti svoj 1 trofej u Barcelonu. :)

Veceras utakmica sa Bucharestom.Ocekuje se da ce Villa i Fontas dobiti nekoliko minuta,jer su dobili zeleno svijetlo od doktora 8-)
Alba sa zavojem oko koljena,nadam se da nije nista ozbiljno i da ce veceras poceti od 1 minute.
slika
Visca el Barça ! Mes que un club !

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 11 avg 2012, 00:58

DesimaL je napisao/la:To za songa cemo jos vidjeti.Jeste odlican igrac,ali u ovom trenutku je nepotreban Barceloni.Bolje dati 27 miliona za Aggera i mirna bosna :D .

Utakmica protiv reala u superkupu ce puno toga reci.Nadam se da ce nas Tito iznenaditi i donijeti svoj 1 trofej u Barcelonu. :)
Tito će vas iznenaditi tako što će Barca odigrati totalno drugačije nego što smo to navikli, Real će biti u egalu s njegovom ekipom što se posjeda lopte tiče, a u igri daleko ispred. :mrgreen:

Inače, očekujem da će vas Real raskucati kao malo ko u zadnjih 5-6 godina, a to je dobro za vas, jer kad sam optimist, Real obično dobije po ušima...i to bolno.

Što se Songa tiče, on je strašan igrač, i u bilo kojem drugom timu bi bio extra pojačanje. Konkretno, Man Utd bi preporodio. Ali, ne bi se, mislim, snašao u Barci, jer on ne umije igrati onako strpljivo. Ako ga dovedete(nadam se da hoćete :mrgreen: ) bio bi to korak unazad.

Najbolje za Barcu bi bilo kada bi se okrenuli razvoju Alcantare, jer uz pravilan rad u njemu imate novog Iniestu. ;)

HALA MADRID !

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.