FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Miloš pored Nihe je takodjer zaslužio, momak se borio kao lav svaku utakmicu, a pogotov sad zadnju protiv Širokog, gdje haman pa na jedno oko nije vidio odigrao je momacki, skidam mu kapu za to svaka čas Miloše, da ti ta povreda ne ostavi nikakvih posljedica i da se oporavis sto prije. 
Bordo bijeli za život cijeli!!
Odličan posaomiky_hz je napisao/la:U utorak od 19h do 22h po prvi put svi navijači FK Sarajevo će moći da glasaju kojem igraču će se dodijeliti trofej "Ismir Pintol" koji se već tradicionalno poklanja najborbenijem igraču bordo tima na kraju sezone. U izboru će biti pet igrača, a to su Mujakić, Rahmanović, Ahmetović, Stanojević i Tatar. Glasanje će biti održano u UNFKS i cijena glasačkog listića će iznositi 2KM. Svi prihodi od glasačkih listića idu za organizaciju utakmice protiv FK Zvijezda 09. Također, bit će postavljena kutija za dobrovoljne priloge za koreografiju. Ovo je još jedna odlična prilika za druženje pred historijske utakmice našeg kluba.
Zajedno do kraja!
Nesto novo,zanimljivo
Treba maksimalno naložiti raju za Zvijezdu, eh kad bi kako skupili 20 milja...
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
A za koga? Nema ti Hebiba u konkurenciji.Pantelija je napisao/la: Ja cu glasati 5x ako se moze
@Nobel poslije iftara ćemo popričat.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
-
scudetto89
- Kontakt:
Naravno sve te razumijem isti sam, opusti se i samo iskuliraj druzeVenamaHrabrih je napisao/la:U pravu si. Izvini. Ne treba se svađati. Ali se ne dam vrijeđati.scudetto89 je napisao/la:@ venama iskuliraj djecu na forumu, ljudi na korak smo do titule treba da nam je srce kao trebevic, u sreci, veselju, proslavi jos malo abd , ludilo itd...
Bezveze se svadjate bas kao djeca, jos za isti klub svi navijamo, sabura braco plus ramazan je
Ko god me vrijeđa, nek se nosi u neku stvar.
04.10.2009 !
Ima jedan u doping komisiji odozgo tesko mu pada sve ovo sa zeljom, garant ga znasVenamaHrabrih je napisao/la:Vidim da neke zivo interesuje ko sam i sta sam. Pa, evo, da mi vise ne pripisuju nake epitete, a qrca ne znaju.
Imam 47 godina i iinzinjer sam. Radim u Klinickom centru. Ozenjen, dvoje djece. Pripadnik ARBiH od 25.04.1992 - do 26.11.1995. Ime mog pokojnog dede je upisano u istoriju FKS kao jednog od osnivaca kluba i clana uprave od 1946. Njegovim presudnim glasom, izabran je Hamdo Misirlic za prvog predsjednika otkako se klub zove Sarajevo, a to je bilo 12.12.1948.
Moja krv je bordo više nego što mislite, a otud i nadimak.
Svako ko misli da me moze vrijeđati i srati na sitno, tu sam, na Dzidzikovcu, pa bujrum!
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
-
Samozdravlje
- Kontakt:
100% razumijem sta pises , ali samo sa 50% se slazemVenamaHrabrih je napisao/la:Ne valja ako su pustili, a ne valja i ako nisu pustili.
Klub koji volis, bavi se mutnim i necasnim radnjama i prebija nake, eventualne, dugove, odnosno štima komotniju situaciju za narednu sezonu. Klub koji se bavi takvim radnjama i svoj plasman ne zasluzi iskljucivo na zelenom terenu, ne zasluzuje biti prvak, koliko god ga ja volio. Opravdanja da se time rjesavamo dva "opasna" konkurenta, jest perfidna demagogija. Ako klub koji predentuje, u narednom periodu, osvajati ligu, onda mu naka dva seoska kluba koja đah uđu, đah ispadnu, ne mogu biti ozbiljan protivnik. Ako se pribojavamo Krupe i GOŠK-a u narednom periodu, onda, yebo ti nas i naše titule.
A ako nismo pustili, onda se fkt moramo zabrinuti kakvi to igrači igraju u FKS i ko sve prima platu u tom klubu. Zar Bekic, Dupovac, Velkoski i ini koji su juce igrali, zasluzuju dres Sarajeva? Ako je ono druga ekipa i ekipa koja ne moze iznijeti teret utakmice sa ekipom koja je među najgorim u ligi, kako ce sutra zamijeniti Stanojevica, Ahmetovica, Pidru i da ne nabrajam... Zasto su Krupa, Gosk, Tuzla problem FKS-u? Da li je Sarajevo previse medijski i navijacki "napucano", ili su Krupa i Gosk surova realnost naseg kluba, a sve ostalo se zavrsava van terena. Ja necu, ne mogu i ne zelim vjerovati u to.
Ja ne mogu vjerovati da se, eventualno, pustanje utakmice jucer, pravdalo startnim " 6 bodova" u narednoj godini. To se opravdava, iznalaze se razlozi, tolerise se... Ima li, onda, jos neko da se cudi sto nam je liga zadnja u Evropi, sto nema gledalaca, sto su stadioni oranice i pašnjaci?
Iskreno, meni se od toga povraca.
- FKS je sigurno najcasniji klub od ova 4 kluba koji dominiraju bh ligom . Dokaza koliko hoces . Titule 2007 i 2015 obezbjedjene u 90-tim minutama , nije bio penal (ala Lazni). Dobili Zelju nije nam trebalo (naravno jeste i te kako -navijacima). Dobili Celik(3:1)pomogli Listici , ima dosta i situacija gdje smo po shvatanju nasih rivala ispadali naivni . Nejse , evo sta mislim o ovoj zadnjoj utakmici.
Sami finis prvenstva i povrede pocele uzimati danak . Trebamo 2 dobre tekme i da stignemo do necega sto do sada nismo ostvarili. Po mom misljenju da smo igrali sa Goskom,Krupom ili MDK igrali bi u istom sastavu . Koliko god 3:0 pred Listicu bila velika prednost , ne treba rizikovati i ostati bez jos nekih nosioca igre . Prije pocetka prvenstva samo mi Titula trebala , Uprava , SS i navijaci htjeli DUPLU , e evo nas nad vodom. Jesu"pod rucnom" odigrali Crepulja,Tatar, Velkoski , kasnije Rahman i Kapic . Neka su , ne radi Tuzle , nego radi FKS .Ponavljam isto bi bilo i protiv Goska i Krupe . Ne vjerujes valjda da zbog nekih buducih utakmica OVAKO SARAJEVO poklonilo bodove nekom.Da smo zabili 2 slucajna gola , dobili bi i ovjerili Titulu . Nismo ,jer nismo bili konkurentni . Pa cijela nasa svita bila u Banovicima , da proslavi , nismo uspjeli imamo jos 2 prilike . ABd jednu cemo iskoristiti. LP
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.
Treba uvest biranje najgoreg igrača sezone. Glasamo, i pobjednik je "zlatna kanta". Damo mu ovaj bubanj Manijaka, ionako onaj jedan reče "eno neku kantu iznesoše iz busa". Pa da ne propada.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Citam postove redom , pa tako i komentarisem . Vjerovatno bi izgubili i protiv Goska i Krupe u ovoj situaciji pred Listicu . Pa zar Juve , Barsa , PSG i dr ne gube neke utakmice sa kvotom 1,03 . Misim da pogresno razmisljas , ali imas pravo na svoje misljenje .VenamaHrabrih je napisao/la: A ko broji krvna zrnca? Gdje si ti to pročitao?
Fakat mi nije jasno, kako možeš uživati i mirisati cvijeće, a znati da ti se klub bavi nečasnim radnjama?
S druge strane, kako možeš uživati i mirisati cvijeće, a znati da ti klub, svijetla obraza, izgubi od Tuzla Šitija?
U profesionalnom sportu, ti pominješ neke prijatelje?!?! Kao da su, bogati, plaćeni tapšanjem po ramenima. Sporstski prijatelji su ok i treba ih imati, ali filozofija 'ja tebi - ti meni' jest za pijace, a ne za profesionalnog sporta.
Onda ću uživati, kad vidim da smo profesionalan klub.
1946 - 1968 Mančester Junajted
1996 - 2018 Zarija Moldavija
Da li o tom uživanju pričaš?
- f0rest1946
- Kontakt:
Ne moramo ni glasat brate, Salji taj bubanj Almiru Bekicu odmahskoroalen je napisao/la:Treba uvest biranje najgoreg igrača sezone. Glasamo, i pobjednik je "zlatna kanta". Damo mu ovaj bubanj Manijaka, ionako onaj jedan reče "eno neku kantu iznesoše iz busa". Pa da ne propada.
- BordoSarajevo
- Kontakt:
skoroalen je napisao/la:Treba uvest biranje najgoreg igrača sezone. Glasamo, i pobjednik je "zlatna kanta". Damo mu ovaj bubanj Manijaka, ionako onaj jedan reče "eno neku kantu iznesoše iz busa". Pa da ne propada.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!
kako se krece uefa rank imal sanse da budemo nositelji u prvom?
1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nema šanse.AdkoHz je napisao/la:kako se krece uefa rank imal sanse da budemo nositelji u prvom?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
steta..al ima i slabijih ekipa koje su nosioci pa se mozemo nadat prolazu.MortemHz je napisao/la:Nema šanse.AdkoHz je napisao/la:kako se krece uefa rank imal sanse da budemo nositelji u prvom?
1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Ti prijatelju bas ode na mlin @VenamaHrabrih , velika je uvreda ovo za Velez i ja se izvinjavam Rodjenim . Niko nama ne treba da osvajamo duple krune sem kvaliteta , strucnosti , hrabrosti i srcanosti svih u i oko kluba .Svim klubovima u BiH bih pozelio da imaju Akademije , ali manje kvalitetne od AKademije FKS . Napredak ostalih klubova ce dati zadacu gosp. Vjetnamcu , Direktorici , Hadziji, Husrefu, igracima i navijacima. Nije ovo sto pisem utopija , ako jeste onda nema smisla ocekivati dominaciju . Na najboljem smo putu dominacije , zar nismo 25 kola prvi i ostat cemo aBd. Sa nagradom od Evrope , sponzora i vlasnika uz dobru orijentaciju na Akademiju , kvalitene strance (ala Lazic , Stanojevic,Adukor ..)i pokupiti sta valja sa bh pasosem mi smo dominantni dok drugi ne krenu nasim stopama . No mi imamo 5 god. prednosti . LPado-hz je napisao/la:Ovdje neki nikako da skontaju da he tako u cijelom svijetu gdje imas veliki klub i male.
Mladost...Tuzla...Velez...moraju biti nasi prijateljsi klubovi ako zelite da osvajamo titule. Da je Zvezda isla posteno prjje rara imala bi 9 titula a ne 19 koliko su ih osvojili do rata cini mi se...i koga to briga sad. Ma ne isplati sw objasnjavati ovdje nekima...trebaju mozda neki ovdje da vode klub pa nek rade sve posteno...da vidimo dokle bi dogurali i sta bi osvojili....Jedno veliko NISTA!!!
Njemu poslat 5-6 tih kanti, zasluzio je...f0rest1946 je napisao/la:Ne moramo ni glasat brate, Salji taj bubanj Almiru Bekicu odmahskoroalen je napisao/la:Treba uvest biranje najgoreg igrača sezone. Glasamo, i pobjednik je "zlatna kanta". Damo mu ovaj bubanj Manijaka, ionako onaj jedan reče "eno neku kantu iznesoše iz busa". Pa da ne propada.
@VenamaHrabrih
Ne vjerujem da je komplet uprava dosla da gleda namjestenu tekmu.
Oni su igrali 200% a mi mozda 50%, zasto je to tako veze nemam, al ona protiv listice, prvenstvena na AFH je skoro ista bila, totalno preko ku*ca...
Kad ispadnu Gosk i Krupa mi dobijamo Borac i Velez, ako nista oni ce se trudit da igraju na terenu a ne da se valjaju jos iz autobusa ko ovi. Gledacemo vise fudbala.
PS Nevezano za FKS ako se neko posvadja sa tobom jel mora on doc na Djidjikovac ili moze neki dogovor, mislim ima raje bez auta a ne vole gradski prevoz. Pa kad bi bio malo precizniji...
Ja sam ko mali gotivio Robin Huda, lopova, mozda mi je zato Merlin dobar pjevac ? Gdje sam pogrijesio, nikako da se sjetim.
Al ako nista bar sam klub potrefio.
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...
- BordoSarajevo
- Kontakt:
.
Zadnja izmjena: BordoSarajevo, dana/u 12 maj 2019, 22:00, ukupno mijenjano 1 put.
FK Sarajevo
-
Samozdravlje
- Kontakt:
Interesantno kako vecina forumasa vide samo losu igru Mustafica . Sta je trebalo ocekivati kad su Crepulja , Tatar , Velkoski cuvali noge za Listicu . Pa necemo ocekivati od tako mladog igraca da rijesi utakmicu . Sem Mujakica , Lazica i Kovacevica svi su bili prosjecni ili ispod prosjeka .fera je napisao/la:Mustafića u mladosr dk a oni nama nanu welbecka i svima dobro
Klub treba ozbiljno porazmisliti sta sa Kurdicem, Mustaficem,Resicem , jos jedna ovakva sezona bez utakmica i njihova karijera ce nepovratno propasti . Rjesenje je posudba ili dati priliku kao sto se dala Mujakicu , Pidri i Kovacevicu . Sabanovicu bi trebalo produziti ugovor .
Iz ove generacije 3 vrh igraca iz Akademije (mozda i vise) , ako iz sljedece budu dvojica odlicno . Mlad igac treba utakmice , sad da li u FKS ili u Bosni . Samo da se igra . Primjer Pidro , malo Bosna , pa Atalanta .
Da mi prvo titulu osvojimo, onda razmisljati o uefa takmicenju.AdkoHz je napisao/la:kako se krece uefa rank imal sanse da budemo nositelji u prvom?
Bas mi pojedinci nisu jasni, ponasaju se kao da je sve gotovo...fks74 je napisao/la:Da mi prvo titulu osvojimo, onda razmisljati o uefa takmicenju.AdkoHz je napisao/la:kako se krece uefa rank imal sanse da budemo nositelji u prvom?
Fala bogu da smo jako blizu tituli, ali ona nije obezbjedjena i znajuci kako smo lose igrali ovo proljece, moramo biti oprezni, fokusirani i motivirani 100% kako bi uzeli Zvijezdu..
Danas navijaci Sitija tek kad su dali treci gol, culo se navijanje i skandiranje "Sampion je"....
Malo se spustiti na zemlju... Nista nije gotovo dok ne bude gotovoo....
Samo aBd da uzmemo duplu teoretski.... Onda ide ludiloo
- ElCartel11
- Kontakt:
Mi kad dobijemo klub iz lige petice obicno to bude klub u usponu i na kraju zavrsi medju top 5 tu sezonu. Dok recimo Rijeka kad je izbacila Stuttgart oni ispali te sezone, Vojvodina kad je izbacila Sampdoriu cijelu sezonu se borili za opstanak i na kraju nekako uspjeli zavrsiti na 15 mjestu.
Baksuzi smo malo je reci.
Baksuzi smo malo je reci.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!