FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Samozdravlje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Samozdravlje » 13 maj 2019, 08:43

Svi ovi momci iz Akademije trebaju da itekako budu zahvalni sto je FKS ovakav klub kakav je . Mustafic (5.7.1999 g.) je medju tim koji itekako treba biti zahvalan FKS dok je ziv . Tri godine fudbalskog obrazovanja u Akademiji FKS i godinu dana treniranja sa Adukorom , Stanojevicem,Crepuljom, Rahmanovicem(ponajboljim igracima sredine terena trenutno u BiH). Po tm odigrao oko 800 min. za prvi tim , 7 utakmica U19 . Nesumnjivo da ima neki kvalitet . Koliki ? To ce vrijeme pokazati , a najvise se on pita .
Ovo vrijeme od 1,5 godina sto je proveo sa prvim timom FKS bi mu trebalo pokazati put kojim treba da ide i da sebi obezbjedi egsistenciju u zivotu . Ne bi bilo pametno da u ovoj konkurenciji trazi sebi sansu u FKS . Mora sebi (uz pomoc kluba i menadzera) naci klub u kojem ce igrati .Prvenstveno mislim na posudbu To se odnosi na sve Akademce koji pune 20 god.,a nisu u situaciji kakvoj su Mujakic , Kovacevic , Pidro(nadati se aBd da sve bude dobro) i Sabanovic (?).
Mozda Kurdic moze na poziciji stopera , obzirom da ide Mujakic da dobije sansu i da uci od Lazica , a Resic je enigma . Resic zabi dva lijepa gola , ali pokaza i neke slabosti(vjerovatno opravdane mladoscu). A ova nadolazeca generacija Salcin i ostali takodje bi se trebali uz ozbiljan i profesionalan odnos pokusati nametnuti SS do 20 god. , a ako ne uspiju , kao i majstor Pidro (Bosna V.).
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 13 maj 2019, 09:26

Samozdravlje je napisao/la:Svi ovi momci iz Akademije trebaju da itekako budu zahvalni sto je FKS ovakav klub kakav je . Mustafic (5.7.1999 g.) je medju tim koji itekako treba biti zahvalan FKS dok je ziv . Tri godine fudbalskog obrazovanja u Akademiji FKS i godinu dana treniranja sa Adukorom , Stanojevicem,Crepuljom, Rahmanovicem(ponajboljim igracima sredine terena trenutno u BiH). Po tm odigrao oko 800 min. za prvi tim , 7 utakmica U19 . Nesumnjivo da ima neki kvalitet . Koliki ? To ce vrijeme pokazati , a najvise se on pita .
Ovo vrijeme od 1,5 godina sto je proveo sa prvim timom FKS bi mu trebalo pokazati put kojim treba da ide i da sebi obezbjedi egsistenciju u zivotu . Ne bi bilo pametno da u ovoj konkurenciji trazi sebi sansu u FKS . Mora sebi (uz pomoc kluba i menadzera) naci klub u kojem ce igrati .Prvenstveno mislim na posudbu To se odnosi na sve Akademce koji pune 20 god.,a nisu u situaciji kakvoj su Mujakic , Kovacevic , Pidro(nadati se aBd da sve bude dobro) i Sabanovic (?).
Mozda Kurdic moze na poziciji stopera , obzirom da ide Mujakic da dobije sansu i da uci od Lazica , a Resic je enigma . Resic zabi dva lijepa gola , ali pokaza i neke slabosti(vjerovatno opravdane mladoscu). A ova nadolazeca generacija Salcin i ostali takodje bi se trebali uz ozbiljan i profesionalan odnos pokusati nametnuti SS do 20 god. , a ako ne uspiju , kao i majstor Pidro (Bosna V.).
To sam ja isto gore pisao ti mi kazes samo vidim da je mustafic lose igrao...jednostavno na njegovoj poziciji je prejaka konkurencija, samo sto se ne slazem s tobom je oko destinacije za posudbe, ja mislim da su nasi iz akademije pokazali da mogu odma ici u premijerligaske klubove na posudbu bar vecina njih. Bitno iskustvo posto su ove nize lige kod nas katastrofa samo dijete moze izgubiti volju za fudbalom :-)
Salcin je dragulj njemu se mora napraviti mjesto u timu, ja mislim da i resic ima sanse jos da izbori bolju poziciju u timu al eto treba sacekati da vidimo ko ce sve od starijih otici na ljeto.
Steta za pidru bas nadam se samo da bekic nece ostati sad zbog toga al ako nista morace se dovesti neka zamjena jer pidro ce propustiti bas puno utakmica ako se ne desi neko cudo pa se pojavi na priprmemama. Dok se oporavi pa dok nađe formu eto vec zimske pauze a vjerujem akp krajem polusezone uveze par dobrih nastupa da bi se mogao i prodati vec tad cim klubovi vide da povreda nije ostavila traga.
Treba prvo gledati cim se raspolaze iz akademije pa onda traziti pojacanja.
You are someone else I am still right here

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 13 maj 2019, 09:36

;) Ima strasan lijevi bek u akademiji
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 13 maj 2019, 09:58

Evo klub objavio nagradnu igru, putovanje na evropsku tekmu za dvije osobe, i deset sezonskih ulaznica. Lijepa stvar, samo su je trebali ograničit nekako, da se nagradni listić može preuzet uz pokaz 7 pojedinačnih ulaznica ili članske/sezonske karte. Ovako će neki padobranac doć prvi put u životu i osvojit put na evropsku tekmu.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 13 maj 2019, 10:01

slika
Bordo tim dočekuje Zvijezdu 09 i u slučaju pobjede i teoretski će osigurati titulu prvaka naše zemlje. Također, klub s Koševa je objavio da navijače očekuje vrijedna nagradna igra, a da će dva navijača imati priliku s ekipom da putuju na jednu od evropskih utakmica.

Osim putovanja u Evropu, navijači imaju priliku osvojiti deset sezonskih ulaznica za sve domaće utakmice FK Sarajevo u sezoni 2019/20, te pet dresova.

Da bi se učestvovalo u nagradnoj igri potrebno je popuniti nagradni listić i ubaciti ga u kutiju koja će biti postavljena na svakom ulazu na stadionu Asim Ferhatović Hase na utakmici protiv Zvijezde 09 u subotu 18. maja 2019.

Listić za sudjelovanje u nagradnoj igri svaki navijač dobit će prilikom kupovine pojedinačne ulaznice za tribinu po izboru, a vlasnici sezonskih i bijelih članskih kartica svoj listić moći će preuzeti na samom ulazu na stadionu.

Proglašenje sretnih dobitnika bit će nakon posljednje premijerligaške utakmice, a nagrade će biti moguće preuzeti samo uz pokaz karte sa susreta 32. kola Premijer lige BiH (pojedinačne, sezonske/polusezonske, bijele članske).
samo sezonske je trebalo :D i to samo zapad :rol:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 13 maj 2019, 10:05

Mamac za publiku svakako.

Mada su trebali samo sa sezonske staviti, da se nagrade vjerni navijaci koji su bili tu i protiv Goška i protiv Atalante... A ne za navijace na baterije...

Al nema veze, lijepa stvar...

Idemo po duplu ljudi :bih:

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 13 maj 2019, 10:10

Pantelija je napisao/la:
Kamuflazn je napisao/la:Heric je sa druge strane bio korektan uvijek cak sta vise, dok je Mustafic totalno suprotno. I kad je igrao redovnije izgledao je blijedo.
Heric je igrao 455 min ukupuno i ti si za 455 min od kojih je 300 i nesto min bilo isprekidano po 15 ili 20 sa klupe a svega dvije tekme po 90 da je on bio korektan a mustafic eto nije iako je mustafic DVIJE godine mladji krenuo da igra.

Kada je mustafic igrao redovnije?

Igrao je do sada dvije tekme od 90 min i u obje smo pobjedili 4-0.
Ovo mu je treca bila i jedina ove polusezone u ligi. U kupu su ga svi redom pohvalili za tekmu sa onim iz RS-a.
Znacajniju minutazu (pola sata) imao jos u pobjedi nad zeinjskim 4-2, sve ostalo je 7 ili 8 min .... i na osnovu toga mo.ka od 19 godina koji je bio kapiten svih selekcija i koji je strasan talenat, 187 visok, koruplentan a zna lopte.... znas li sta znaci to u danasnjem fudbalu.
Sta to adukor zna s loptom? Ne mnogo vise od muatafica, i adukoru je svaka lopta prvom do sebe ali zna kretnje, zna uci u prostor, zna se postaviti defanzivno. A to se stice radom sa trenerom, iakustvom i utakmicama.

Previse smo mi sjajnih talwnata upropastili pricama nakon 3 utakmice da ne valja a valjda se raja ne sjeca uzasa cimirota kada je tek dosao, ne sjecaju se kako su se olahko pustali akademci koji danas imaju poprilicno dobre klubove i zapazene igre. Od Kapica, cataka, smajila i sl.
U prvom dijelu sezone igrao je redovnije a i prosle proljece. jednostavno momak nema nista trenutno sto bi ga cinilo prvotimcem Sarajeva. Treba ga poslati na posudbu, mozda je late bloomer.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 13 maj 2019, 10:17

Pantelija je napisao/la:;) Ima strasan lijevi bek u akademiji
ko je momak?
Al opet ako ode bekic a nadam se da hoce ulazis u sezonu samo sa tim iz akademije dok se pidro ne oporavi. Halil jedino da igra al u europi nemas sanse odma u start.
You are someone else I am still right here

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 13 maj 2019, 10:24

interesantna objava Adukora na FB, da neće šta šarnuti u narednim danima :kafa:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 13 maj 2019, 10:27

FoSte95 je napisao/la:interesantna objava Adukora na FB, da neće šta šarnuti u narednim danima :kafa:
a ne znam što ste se svi razbolili za njim...neće šarnuti 2 hefte prije kraja ugovora...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 13 maj 2019, 10:41

Zip je napisao/la:Mamac za publiku svakako.

Mada su trebali samo sa sezonske staviti, da se nagrade vjerni navijaci koji su bili tu i protiv Goška i protiv Atalante... A ne za navijace na baterije...

Al nema veze, lijepa stvar...

Idemo po duplu ljudi :bih:
Apsolutno, ili eto za sve aktivne clanove, nego sad u subotu ce doci svi oni koji su "oduvijek" navijali za Sarajevo. Ali briga me za nagradnom igrom eto im, nek mi samo uspjesno okoncamo ovu istorijsku sedmicu, prvo u srijedu znaci, a onda u subotu.

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 13 maj 2019, 10:44

Denchi je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:interesantna objava Adukora na FB, da neće šta šarnuti u narednim danima :kafa:
a ne znam što ste se svi razbolili za njim...neće šarnuti 2 hefte prije kraja ugovora...

Kao sto se i pokazalo vrlo zamjenjiv igrac.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

benko21
Kontakt:

Post Postao/la benko21 » 13 maj 2019, 11:07

Ekipa FK Sarajevo jutros je iz Trening centra Butmir otputovala za Ljubuški, gdje će se pripremati za revanš utakmicu finala Kupa BiH protiv ekipe NK Široki Brijeg. Prva utakmica na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase završena je pobjedom bordo tima rezultatom 3:0, a strijelci su bili Rahmanović, Kapić i Mujakić.

U Ljubuški su otputovali sljedeći igrači:

Kovačević, Dizdarević, Hebibović, Šabanović, Halilović, Bekić, Šofranac, Mujakić, Lazić, Dupovac, Kurdić, Kapić, Mustafić, Rahmanović, Tatar, Resić, Cruz, Šišić, Velkoski, Handžić, Ahmetović.

Ekipi će se naknadno priključiti i Ljuban Crepulja.
Saraj'vu zakletvu ja sam dao i ponavljam ja nju svaki dan jer njemu ja vjecno cu biti odan
ko Šoja Stojan

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 13 maj 2019, 11:29

S obzirom na zdravstveno stanje Stanojevica, i na ćinjenicu da ćemo vrlo vjerovatno ostati bez Miloša do septembra, mislim da bi prioritet za klub trebalo biti potpisivanje Adukora. Odličan igrač, tu je dugo vremena dokazao se. Nema potrebe za adaptacijom tako da su to prednosti za klub. Što se tiče njega, mislim da pare mogu svakoga privoliti da ostane, posebnice jer ćemo igrati pretkolo LP, pa će imati priliku da se kroz Euro utakmice dodatno pokaže i gradi sebi put za odlazak vani.

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 13 maj 2019, 11:45

10 igraca iz nase skole. Vrh.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 maj 2019, 11:46

skoroalen je napisao/la:Evo klub objavio nagradnu igru, putovanje na evropsku tekmu za dvije osobe, i deset sezonskih ulaznica. Lijepa stvar, samo su je trebali ograničit nekako, da se nagradni listić može preuzet uz pokaz 7 pojedinačnih ulaznica ili članske/sezonske karte. Ovako će neki padobranac doć prvi put u životu i osvojit put na evropsku tekmu.
Odličan potez kluba s tim da se slažem za ovo što si napisao samo što sigurno postoje ljudi koji ne čuvaju karte, prvi ja a nijednu nisam propustio ni u ligi ni u kupu.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 maj 2019, 11:56

Gdje mi je ba avatar :D ovo me za duplu čeka

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 13 maj 2019, 12:02

MortemHz je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:Evo klub objavio nagradnu igru, putovanje na evropsku tekmu za dvije osobe, i deset sezonskih ulaznica. Lijepa stvar, samo su je trebali ograničit nekako, da se nagradni listić može preuzet uz pokaz 7 pojedinačnih ulaznica ili članske/sezonske karte. Ovako će neki padobranac doć prvi put u životu i osvojit put na evropsku tekmu.
Odličan potez kluba s tim da se slažem za ovo što si napisao samo što sigurno postoje ljudi koji ne čuvaju karte, prvi ja a nijednu nisam propustio ni u ligi ni u kupu.
I ja vala svaku bacim,maler me neki veze zadrzao sam je jednom i kiksali smo tu tekmu, od tada uvijek derem kartu,paranoja :mrgreen:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 13 maj 2019, 12:04

MortemHz je napisao/la:Gdje mi je ba avatar :D ovo me za duplu čeka
Dajte i nama, mora se dupla obiljeziti na pravi nacin

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 13 maj 2019, 12:16

miky_hz je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:
I ja vala svaku bacim,maler me neki veze zadrzao sam je jednom i kiksali smo tu tekmu, od tada uvijek derem kartu,paranoja :mrgreen:
Ja sam prije par godina držao to sve u albumima ali sam odustao od toga, iznervirao se :D

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.