FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Samozdravlje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Samozdravlje » 20 maj 2019, 17:00

VenamaHrabrih je napisao/la:@Samozdravlje. Na poslu sam bio za kup-tekmu.
Zasad, ne radim vikendima, a u radnoj sedmici do 22h.
Morebit da sam i ja sta pogresno napisao nenamjerno.
Kako rekoh, imas trajni nalog za druzenje. Bujrum kad god mozes.
Trudim se da procitam sve postove redom (neka bolest po stare dane , neka euforija, valjda popusti aBd) pa napisah onaj elaborat i onda ovaj tvoj post . Steta yebiga bas je bila prilika da se upoznamo , a mozda bih i ja sa tvojim Sinom i prijateljem imao vremena kafu popiti . Zaista mi je zao , nesporazum , steta . Znas da mi je frka , ali bit ce vremena aBd . Pozdrav tebi i tvojoj porodici .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 20 maj 2019, 17:14

Ne znam da li je neko prije , ali bih iskoristio priliku i cestitao ove duple pehare i ujedno se jos jednom zahvalio onom momku-covjeku sto nas je povezao sa Amidzom Tanom . Nikako da mu zapamtim prezime i ime . Hvala TI dobri nas covjece . Hvala i svima onima sto su radili na novom statutu . Zao mi je onih sto su imali dobrih dijela , ali oci gladne .
Dakle veliko hvala tom ljudini , majko moja gdje bi mi bili da ne bi te akcije . Kako smo izgledali 2012 g.(virsle,pastete). Allah nas nagradio . Bas nas je vodio i Kunto i Panto , ali i oni takvi su odrzavali klub i trpali u dzepove svoje . Sad samo poboljsanja i napadi na pehare i EUROPU ili EVROPU . Kupiti Evre i Eure, a mogu i $ i Funte . Zivi i sretni mi bili Pitari .

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 20 maj 2019, 17:18

Samozdravlje je napisao/la:Ne znam da li je neko prije , ali bih iskoristio priliku i cestitao ove duple pehare i ujedno se jos jednom zahvalio onom momku-covjeku sto nas je povezao sa Amidzom Tanom . Nikako da mu zapamtim prezime i ime . Hvala TI dobri nas covjece . Hvala i svima onima sto su radili na novom statutu . Zao mi je onih sto su imali dobrih dijela , ali oci gladne .
Dakle veliko hvala tom ljudini , majko moja gdje bi mi bili da ne bi te akcije . Kako smo izgledali 2012 g.(virsle,pastete). Allah nas nagradio . Bas nas je vodio i Kunto i Panto , ali i oni takvi su odrzavali klub i trpali u dzepove svoje . Sad samo poboljsanja i napadi na pehare i EUROPU ili EVROPU . Kupiti Evre i Eure, a mogu i $ i Funte . Zivi i sretni mi bili Pitari .
Bravo, Selimovic po mom misljenju jako dobro radio, ali bosnjo je to pa se mora prokurciti i sve shebat.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 20 maj 2019, 17:24

@Samozdravlje. Pokojni deda mi je bio jedan od osnivača FKS. Bio je partizančina i komunista i to ruskog tipa. Za vrijeme Kraljevine Jugoslavije je lezao u zatvoru zbog komunisticke aktivnosti. Ljubav je prenio na pokojnog oca i na mene, a ja na sina. Mrzio je nacionalizam i oba sina i kcer je podrzavao da se vjencaju za osobe druge nacionalnosti, odnosno vjeroispovijesti. Ali, isto tako me ucio da ne postoji kult licnostii da je stvaranje "legendi" samo uvod u fasizam. Postoji samo kolektiv, kolektiv i kolektiv. Sjecam se njegovih svađa sa pok. starim koji je volio Papeta, menščini, od komplet familije i ruganja kad je '85. FKS osvojilo titulu isključivo kao kolektiv, bez Papeta. I danas ko da ga čujem; Jbte Pape... Morel on dat go bez Vidovica, Pašica, Repčica i ostalih? To je usadio i u mene.
Naravno da sam volio poslušati pokoju Keminu pjesmu, ali smatram da je Kemina veličina baš u tome sto su pricali viceve o njemu. Pogotovo sto su vicevi prepoznatljivi znak sarajevske raje i oni oslikavaju zdravlje jednog drustva da ne kazem, jedne nacije. Kemo je ok, ali on je svoje pjesme naplatio, i neka je. To sto su neke ostale i dan danas da se pjevaju, ne znaci da ih moramo u kamen uklesati, nego da moramo praviti bolje i prestizati, po kvalitetu, pjesme koje su nastale '70-ih. Ne samo Kemine, nego bilo čije. Ljudi lete na mjesec, prave suprbrze lebdece vozove i sl., a mi se vracamo unazad, jos uvijek slavimo Olimpijadu, velicamo pojedince i raznorazne kosovske bojeve.
Naravno da nisam hladan i bez emocija. Kada sam vidio one jadne nane iz Podrinja, niko me nije mogao zaustaviti da se ne prikljucim ARBiH. I samo smo kao kolektiv sačuvali ovo malo Bosne i čupamo je i dan-danas da ne sklizne u jednoumlje i fasizam, jer nisu svi Srbi Karadzic i Mladic, kao sto svi Bosnjaci nisu Caco, a ni svi Hrvati Tuta i Štela. Zato me i boli kad vidim da su kriminalci kao Celo bili u strukturama kluba i da se od njih prave "svete krave". Niko kao mi nije sklon pravljenju legendi i pljuvanju istih.
Zato je spas u strogom profesionalizmu i gledanju isključivo naprijed. Istoriju ostaviti istoričarima, a nama preostaje svakodnevna borba da svojim najdrazim usadimo osnovne vridnosti kao sto su ljubav, razumijevanje, tolerancija, empatija, poštenje, čast, rad, učenje i zalaganje.
Ziv ti meni bio 100god. i sto vise radosti da dozivis u zivotu.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 20 maj 2019, 17:58

VenamaHrabrih je napisao/la:@Samozdravlje. Pokojni deda mi je bio jedan od osnivača FKS. Bio je partizančina i komunista i to ruskog tipa. Za vrijeme Kraljevine Jugoslavije je lezao u zatvoru zbog komunisticke aktivnosti. Ljubav je prenio na pokojnog oca i na mene, a ja na sina. Mrzio je nacionalizam i oba sina i kcer je podrzavao da se vjencaju za osobe druge nacionalnosti, odnosno vjeroispovijesti. Ali, isto tako me ucio da ne postoji kult licnostii da je stvaranje "legendi" samo uvod u fasizam. Postoji samo kolektiv, kolektiv i kolektiv. Sjecam se njegovih svađa sa pok. starim koji je volio Papeta, menščini, od komplet familije i ruganja kad je '85. FKS osvojilo titulu isključivo kao kolektiv, bez Papeta. I danas ko da ga čujem; Jbte Pape... Morel on dat go bez Vidovica, Pašica, Repčica i ostalih? To je usadio i u mene.

Ziv ti meni bio 100god. i sto vise radosti da dozivis u zivotu.
Ne razumijem ti se ja u muziku . Slusao Sabana i " 2 galeba bela" :urnebes: :urnebes:, imao neke druge afinitete , kao matematika i mas. elementi. Iz tehnice u "Tilavu" na Badeloku ili Vekiu .Generacija Paje Pasica 73/77 .Bilo to gdje je sad skupstina . Salim se , ali ima istine .Yebiga valjda nije problem Pok./rahmetli Saban da poslije Bajrama jednom ili ti vise puta mahnemo koju votku onu staljinisticku :rol: :rol: Hocemo brate , samo vremena da uhvatim . I ti 100 god , koji ce mi qrac to da serem podase , jos 6-7 puta na neko putovanje , more ,moze i Neum ne mora Lastovo i to nek bude to . Samo lahkog preseljenja na Ahiret , a i ono jos 3-4 puta da se ponovi 18.05. ili da se pomjeri na 19.05 . i to je to . Upoznat ces Ti mog kuma Popu , samo ce ti se kazati . Zivio Ti 100 god. ,ako to zelis u zdravlju i rahatluku. :thumbup: :bih:

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 20 maj 2019, 18:00

I koliko na kraju mi uzesmo titula sa omladincima?

Ima Hasanovic iz juniora, predobar je mali
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 20 maj 2019, 18:02

Kako meni onaj Hadzic iz Radnika vuce na Dzeku . Bas bih volio da ga vidimo , pa ako se ne pokaze ima Celik ili Evropa .

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 20 maj 2019, 18:03

@MortemHz ;)
slika
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 20 maj 2019, 18:06

:salut:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 20 maj 2019, 18:10

Precijeniste vi Rahmanovića. Dobar igrač, ali da je nešto fenomenalan, meni i nije. Dobar i zahvalan igrač, veliki borac, ali za neki drugi nivo, mora on još dosta raditi. Bilo je utakmica u drugom dijelu sezone kad nije mogao ubosti pas na dva metra.

Nemojte biti nerealni i lupati gluposti. Poslije Kovačevića, poziv je zaslužio Mujakić, ali ima za njega još vremena. Ako se snađe u Kortrijku, dobiće poziv sto posto.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 20 maj 2019, 18:11

"Mala raja iz Škole fudbala Respekt, Škole fudbala Dobrinja i Akademije FK Sarajevo uz pratnju Drum Orkestra prošetali su od Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva do stadiona Koševo pred posljednju domaću utakmicu."

:clap: Bravo! Svaka čast! Ovakve stvari hoću da vidim :thumbup:

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 maj 2019, 18:15

Ja sve cekam da neko Hebiba spomene za tu bekovsku poziciju koja skripi odlaskom Vranjesa.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Orangina85
Kontakt:

Post Postao/la Orangina85 » 20 maj 2019, 18:35

AlfredNobel je napisao/la:Precijeniste vi Rahmanovića. Dobar igrač, ali da je nešto fenomenalan, meni i nije. Dobar i zahvalan igrač, veliki borac, ali za neki drugi nivo, mora on još dosta raditi. Bilo je utakmica u drugom dijelu sezone kad nije mogao ubosti pas na dva metra.

Nemojte biti nerealni i lupati gluposti. Poslije Kovačevića, poziv je zaslužio Mujakić, ali ima za njega još vremena. Ako se snađe u Kortrijku, dobiće poziv sto posto.
Za Rahmanovica se slazem, nema konstantnu igru. Dobice on ponudu i otici ce negdje ali tesko da moze nesto napraviti znacajnije. Pa u Mariboru nije mogao igrati gdje evo i Mesanovic ima neku ulogu i zabije ponekad

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 20 maj 2019, 18:43

Malo vas prenijelo haha
Bogdu

Ma rahman moze bit rezerva Saricu al kad je u jesenjoj formi...slicni su oni dosta samo rahman visociji...fizicki dosta posla urade, dueliranja a znaju s loptom neki all-rounderi...

Drugi svi na mala vrata, tj. Prijateljske pa pokazat se...

Po meni je isto Tatar ako se nastavi razvijati, crepulja ako bude potrebe za pas igrom, mujakic svakako kandidati da nekad zaigraju za repku ali sad sigurno nisu blizu...

Za Kovacevica posteno brate, momak u formi, uzeo sve, brani ko da mu je 39 a ne 19...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

belosevic28
Kontakt:

Post Postao/la belosevic28 » 20 maj 2019, 18:55

Obraduje me svaki poziv naseg prvotimca u repku, ali u ligi nema prevelikog kvaliteta za istu. Kovacevic ok, da se momku da podstrek i pokaze da se cijeni sve sto je uradio, ali nece on jos debitovati. Mujakic uz dobru minutazu u Belgiji vec u narednoj godini moze biti u top 3 stopera repke, i tjt za sada.
Mene vise zanima da mi zadrzimo sto vise nosioca igre. Kad bi ostali Kova, Lazic, Rahman, Stanoje, nekako bi halalio odlazak Crepulje i Kapica. Ali i ako budi imali dobre ponude, i iskazu zelju za odlaskom - sretno im bilo. Samo da Hadzija pametno ulozi novac od eventualnih transfera i nadje adekvatne zamjene, da odbranimo titulu i ja prezadovoljan.
Ko masta o nekom evropskom iskoraku ove ili naredne sezome ne vidi gdje zivimo... Nazalost nije do FKS, rijetko ko hoce doci u ovu drzavu a pogotovo ligu...
''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 20 maj 2019, 19:06

Izgleda i Lazic ide kako kaze Husref :(

Ako Sarajevo bude htjelo razgovarati sa mnom, za mene je prvo pitanje šta Sarajevo misli iduće godine, kako misli dalje, u kojem pravcu? Najavljuje se, istina nezvanično, da bi dosta igrača moglo otići. Imate Mujakića koji je već igrač Kortrijka, imate Lazića koji je vjerovatno najavio odlazak, imate Kapića koji je posuđen igrač, a to su sve kvalitetni igrači i to je jako teško u kratkom vremenu nadomjestiti. Imao malo vremena do prve sljedeće utakmice. Dakle, prvi moji razgovori, ako do njih uopšte dođe, će ići u pravcu toga šta klub želi za budućnost, koje su njegove ambicije, planovi. Tek onda ćemo vidjeti šta dalje
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 20 maj 2019, 19:12

miky_hz je napisao/la:Izgleda i Lazic ide kako kaze Husref :(

Ako Sarajevo bude htjelo razgovarati sa mnom, za mene je prvo pitanje šta Sarajevo misli iduće godine, kako misli dalje, u kojem pravcu? Najavljuje se, istina nezvanično, da bi dosta igrača moglo otići. Imate Mujakića koji je već igrač Kortrijka, imate Lazića koji je vjerovatno najavio odlazak, imate Kapića koji je posuđen igrač, a to su sve kvalitetni igrači i to je jako teško u kratkom vremenu nadomjestiti. Imao malo vremena do prve sljedeće utakmice. Dakle, prvi moji razgovori, ako do njih uopšte dođe, će ići u pravcu toga šta klub želi za budućnost, koje su njegove ambicije, planovi. Tek onda ćemo vidjeti šta dalje

ma znalo se to brate prije 2 mjeseca, doveli ga da nam titulu donese, realno onakvom igracu i nije mjestu da tovari ovdje prevaziso je on i srbijansku ligu a kamoli ne nasu,realno ode lik u dosta jacu ligu, gdje ce biti starter, sad je na nasim da pare isklesu za dobre igrace, ako ne mogu kvalitetnije nek budu kao i ovih 7 iz prvih 11 sto ode uz mujakica
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 20 maj 2019, 19:19

Ja da sam rahmanovic i da me neko uporedi sa saricom i gojkom da igramo sa istin igracima i onu budu bolji odma bi se objesio i osjeki ****.

Isto za nihada dedo zukanovic (vjecita kita od igraca jos smrad sa sugavice) da bude bolji od lava NIHADA.

Ovo nije napuhivanje nasih igraca jer nisam objektivan

Rahmanovic visoci jaci fizicki jaci sut i kad je njemu u interesu da igra pametan je i ima osjecaj za go. A motoriku ima da moze trcat ko oni pa gar 95%. Realno je sve sto sam napiso, a rober nek mi popusi **** kao i onaj starac zukanovic.

Zukanovic da je bolji od nihada to jedino misketovi isprdci mogu napisat

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 20 maj 2019, 19:29

Pitar6785 je napisao/la:Ja da sam rahmanovic i da me neko uporedi sa saricom i gojkom da igramo sa istin igracima i onu budu bolji odma bi se objesio i osjeki ****.

Isto za nihada dedo zukanovic (vjecita kita od igraca jos smrad sa sugavice) da bude bolji od lava NIHADA.

Ovo nije napuhivanje nasih igraca jer nisam objektivan

Rahmanovic visoci jaci fizicki jaci sut i kad je njemu u interesu da igra pametan je i ima osjecaj za go. A motoriku ima da moze trcat ko oni pa gar 95%. Realno je sve sto sam napiso, a rober nek mi popusi **** kao i onaj starac zukanovic.

Zukanovic da je bolji od nihada to jedino misketovi isprdci mogu napisat
Ne razumiju raja koliko Ti volis Sarajevo . Ti si moj jaran , evo i ne psujes . Mnogo duplih trofeja da proslavis aBd . :tokralju: :tokralju: :tokralju:

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 20 maj 2019, 19:34

Sta mislite koliko je realno da nam Nam pocne slat otamo igrace (vietnam) citam neke portale koji to kao vec najavljuju i kakva je ta njihova liga i igraci jel ko upratio

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.