FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

bordobijeli
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordobijeli » 26 maj 2019, 14:40

Kakvi ba mladi - stari to nema nigdje u seniorskom fudbalu su svi isti. Rezultat je jedino mjerilo u sportu sve drugo je suplja prica. Mozes imati 11 iz akademije ako vezes 3-4 poraza pa derby izgubis letis s klupe niko ne pita ko je igrao i jesu li mladi.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 26 maj 2019, 14:42

Pantelija je napisao/la:
Kamuflazn je napisao/la:Glupa prica da ne voli mlade kad je do sada kroz svaki mandat demantovao tu pricu.
Koji?
Kojeg je u21 igraca on postavio u prvih 11 bez da je zbog ozljede i suspenzije odletio neko stariji?
kad nas je vodio kao v.d. je bilo nakih juniora u ekipi pa eto...

bezze rasprava, eto nek je u pravu...samo da ne tabirimo opet isto...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 26 maj 2019, 14:43

:hmmmmm:
Pantelija je napisao/la:
Kamuflazn je napisao/la:Glupa prica da ne voli mlade kad je do sada kroz svaki mandat demantovao tu pricu.
Koji?
Kojeg je u21 igraca on postavio u prvih 11 bez da je zbog ozljede i suspenzije odletio neko stariji?
Cimirot, radovac, a.kovacevic, huseinbasic, necemo ovu sezonu samo ranije.
Onda haris handzic, lede muharemovic, maksumic, dzakmic, ne mogu se sve sjettiti. Pa i u slobodi je gurno todorovica.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 26 maj 2019, 14:46

sta ga ba pozdravljate koga vi to ocekujete trenera da uci na nama svoj zanat? Jeste li normalni? Husrefu dozivotni ugovor dat treba drugi trener ne moze vodit FKS mozda Dzenan U. Ali nece da se educira niti zavrsi licencu. Jedini koji je obecavao je Meho Kodro ali od njega nema nista, i ne mozes naci trenera u ligi koji moze Husrefa zamijeniti! A SVAKI IOLE OZBILJAN TRENER hoce pojacanja i igrace da ima ekipu, tako i Husref hoce a ne da mu psuju i skidaju glavu zbog uprave koja mu nije objezbjedila iste... Nemojte se nadati Husref ce u ponedeljak produzit ugovor na 2 godine Ako Bog da..
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 26 maj 2019, 14:47

Čuj ne voli mlade igrače a juče imali utakmicu gdje su skoro svi mladi igrali plus cijelo prvenstvo mladi dobijali veliku minutazu.

Kako će ti Šaban bit u prvoj kad je Hebib, kakav god bio u defanzivi, bio jedan od ključnih igrača cijele sezone? Kako će igrat Kurdić u prvoj pored Lazića i Mujakića? Kako će igrat Mustafić u prvoj pored Stanoje i Crepulje?
Kova dobi priliku i ne skide ga niko.
Pidro dobi priliku i Bekić jaran Husrefov i kad je bio i zdrav nije ni bio u 18 veliki broj utakmica.
Ne može Resić igrat pored Tatara, Krste u prvoj.

Budite realni, nema to veze s godinama, voli starije, ne voli mlade. ČOVJEK HOĆE KVALITET, hoće ekipu da bude konkurentna za trofeje.

Nećemo mi ispred vječne ako budu igrali sve mladi i bili treći, al hoćemo ako budemo imali kvalitet pa makar svi imali po 36 godina a bili prvi.

Bezobrazan je svako ko napiše da ne voli mlade i da isti nisu dobili priliku. Baš bezobrazno.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 26 maj 2019, 14:49

bordobijeli je napisao/la:Kakvi ba mladi - stari to nema nigdje u seniorskom fudbalu su svi isti. Rezultat je jedino mjerilo u sportu sve drugo je suplja prica. Mozes imati 11 iz akademije ako vezes 3-4 poraza pa derby izgubis letis s klupe niko ne pita ko je igrao i jesu li mladi.
To je tako kada ti klub vode dino selimovic i gepek hairlija.
U svijetu se vrlo dobro zna sta je cilj i priroritet i put kluba.u nasem klubu je jasno da rezultat ne moze napuniti budzet, jer milion od evrope nije dovoljno ni za 20% budzeta.
Mi moramo imati rezultat i proizvoditi mlade igrace koji ce kasnije prestavljati klub u evropskim ligama. Ove sezone smo igrom alucaja i suspenzija i ozljeda a kasnije dolukom ljudi u klubu okrenuli se mladim igracima i uzeli duplu krunu.
U periosu kada su mladi igraci igrali, igrali smo najefikasniji fudbal i najlkepsi na oko.

Da te posajetim, nase iskusne je zrinjski npr uzeo na kosevu, a 2-2 smo odigrali u gostima s mladim igracima. Eto jedan primjer. O cemu se radi? Ocito je da proizvodimo jako dobre igracw mnogo bolje nego sto ima se dovesti iz lige kao npr spominjani jakovljevic a imas malog Kurdica koji je mnogo skolovaniji i bit ce 5x bolji igrac.

Kada osvojis duplu, onda je logicno da nekolioo igraca se xaaiti, nekoliko ima priliku ici vani. Nadogradis ekipu i isforsifas momke od 19-20 koji su i u sampionskoj godini dali veliki doprinos.
Pa sto se nije husref otjerao nakon sto je sa +11 dosao do toga da nas je penal u doboju spasio da nas zrinsjki stigne? Uprava to nije ni pomislila. Ni nakon atalante i sl. Dakle, uprava, koja radi za VLASNIKA, je odlucila. Ako dodje neko drugi, i ako uprava odluci da igra 11 akademaca, mi se necemo puno pitati, kao ni kad se tjerala "lezba i plinar"
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 26 maj 2019, 14:50

Mislim da Musemic da je htio da ode, ne bi ni pregovarao.Otisao kao legenda,uradio sto niko nije.Ovako teško da može nešto više,postigao je limit i trebao je gospodski se povući.Bojim se ako prihvati a čim pregovara,mislim da hoće,da već od Evrope ne bude otjeran.
Husrefe odi ko legenda.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 26 maj 2019, 14:52

Rule_hz je napisao/la:sta ga ba pozdravljate koga vi to ocekujete trenera da uci na nama svoj zanat? Jeste li normalni? Husrefu dozivotni ugovor dat treba drugi trener ne moze vodit FKS mozda Dzenan U. Ali nece da se educira niti zavrsi licencu. Jedini koji je obecavao je Meho Kodro ali od njega nema nista, i ne mozes naci trenera u ligi koji moze Husrefa zamijeniti! A SVAKI IOLE OZBILJAN TRENER hoce pojacanja i igrace da ima ekipu, tako i Husref hoce a ne da mu psuju i skidaju glavu zbog uprave koja mu nije objezbjedila iste... Nemojte se nadati Husref ce u ponedeljak produzit ugovor na 2 godine Ako Bog da..
polako druže Rule :D
ljudi samo iznose mišljenje, to ne znači ništa ni upravi ni Husu, svak ima pravo na mišljenje...
i imaš pravo ti se nadati nečemu a i neko drugi nečemu drugom ili istom....
svi su zamjenjivi i na terenu i van njega... :salut:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 26 maj 2019, 14:55

Imam osjećaj da će Hadžibegić sjesti na klupu poslije Husrefa :hmmmmm:
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 26 maj 2019, 14:56

BordoSarajevo je napisao/la:
Bezobrazan je svako ko napiše da ne voli mlade i da isti nisu dobili priliku. Baš bezobrazno.
ne valja ti da Husrefa nazivaš bezobraznim jer je sam rekao da mladi nisu dobili prilika na proljeće :shh: :kafa:

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 26 maj 2019, 14:57

amypitar je napisao/la:Mislim da Musemic da je htio da ode, ne bi ni pregovarao.Otisao kao legenda,uradio sto niko nije.Ovako teško da može nešto više,postigao je limit i trebao je gospodski se povući.Bojim se ako prihvati a čim pregovara,mislim da hoće,da već od Evrope ne bude otjeran.
Husrefe odi ko legenda.
Čovjek je kreirao najbolju sezonu poslije rata.
Kako ne može više i zar treba više od ovog? Što ne bi ovo ponovio i sljedeće sezone i učinio nas najtrofejnijim klubom u državi da ne slušamo više one mitomane da su najtrofejniji?
Misliš da će neki novi trener napraviti nešto više od ovoga u ligi i nešto više od ovoga u evropi? Prije nego što malo razmisliš o ovom odgovoru, sjeti se Ješića, Hurtića i njima sličnih. Mi nismo kapacitet da dovedemo Murinja, da dovedemo nekog yebeno dobrog trenera i da ga masno platimo, sve bi to bio rizik, ko bi nam garantovo da bi taj trener podigao nivo igre? Ko bi nam garantovo da "voli" mlade igrače, ko bi nam garantovo da ne bi bio novi Ješić i dovodio svoje igrače? Ko bi nam garantovo bilo šta od tog, a svi su prošli treneri bili katastrofalni što se tiče i igre i rezultata.
FK Sarajevo

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 26 maj 2019, 14:57

Normalno da ga nisu smjenili kad su oni srali da ne treba vrsiti pritisak i da je sezona gotova nakon +11.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 26 maj 2019, 14:57

Ma to je presipanje iz šupljeg u prazno po pitanju mladih. Da nije stavio mlade, ebali bi mu familiju, kad ih je stavio i promovisao, sad mu se opet ebe mater, kao eto to je bilo prinudno, nije on to htio. Jučer pola ekipe mladi igrači, ali eto opet je logika "lako je tad dati kad je sve gotovo, što nije dao u bitnim tekmama". Kakva mutava logika.

Čovjek traži kvalitet, jer njemu pozicija i posao zavisi od rezultata. Upravu je @BordoSarajevo.

I ne ulazite u raspravu svega vam, pustite panteliju što lupa k'o maksim po diviziji. Valjda mu muka što je Hebib odigrao komplet sezonu, baš razvalio zadnjih par tekmi i našao se u kristalnih 11. Ne pokrečite već prežvakanu temu, koja uopšte nema nikakvog smisla.

@rule
Ohani legendo, samo kažem šta mislim, nikoga ne tjeram, niti imam moć da to uradim.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 maj 2019, 15:01

Pantelija je napisao/la:
bordobijeli je napisao/la:Kakvi ba mladi - stari to nema nigdje u seniorskom fudbalu su svi isti. Rezultat je jedino mjerilo u sportu sve drugo je suplja prica. Mozes imati 11 iz akademije ako vezes 3-4 poraza pa derby izgubis letis s klupe niko ne pita ko je igrao i jesu li mladi.
To je tako kada ti klub vode dino selimovic i gepek hairlija.
U svijetu se vrlo dobro zna sta je cilj i priroritet i put kluba.u nasem klubu je jasno da rezultat ne moze napuniti budzet, jer milion od evrope nije dovoljno ni za 20% budzeta.
Mi moramo imati rezultat i proizvoditi mlade igrace koji ce kasnije prestavljati klub u evropskim ligama. Ove sezone smo igrom alucaja i suspenzija i ozljeda a kasnije dolukom ljudi u klubu okrenuli se mladim igracima i uzeli duplu krunu.
U periosu kada su mladi igraci igrali, igrali smo najefikasniji fudbal i najlkepsi na oko.

Da te posajetim, nase iskusne je zrinjski npr uzeo na kosevu, a 2-2 smo odigrali u gostima s mladim igracima. Eto jedan primjer. O cemu se radi? Ocito je da proizvodimo jako dobre igracw mnogo bolje nego sto ima se dovesti iz lige kao npr spominjani jakovljevic a imas malog Kurdica koji je mnogo skolovaniji i bit ce 5x bolji igrac.

Kada osvojis duplu, onda je logicno da nekolioo igraca se xaaiti, nekoliko ima priliku ici vani. Nadogradis ekipu i isforsifas momke od 19-20 koji su i u sampionskoj godini dali veliki doprinos.
Pa sto se nije husref otjerao nakon sto je sa +11 dosao do toga da nas je penal u doboju spasio da nas zrinsjki stigne? Uprava to nije ni pomislila. Ni nakon atalante i sl. Dakle, uprava, koja radi za VLASNIKA, je odlucila. Ako dodje neko drugi, i ako uprava odluci da igra 11 akademaca, mi se necemo puno pitati, kao ni kad se tjerala "lezba i plinar"
Naravno da je sreca da se mi ne pitamo, ti prvi bi otjerao Husrefa nakon Atalante. Ja sam za mlade i volio bi da sto vise igraju samo hocu da kazem ako nema rezultata niko nece primjetiti ni te mlade nego ce svi pricati o lošim rezultatima i krizi. Davno je bilo al dobro se sjecam Agim u derbyu gurnuo Berberovica, Pelaka, Dudu, Skoru, Milak, Idrizovic itd izgubimo 2-0 na grbavici ode Agim nije proslo još par kola, par ti momaka pokazalo kvalitet al ko te pita Agim nogu dobi zelji titula a mi pitari ko pokisli kuci.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 26 maj 2019, 15:03

A mi svi znamo sutra i da ode Husref,prvi kiks novog trenera znamo koga bi vracali i ko bi se vratio(pogotovo nakon ovog rezultata).Tako da ne isplati se nista mjenjati :mrgreen:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 26 maj 2019, 15:07

Pantelija je napisao/la:Da te posajetim, nase iskusne je zrinjski npr uzeo na kosevu, a 2-2 smo odigrali u gostima s mladim igracima. Eto jedan primjer. O cemu se radi? Ocito je da proizvodimo jako dobre igracw mnogo bolje nego sto ima se dovesti iz lige kao npr spominjani jakovljevic a imas malog Kurdica koji je mnogo skolovaniji i bit ce 5x bolji igrac."
Brate Pantelija, poštujem te jako al moram ti "replicirat".
Iskusne naše je Zrinjski uzeo a 2:2 smo igrali u gostima sa mladim igračima.

Da te samo ispravim, kad smo igrali 2:2 s njima u gostima, nismo mi igrali ništa više s mladim igračima nego u drugim utakmicama, u toj utakmici su igrali sljedeći stariji igrači: Adukor, Ahmetović, Dupovac, Halilović, Hebibović, Šišić, Velkoski. Od mladih su igrači: Kovačević, Mujakić, Pidro (koji su bili standardni i do tad) i plus Kurdić. Mustafić je dobio priliku da igra od 82 minute kao i Dušan Hodžić.

U toj utakmici smo prvo gubili, bili prvo poluvrijeme katastrofalni. Zrinjski je imao 2 mrtve prilike da udvostruči prednost ali srećom nisu. U drugom smo odigrali strašno, napravili dosta dobrih prilika ali i oni su imali.

Čim su na ključnim pozicijama falili igrači stariji (Rahman, Stanoje, Crepulja, Hebib) i gdje su ih mjenali omladinci (Kurdić, Mustafić..) mi smo bili ti koji smo bili u podređenom položaju, sjeti se lištice, bili su daleko bolji i pobjedili u kupu itd...

Šta hoću reći, mladim treba dat priliku ali ništa više nego što je to bilo ove godine, ove godine su baš dosta dobili priliku i dosta ih se pokazalo i treba nastaviti tako ali napraviti BALANS. Nekada će biti igrača da ih bude duplo više nego ove sezone, a nekad će biti i duplo manje, ne može se svake sezone pojaviti Mujakić, Pidro, Kovačević.
FK Sarajevo

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 26 maj 2019, 15:17

miky_hz je napisao/la:A mi svi znamo sutra i da ode Husref,prvi kiks novog trenera znamo koga bi vracali i ko bi se vratio(pogotovo nakon ovog rezultata).Tako da ne isplati se nista mjenjati :mrgreen:
To je zato jer se nema strpljenja, a boga mi ni logike i racionalnosti. Ebote poslije Atalante bi pa barem 70% raje odmah šutnulo Husrefa i svaka čast Upravi što je i tada i poslije javno stala uz Husrefa, to je bio ključni potez i prekretnica.

I to mi je jedna velika floskula, psovalo se i Čali poslije Zarije, "štoperica stručnjak ovo ono", čovjek otišao i opet se prizivao. Pojedinci samo sebi pisaju usta, to nema nigdje. I ta referenca "šta će stranci", "bili su tu Kodro, Ješić, Jarni, pa ništa ne uradiše" su takve gluposti da je to neviđeno. Velikog gospodina kakav je Kodro su 'skinuli' igrači i famozni klan debila. Dok za Ješića svi znamo, kasap obični i lik propalitet teški, a uz to veliki taldžija. To je druga stvar što se nisu znali odabrati pravi ljudi i to ne mora značiti da se treba gledati samo ka domaćim trenerima.

@Denchi
Ne smijem reći.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

nukleusmember
Kontakt:

Post Postao/la nukleusmember » 26 maj 2019, 15:19

izgleda da i nije toliko lavor ovo što sam čuo za husrefa i kinu,valjda ga cviko pokušava tamo uvaliti tjn

VVVBK

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 26 maj 2019, 15:20

Kad neko ne cita sta se pise pa pametuje.

Ja sam rekao samo istinu da Husref nije ni jesnog mladog igraca instalirao jer je htio,jer je proccjenio njegov kvalktet nego je svaki put tome kumovala situacija.

Kovacevic- sobio priliku nakon otkaza Pavlovicu, nakon cijeg odlaska je husref izjavio "Mi moramo nakon ovoga pod hitno traziti golmana", aludirajuci na neiskustvo Kovacevica.

Pidro- upao na beka nakon sto se promjenilo nekoliko igraca. Prvo bekic,pa nakon ozljede krpio Sabanovic ,(koji se prije toga pokazao dobro na db), hodzic koji je onda dobio nogu, pa je cak i mujakic ili neki stoper igrao beka, tek onda je pidro sobio sansu.

Sabanovic- nakon hodzica, koji je sobio nogu, upao je sabanovic i bio visw nego dobar. Ipak ne sovoljno dobar pa smo od krila pravili beka. Statistika kaze da aa sabanovicem na beku imamo omjer 13-1.

Mustafic. 800 min. Od cega pola u prvih par kola prvenstva, a onda 6 mjeseci bez minute. Nakon 6 mjeseci pauze, dobija priliku da igra npr u tuzli gdje su igraci setali 90 min. Cak 19 kola je proveo na tribinama tj van zapisnika.

Mujakic- mujakic je znamo svi kako upao u prvi tim. Ozlijedio se svako ko je znao stajati na mjestu stopera.

Resic- u EL zabio gol, a onda ga cijelu sezonu nigdje sem po nedak par minuta.

Boli sto je izmjena na kosevu kod 2-0 tatar a ne resic ili neko mladi. Boli sto juce ostavlja krstu i tatara a vadi mistafica. Eto smeta mi i ne mislim da je pravdeno i cinjenice kazu da nije procjwnio ni jesnog mladog igraca dok nije bio prisiljen na to.

Hvala mu za duplu, mesju najzasluznijim je, ali nikad nece imati osjecaj za mlade igrace. Isti je cimirota stavljao na desnog beka dugo vremena.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 26 maj 2019, 15:21

nukleusmember je napisao/la:izgleda da i nije toliko lavor ovo što sam čuo za husrefa i kinu,valjda ga cviko pokušava tamo uvaliti tjn

VVVBK
Kad je mogao uvaliti laike "trenerske" Nermina Sabica i Dzelu Muharemovica i naci im klubove u Kini,moze vala i mene a ne Husrefa :mrgreen:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []