Wolffire je napisao/la:zona072 je napisao/la:
Nemam običaj upadat na teme klubova koje ne pratim i ne navijam, ali obzirom da si mene citirao, probat ću ti kratko odgovoriti.
Od kako ste ušli u ligu vaš klub se pokušava predstaviti kao neki fini nevini seoski klub koji je zahvalom gospodina Mušije napravio neki sportski ambijent. Ali ništa vaš klub nije bolji od ostalih, sve je to u par deka. Kakav bosanski hofenhajm i slične priče. Ako pratiš Mladost a vjerujem da pratiš, onda ti je jasna poveznica između Zenice i Čelika i Mladosti i Doboja, koliko igrača iz Zenice, trenera, sportskih radnika, igrača koji su se profilisali u Čeliku itd učestvovalo u građenju Mladosti kao kluba. Ne krivim ja niti Mladost niti njegove navijače za takvu situaciju to sam gore već napisao, sam je Čelik kriv što je Mladost na tom našem zamišljenom fudbalskom teritoriju preuzeo primat, doduše to nije bilo ni teško obzirom da je konkurencija bio Čelik na aparatima. Nadam se da ti je prvi dio jasan.
Ja kao navijač Čelika imam pravo da subjektivno govorim i iznosim na forumu svoje mišljenje, meni taj vaš klub nije niti malo simpatičan, šta više odvratan mi je, pogotovo što jaka Mladost šteti Čeliku indirektno što opet kažem nije vaša krivica. Dakle, niti mislim da ste bosnski hofenhajm niti ste mi simpatični, čak šta više volio bih da se vratite u Prvu ligu i vjerovatno će i taj dan brzo doći. Možda bi mi bili simpatični da je obrnutno da je Čelik jači od Mladosti, da ste Čelikova filijala ali i to kažem možda.
Još jednom se izvinjavam na upadu
Lp.

Po kojoj logici uspjeh mladosti dovodi do neuspjeha čelika? Mnogo igrača je prošlo kroz mladost koji imaju veze sa čelikom to je svima jasno ali ispade kao da smo ih mi ukrali od vas.
Imaš pravo kao i svako na svijetu da simpatises ili ne simpatises nekoga tvoja stvar meni samo nije jasno kako smo mi rak rana čeliku kao jedan zdrav mali klub a vasi grobari koji su doveli klub tu gdje jest nisu?
Probat ću ti objasniti kako ja vidim situaciju. Kada govorimo o nekom našem geografskom prostoru dakle mjesta odakle dolaze tvoj i moj klub, ta teritorija je vrlo površinski mala i na tom teritoriju pa i malo šire uvijek je Čelik dominiro, dakle svi igrači s tog područja uglavnom su dolazili u Čelik. Eh sad danas je situacija malo drugačija. Mladost je taj primat uzela od Čelika, jer sa kapitalom i "pozitivnoj sportskoj priči" o kojoj govori i o kojoj je govorio gosp. Mušija u medijima i filmovima i klipovima(ovdje mislim na ono psovanje majke srpskom igraču, onaj presmjesni video sa Kamberovića) i sličnim marketinškim stvarima i naravno boljom i čistijom finansijskom situacijom počela dominirat tim područjem. Neko bi reko to je dobro jer jača konkurencija doprinosi da i jedni i drugi budu još bolji u igri, omladinskom pogonu, infrastrukturi, marketingu, ali ja kao navijač Čelika smatram da Čeliku ne smije biti Mladost konkurencija. Dakle, Čelik mora biti konkurencija Željezničaru, Sarajevu, Slobodi, Veležu, Borcu pa tek onda Zrinjskom i Širokom Brijegu. To je čist prirodan odnos, jer u normalnim konstatacijama da je Čelik zdrav Mladost nikad ne bi bila na ovom nivou na kojem je sada, ma da ni ovaj nivo nije neki možete vi puno bolje. Dakle, Mladost je rak rana Čeliku jer i ono malo "fudbalskih resursa" sa ovog teritorija preuzima Mladost. Složit ćeš se sigurno da je Čelik zdrav i jak kao što nije, gospodin Mušija bih odustao od projekta F.K. Mladost jer ne bih imao snage sve to izgurat pored jakog Čelika, jer bi na ovom klasičnom primjeru Čelik glat uzeo Horića, a Dilaver bi molio da se vrati ovamo, to je prirodno priznat ćeš, jer smo po default-u veći klub. Ja vjerujem da mnogo ljudi iz vašeg kraja simpatiše Zenicu i pogotovo Čelik i da su im prve premijerligaške utakmice odgledane upravo na Bilinom Polju, eh danas jaka Mladost preuzima i kakvu-takvu bazu navijača i odvaja ga od Čelika. Iz tih neki razloga mislim da je Mladost raka rana Čelika. Opet kažem najmanje odnosno nikako za to je kriv gosp. Mušija vaš klub i vi, ali ja se vama nisam direktno obraćao nego sam pisao na temi svog kluba. Dakle, ne krivim niti ne daj Bože mrzim kao što ovaj napisa. Samo kada je u pitanju Čelik ja kao navijač sam egoističan i nazvati ću pravim imenom svaku reakciju koja šteti mom klubu direktno ili indirektno.
Opet ponavljam vi ste zato najmanje krivi, Čelik treba da se zapita i njegovi navijači zbog čega se došlo do tog nivoa da nam je Mladost konkurencija a ne npr. Željezničar i Sarajevo. Ovo što ovaj napisa da je pitanje vremena kada će nam se zakucat ekseri u tabut je lud ili mu noge smrde, Čelik nikad nije ovisio o kapitalu kao Mladost, nego isključivo nažalost ovisio o politici, dokle god bude politike biće i Čelika. Ja se nadam boljem Čeliku, pa da vam dođemo u goste pa vas rabucamo kako vas je razbucalo Sarajevo u prvom dijelu sezone i dalo vam doznanja na kojem ste levelu.
Nisam mislio da idemo ovoliko u diskusiju ali eto, vidim da i dalje pratiš Čelik i Čelikove teme pa mi je ako ništa zbog toga drago.
Lp.
ps. izvinite na upadu ponovo
Samo Čelik