FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

gavran
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la gavran » 14 jul 2010, 16:03

dino lj je napisao/la:Primili smo sinoc 5 komada,primili smo 7 komada od Litexa pa sta nije kraj svijeta,i drugi BH-a klubovi su primali po 5 ili 6 komada ali su to brzo zaboravili.Ali smo mi za razliku od drugih i postizali nesto vrijedno u Evropi(jedna sezona cetvrtfinale kupa Uefa,jedna sezona polufinale kupa Uefa)tek kada to postignu imaju pravo da se jave.
Rezultati su nekad dobri nekad losi i postaju dio istorije pa tako i ovo sinoc.Ali ono sto jos nije istorija je to da je FK Zeljeznicar aktuelni prvak BIH i dok se to ne promjeni ostali tisina i pocistite smece ispred svojih vrata.
Pa i Real je 9 puta bio prvak Evrope pa popije 6 komada kuci,isto tako i Argentina od Bolivije pa ljudi nastavljaju normalno igrati,a takvih primjera ima strasno puno.
Za ove ironicne pitare(postenim svaka cast)moram reci da su i oni imali ovako uspjesnih izleta,ponekad ih se sjetite.Pa Sarajevo je jedina ekipa u bivsoj Jugi koja je u prvom kolu kupa sampiona ispala od amatera(ribara,kuhara,ratara i slicno),dosli ljudi sa svojih livada i brodica i klepila pitare. Sarajevo-Kusisi(Finska)a o drugima i da ne govorim,ali to je njihov problem i ne tice me se.Sto se tice nas koji volimo Zelju sad mu trebamo dati jos vecu podrsku i u revansu doci u sto vecem broju.Klub je svetinja rezultati su prolazni,prosle godine su nam obecali Evropu a bili su prvi,hvala im,nemojmo zbog jednog loseg dana i nastupa zaboraviti sve dobre trenutke.
Prvi smo BH-a klub koji je jednu sezonu stigao u cetvrtfinale kupa Uefa.Prvi smo BH-a klub koji je igrao i polufinale kupa Uefa u drugoj sezoni
Prvi smo BH-a klub koji je stigao do treceg pretkola lige prvaka .Jedini smo BH-a klub koji ju je cetiri puta predstavljao u kupu sampiona ili ligi prvaka
BH-a klub smo koji je ukupno najbolje plasirani u Uefa takmicenjima od kada su osnovana(nije navijacka vec tako statistika kaze).Uvjek sam sebi i svojim sinovima kupovao godisnje karte a sada cu ih kupiti sa jos vecim merakom pa makar nas trojica bili jedini na stadionu.
Amare,igraci i upravo glavu gore i u revansu odigrajte za raju srcem i dusom,borite se do kraja nista nije nemoguce.Nije bitan prolaz bitan je samo Z E LJ O
U prvenstvu pokazite koliko vrijedite u inat svima

ISMO je bio konobar,imam clanak iz novina o njemu cim pronadjem postavicu
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 14 jul 2010, 16:15

Citao sam komentara(ne sve), neke sam namjerno preskakao ali nebitno. Nisma htio prije da pisem na forumu cisto iz razloga sto nisam mogao da budem objektivan. Pa evo kada su se malo strasti smirile u meni da napisem i ja koju recenicu.
Istina je da me sinoc poraz zabolio, ali ne toliko poraz kao igra koju smo pruzili. To je cinjenica. Bez obzira na sve proslo je kako je proslo. Mojne srce i dalje kuca za Zelju i kuca ce dok sam ziv. Nije bitno kojim rezultatom gubimo ili dobijamo uvijek cu biti na jugu i u svojoj 60oj godini, necu biti medju vatrenim nego negdje u cosku(s penzionerima).
Vidim neki su nezadovljni Amarom i nekim igracima, ljudi moji takva je situacija u klubu da ne mozemo bolje. Da Amar nije dosao pitanje je gdje bi sad bili. Negdje u rangu nekog Zepca i slicnih klubova. To je nasa stvarnost. Moju podrsku ce uvijek imati Amar, a ako je ima Amar imace i svaki igrac koji bude igrao dok on bude vodio klub. Iskreno jedva cekam da pocne prvenstvo pa da opet ostavimo iza sebe pojedine klubove ciji navijaci vise vremena provode na nasem forumu ovdje nego na svom. Moram samo jedno da kazem, a to je: Glavu gore momci i idemo naprijed jb ga svima se desi poraz. VOLIM T EZELJO!!!
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 14 jul 2010, 16:21

bistrikboy je napisao/la:I poslije Litexa smo bili vice prvaci drzave nesto slicno treba ocekivati i ove godine,europa je dosta realna opcija i mislim da nas je i raspored posluzio kada je to u pitanju,samo opusteno uz vjeru u ekipu i Amara do novog nastupa u Europi
Ovo je bilo bitno reci, mi kada gubimo u Evropi sa velikom razlikom, opet budemo na vrhu...
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

Gigant
Kontakt:

Post Postao/la Gigant » 14 jul 2010, 16:32

Daj ba, hvatate se toga sto vas malo mezimo, a vi kada pocnete izvlaciti iz naftalina neke podatke, onda je ok...casno je izgubiti, i priznati poraz...gledao sam prvo poluvrijeme i nije mi uopste jasna igra zelje, jer ono nije licilo na ama bas nista...uglavnom, puno ste se digli, pa je sada pad bolan...
Blekic:Ja sam dio Hordi Zla i kao takav sam dosao na celo Sarajeva.Oni ce se vazda slusati u Sarajevu
Zujo:Meni su navijaci najbolji kupci,ja to gledam kao biznis
Blekic:Mi nemamo nista svoje,ali imamo strast,znanje i ljubav

rumbalija
Kontakt:

Post Postao/la rumbalija » 14 jul 2010, 16:37

Sinoć je bilo što je bilo.
Sad da se vratimo u stvarnost.Opet smo strah i trepet u PL.
Ko to shvati što prije,lakše će mu na kraju biti.
Evo mene ime mi je Mitar,Imal neko da donese litar

rumbalija
Kontakt:

Post Postao/la rumbalija » 14 jul 2010, 16:41

Gigant je napisao/la:Daj ba, hvatate se toga sto vas malo mezimo, a vi kada pocnete izvlaciti iz naftalina neke podatke, onda je ok...casno je izgubiti, i priznati poraz...gledao sam prvo poluvrijeme i nije mi uopste jasna igra zelje, jer ono nije licilo na ama bas nista...uglavnom, puno ste se digli, pa je sada pad bolan...
Ko je rekao da tebi mora biti jasna igra u prvom poluvremenu.Nije niko
Nije ni meni logičan dolazak Hilme pa ne jadim .

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 14 jul 2010, 16:47

Nešto kontam, naši igrači nisu nikako igrali, već šetali, a mi primismo pet golova.Neki su se slomili igrajući, pa isto prošli, sa visokim porazom.Tako ispada da smo mi kad ne igramo bolji od nekih kad ozbiljno igraju :) :) :)
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

Seljacina
Kontakt:

Post Postao/la Seljacina » 14 jul 2010, 16:58

slika

brajla95
Kontakt:

Post Postao/la brajla95 » 14 jul 2010, 17:04

zna li ko kad ce poceti prodaja karata za revans?

rumbalija
Kontakt:

Post Postao/la rumbalija » 14 jul 2010, 17:08

http://sportsport.ba/bh_fudbalp-39658.htm

Nešto ne vidim torpedo na spisku

Senator
Kontakt:

Post Postao/la Senator » 14 jul 2010, 17:37

rumbalija je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_fudbalp-39658.htm

Nešto ne vidim torpedo na spisku
Pa i oni su u Evropi, doduše u hotelu al i to je nesto...
Colour of Manchester is blue...

RajlijaSa
Kontakt:

Post Postao/la RajlijaSa » 14 jul 2010, 17:40

Nisam htio da se registrujem na ovaj forum vec dugo vremena, ali sada sam morao.

Prvo zelim da kazem da sam navijac Sarajeva i da znam da trenutno nisam dobrodosao ovdje. Ali sagledajte malo realno situaciju. Ne zelim nikog da provociram, ali ono sinoc je bruka bila i to niko ne negira koliko vidim od vas.

Neki pricaju o rusenju Koseva sto smo uradili bla bla. Prvo vi koji to pisete UPUCENI ste jako al jako u situaciju u Sarajevu, samo se sada pravite glupi. Vi dobro znate zasto se rusilo kosevo. Vi dobro znate da smo sa Kemalom Alispahicem bili cak na ZADNJEM mjestu jedno vrijeme pa se stadion nije rusio. Stadion se rusi da se nanese steta UPRAVI, jer sarajevo nema jakih sponzora, to sve je neko morao placati, a placa onaj koji je na vrhu kluba. Znaci oni su to morali platiti, zbog toga je i dosla nova uprava. Stadion je rusen iz revolta zbog pokojnog Vedrana Puljica. Ono nije bila utakmica protiv Celika ili Slobode ili Travnika, nego protiv dusmana koje su morali pobijediti, ali nisu.

Drugo vadite rezultate Sarajeva u europi.... ne kazem ja to je bruka bila, ali stvar je sto vi izgleda zivite od historije, jos ste u tom periodu. Svi mi, svi klubovi moraju da se maknu od historije. Necemo dovjeka zivjeti od Man Utd od Videotona itd. Sve su to uspjesi za koje treba kapu do poda skinuti, ali moramo svi dalje.

Sarajevo jeste primilo 6 golova od Bazela, ali ako se sjecate TO sarajevo je zabilo 6 (amaterima) sa malte, ali 6-0 na strani nije mal rezultat za klub iz Bosne (ako se sjetimo "sampiona" Zrinjskog koji su primili na svom stadionu 4 od Dudelange iz Luxemburga). To Sarajevo je proslo Belgijskog Genka, kojem je onaj poraz jedan od najvecih samara u historiji kluba.

Sarajevo je primilo i 5 od Besiktasa. Svi znamo zasto smo primili 5 od Besiktasa (2 miliona su 2 miliona), ali sa tim Besiktasom smo igrali 2-2 na strani (sto nije mal rezultat, gledajuci ko je bio Besiktas u to vrijeme).

Provokacije su bespotrebne. Ja znam da svaki Zeljin navijac (sto je normalno) je sretan sto je zeljo sampion, ali moje misljenje je da ova ekipa jos uvijek nije mogla biti iznenada sampion nakon dugog niza godina borbe za sredinu tabele. Da je ova uporava Zelje gradila ekipu makar proslu sezonu, pa ovu da uzmu titulu, sumnjam da bi se ovo desilo sto se sinoc desilo. Mislim da se slazete sa mnom u ovom dijelu.

Ali znam da neki, realniji, navijaci Zelje ce se sloziti da je ovaj poraz samo otvorio oci navijacima, da Zeljo nije sila kakvom se predstavio. Jos treba rada i truda da se stvori ekipa koja ce igrati europu. Prerano se sve desilo.

Ali ajde glavu gore, svako ima svoje padove i uspone pa tako i Zeljo. Jos jednom napominjem, historiju ne treba zaboraviti, to je ono za sto se sve radi, da se stvori historija, ali da bi de stvorila historija treba gledati buducnost, a baciti historiju u pozadinu gdje joj je i mjesto.

Nadam se da nisam nikog uvrijedio jer mi nije bio cilj, samo sam iznio neko realno vidjenje.

Pozdrav

Seljacina
Kontakt:

Post Postao/la Seljacina » 14 jul 2010, 17:44

Svaka cast na postu. Sve lijepo realno i lijepo receno ali nekad jednostavno se ne moze protiv srca, ne gleda se realno :D

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 14 jul 2010, 17:53

RajlijaSa je napisao/la:Nisam htio da se registrujem na ovaj forum vec dugo vremena, ali sada sam morao.

Prvo zelim da kazem da sam navijac Sarajeva i da znam da trenutno nisam dobrodosao ovdje. Ali sagledajte malo realno situaciju. Ne zelim nikog da provociram, ali ono sinoc je bruka bila i to niko ne negira koliko vidim od vas.

Neki pricaju o rusenju Koseva sto smo uradili bla bla. Prvo vi koji to pisete UPUCENI ste jako al jako u situaciju u Sarajevu, samo se sada pravite glupi. Vi dobro znate zasto se rusilo kosevo. Vi dobro znate da smo sa Kemalom Alispahicem bili cak na ZADNJEM mjestu jedno vrijeme pa se stadion nije rusio. Stadion se rusi da se nanese steta UPRAVI, jer sarajevo nema jakih sponzora, to sve je neko morao placati, a placa onaj koji je na vrhu kluba. Znaci oni su to morali platiti, zbog toga je i dosla nova uprava. Stadion je rusen iz revolta zbog pokojnog Vedrana Puljica. Ono nije bila utakmica protiv Celika ili Slobode ili Travnika, nego protiv dusmana koje su morali pobijediti, ali nisu.

Drugo vadite rezultate Sarajeva u europi.... ne kazem ja to je bruka bila, ali stvar je sto vi izgleda zivite od historije, jos ste u tom periodu. Svi mi, svi klubovi moraju da se maknu od historije. Necemo dovjeka zivjeti od Man Utd od Videotona itd. Sve su to uspjesi za koje treba kapu do poda skinuti, ali moramo svi dalje.

Sarajevo jeste primilo 6 golova od Bazela, ali ako se sjecate TO sarajevo je zabilo 6 (amaterima) sa malte, ali 6-0 na strani nije mal rezultat za klub iz Bosne (ako se sjetimo "sampiona" Zrinjskog koji su primili na svom stadionu 4 od Dudelange iz Luxemburga). To Sarajevo je proslo Belgijskog Genka, kojem je onaj poraz jedan od najvecih samara u historiji kluba.

Sarajevo je primilo i 5 od Besiktasa. Svi znamo zasto smo primili 5 od Besiktasa (2 miliona su 2 miliona), ali sa tim Besiktasom smo igrali 2-2 na strani (sto nije mal rezultat, gledajuci ko je bio Besiktas u to vrijeme).

Provokacije su bespotrebne. Ja znam da svaki Zeljin navijac (sto je normalno) je sretan sto je zeljo sampion, ali moje misljenje je da ova ekipa jos uvijek nije mogla biti iznenada sampion nakon dugog niza godina borbe za sredinu tabele. Da je ova uporava Zelje gradila ekipu makar proslu sezonu, pa ovu da uzmu titulu, sumnjam da bi se ovo desilo sto se sinoc desilo. Mislim da se slazete sa mnom u ovom dijelu.

Ali znam da neki, realniji, navijaci Zelje ce se sloziti da je ovaj poraz samo otvorio oci navijacima, da Zeljo nije sila kakvom se predstavio. Jos treba rada i truda da se stvori ekipa koja ce igrati europu. Prerano se sve desilo.

Ali ajde glavu gore, svako ima svoje padove i uspone pa tako i Zeljo. Jos jednom napominjem, historiju ne treba zaboraviti, to je ono za sto se sve radi, da se stvori historija, ali da bi de stvorila historija treba gledati buducnost, a baciti historiju u pozadinu gdje joj je i mjesto.

Nadam se da nisam nikog uvrijedio jer mi nije bio cilj, samo sam iznio neko realno vidjenje.

Pozdrav
eh nek si se registrovo i prvi post na ovoj temi vi o bruci pricate ko o cemu **** o postenju,nije problem u stadionu nego onom sta ste radili ljudima koji nemaju veze sa sarajevom i upravom...
sto je bruka izgubit 5:0,ovi su 4:1 dobili psg,bitno je da ste se vi upalili i dosli lekcije davat...ovo je ekipa koja dobije hsv,celtika,psg...i vi pricate kako je bruka,hajde budi posten prema sebi pa onda reci jeli bruka sto je psg izgubio od njih sto je hsv...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 14 jul 2010, 18:02

RajlijaSa je napisao/la:Nisam htio da se registrujem na ovaj forum vec dugo vremena, ali sada sam morao.

Pozdrav
Nisi nikoga uvrijedio cak naprotiv svaki realan komentar je dobrodosao,pa ljudi su i ismislili forume da se normalno polemise i raspravlja.Provokacije i vrijedjanja uvjek treba izbjegavati,barem ozbilji navijaci(komentari balavurdije me uopste neitersuju).Puno pozdrava i sve najbolje u novoj sezoni
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 14 jul 2010, 18:10

nije bruka iz tog razloga otislo par dobrih igraca,dosla zamjena nisu se stigli uigrat igrali na +32 stepena,niko nije ocekivo nesto da cemo uradit nismo ocekivali ni 5 ali sad da je to tolika bruka koliko vi potencirate nije,kad si vec posten i realan,otiso bekric(najbolji igrac lige,najbollji strijelac,bucan,simic) ovi sto su dosli dosli 5 dana pred utakmicu,izgubili od ekipe koja vec 3 godinu igra zajedno...5:0 je puno ali realno su toliko bolji, eh to sto ste se vi natovarili da je to kao bruka to govori vise o vama,juventus izgubi 5:1 od felhama,roma 7:0 od mancestera...
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

RajlijaSa
Kontakt:

Post Postao/la RajlijaSa » 14 jul 2010, 18:14

nick je napisao/la:nije bruka iz tog razloga otislo par dobrih igraca,dosla zamjena nisu se stigli uigrat igrali na +32 stepena,niko nije ocekivo nesto da cemo uradit nismo ocekivali ni 5 ali sad da je to tolika bruka koliko vi potencirate nije,kad si vec posten i realan,otiso bekric(najbolji igrac lige,najbollji strijelac,bucan,simic) ovi sto su dosli dosli 5 dana pred utakmicu,izgubili od ekipe koja vec 3 godinu igra zajedno...5:0 je puno ali realno su toliko bolji, eh to sto ste se vi natovarili da je to kao bruka to govori vise o vama,juventus izgubi 5:1 od felhama,roma 7:0 od mancestera...
Dobro nick, vidim da nam se misljenja ne mogu sastaviti, pa tako da nemamo sta nas dvojca diskutovati.

I samo da te ispravim da je prvi strijelac lige Fedja Dudic ne Samir Bekric

_Bad_boy
Kontakt:

Post Postao/la _Bad_boy » 14 jul 2010, 18:17

nick je napisao/la:nije bruka iz tog razloga otislo par dobrih igraca,dosla zamjena nisu se stigli uigrat igrali na +32 stepena,niko nije ocekivo nesto da cemo uradit nismo ocekivali ni 5 ali sad da je to tolika bruka koliko vi potencirate nije,kad si vec posten i realan,otiso bekric(najbolji igrac lige,najbollji strijelac,bucan,simic) ovi sto su dosli dosli 5 dana pred utakmicu,izgubili od ekipe koja vec 3 godinu igra zajedno...5:0 je puno ali realno su toliko bolji, eh to sto ste se vi natovarili da je to kao bruka to govori vise o vama,juventus izgubi 5:1 od felhama,roma 7:0 od mancestera...
sve to stoji prijatelju..al ne vjerujem da je to razlog zbog kojeg smo izgubili..neznam..meni nije..ja jednostavno nisam vidio zalaganje i borbu..kvalitet je se mogao borbenoscu bar malo nadomaci da ne bude ovakav rezultat..ono sto sam ja sinoc vidio je totalan strah i prepadanje,totalno psihicki pali,i totalna neborbenost na terenu..stekao sam dojam kao da su im se noge odsjekle i nesto su mi totalno lazerno hodali po terenu.. :( neosporno je da zeljo ne moze parirati hapoelu al mislim da ovo nije uopste odraz snaga ovih ekipa..ne moze me bog ubjedit da zeljo nije mogao u najmanju ruku duplo bolje odigrati :(
-PAJA Fan Club!!

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 14 jul 2010, 18:19

RajlijaSa je napisao/la:
Dobro nick, vidim da nam se misljenja ne mogu sastaviti, pa tako da nemamo sta nas dvojca diskutovati.

I samo da te ispravim da je prvi strijelac lige Fedja Dudic ne Samir Bekric
mislio sam zelje najbolji strijelac,kad iznes neke argumente ok,a ne ovo je bruka,sto je bruka izgubit od ekipe od koje psg fasuje 4 komada,hsv 2,celtik isto

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 14 jul 2010, 18:23

_Bad_boy je napisao/la:
sve to stoji prijatelju..al ne vjerujem da je to razlog zbog kojeg smo izgubili..neznam..meni nije..ja jednostavno nisam vidio zalaganje i borbu..kvalitet je se mogao borbenoscu bar malo nadomaci da ne bude ovakav rezultat..ono sto sam ja sinoc vidio je totalan strah i prepadanje,totalno psihicki pali,i totalna neborbenost na terenu..stekao sam dojam kao da su im se noge odsjekle i nesto su mi totalno lazerno hodali po terenu.. :( neosporno je da zeljo ne moze parirati hapoelu al mislim da ovo nije uopste odraz snaga ovih ekipa..ne moze me bog ubjedit da zeljo nije mogao u najmanju ruku duplo bolje odigrati :(
ama to su neke druge stvari o kojima ovdje nije bila rijec,nego doci i reci ovo je bruka i to je to.bruka je sto smo usli nonsalantno sto nije bilo truda itd da ne ponavljam sinoc sam napiso par pastova ako ti nije mrsko pogledaj,reko sam da bi nas 11 odavde sa foruma sa pivskim stomacima u 90 minuta stigli napravit 3 zuta i 5 klizecih...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, Benjolos, zlatandr i 61 gost.