Navijački dijalog i međuljudski odnosi
Re: Navijački dijalog i međuljudski odnosi
Ovi postovi su sramotni, i samo vode ka daljem sukobu,da vas samo upitam što to u Širokom niko nije ni krivo pogledao igrace Sarajeva, koji su u Širokom bili dva dana, trenirali u njihovim kampu, i šetali po kako vi kazete Ustaškom gradu.Jedno jesigurno a to je da Horde više nikada nisu dobrodošle u Širokom, zalim za smrt mladog covjeka,ali za njegovu smrt veliki dio krivice snose te zle Horde, koko se vec zovu.
horde nisu dobrodosle u sirokom a skripari u cijeloj BiHcapelo111 je napisao/la:Ovi postovi su sramotni, i samo vode ka daljem sukobu,da vas samo upitam što to u Širokom niko nije ni krivo pogledao igrace Sarajeva, koji su u Širokom bili dva dana, trenirali u njihovim kampu, i šetali po kako vi kazete Ustaškom gradu.Jedno jesigurno a to je da Horde više nikada nisu dobrodošle u Širokom, zalim za smrt mladog covjeka,ali za njegovu smrt veliki dio krivice snose te zle Horde, koko se vec zovu.

JA VOLIM ZELJU IMAM KRV PLAVU,
SRCE MI KUCA ZA NJEGOVU SLAVU,
NA CIJELOM SVIJETU SAMO SI JEDAN,
BEZ TEBE ZELJO ZIVOT NIJE VRIJEDAN!!!
SRCE MI KUCA ZA NJEGOVU SLAVU,
NA CIJELOM SVIJETU SAMO SI JEDAN,
BEZ TEBE ZELJO ZIVOT NIJE VRIJEDAN!!!
Ovdje se sada govori da se stvari trebaju normalizovati i da treba medjuljudski odnos i da su se igraci Sarajeva mogli mirno setati po Sirokom. Eh sada da ja Vama postavim par pitanja.
Sto na tim pomenutim protestima niste trazili smjenu nadleznih organa zato sto su plasirali lazi medijima i sto danas tvrde nesta i ako ima dokaza da je bilo suportno (kamonovanje autobusa s navijacima Sarajeva i ako je policija tvrdila da su oni sigurno izasli iz Sirokog)? Sto nevrsite pritisak na vlasti da nadju ubicu Vedrana Puljica ? Sto netrazite od vlasti da se zatovre one koji su istom pomogli pri bijegu? Ima tu jos dosta toga ali evo par njih nego pijevate Ustaske pjesme i govorite gazi balije i ostale ruzne stvari.
Gospodo prvo pocistite svoju avliju pa onda nama nesto pricajte.
Sto na tim pomenutim protestima niste trazili smjenu nadleznih organa zato sto su plasirali lazi medijima i sto danas tvrde nesta i ako ima dokaza da je bilo suportno (kamonovanje autobusa s navijacima Sarajeva i ako je policija tvrdila da su oni sigurno izasli iz Sirokog)? Sto nevrsite pritisak na vlasti da nadju ubicu Vedrana Puljica ? Sto netrazite od vlasti da se zatovre one koji su istom pomogli pri bijegu? Ima tu jos dosta toga ali evo par njih nego pijevate Ustaske pjesme i govorite gazi balije i ostale ruzne stvari.
Gospodo prvo pocistite svoju avliju pa onda nama nesto pricajte.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Evo sada će biti 60 minuta na FTV-u o događajima u Širokom !
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
Fino se vidi kako navijac Sarajeva lezi svezan na podu, prilaze hrabri skripari i udaraju ga (jedan ga gadja kamenom sa metra razdaljine, drugi prilazi i udara ga sipkom i nogom) i to sve pola metra od policajaca. Takodjer se vidi kako par navijaca Sarajeva lezi na podu svezano, a drotovi ih udaraju pendrecima po glavi. Ne znam zasto FTV ne potencira te snimke, valjda se boje da ce ih optuziti da lose izvjestavaju ili sta vec? Sve je jasno. Takodjer se fino vidjela hrabrost skripara, "strasni su".Zagor je napisao/la:Evo sada će biti 60 minuta na FTV-u o događajima u Širokom !
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
Kolko god se ja trudio i govorio da Široki Brijeg nije tema ove teme, džaba. Ono zapelo i ne popusta. Ako treba, ja cu napisati i na ćirilici i na glagoljici, i drugim poznatim pismima da objasnim neke stvari. Ili mozda da napisem na engleskom? francuskom? ruskom? turskom? samo recite...
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
Ova emisija za mene više nepostoji. Konto sam da će pokazati sve dokaze , a oni samo par snimaka i to je to...tanzla je napisao/la:Fino se vidi kako navijac Sarajeva lezi svezan na podu, prilaze hrabri skripari i udaraju ga (jedan ga gadja kamenom sa metra razdaljine, drugi prilazi i udara ga sipkom i nogom) i to sve pola metra od policajaca. Takodjer se vidi kako par navijaca Sarajeva lezi na podu svezano, a drotovi ih udaraju pendrecima po glavi. Ne znam zasto FTV ne potencira te snimke, valjda se boje da ce ih optuziti da lose izvjestavaju ili sta vec? Sve je jasno. Takodjer se fino vidjela hrabrost skripara, "strasni su".Zagor je napisao/la:Evo sada će biti 60 minuta na FTV-u o događajima u Širokom !

Ma ne smiju pasa, da ne bi bilo price o ugrozenosti i sl. sranja Pa oni "dole" i protestvuju protiv FTV-a!
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
- Mirza_Hordas
- Kontakt:
Zagor je napisao/la:Ova emisija za mene više nepostoji. Konto sam da će pokazati sve dokaze , a oni samo par snimaka i to je to...
ma brate ono je sramota

R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"
Pa ako je imao hrabrosti da pokaže sve one tekstove o raznim dodikovim kriminalcima , pa mogao je i ovo, al jbg hoće da se svima svidi !tanzla je napisao/la:Ma ne smiju pasa, da ne bi bilo price o ugrozenosti i sl. sranja Pa oni "dole" i protestvuju protiv FTV-a!

mislim da netreba ovo nikad zaboraviti joj kad sam vidio vedrana da leži u krviiZagor je napisao/la:Pa ako je imao hrabrosti da pokaže sve one tekstove o raznim dodikovim kriminalcima , pa mogao je i ovo, al jbg hoće da se svima svidi !tanzla je napisao/la:Ma ne smiju pasa, da ne bi bilo price o ugrozenosti i sl. sranja Pa oni "dole" i protestvuju protiv FTV-a!

Realno snimke pokazuju, da su Horde prvo napale policiju, a da su autobusi došli cjeli,zao mi je Vedrana kao i svakog covjeka ma koje nacije bio ,ali Horde ne bi bile ovake da je oko stadiona bilo recimo pet tisuca ljudi, nego jedva pedesetak.I policija snosi krivicu zbog loše organizacije, jer da je samo 200 specijalaca bilo, do ovoga nebih došlo.Ipak najteze je obitelji Vedrana,a mogu reci i svim poštenim ljudima iz Širokog koji nisu za sukob, ali nazalost sukob nisu mogli izbjeci, jer napadnuti su ljudi u svojim kucama koji neprate sport uopce,i zivoti su im bili ugrozeni.Da se sutra igra mec u Širokom sa Sarajevom vjerovatno bi bilo 20 tisuca ljudi, jer napaljena je dole atmosfera, i pitam se dali bi Horde se ponašale ovako.Moja procjena je da na ovaj mec sa Sarajevom neodigrani nebih bilo ni 1000 navijaca Širokog, jer dole nije bilo uopce interesa za ovaj mec, cak vecina navijaca onih ratobornih, otišle su put Mostara na gradski derbi.
- Stone Island
- Kontakt:
capelo11,nije dokazano da su Horde napadnute ali ni to da su počeli sami rušiti taj mali gradić na Lištici tako da,suzdrži se ! Ako ti je žao Vedrana,onda bih te zamolio da iz poštovanja prema njemu više ne pišeš bilo šta o ovoj temi a isto važi za ostale.Pustimo ga nek počiva u miru,a prije ili kasnije pravda će stići sve one koji su krivi za njegovo ubistvo.
Realno je da je sve ono isplanirano od vas !!! Haj mi samo objasni ovo i da bar za večeras završimo priču, zbog čega su izsjecani snimci sa nadzornih kamera ? Čak na jednom nema 8 minuta klipa.capelo111 je napisao/la:Realno snimke pokazuju, da su Horde prvo napale policiju, a da su autobusi došli cjeli,zao mi je Vedrana kao i svakog covjeka ma koje nacije bio ,ali Horde ne bi bile ovake da je oko stadiona bilo recimo pet tisuca ljudi, nego jedva pedesetak.I policija snosi krivicu zbog loše organizacije, jer da je samo 200 specijalaca bilo, do ovoga nebih došlo.Ipak najteze je obitelji Vedrana,a mogu reci i svim poštenim ljudima iz Širokog koji nisu za sukob, ali nazalost sukob nisu mogli izbjeci, jer napadnuti su ljudi u svojim kucama koji neprate sport uopce,i zivoti su im bili ugrozeni.Da se sutra igra mec u Širokom sa Sarajevom vjerovatno bi bilo 20 tisuca ljudi, jer napaljena je dole atmosfera, i pitam se dali bi Horde se ponašale ovako.Moja procjena je da na ovaj mec sa Sarajevom neodigrani nebih bilo ni 1000 navijaca Širokog, jer dole nije bilo uopce interesa za ovaj mec, cak vecina navijaca onih ratobornih, otišle su put Mostara na gradski derbi.
slike na kojima se jasno vidi da drotovi i obezbjedjenje(sa vrha tribine) koriste oruzje, iako nisu ni u kakvoj opasnosti!
http://img203.imageshack.us/img203/8072 ... stolja.jpg
http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak ... 8475_n.jpg
http://www.postavi.com/image.php?id=2BEC_4AC9FE01&jpg
http://****/slike/bh_fudbal/am ... vvvvvv.jpg
http://www.iimmgg.com/image/9d5453f99e7 ... 1f7b02e46c
http://www.****/site/inde ... &Itemid=63
snimak sa vrha tribine stadiona, trajanje 7 minuta. cuju se pucnjevi, trenutak kad je pokojni Vedran pogodjen. objavio RTL
snimak kada busevi pokusavaju izaci iz sb. gadjanje buseva, drotovi mirno gledaju. cuje se "bacajte, pucajte" i pucnjevi
snimci sa sigurnosnih kamera. da su oni bili ugrozeni i da je tako kako pricaju nebi izrezali ove snimke, i u javnost plasirali samo 10minuta, namontirano sto im odgovara. sigurnosne kamere sigurno imaju par sati sirovog materijala.
http://****.info/index.php?option=com ... &Itemid=51
drot puca, iako nije ugrozen. jasno se vidi.
http://****/bh_fudbalp-24877.htm
obezbjedjenje gadja kamenjem i puca sa vrha tribine.
Ja cu vam pošteno reci nisam navijac Širokog,ali jesam Hrvat, ali ne tipa izvjesnog Ivana na ovom portalu koji za sebe tvrdi da je Hrvat iz Sarajeva, koji sve Hrvate u Hercegovini proglašava fašistima, a vjerovatno nikada nije bio u Hercegovini.U Hercegovini za koju vi svi tvrdite da su fašisti i nacjonaloisti, na prošlim izborima lokanim, lijevica bliska SDP BiH Jerke Lijanovic je recimo u opcini Široki imala oko 45% glasova, i gotovo da je porazila desnicu na celu sa HDZ BiH, I meni je sada zao jer i sam pripadam lijevici u Hercegovini, što ce ovaj sukob iskoristiti nacjonalisti na celu sa HDZ I vjerovatno dobiti suvereno izbore iduce i kantonalne i lokalne.HDZ svi vi sa takvim jednostranim komentarima idete na ruku,mogu reci da se plašim i daljih incidenata koji ce opet HDZ dobro da iskoristi.
Ja ne znam šta je vama ljudi??? U ŠB je 5 (ili više) policajaca već pod istragom i privremenom suspenzijom do okončanja iste. Ne znam je li ijedan navijač Sarajeva uhapšen i odgovara li itko za razbijanje po ŠB.
Na snimkama se vidi da nije baš onako kao su Horde pričale, da su napadnute pri dolasku i čim su izašli iz autobusa,a pokojni Vedran je stradao nakon što su neredi već naveliko krenuli pa ne mogu nerede pravdati reakcijom na tu tragediju.
Ovdje su se Horde **** po gradu kao i mnoge druge navijačke skupine po ŠB ili drugim gradovima samo je se sada situacija otela kontroli i izašla iz onih "normalnih" navijačkih repertoara i završila tragično.
Makar ja to tako vidim.
Na snimkama se vidi da nije baš onako kao su Horde pričale, da su napadnute pri dolasku i čim su izašli iz autobusa,a pokojni Vedran je stradao nakon što su neredi već naveliko krenuli pa ne mogu nerede pravdati reakcijom na tu tragediju.
Ovdje su se Horde **** po gradu kao i mnoge druge navijačke skupine po ŠB ili drugim gradovima samo je se sada situacija otela kontroli i izašla iz onih "normalnih" navijačkih repertoara i završila tragično.
Makar ja to tako vidim.
Ti si prijatelju nešto pobrkao ,nikad nisam nikoga nazvao fašistom ,čak što više pokušao sam objasniti dacapelo111 je napisao/la:Ja cu vam pošteno reci nisam navijac Širokog,ali jesam Hrvat, ali ne tipa izvjesnog Ivana na ovom portalu koji za sebe tvrdi da je Hrvat iz Sarajeva, koji sve Hrvate u Hercegovini proglašava fašistima, a vjerovatno nikada nije bio u Hercegovini.U Hercegovini za koju vi svi tvrdite da su fašisti i nacjonaloisti, na prošlim izborima lokanim, lijevica bliska SDP BiH Jerke Lijanovic je recimo u opcini Široki imala oko 45% glasova, i gotovo da je porazila desnicu na celu sa HDZ BiH, I meni je sada zao jer i sam pripadam lijevici u Hercegovini, što ce ovaj sukob iskoristiti nacjonalisti na celu sa HDZ I vjerovatno dobiti suvereno izbore iduce i kantonalne i lokalne.HDZ svi vi sa takvim jednostranim komentarima idete na ruku,mogu reci da se plašim i daljih incidenata koji ce opet HDZ dobro da iskoristi.
to nije istina .Ne mogu vijerovati da si to napisao.Nisam nikad rekao da sam iz Sarajeva ,ti si stvarno nešto
krivo pročitao .
Neznam na kojom forumu sam procitao, mozda i krivo , ali procitajuci pomno šta si u zadnjem opširnom tekstu napisao,moj je zakljucak da vecim nacjonalistima smatraš Hrvate u Hercegovini, nego Bošnjake u Sarajevu.Reko si da si iz Hrvatske i vjerovatno nepoznaš Hrvate u Hercegovini dovoljno,ali kako komentiraš to da Srbski i Hrvatski navijaci u BiH još se nikad nisu sukobili, i to da na forumu Sarajevo to da du pojedini navijaci iz Sarajeva na tom forumu izjavljivali par dana prije meca u Širokom, da slave 22 godine postojanja i da idu zapaliti, i srušiti kako oni kazu selo Lišticu.
Drugi put pročitaj bolje moje postove pa nećeš donositi krive zaključke .Bio sam u Širokom više puta icapelo111 je napisao/la:Neznam na kojom forumu sam procitao, mozda i krivo , ali procitajuci pomno šta si u zadnjem opširnom tekstu napisao,moj je zakljucak da vecim nacjonalistima smatraš Hrvate u Hercegovini, nego Bošnjake u Sarajevu.Reko si da si iz Hrvatske i vjerovatno nepoznaš Hrvate u Hercegovini dovoljno,ali kako komentiraš to da Srbski i Hrvatski navijaci u BiH još se nikad nisu sukobili, i to da na forumu Sarajevo to da du pojedini navijaci iz Sarajeva na tom forumu izjavljivali par dana prije meca u Širokom, da slave 22 godine postojanja i da idu zapaliti, i srušiti kako oni kazu selo Lišticu.
nikada nisam izjavio da tamo žive fašisti. Moja intencija je bila da se smiri situacija i da se počme
normalno živjeti.Osobno nikoga ne mrzim i kao takav želim da idem normalno na utakmice a ne da
se tučem i nedaj Bože ubijam .Nikoga nisam optužio ni za što ,samo sam inzistirao na smirivanju tenzija
i da se prestane sa predrasudama vezanim za Široki ,jer neke ocijene ne stoje i da netreba ljepiti epitete
bez da se mijesto i ljudi upoznaju.Što se tiče budala ,njih ima svugdje ,kako u Širokom taku i u Sarajevu ili
Zagrebu .Pozdrav.
Doista ja ove na forumu Sarajlije nemogu razumiti, hvale se da su neki velik grad, a manja im je posjeta nego recimo u pet puta manjoj Zenici, pošli u Široki sa 500 navjaca, dok na prošlom mecu na koševu Sarajevo-Široki skupi ih se jedva 1000.Recimo prošle sezone finale u košarci Bosna-Široki u Sarajevu jedva 2000 ljudi i gube mec i titulu, dok u Širokom prepuna dvorana pred 5000 ljudi Široki osvaja titulu.I sad ko je tu lud, šta ce im pola miliona stanovnika, kad su im stadioni i dvorane prazni, dok je Široki selo , ali u takvim mecevima, ima podršku, dok Sarajevo nema.Iz sve te ljubomore,onda spominju fašisti ovo, ono, nacjonalisti.U Sarajevu nisu svjesni, da Široki ima puno više navijaca nego stanovnika, da je to politicki klub HDZ, i da nije samo lokalni klub, i da vecina Hrvata u BiH navija za Široki ili Zrinjski.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.