Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
slažem se !Neutral je napisao/la:Meni su tetovaže obična glupost.![]()
Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali šarati po tijelu i mislit da si neka faca je smiješno do bola.
čuj nažalost , ako tako misliš odmah se istetoviraj, ha ja !majestic24 je napisao/la:Meni se tetovaze svidjaju,al nazalost vjera mi to ne dopusta,tako da je nemogu staviti.
imas lasersko skidanje tetovaze jes da je skupo al jbgmajestic24 je napisao/la:Meni se tetovaze svidjaju,al nazalost vjera mi to ne dopusta,tako da je nemogu staviti.
Tacno tako, iako su tetovaze "mocne" ili sl. nikad to ne bih na tijelo nacrto.Mukiol je napisao/la:Svako radi od svog zivota sta mu volja, al moja je vjerska duznost da upozorim da je to vjerom zabranjeno, jer je IBLISOVO djelo neuzubillahi, cuvajte se te strascu...![]()
![]()
Nemoze se uzeti abdest preko tetovaze,jer zbog nje voda ne prolazi u pore koze,tako da ostaje "prljava"i s tim abdest nije ispravan. Ako nije ispravan,nemozes klanjati. Ako neklanjas zanemarujes ono sto je Allah zabranio.Stone Island je napisao/la:Gdje piše da je zabranjeno ?
Nemojte misliti da je provokacija,već da mi odgovorite fino.
Sejtanska posla,moj ti @robe.rob do bagro je napisao/la:Jest da je malo predugo al evo jedan tekst pa se uvjeri o tetoviranju
Islam je odbacio pretjerivanja u uljepšavanju koja zahtijevaju izmjenu fizičkog izgleda Božijih stvorenja. Kur'an takve radnje smatra šejtanskim, a šejtan kaže: “... i sigurno ću im narediti pa će stvorenja Allahova mijenjati!"... (En-Nisa': 119).
Što se tiče tetovaže, ona modrim pigmentom i odbojnim šarama trajno mijenja izgled lica, ruku i ostalih dijelova tijela. Neki Arabljani, osobito žene, običavali su tetovirati velike površine tijela. Pripadnici izvjesnih vjerskih sekti davali su da im se na rukama i prsima tetoviraju slike njihovih božanstava ili simbola, kao što kršćani ucrtavaju krst/križ na svojim rukama i prsima. Sve ove gnusne radnje praćene su bolom i agonijom koje onaj koga se tetovira mora pretrpjeti uslijed uboda igala. Zbog svega toga prokleti su i onaj koji tetovira i onaj koga se tetovira (el-wašime i el-mustewšeme).
Mogao si se suzdrzati kad si to pisao... ako je to odgovor na ono sto pojedini pisu a ja mislim na sto se tacno odnosilo, ispalo bi kao nepostovanje tudjeg. -Ispravi me ako se varam...Ja se slazem sa kolegama koji tvrde da se to ne bi trebalo raditisteve-o je napisao/la:svasta moze covjek procitati ovdje
Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, huupmil i 8 gostiju.