SportSport.ba liga novine

Moderatori/ce: insider,deyo,Mig_Mig,KonjicBOY,defender

Marseille84
Kontakt:

Re: Sportsport.ba liga novine

Post Postao/la Marseille84 » 18 sep 2010, 21:45

4.SEZONA SPORTSPORT.BA LIGE

1. SPORTSPORT.BA LIGA

TABELA POSLIJE 3.KOLA

slika

LISTA STRIJELACA POSLIJE 3.KOLA

3-slika
(Joint_fc)
123456 (FK Delfin)
damir_82 (Spamm)
deyo (Gongashi)

2-slika

forza (Jedinstvo Manchester)
NoName (BH fanaticos)
Mukiol (Crazy Legs)
fifa09 (Gongashi)
eliminator (Blue Train)
doci (Zadnja klupa)

1-slika

Virtu4l (Cekicari)
BIHfan (FK Delfin)
adnan24 (FK Delfin)
adnan_nanda (Crazy Legs)
bistrikboy (Blue Train)
MinistaR (BH fanaticos)
Cartman (Jedinstvo Manchester)
majestic24 (Joint_fc)
*p!p!t@* (Gongashi)

2. SPORTSPORT.BA LIGA

TABELA POSLIJE 3.KOLA

slika

4-slika

71000 (FK Kockari)

3-slika

stolica (SK Stolac Hercegovina)

2-slika

LIvada (FK Klosari)
geronimo (Red Bavarian)
Emir_ZENICA (Red Bavarian)
19TM87 (FK Garaze)
__Liedson__ (Mislish United)
juventus 0244 (FK Gusteri)

1-slika

ammarc (FK Gusteri)
Zagor (Mislish United)
DiNno (FK Gromovi)
mak_033 (FK Garaze)
neno#4 (FK Kljusinari)
The Game (FK Kljusinari)

3. SPORTSPORT.BA LIGA

TABELA POSLIJE 3.KOLA

slika

4-slika

bavarian_bk (NK Vukovi zla)

3-slika

Johnyyx95 (FK Pjetlovi)
AulleTa (BackSpace United)

2-slika

Amar Dzeko (Green Dragonsi)
LBJ MVP (FC Grizzlies)
aldin-8 (FK Bilder)
LFC (FK Formula)

1-slika

Zdena04 FK Pjetlovi)
johnnyHZ (FK Formula)
Devil (FK Formula)
Urban Batalion (Green Dragonsi)
Babinho (FK Topnici)
Admir_Sa (FK Topnici)
Seni (NK Vukovi zla)
haris_alibaba (NK Vukovi zla)
MElloo (FK Heroji)
nane58 (FK Heroji)
addebisi (FK Mumije)
reds (FK Mumije)

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 04 nov 2010, 21:27

Utakmice 10 kola prve lige:
slikaJedinstvo Manchester-Zadnja Klupaslika
Jedinstvo koje je u odlicnoj formi,prvi su na tabeli,predvodeni 2 strijelcom lige Forzom docekuju Zadnju Klupu,a oni su bas kao sto im ime govori zadnji na tabeli i nastoji im grcevita borba za opstanak u prvoj ligi.Kapiten Jedinstva Curtman je izjavio da u ovom mecu ocekuje laganu pobjedu svog tima i nastavljanje dobrih rezultata.

slikaSpamm-Delfinslika
Derbi kola i vjeciti derbi starih rivala.Spamm koji biljezi najlosiji start u svojoj skromnoj historiji docekuje zahuktali Delfin koji je na drugom mjestu i samo bodom zaostatka za vodecim Jedinstvom.Adnan24 prvi strijelac Delfina sa 7 golova najavljuje dobru igru svog tima i eventualnu pobjedu.Delfini su favoriti po trenutnom stanju na tabeli ali u derbijima je to nevazno.Ocekujemo dobru utakmicu sa puno golova.

slikaGangashi-Crazy Legsslika
Duel treceplasirane i cetvrtplasirane ekipe .Gangashi eventualnom pobjedom mogu na prvu poziciju,ali samo u slucaju da Jedinstvo kiksa.Deyo koji je u odlicnoj formi mogao bi nastaviti svoj golgeterski niz i u ovoj utakmici.Trenutno je prvi strijelac lige sa 8 posignutih golova.

slikaCekicari-Blue Trainslika
Sukob sredine terena,Cekicari jos traze pravu formu,igraju po sistemu toplo-hladno.Gol razlika Cekicara je 11-11,a Blue Traina 10-14 ,dakle poprilicno puno golova i daju i primaju pa se moze ocekivati utakmica sa puno golova.

slikaBH Fanaticos-Joint_fcslika

Zadnja utakmica 10 kola igra se izmedu BH Fanaticosa i Joint_fc.BH Fanaticosi su samo jedno mjesto od opasne zone,a Joint u grcevitoj borbi za opstanak sa samo osam bodova iz devet utakmica.Ocekuje se neizvjestan mec i pobjeda bolje ekipe.
Rođen s tobom da budem

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 10 nov 2010, 07:34

Rezultati 10 kola Prve SS lige

Jedinstvo Manchester-Zadnja Klupa 1:2
amEl_rooB 13´ 1:0 , chs 43` 1:1, doci 78` 1:2
Spamm-Delfin 2:0
big_amko 7` 1:0 55` 2:0
Blue Train-Cekicari 3:1
jacky09 34` 1:0 78` 3:1 , eliminator 40`pen 2:0 , Mont0 50` 2:1
BH Fanaticos-Joint_fc 2:1
omerbavarac 51` 1:0 ,harry_90 55` 2:0 ,miky_hz 90+ 2:1
Gongashi-Crazy Legs 3:1
deyo 24` 1:0 80` 3:1 , fifa09 39` 2:0 , adnan_nanda 63` 2:1

Rezultati 10 kola Druge SS lige

FK Gusteri-Red Bavarian 1:0
Stevie-G 88` 1:0
FK Kljusinari-Pivopije 3:1
The Game 37` 1:0 , rob do bagro 40` 2:0 43` 3:0 , bayano21 48` 3:1
SK Stolac Hercegovina-Mislish United 3:1
stolica 56` 1:0 , bayer 04. 60` 2:0 , samir_tm87 70 ` 2:1 , lejla 89` 3:1
FK Gromovi-FK Kockari 2:1
zenicanin 4` 1:0 44` 2:0 , 71000 64` 2:1
FK Klosari-FK Garaze 1:1
brazzo 56` 1:0 , mak_033 81` 1:1

Rezultati 10 kola Trece SS lige

FK Heroji-FC Grizzlies 1:1
sarajlija89 34` 1:0 , CollegeGunner 37` 1:1
FK Bilder-Backspace United 2:1
aldin-8 23` 1:0 25` 2:0 , AulleTa 45+ 2:1
FK Formula-FK Pjetlovi 1:1
Devil 43` 1:1 , Johnyyx95 20` 0:1
FK Topnici-Green Dragonsi 1:1
Admir_Sa 27` 1:0 , Urban Batalion 44` 1:1
NK Vukovi Zla-FK Mumije 3:2
bavarian_bk 22` 1:0 45` 2:1 , Seni 79` 3:2 , addebisi 33` 1:1 60` 2:2
Rođen s tobom da budem

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 10 nov 2010, 17:39

Rezime 10 kola svih liga

U 15 utakmica postignuto je 44 gola.Najefikasnija utakmica je bila u 3.ligi izmedu NK Vukovi Zla-FK Mumije u kojoj je postignuto 5 golova(3:2).Big_amko(Spamm),jacky09(Blue Train),aldin-8(FK Bilder) i bavarian_bk(NK Vukovi) su postigli po dva gola.Kisa je padala skoro na svim terenima,sto znaci da su uslovi za igru bili teski i mozda je to uzrok za neefikasnost timova.Sljedece kolo je u subotu 13.11.
Rođen s tobom da budem

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 10 nov 2010, 17:51

OTNYS_YNWA potpisao za Green Dragons

OTNYS_YNWA je dogovorio sve uvjete sa Green Dragonsima.Na pocetku transfer perioda Green Dragonsi doveli su veliko pojacanje u svoj tim.Rijec je o iskusnom OTNYS_YNWA koji je dosao kao slobodan igrac.

"Sretan sam što sam danas ovdje i što sam potpisao ugovor sa Green Dragonsima. Danas kreće jedna nova avantura u mojoj karijeri. Pokušat ću se što je prije moguće adaptirati u novi sistem igre. Želim biti jedan od ključnih igrača u ekipi, te ću nastojati pomoći mladim igračima da postignu svoje ciljeve"
Rođen s tobom da budem

deyo
Član IO SS.ba lige
Kontakt:

Post Postao/la deyo » 17 nov 2010, 01:34

slika

RASPORED 12.KOLA PRVE LIGE

slikaBHFANATICOS-CRAZY LEGSslika
Naizgled susret sredine tabele i nista posebno,ali ako se malo dublje analiziraju obje ekipe,ocito je da ce ovdje da sjeva :mrgreen: Obje ekipe imaju po dva izuzetno raspolozena strijelca,sa po 6 odnosno 7 golova datih do ovog kola.Susret u kojem imaju sta izgubiti/dobiti i jedna i druga ekipa,gdje i u All Time tabeli ih dijeli samo jedan bod.Dodatni motiv ima ekipa BHF koja je jos u igri za Kup,pa pobjeda kod kuce bi im dala krila i za to takmicenje

slikaDELFIN-CEKICARIslika
Ekipa Delfina sa dvije titule u vitrini je dovoljan izazov svakome,a Cekicarima posebno jer se i ovdje radi o ekipi koja je "stari lisac",sto samo moze biti argument za neizvjestan susret starih rivala.

slikaBLUE TRAIN-ZADNJA KLUPA-slika

Hoce li Blue Train opravdati epitet favorita u ovome susretu ostaje da vidimo,a taj epitet im je dat zbog stanja na tabeli.Dok ekipa Zadnje klupe ipak ima dva igraca sa po 5 golova datih u ovoj sezoni,Bluesi se oslanjaju sad za sad uglavnom na golove Eliminatora,pa kad se tako gleda ovaj susret poprima drugaciju sliku

slikaSPAMM-JOINT_FCslika

Jos jedan "Old firm" derbi gdje Spamm igra ove sezone bas ujednaceno,timski i sigurno,a Sampion iz 2 sezone ima ne-priliku da se chupa na vrucem gostovanju.Krajnje je vrijeme :ugeek: da se losa ganja ostavi :D ,a da su na tom putu pokazuju rezultati u kupu.

slikaGONGASHI-JEDINSTVO MANCHESTERslika

Eh :D ,ove dvije ekipe su bitku bile u drugoj ligi,i evo nastavile su je u elitnom rangu,a hoce li od ovoga nastati jedan novi rivalitet (a sve su sanse)ostaje da vidimo do kraja sezone.Dovoljno je pogledati na listu strijelaca,i polozaj na tabeli da se vidi zasto su Delfini vise mislima na ovoj,nego na svojoj utakmici :twisted:
® GONGASHI POWERHOUSE ® Founder & Capitano ©
Šampioni SS Lige 🏆🏆
SS Kup 🏆
Super Kup 🏆🏆
Strijelac Lige -★★★
Strijelac Kupa-★★★
U sezoni 16★20★21★22★23★24 No1 po broju datih golova u ss.ba ligi★
Prvi član Kluba ⚽ 100, 200,300

AulleTa
Kontakt:

SportSport.ba Liga -Svi Intervju na jednome mjestu

Post Postao/la AulleTa » 21 nov 2010, 10:46

Pozdrav svim forumašima. Kao što sam i obećao, danas je prvi intervju igrača SportSport.ba lige. Moj prvi "gost" u današnjem intervjuu bit će, ni manje ni više nego, Sekretar SportSport.ba lige, nama dobro poznat, 123456.

Prije svega, recite nam nešto o sebi ?

-Pa nista zanimljivo.Sekretar ove lige u prevodu onaj sto najvise vuce.Nadam se ne jos dugo.Ovi mladji da se ukljuce i preuzmu ligu.U stvarnom zivotu obican covjek u 40-i nekoj otac dvoje djece .........

Kada ste pristupili SportSport.ba portalu i kako ste se odlučili na navedeni čin ?

Negdje na netu sam uocio reklamu SportSport.ba prije nego je stranica i aktivirana.Tad sam se registrovao pod drugim imeneom.Nazalost taj nich mi je trajno banovan i ovaj danasnji nich je nastao iz nekoga revolta jer sam misljenja da sam bezpotrebno banovan ali..........

Kako vam se u početku činio portal, a kako vam se čini sad ?

Pa na samom pocetku sam bio odusevljen sto se pokrece portal gdje cu moci pronaci sve informacije o BiH sportu.Danas mislim da ovaj portal nije jos pruzio sve ono sto se od njega ocekuje ali da ide u tom pravcu.Sigurno je broj 1 u regionu sto se tice sportski porlala.

Od kuda ideja za nick "123456" ?

Vec sam rekao gore da je 123456 nastao u revoltu jer je moj prvi nick riki trajno banovan i to nepravedno.Naravno da je moguce promjenio bi nich ali........

Trenutno ste u ulozi Sekretara SportSport.ba lige, da li je vaš posao zahtjevan i šta mislite o SportSport.ba liga projektu ?

Pa posao sekretara ss.ba lige je veoma zahtjevan.Potrebno je dosta vremena za uredjenje lige.Kada sam se ukljucio u ovu ligu bilo je to nekako navrat nanos sto bi rekli.Nije se tacno znalo kad se postavljaju parovi kad se uredjuju rezultati i slicno.Bilo je to amaterski da budem iskren.Meni se to nije svidjalo i dosta puta sam kritikovao vodje lige.Kada se meni ponudilo da vodim ligu prihvatio sam i obecao sam sebi da ce to biti profesionalno dok sam ja tu.Naravno uvijek moze bolje ali ja sam zadovoljan sa trenutnim stanjem.

Da li igrate kladionicu i ako igrate, koliko često to radite ?

Rijetko.Ponekad odigram ali nista previse.Da budem iskren samo jedanput sam dobio na kladionici 100 Km i to je sav moj dobitak.A i kad igram moj ulog nikad nepredje 2 KM.

Kako se snalazite sa brojnim kritikama, bile one pozitivne ili negativne ?

Mislim da svima nama pozitivne kritike inponuju.Tako je i kod mene.Uvijek je lijepo cuti da neko pohvali tvoj trud.Sto se tice negativni kritika nji primam bez ljutnje i pokusavam da popravim to sto drugi kritikuju ,naravno ako je kritika na mjestu.

Da li se trudite uvijek korektno odraditi svoj posao i biti pravedan u svakom trenutku ?

Da.Nikad do sada u ovoj ligi nisam pokusao da nekim manipulacijama pomognem svome klubu.Mislim da je to i nemoguce jer je sve javno a postoje i pravila ove lige i svaki ucesnik ove lige moze provjeriti dali radim nesto mimo ti pravila. Evo i nekih pitanja koje sam postavio 123456 i evo i odgovora.

Da li ste na portalu upoznali neku ličnosti (osobu) s kojom ste se posebno zbližili i koje ćete se uvijek rado sjećati ?

Da budem iskren nikoga sa ovoga portala neznam licno.A sto se tice sami forumasa ima nji nekoliko koje smatram da ovome portalu daju ono nesto sto ovaj portal bez njih nebi bio.Neznam koliko je pametno sad nabrajati sve te forumase jer se bojim da cu nekoga izostaviti ali uglavnom su to ljudi koji igraju ovu ligu.

Za kraj nam recite šta mislite o novom 'mini projektu', koji je nastao na moju inicijaciju, SportSport.ba Liga - Intervju= ?

Mislim da ce ovaj projekat samo dati jos veci smisao ss.ba lige i podrzavam ga u svakome slucaju.Naravno nadam se da se nece ugasiti poslije par sedmica kao sto je bio slucaj sa nekim slicnim projektima ovdje.Samo treba istrajati u ovoj zamisli a materijala nece nedostajati.Ipak 90 forumasa je u ovoj ligi dok ih sve intervjuises proci ce dosta vremena.Sretno tebi i pozdrav svim igracima ss.ba lige.

Eto, to je bilo to, nadam se da ste zadovoljni. Primjedbe, pohvale, sugestije možete ostavljati na temu ili ih poslati meni kao poruku. Ukoliko imate prijedloge za buduće intervjue, ne ustručavajte se poslati ih meni kao Privatnu Poruku (Personal Message).
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 26 nov 2010, 23:40

slika

RASPORED 13.KOLA PRVE LIGE

slika ČEKIĆARI - JOINT_FC slika

Meč između domaćina Čekićara koji se mukotrpno bore za ostanak u društvu najboljih i fenjeraša Joint_fc-a, nekadašnjeg prvaka prve lige koji je spao na jako niske grane. Jointu igra samo pobjeda jer već zaostaju za Čekićarima na osmom mjestu koje vodi u doigravanje sa 3. momčadi 2. lige. Joint već 4 kola nezna za pobjedu, osvojili su tek mršavi bod protiv Delfina na domaćem terenu. Moral im je splasnuo nakon katastrofalnog poraza u prošlom kolu od ekipe Spamma sa čak 6:1. Ekipa Čekićara nalazi se trenutno na 8. mjestu koje vodi u doigravanje za ostanak. U prošlom kolu su poraženi od Delfina sa 3:1. Prva utakmica između ova dva tima odigrana u prvom djelu prvenstva završila je 0:0.

slika GONGASHI -SPAMM slika

Susret vodećeg Gongashi i petoplasiranog Spamma. Gongashi imaju niz od 4 utakmice bez poraza, zadnji poraz im je nanijela ekipa Joint_fc sa visokih 3:0. Spamm je u odličnom nizu, već 5 kola nisu upisali poraz, a na gostovanje kod vodeće momčadi lige dolaze u sjajnoj atmosferi nakon visoke pobjede u prošlom kolu nad Joint_fc od 6:1. Najveći adut u ovoj utakmici favoriziranim domaćinima biti će svakako prvi strijelac lige deyo, dok se gosti najviše oslanjaju na big_amka koji je najbolji strijelac svoje momčadi sa 7 golova.

slika JEDINSTVO MANCHESTER - BLUE TRAIN slika

Zanimljiv dvoboj između drugoplasiranog Manchestera i četveroplasiranog Blue Traina. Razlika između ove dvije ekipe je u samo jednom bodu. Jedinstvo Manchester nije u dobroj formi, u posljednje tri utakmice skupili su svega 1 bod iako su dvije od te tri utakmice igrali na domaćem terenu. Posebno boli poraz od outsidera Zadnje klupe od 3:1. Blue Train se nalazi u pozitivnoj seriji, u posljednje 4 utakmice upisali su 3 pobjede i remi. U posljednjoj utakmici su pobjedili Zadnju klupu službenim rezultatom 3:0 jer se gosti nisu pojavili na terenu.

slika CRAZY LEGS - DELFIN slika

Utakmica između drugoplasiranih Delfina, jedne od najtrofejnijih momčadi lige i Crazy Legsa koji se grčevito bore za ostanak u društvu najboljih. Delfini u zadnje vrijeme igraju toplo-hladno, u zadnje tri utakmice upisali su po jednu pobjedu, remi i poraz. Crazy Legs nezna za pobjedu već 4 kola. Zanimljivo je da je ekipa Crazy Legs izrazito domaćinska ekipa, u 6 utakmica na domaćem terenu upisali su 4 pobjede i 2 remija. Pravo iskušenje za momčad Delfina koji pretendiraju na titulu.

slika ZADNJA KLUPA - BHFANATICOS slika

Direktna borba za ostanak. Zadnja klupa koja se nalazi na 9. mjestu sa 11 bodova i ekipa BHFanaticosa na 6. mjestu sa 15 bodova. Zadnja klupa igra u jako slaboj formi, u posljednjem kolu nisu ni došli na gostovanje protiv Blue Traina. U posljednja 3 meča osvojili su 3 boda nakon velikog iznenađenja kada su na gostovanju pobjedili Jedinstvo Manchester sa 2:1. BHFanaticosi su u zadnje 3 utakmice osvojili 6 bodova i pod imperativom pobjede idu na noge Zadnjoj klupi.
...što je više lome to je volim jače...

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 28 nov 2010, 11:29

slika

RASPORED 13.KOLA PRVE LIGE

Ovo kolo su obilježila čak četri remija od pet utakmica. Samo je vodeća momčadi Gongashi upisala pobjedu nad ekipom Spamma od 3:1. Na listi strijelaca i dalje vodi deyo sa 13 golova, slijede ga adnan24 i omerbavarac sa 10 golova.

slika ČEKIĆARI 1:1 JOINT_FC slika

Tvrda utakmica između dvije ekipe koje se bore za ostanak. Za Čekićare je pogodio hammers, dok je Jointu jedan bod donio Monolog. Čekićari su propustili priliku da se pobjedom otisnu na 5. mjesto, dok Joint_fc ima sve manje i manje prilika da osigura ostanak u društvu najboljih. Pet kola prije kraja nalaze se na posljednjem mjestu sa 6 bodova manje od osmoplasiranih Čekićara čije mjesto vodi u doigravanje za ostanak.

slika GONGASHI 3:1 SPAMM slika

Gongashi su opravdali ulogu favorita i rutinski savladali Spamm sa 3:1 te tako dominantno nastavili svoj pohod prema naslovu. Njihova prednost ispred drugoplasiranog Delfina trenutno iznosi 6 bodova nakon kiksa Delfina. Spamm se ovim porazom doveo u neugodnu situaciju jer se nalazi na 6. mjestu sa 16 bodova, koliko imaju i ekipe BHFanaticos, Crazy Legs i Čekićari. Borba za ostanak biti će nikad zanimljivija. Za pobjedu Gongashi pogodio je prvi strijelac lige deyo, te fifa09 dvaput. Počasni gol za Spamm djelo je damira_82.

slika JEDINSTVO MANCHESTER 1:1 BLUE TRAIN slika

Tvrda utakmica između trećeplasirane i četveroplasirane momčadi lige. Jedinstvo nastavlja sa svojim bljedim igrama dok Blue Train nastavlja svoj niz bez poraza. Jedinstvo je povelo golom forze, ali je ekspresno izjednačio bistrikboy. Do kraja utakmice Blue Train je imao nekoliko odličnih prilika da se s ovog teškog gostovanja vrati sa punim pljenom ali nisu bili precizni.

slika CRAZY LEGS 1:1 DELFIN slika

Delfin je propustio veliku priliku da nastavi svoju borbu za 1. mjesto nakon samo jednog boda na gostovanju kod Crazy Legs. Njihov zaostatak za vodećim Gongashi trenutno iznosi 6 bodova, ali još je 5 kola do kraja i sve je moguće. Ekipa Crazy Legs sa ovim bodom je došla na 7. mjesto i sljedeća kola će biti presudna za ovu ekipu ako žele ostati u prvoj ligi. Za Crazy Legs strijelac je bio Mukiol, dok je gostima bod donio 123456.

slika ZADNJA KLUPA 2:2 BHFANATICOS slika

Zadnja klupa nakon zadnjeg kola i ne dolaska na gostovanje kod Blue Traina, u ovom kolu je prezentirala poprilično dobru igru i odlično su parirali BHFanaticosima. Za domaćine su pogađali csh i GoRaN. Ekipa BHFanaticos igraju u poprilično dobroj formi, ovo im je sedmi bod u zadnja četri kola i nalaze se na 5. mjestu sa 16 bodova koliko imaju i 8. Čekićari tako da im prestoji teška borba za ostanak. Bod BHFanaticosima donijeli su omerbavarac i NoName.

AulleTa
Kontakt:

SportSport.ba Liga Intervju #2

Post Postao/la AulleTa » 03 dec 2010, 16:06

Pozdrav svima, prije svega se izvinjavam što nisam stigao ranije intervju postaviti ali nisam imao ni vremena a ni neta. Moj današnji sagovornik bio je..... bistikboy, mnogima od vas poznato lice, član Blue Traina i Moderator na SportSport.ba forumu. Evo jedan kratak razgovor, može se reći i jednominutni, sa njim:

Za početak, recite nam nešto o sebi;
Imam 22.godine,rođen i zivim u Sarajevu.

Kako ste došli do ideje da se registrujete na SportSport.ba ?
Kao i vecina nas,iz dosade.

Vaš prvi dojam i pogled na portal ?
Ne sjecam se,al' s tim da se generalno nikad ne registrujem na forume,valjda mi se svidjelo.

Nedavno ste dobili poziciju Moderatora na forumu, da li se od tada nešto promijenilo ?
Imam redovna primanja :mrgreen:

Od kada ste počeli igrati SportSport.ba Ligu i šta mislite o samoj ligi ?
Najbolji i najvrijedniji podvig forumasa!!!

Recite nam nešto ukratko o svom timu (Blue Train) ?

Najljepsa ekipa SS.ba lige :mrgreen:

Da li igrate kladionicu i ako igrate, koliko često to radite ?

Kladim se kad imam para.

Kako ocjenjujete situaciju na SportSport.ba forumu ?
Nemiri u SveCkoj.Zdra'o.

Imate li nešto za poručiti 'mlađim' članovima lige i portala ?
Clanovima lige da zaborave odigrati kolo protiv Blue Traina da uzmemo sluzbenim rezultatom 3-0 sve do kraja,a ostalima nek nastave ici redovno u skolu.
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 03 dec 2010, 18:29

slika

RASPORED 14.KOLA PRVE LIGE

slika JOINT_FC - CRAZY LEGS slika

Susret fenjeraša Joint_fc-a i davljenika Crazy Legs. Obe ekipe moraju ići na pobjedu. Jointu je ovo zadnja prilika da se priključe borbi za ostanak jer bi eventualnim porazom gotovo zacimentirali posljednje mjesto u ligi dok bi pobjedom došli na četri boda od sigurne zone. Crazy Legs također mora ići na pobjedu jer bi se eventualnim gubljenjem bodova u ovoj utakmici doveo u neugodnu situaciju pred sam finiš prvenstva.

slika BLUE TRAIN - GONGASHI slika

Derbi kola između četvrtoplasiranog Blue Traina i prvoplasirane momčadi Gongashi. I jedna i druga ekipa su u odličnoj formi, ne znaju za poraz već pet kola. Blue Train je u zadnjih pet utakmica od mogućih 15 bodova osvojili čak 11 bodova, a Gongashi nevjerovatnih 13 bodova. Eventualnom pobjedom Blue Traina sve bi se još više zakompliciralo, dok bi Gongashi sa eventualnom pobjedom u ovom susretu napravili krupni korak prema osvajanju titule!

slika BHFANATICOS - JEDINSTVO MANCHESTER slika

Zanimljiv meč između petoplasiranog BHFanaticosa i trećeplasirane ekipe Jedinstvo Manchester. BH Fanaticos je prava domaćinska momčad, kod kuće su izgubili bodove samo protiv Delfina u porazu od 1:2. Momčad Jedinstva igra jako slabo u zadnje vrijeme, već četri kola ne znaju za pobjedu.

slika SPAMM - ČEKIĆARI slika

Direktna borba za ostanak u društvu najboljih. U prvom susretu između ove dvije ekipe slavila je momčad Čekićara sa 2:0 koja igra dosta promjenjivo u zadnje vrijeme. U zadnje tri utakmice upisali su po jednu pobjedu, remi i poraz. Ekipa Spamm igra dosta solidno u zadnje vrijeme. U posljednjih pet utakmica zabilježili su dvije pobjede, dva remija i poraz od vodeće momčadi Gongashi. Zanimljiv dvoboj koji je od izuzetne važnosti za obe momčadi.

slika DELFIN - ZADNJA KLUPA slika

Meč u kojem je ekipa Delfin veliki favorit. Nalaze se na drugom mjestu sa 23 boda i 6 bodova minusa za vodećom ekipom Gongashi. Delfinu su bodove kući uzeli samo igrači Jedinstva u golijadi 2:3, dok Zadnja klupa u gostima igra dosta promjenjivo: imaju dvije pobjede i četri poraza s tim da su dvije utakmice izgubili službenim rezultatom 0:3. U prvom susretu između ove dvije ekipe bolji su bili igrači Zadnje klupe koji su slavili minimalnu pobjedu 1:0.

Marseille84
Kontakt:

Post Postao/la Marseille84 » 05 dec 2010, 19:32

1.LIGA

slika

Neslužbeni rezultati:

Blue Train - Spamm 3:0
Crazy Legs - Čekićari 2:2
Zadnja Klupa - Joint_fc 2:2
Gongashi - BHFanaticos 1:3
Jedinstvo Manchester - Delfin 1:1

Ako moze zelio bi da napravim intervju sa nekim iz prve lige, nek se javi na PP ko hoce.

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 06 dec 2010, 18:25

Polufinale kupa

Gongashi vs Pivopije

BH Fanaticos vs Mislish United

Polufinale SS.BA na rasporedu je u naredna dva dana.Sutra se sastaju Gongashi vs Pivopije,a preko sutra je mec izmedu BH Fanaticos vs Mislish United.

Gongashi vs Pivopije

Gangashi koji su u trci za duplom krunom,prvi su u 1 ligi sa pet bodova prednosti ispred drugoplasiranog i tri kola do kraja,sa samo tri poraza u cijeloj sezoni .U kupu s s lakocom stigli do polufinala gdje ih ocekuje mec sa ekipom iz druge lige Pivopijama.Pivopije koji su solidni ove sezone,postoji jos sansi da se plasiraju u prvu ligu,rekli su da se nece predati tako lahko i da bikup bio veliki uspjeh za njih.Ulogu favorita imaju gangashi,hoce li to opravdati vidjecemo sutra.

BH Fanaticos vs Mislish United

U drugom mecu slicna sitacija Fanaticosi iz prve lige docekuju drugoligasa Mislish Utd.fanaticos su u sredini tabele prve lige,ali su u opasnosti jer osmmoplasiranom spamu bjeze samo 2 boda i morace dobro zasuati rukave da bi opstali u ligi.Slicna situacija je kod Mislish Utd,tri boda ih dijeli od trece lige,a cetri boda za eventualni plasman u prvu ligu.Fanaticosi su favoriti u ovom susretu,a njihov kapiten iskusni NoName je rekao da nece biti lahko i da oceuje plasman u finale.S druge strane kapiten Mislish utd Zagor najavljuje veliu borbu i siguran je u prolaz dalje.
mec se igra 8.12.2010 u 20:45.
Rođen s tobom da budem

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 08 dec 2010, 15:13

slika

REZULTATI 14.KOLA PRVE LIGE

JOINT_FC 3:2 CRAZY LEGS

Tijesna pobjeda Joint_fc-a kojima je bila imperativ pobjeda u ovom susretu. Ovom pobjedom su na ljestvici preskočili momčad Zadnje Klupe te sada imaju 13 bodova i 3 boda su od sigurne zone.
Crazy Legs se nakon ovog poraza nalazi na 7. mjestu, posljednjem koje osigurava ostanak, ali imaju isto bodova kao i osmoplasirani BHFanaticosi tako da sljedi velika borba za ostanak.

BLUE TRAIN 1:2 GONGASHI

Derbi susret 15. kola i pobjeda vodećih Gongasha u veoma napetoj utakmici. Blue Train je ovim porazom prekinuo odličan niz bez poraza i propustili dobru priliku priključiti se vodećoj trojki.
Gongashi ovom pobjedom prave ogromni korak prema naslovu prvaka. Trenutno drugoplasiranom Delfinu bježe 6 bodova.

BHFANATICOS 1:4 JEDINSTVO MANCHESTER

Tek drugi poraz BHFanaticosa na svom terenu i to u najgorem mogućem trenutku. Na ljestvici su ih preskočili ekipe Spamma i Čekićara tako da će sljedeća kola biti presudna u borbi za ostanak. Jedinstvo Manchester nakon suše od 4 kola bez pobjede ovom velikom pobjedom donose mir i pozivitnu atmosferu u momčad pred utakmicu sa direktnim konkurentima, igračima Delfina.

SPAMM 2:2 ČEKIĆARI

Direktna borba za ostanak i jako tvrda utakmica. Ovim remijem obe ekipe imaju po 17 bodova, ali je ekipa Spamma u boljoj poziciji zbog bolje gol razlike. Sljedeći susreti za ove dvije momčadi će biti odlučujući što se tiče ostanka u ligi.

DELFIN 3:2 ZADNJA KLUPA

Teže od očekivanog momčad Delfina je izborila pobjedu protiv outsidera Zadnje Klupe. Ovom pobjedom ostaju u utrci sa Gongashima za prvo mjesto, dok Zadnja Klupa ima sve manje izgleda za ostankom u društvu najboljih. 5 boda su od sigurne zone, a 4 kola su do kraja.

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 08 dec 2010, 15:28

slika

REZULTATI 15.KOLA PRVE LIGE

BLUE TRAIN 3:0 SPAMM

Nakon poraza od vodećih Gongasha momčad Blue Traina nastavlja sa odličnim nizom. Rutinskom pobjedom nad ekipom Spamma približili su se trećeplasiranom Jedinstvu Manchester na 2 boda.
Spamm nakon remija protiv Čekićara u prošlom kolu nastavljaju sa lošom formom te trenutno zauzimaju 8. mjesto koje vodi u doigravanje za ostanak.

GONGASHI 1:3 BHFANATICOS

Najveće iznenađenje ovog kola. Gongashi su propustili priliku da povećaju svoju prednost nad Delfinima koji su kiksali ovo kolo, dok je momčad BHFanaticos ova pobjeda dovela do 5. mjesta pred utakmicu protiv Blue Traina u kojoj će morati tražiti pobjedu te se osigurati od zone za ispadanje.

JEDINSTVO MANCHESTER 1:1 DELFIN

Derbi kola i podjela bodova između drugoplasirane i trećeplasirane momčadi prvenstva. Obe ekipe su propustile ogromnu priliku da se još više približe vodećem Gongashi i tako zakompliciraju borbu za titulu.
Igrači Delfina u sljedećem kolu na svom terenu dočekuju Gongashe u odlučujućoj utakmici. Jedinstvo ide na gostovanje Joint_fc-u kojem gori pod nogama.

ZADNJA KLUPA 2:2 JOINT_FC

Dvoboj fenjeraša u kojem su obe momčadi podjelile bodove.
I jedna i druga ekipa će imati težak posao do kraja, osigurati ostanak u prvoj ligi. U sljedećm kolu Zadnja Klupa ide na gostovanje kod Čekićara, dok Joint ugošćuje Jedinstvo.

CRAZY LEGS 2:2 ČEKIĆARI

Još jedan dvoboj ekipa koje se bore za ostanak i podjela bodova. Crazy Legs nakon poraza od Jointa gubi dva izuzetno važna boda na svom terenu od direktnih konkurenata za ostanak te nastavljaju crni niz od čak 7 utakmica bez pobjede. Jako teški dani za igrače Crazy Legsa.
Čekićari nakon remija u prošlom kolu, ponovo remiziraju i osvajaju veliki bod koji će možda biti presudan u borbi za ostanak. Imaju najviše remija u ligi (6).

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 11 dec 2010, 23:05

slika

REZULTATI 16.KOLA PRVE LIGE

Jedno od najneefikasnijih kola zasigurno. U 5 utakmica postignuto svega 3 gola. Borba za prvaka se dodatno zakomplicirala nakon pobjede Delfina nad Gongashima.

DELFIN 1:0 GONGASHI

Pobjeda Delfina od ogromnog značaja nad vodećim Gongashima s kojom su se približili na samo 2 boda od vrha. Jedini pogodak na utakmici djelo je adnana24 kojem je ovo 13. gol u sezoni, te je postao drugi strijelac lige. U pretposljednjem kolu Delfin ide na teško gostovanje Blue Trainu, dok u zadnjem dočekuje ekipu BHFanaticos koja je u dobroj formi. Gongashi do kraja imaju nešto lakši raspored. Prvo kod kuće dočekuju fenjeraša Joint_fc pa u zadnjem kolu gostuju kod Čekićara.

JOINT_FC 0:2 JEDINSTVO MANCHESTER

Joint je prokockao možda i zadnju šansu da se dočepa ostanka nakon što je na svom terenu poražen od Jedinstva sa 0:2. Strijelci za Jedinstvo bili su forza i amel_roob. Joint nakon ovog poraza zaostaje za ekipama Spamm i Crazy Legs 4 boda i samo čudo će ih u posljednja 2 kola spasiti da ne napuste društvo najboljih. Jedinstvo igra rasterećeno jer su osigurali ostanak, a za naslov imaju minimalne šanse unatoč ovoj pobjedi jer Gongashi imaju 4 boda prednosti.

BHFANATICOS 0:0 BLUE TRAIN

Tvrda utakmica četveroplasirane i petoplasirane momčadi lige. Momčad Blue Traina je osigurala ostanak, trenutno je na 4. mjestu sa 24 boda, dok BHFanaticosima još gori pod nogama. Kiks u sljedećem kolu protiv Spamma bi ih doveo u nezgodnu situaciju. Blue Train do kraja dočekuje Delfin i ide na gostovanje kod Jointa, dok BHFanaticosi dočekuju Spamm pa gostuju kod Delfina.

SPAMM 0:0 ČEKIĆARI

Spamm je propustio odličnu priliku da se pobjedom nad izravnim konkurentom za ostanak odlijepe barem na 2 boda od zone za ispadanje. Trenutno su na 8. mjestu sa 18 bodova koliko ima i momčad Crazy Legs ali zbog lošije gol razlike ekipa Spamma je jedno mjesto ispod. Čekićari su 6. sa 19 bodova. Ispred obe ekipe je velika borba za ostanak u elitnom društvu.

ČEKIĆARI 0:0 ZADNJA KLUPA

Još jedna utakmica bez golova u kojoj su Čekićari propustili ogromnu šansu da možda i riješe svoju sudbinu protiv posljednjeplasirane Zadnje Klupe. Ovako im predstoji teška borba za ostanak, dok Zadnja Klupa ima minimalne šanse da osigura ostanak. Do kraja Čekićari će bodove spasa tražiti na teškom gostovanju kod Jedinstva, te doma protiv vodećih Gongasha. Jako težak raspored za Čekićare. Zadnja Klupa će tražiti čudo kod kuće protiv Crazy Legsa, te u zadnjem kolu kada gostuju kod Spamma.

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 11 dec 2010, 23:52

slika

REZULTATI 16.KOLA DRUGE LIGE

RED BAVARIAN 0:1 FK KOCKARI

Velika pobjeda FK Kockara koja ih vraća u borbu za ostanak. Veliku pobjedu nad izravnim konkurentom donio je 71000. FK Kockari trenutno se nalaze na pretposljednjem mjestu sa jednim bodom zaostatka za osmoplasiranim Red Bavarian čije mjesto vodi u doigravanje za ostanak. Do kraja sezone Red Bavarian ide na gostovanje kod fenjeraša FK Gromovi, te dočekuje drugoplasirane Klošare. Kockari će ostanak tražiti kod kuće protiv najbolje momčadi lige FK Garaze, dok u zadnjem kolu idu na gostovanje kod SK Stolac Hercegovina.

FK KLJUSINARI 0:0 FK GUSTERI

Kljusinari su ovim kiksem dozvolili ekipi SK Stolac Hercegovina da se bodovno izjednače na tablici. Obe ekipe imaju po 25 bodova, ali je momčad Kljusinara bolja zbog bolje gol razlike. Velika borba između ove dvije ekipe voditi će se u naredna dva kola. Odluka će možda biti donešena već u sljedećem kolu jer Kljusinari dočekuju Stolac i sve je u njihovim rukama. U zadnjem kolu idu na nezgodno gostovanje kod Mislish Uniteda. Stolac u zadnjem kolu dočekuje Kockare koji se grčevito bore za ostanak.

MISLISH UNITED 1:1 FK KLOSARI

Podjela bodova između petoplasirane i drugoplasirane momčadi lige. Za Mislish United pogodio je samir_tm87, a poravnao je sexmachineboy. Mislish je ovim bodom zadržao 5. mjesto, dok se Klosari jos uvijek nalaze na 2. mjestu i vode veliku borbu za prolazak u drugu ligu. U zadnja dva kola Mislish gostuje kod Gustera, pa dočekuje Kljusinare, dok Klosari ugošćuju Pivopije, pa idu kod Red Bavarian.

PIVOPIJE 1:0 FK GROMOVI

Susret između dvije ekipe koje se grčevito bore za ostanak. Velika tri boda Pivopijama je donio Faraon iz Visokog. Pivopije su se ovom pobjedom odvojile od zone za ispadanje, dok Gromovi potvrđuju da su zreli za ispadanje. Do kraja Pivopije će snage odmjeriti na gostovanju kod Klosara, te kod kuće protiv Gustera, dok će Gromovi slamku spasa tražiti kod kuće protiv Red Bavariana koji se također bori za ostanak, te na gostovanju kod vodećih Garaža.

SK STOLAC HERCEGOVINA 1:0 FK GARAZE

Velika pobjeda SK Stolac Hercegovina nad vodećim Garazama kojom su se bodovno izjednačili sa Kljusinara te u zadnja dva kola ulaze sa istim brojem bodova (25). Garaze su prve sa 28 bodova.
Do kraja Stolac gostuje kod Kljusinara, pa u zadnjem kolu dočekuju Kockare. Garaze će nove bodove tražiti kod Kockara, te na svom terenu protiv Garaza. Objema momčadima gori pod nogama i svim će snagama ići na pobjedu protiv favoriziranih Garaza.
Zadnja izmjena: jacky09, dana/u 12 dec 2010, 00:26, ukupno mijenjano 1 put.

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 12 dec 2010, 00:22

slika

REZULTATI 16.KOLA TREĆE LIGE

BACKSPACE UNITED 1:1 FK TOPNICI

Remi između Backspace Uniteda i FK Topnici koji se bore za ulazak u drugu ligu. Za Backspace je pogodio AulleTa, dok je za Topnike pogodio Admir_Sa. Backspace je ovim remijem pao sa 7. na 8. mjesto, dok su Topnici pali sa 3. na 4. Momčad BackSpacea do kraja može igrati rasterećeno jer za trećeplasiranim Mumijama zaostaju 6 bodova, dok će se Topnici grčevito boriti za ulazak u drugu ligu. U sljedećem kolu Topnici dočekuju Mumije te će ta utakmica vjerovatno biti odlučujuća u borbi za treće mjesto.

FK BILDER 1:0 GREEN DRAGONSI

Pobjeda posljednjeplasiranih Bildera nad šestoplasiranim Green Dragonsima. Pobjedu je donio aldin-8. Green Dragonsi za Mumijama zaostaju 5 bodova i samo čudo ih može dovesti do trećeg mjesta i play offa, dok Bilderi više nemaju rezultatski imperativ. Do kraja Bilderi idu kod vodećih Vukova zla, pa na svom terenu igraju Pjetlova. Green Dragonsi će čudo tražiti kod Pjetlova, te u zadnjem kolu kad dočekuju Formulu.

FC GRIZZLIES 1:0 FK PJETLOVI

Iznenađujuća pobjeda zadnje momčadi lige nad drugoplasiranom momčadi lige. Krvnik je bio CollegeGunner. Pjetlovi su ovim porazom zakomplicirali sami sebi sudbinu. Imaju bod više od trećeplasiranih Mumija i 3 boda viška nad Topnicima. Do kraja ugošćuju Green Dragonse pa putuju kod Bildera, dok Grizzliesi bez pritiska gostuju Formuli, pa igraju doma protiv Topnika.

FK MUMIJE 2:1 FK FORMULA

Velika pobjeda Mumija kojom su preskočili na tablici Topnike i sada zauzimaju 3. mjesto sa 25 bodova, 2 više od Topnika. Formula je ovim porazom svoje šanse za 2. ligu svela na minimum. Za Mumije su pogađali addebisi i drH, dok je utješni gol za Formulu djelo johnnyHZa. U sljedećem kolu Mumije igraju tešku utakmicu protiv Topnika, pa ugošćuju Heroje, a Formula dočekuje outsidere Grizzliese, pa ide kod Green Dragonsa.

NK VUKOVI ZLA 1:2 FK HEROJI

Jedina gostujuća pobjeda u ovom kolu djelo je ekipe Heroja koja je sa 2:1 savladala vodeće Vukove zla te tako preskočila na tablici Backspace i sada zauzimaju 7. mjesto. Iznenađujuću pobjedu Herojima donijeli su Italia i Dubrava, dok je za Vukove smanjio haris_alibaba. Vukovi Zla su osigurali minimalno doigravanje za 2. ligu, dok bi već u sljedećem kolu mogli osigurati direktan plasman u 2. ligu kada dočekuju Bildere. U zadnjem kolu gostuju kod Backspace Uniteda, dok Heroji u zadnja dva kola prvo ugošćuju Backspace, pa idu kod Mumija.

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 17 dec 2010, 16:35

NAJAVA 17. KOLA TRECE LIGE

FK Heroji-Backspace United

Duel dvije ekipe podjednake kvalitete sto pokazuju i njihove pozicije na tabeli.Heroji se nalaze na 7. mjestu s 20 bodova i trackom nade da bi mogli ,uz dosta srece i da im se neke stvari poklope,dohvatiti trece mjesto koje vodi u razigravanje za ulazak u 2. ligu.Heroji igraju i u dobroj formi u posljednje vrijeme,jer su u zadnjih 6 utakmica izgubili samo jednu.S druge strane,gosti dolaze odigrati jednu utakmicu za prestiz i bez rezultatskog znacaja za njih.Backspace ce sigurno igrati otvoreno i na pobjedu,a to potvrdjuje i podatak da su po broju postignutih golova odmah iza lidera i Topnika sa samo jednim golom manje.

NK Vukovi zla-FK Bilder

Lider NK Vukovi zla ima priliku da u ovom kolu pobjedom osigura titulu i proslavi je na svom terenu.Igraju protiv realno slabijeg tima,ali iznenadjenja nisu nemoguca s obzirom na dobre igre pretposljednjih Bildera u gostima.Ipak,tesko je ocekivati da mogu pokvariti slavlje Vukovima i njihovom fenomenalnom strijelcu @bavarian_bk.

FK Topnici-FK Mumije

Derbi kola.Duel dvije jako dobre momcadi koji ce dosta toga presuditi u borbi za trece,ali eventualno i drugo mjesto,koja vode u drugu ligu.Domacin,Topnici kasne dva boda za Mumijama,ali ih imaju priliku prestici pobjedom na svom terenu.U tom slucaju bi bilo sve otvoreno za zadnje kolo.Remi bi vise odgovorao gostujucem timu,dok pobjeda Mumija ostavlja domacine bez ikakvih sansi za prolazak i igrali bi potpuno beznacajnu tekmu s Grizlijima na kraju.U ovom duelu nema favorita i tesko je prognozirati pobjedu pogotovo ako se zna da domacin ima drugi najbolji napad lige,a gost drugu najbolju odbranu.

FK Pijetlovi-Green Dragonsi

Zeleni zmajevi idu na megdan drugoplasiranim Pjetlovima.Na svom terenu Pjetlovi su ove sezone bili neprikosnoveni ostvarivsi fantastican ucinak od 6 pobjeda i 2 remija sto im daje ulogu favorita.Posebno vazan mec kojim bi domaci mogli konacno odahnuti i plasirati se u drugu ligu.Dragonsi su uhvatili dobru formu u posljednje vrijeme i kasne 5 bodova za zonom play off.BIce im jako tesko doci do treceg mjesta,ali oni nisu izgubili nadu.

FK Formula-FC Grizzlies

Formula koja je prije pocetka takmicenja vazila za favorita iz sjene nije u potpunosti opravdala ocekivanja i napravila iskorak odmah u prvoj sezoni.Trenutno su na solidnoj 5. poziciji,ali i oni su dosta daleko od tog baraza.Ipak,u ovom mecu su totalni favoriti i ako zele da i u posljednjem kolu imaju kakvu-takvu nadu,moraju savladati fenjerase.Grizliji vec odavno igraju opusteno i kuju planove za iducu sezonu,koja ce,tvrde,biti uspjesnija.
Zola in, Zola passes, Zola scores !

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 17 dec 2010, 20:00

slika

INTERVIEW pred veliko finale!

Ekskluzivni interview sa učesnicima velikog finala, *p!p!t@* s jedne i samir_tm87 sa druge strane.

SportSport.ba novine: Ove vam godine odlično ide na svim poljima, prvi ste u prvenstvu i igrate finale kupa. Tko je po vašem mišljenju nazaslužniji za ovaj rezultat?

*p!p!t@*: Ovo je najteže pitanje po koje ste mi mogli postaviti. Međutim, za rezultate koje postiže ovaj naš tim svi smo zalužni. Posebno naš kapiten koji se konstantno brinuo za aktivnost ekipe. Što se tiče lige tu smo do zadnjeg kola gdje smo mogli već ovjeriti titulu, držali jedan kontinuitet dobrih igara. A što se pak Kup-a tiče sreća je ove sezone bila naš veliki saveznik, i sretan sam sto se ostvarila mojim golovima.

SportSport.ba novine: Vaš protivnik u finalu je drugoligaš Mislish United, kako ocjenjujete tu ekipu i očekujete li laganu pobjedu?

*p!p!t@*: Ekipa s kojom se susrećemo u finalu nije nimalo lagan protivnik, čak šta više, to je ekipa koja u svakoj utakmici ima bar jednog raspoloženog napadača, koji bilo koju utakmicu može učiniti zanimljivom. Koliko sam upratio oni se nakon 16. kola 2. lige nalaze na 5. mjestu. Ovo finale će biti puno neizvjesnosti, ali se nadam da će naš tim odnijeti zasluženu pobjedu.

SportSport.ba novine: Ovo vam je drugi trofej, prvi nakon onog za pobjednika druge lige. Osjećate li pritisak i imperativ pobjede u finalu?

*p!p!t@*: Meni je prvi pošto sam ja tek ove sezone stigao u ekipu Gongasha i naravno da ću učiniti sve kako bi došao do svog prvog trofeja. Pa pritisak i nije toliko veliki koliko je želja za pobjedom u finalu, tako da još jednom obećavam odličan meč.

SportSport.ba novine: U ligi već dva kola ne znate za pobjedu. Delfini vam "pušu za vratom". Dali su zadnji rezultati odraz lošije forme ili su u pitanju samo dva "loša dana"? Koliki su vam izgledi za naslov?

*p!p!t@*: Da, ova dva posljednja kola kada smo trebali sve lagano riješiti, mi smo imali dva kiksa i sami sebi napravili veliki problem, međutim nadamo se da cemo u sljedećem meču pružiti dobru partiju, i osigurati titulu. Izgledi za titulu su veoma dobri međutim ne smijemo podcijeniti ta 2 boda prednosti i tako podcijeniti protivnika, i ostati bez titule.

SportSport.ba novine: U ligi dijelite 6. mjesto na listi strijelaca sa 9 golova iz 16 utakmica. Dali ste zadovoljni svojim učinkom ili mislite da možete bolje?

*p!p!t@*: Pa problem sa postizanjem golova u ligi sto se tiče mene je očigledan, moj kontinuitet zabijanja golova je slab, i bilo bi mi drago da zabijem u ovim odlučujućim mečevima, i bar na kratko vratim sebi samopouzdanje.

SportSport.ba novine: U sljedećem kolu igrate protiv Jointa, jedne od najtrofejnijih momčadi lige koja proživljava teške trenutke. Imaju minimalne šanse da ostanu u 1. ligi. Kako vi gledate na tu utakmicu i općenito na taj nekad jak i konkurentan klub?

*p!p!t@*: Da, Joint je jedna od najboljih ekipa koje se takmiče u našoj ligi, međutim taj pad njihove forme je itekako evidentan, i veoma mi je žao što se nalaze u ovakvoj situaciji. A što se utakmice tiče,ja se nadam da mi nećemo podcijeniti protivnika, i da ćemo hladne glave bez problema sebi donijeti titulu.

SportSport.ba novine: Hvala za interview i za kraj - vaša prognoza za finale?

*p!p!t@*: Gongashi - Mislish United 2:0.

slika slika

SportSport.ba novine: Dali smatrate da je dolazak Mislish Uniteda do finala odraz stvarne kvalitete ili?

samir_tm87: Mislim da jeste, nama je prije svega cilj bio da uđemo u prvu ligu (što je sada malo teže, ali sa dvije pobjede bi imali neke šanse) i da što duže ostanemo u kupu u čemu smo i uspjeli i ja sam zadovoljan ovim uspjehom, jer sam nekoliko odlučujućih tekmi presudio svojim pogotkom, a potruditi ću se da ga zabijem i u finalu i tako "zabiberim" Gongashima.

SportSport.ba novine: Vaš protivnik u finalu je najbolja momčad prve lige, kolike su vam šanse u meču protiv takve momčadi?

samir_tm87: Upoznat sam sa svim njihovim kvalitetama i mislim da imamo dosta šanse. Ja sam prije svega stigao negdje na polovini sezone i negdje oko trećeg kola kupa i brzo sam se dokazao kapitenu svojim golovima. Mislim da smo mi samo igrom slučaja u drugoj ligi i da se nalazimo u prvoj sigurno bi bila to neka druga priča. Ali možete nas u narednim sezonama očekivati i u prvoj ligi, gdje bi se po meni dobro držali jer smo već u kupu uspjeli nadigrati neke dobre ekipe iz prve lige.

SportSport.ba novine: Dali osjećate pritisak i imperativ pobjede jer bi eventualnom pobjedom vaša momčad osvojila prvi trofej?

samir_tm87: Kao što sam rekao u prvom odgovoru, mi smo naš cilj već ispunili, a Bože moj, ako se ukaže prilika za taj trofej mi ćemo je iskoristiti.

SportSport.ba novine: U ligi zauzimate 5. mjesto, kako ocijenjujete dosadašnji dio sezone i vjerujete li u čudo i plasman u 1. ligu?

samir_tm87: U dosadašnjem dijelu sezone nam je sreća više puta okrenula leđa i sa tom činjenicom nismo mogli više. Ja se ipak nadam da ćemo uspjeti pobjediti u naredna dva kola i tako se probiti do te treće pozicije i tako nastupiti u baražu takmičenja.

SportSport.ba novine: Na listi strijelaca dijelite 4. mjesto sa 9 golova iz 16 kola. Dali ste zadovoljni svojim osobnim učinkom ili smatrate da možete bolje?

samir_tm87: Mala ispravka, ja sam odigrao manje od 16 kola. Ne znam sada tačno koliko sam kola odigrao, ali sam došao tek negdje nakon 3-4 odigrana kola. Pa ja iskreno nisam zadovoljan i mislim da mogu zabiti daleko više golova. I naravno uz neke golove suigrača probit se do te treće pozicije.

SportSport.ba novine: U sljedećem kolu vaša ekipa ide u goste kod Guštera. Kakve su vam šanse u toj utakmici? Gušterima "gori pod nogama"?

samir_tm87: S obzirom da u ekipi Guštera igra moj dobar prijatelj, uvjeren sam u našu pobjedu jer poznajem sve njihove kvaliete, a njima još nisu ni svi igrači odigrali, tako da... Očekujem pobjedu uz još koji moj gol.

SportSport.ba novine: Hvala za interview i za kraj - vaša prognoza za finale?

samir_tm87: Finale.. khm.. pobjeda Mislioca na penale.

Zaključano

Natrag na “Arhiva SportSport.ba lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.