Chrome ili Mozzila !?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- moustapha
- Kontakt:
Re: Chrome ili Mozzila !?
Takodjer, mnogo je takvih testiranja i postoje neka gdje bukvalno Chrome postaje neupotrebljiv, a IE9 pici ko lud.
[youtube][/youtube]
Opet, na kraju treba reci da ce sve to iskristalisati i da ce od mnostva bowsera i HTML5 profitirati samo korisnici. Neke primjere stranica sto sam gledao, zaista ostavljaju bez daha.
[youtube][/youtube]
Opet, na kraju treba reci da ce sve to iskristalisati i da ce od mnostva bowsera i HTML5 profitirati samo korisnici. Neke primjere stranica sto sam gledao, zaista ostavljaju bez daha.
#divovi
Ja koristim Chrome, ali uvijek imam i Mozillu na racunaru, jer Chrome je puno bolji sa flash, a Mozilla je puno bolja za bilo koju vrstu hackinga i slicnog, od osnovnog, pa do naprednijeg. Uglavnom koristim Chrome, ali kao što sam rekao po potrebi se i Mozilla pokrene
.

Messi zipa, eto Spahe ! ! !
Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !
Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !
Chrome 

“The world is a dangerous place to live, not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.”
Koristim oba ali Mozzila definitivno.
There is only one United!!!!
I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.
I will never go blue, I don't need no guns and I'd rather walk alone!MUFC.
Mozilla,, još kad sam našao one fore za ubrzavanje ne bih je nikad promijenio ! 

Ma em ima takvih testova, em je ovo poprilicno star video, to jesu najnovije verzije Mozille i IE-a, ali jos 6 novih verzija (updata) je izaslo za google chrome jbgmoustapha je napisao/la:Takodjer, mnogo je takvih testiranja i postoje neka gdje bukvalno Chrome postaje neupotrebljiv, a IE9 pici ko lud.
[youtube][/youtube]

- moustapha
- Kontakt:
Chrome izbacuje update svaki dan, ali to ne znaci da odrade mnogo featurea.
#divovi
Nije vala svaki dan, mozda svaki mjesec:), a deslilo se dosta promjena u odnosu na 6, jedna od najbitnijih je dosla sa 10-kom (koliko se sjecam), a to je integrisani flash, cime je dosta brzi postao u radu sa flash-om, zatim ima integrisani PDF reader, koji drasticno ubrzava ucitavanje PDF filova itd., da ne nabrajam sada svaku sitnicumoustapha je napisao/la:Chrome izbacuje update svaki dan, ali to ne znaci da odrade mnogo featurea.

Gledao sam ovo. Ovo je vise testiranje za hardversko ubrzanje. A isto zavisi dosta i od jacine PC-a. Ovaj lik koristi i7 procesor i drama ramamoustapha je napisao/la:Takodjer, mnogo je takvih testiranja i postoje neka gdje bukvalno Chrome postaje neupotrebljiv, a IE9 pici ko lud.
[youtube][/youtube]

IE vjerovatno ima najbolje implementirano hardversko ubrzanje, dok je ovde kod Opere koristena lab verzija. Al zanimljivo je na kraju kad pokrene onaj test Speed read. Opera i IE zavrse za 7 sekundi, Chrome za 19, a Firefox ne zavrsi nikako.

Izgleda da taj test nije na ovom videu, al ima jedan video od ovog istog korisnika sa tim testom.

[youtube][/youtube]
To je taj video. Pogledaj na kraju Speed read.

- moustapha
- Kontakt:
Naravno da nije svaki dan, to je samo sala, ali u usporedbi sa starom praksom izgleda kao svaki dan. Interesantno je da ce ovu praksu prihvatiti i ostali browseri, te su vec najavljeni Firefox 5,6 i negdje se spominje IE10 sa novim Windows OS-om.guber90 je napisao/la: Nije vala svaki dan, mozda svaki mjesec:), a deslilo se dosta promjena u odnosu na 6, jedna od najbitnijih je dosla sa 10-kom (koliko se sjecam), a to je integrisani flash, cime je dosta brzi postao u radu sa flash-om, zatim ima integrisani PDF reader, koji drasticno ubrzava ucitavanje PDF filova itd., da ne nabrajam sada svaku sitnicu, ali u 6 verzija bilo je dosta promjena, ovo su neki primjeri.
Svi ti featurea koje navodis su se u staroj praksi mogli svesti pod jednu verziju opet ne bi bilo dovoljno da se nazove potpuno novom.
Hardware acceleration ce biti sigurno jedna od vodecih stavki kod razvoja HTML5. Sigurno ce biti veliki broj igara koji ce svoj razvoj zasnivati na browser platformi koristeci HTML5 standard.
#divovi
Naravno da to nije nova verzije, ali kada se sabere sve to u tih 6 updata (ima ih cak 7, izasla je i beta 13. verzije), mogle bi se barem 2 ili 3 nove verzije sastaviti, ja sam naveo one najocitije i najbitnije, ali svaki update nosi dosta nekih novih stvari koje nije moguce ni primjetiti uvijek, ni na svakom OS-u itd, ja sam ti samo dvije stvari ovdje naveo, a imam ih jos koliko hoces, samo volje nemam da pisemmoustapha je napisao/la:Naravno da nije svaki dan, to je samo sala, ali u usporedbi sa starom praksom izgleda kao svaki dan. Interesantno je da ce ovu praksu prihvatiti i ostali browseri, te su vec najavljeni Firefox 5,6 i negdje se spominje IE10 sa novim Windows OS-om.guber90 je napisao/la: Nije vala svaki dan, mozda svaki mjesec:), a deslilo se dosta promjena u odnosu na 6, jedna od najbitnijih je dosla sa 10-kom (koliko se sjecam), a to je integrisani flash, cime je dosta brzi postao u radu sa flash-om, zatim ima integrisani PDF reader, koji drasticno ubrzava ucitavanje PDF filova itd., da ne nabrajam sada svaku sitnicu, ali u 6 verzija bilo je dosta promjena, ovo su neki primjeri.
Svi ti featurea koje navodis su se u staroj praksi mogli svesti pod jednu verziju opet ne bi bilo dovoljno da se nazove potpuno novom.
Hardware acceleration ce biti sigurno jedna od vodecih stavki kod razvoja HTML5. Sigurno ce biti veliki broj igara koji ce svoj razvoj zasnivati na browser platformi koristeci HTML5 standard.

- moustapha
- Kontakt:
Kako stvari stoje Flash i Silverlight lagano gube bitku sa HTML5, tako da poboljsanja takve vrste i neznace mnogo.
#divovi
- dr.van nostrand
- Kontakt:
definitivno Mozilla i samo Mozilla....
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
upravo tako, pokusao sam sa operom, onako solidna, samo mi recite radil kod vas u operi "enter"dr.van nostrand je napisao/la:definitivno Mozilla i samo Mozilla....
kad god probam sa nekim drugim browserom, uvjek se vratim na Mozillu, zasto.
na IE9 brzina na nivou, al pojedine stranice nepregledne, kao npr Facebook, sve je nerasporedjeno, ne mogu da vidim YT linkove, ona opcija za Like il je na slici il je skroz negdje na desetom mjestu, i na Gamers.ba jedna tema na dnu,, jedna lijevo do nje.... lose skroz
Chrome- nepregledan, nepraktican, treba dosta navike....
Opera- isto navike, kod mene ne radi enter....
ovo sve sto sam na pocetku zapazio, uf kako sam ruzno objasnio, stoces kad je tesko posati

LONG LIVE MOZILLA FIREFOX
Ma sigurno to nece bas tako lagan prelaz biti, trebat ce godine za to, to je sigurnomoustapha je napisao/la:Kako stvari stoje Flash i Silverlight lagano gube bitku sa HTML5, tako da poboljsanja takve vrste i neznace mnogo.

Evo ti testa na chrome-u:
*Google Chrome was more efficient on Windows than Mac. Playback with Flash Player 10.0 was about 24% more efficient than HTML5, while Flash Player 10.1 was 58% more efficient than HTML5.
Tako da mozda nekada HTML5 pretekne flash, ali to nije bas ovih dana

Meni je Chrome drag jer 90% mog monitora je sada pregledno, nema traka i alata nepotrebnih itd itd, brži je sigurno a i "lakši" za komp, bar po meni, odnosno na prvi pogled. Brže se otvara i naravno brže otvara stranice. Koristim Chrome ima sigurno više od 2 godine tako da... ( il' mi se čini toliko dugo :/ ) Extra, i sigurno ga neću mjenjat do nekog boljeg i ljepšeg internet preglednika.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
- moustapha
- Kontakt:
Sto bi reko jedan forumas, to je neminovnost, a godine u IT industriji nisu kao godine u drugim podrucjima. Jednostavno, za godinu dana se desi toliko stvari da se sve moze okrenuti naopacke.guber90 je napisao/la: Tako da mozda nekada HTML5 pretekne flash, ali to nije bas ovih dana.
#divovi
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
tu si 100% upravu, dokaz je samo jedna Nokia sta je bila prije nekoliko godina, a vidi je sad, jedva opstajemoustapha je napisao/la:Sto bi reko jedan forumas, to je neminovnost, a godine u IT industriji nisu kao godine u drugim podrucjima. Jednostavno, za godinu dana se desi toliko stvari da se sve moze okrenuti naopacke.guber90 je napisao/la: Tako da mozda nekada HTML5 pretekne flash, ali to nije bas ovih dana.
Ma jbg to i lud covjek zna, brzinom svjetlosti se IT industrija razvija i to tako ide svake godine, prije 10 godina (cirka, koja gore dolemoustapha je napisao/la:Sto bi reko jedan forumas, to je neminovnost, a godine u IT industriji nisu kao godine u drugim podrucjima. Jednostavno, za godinu dana se desi toliko stvari da se sve moze okrenuti naopacke.guber90 je napisao/la: Tako da mozda nekada HTML5 pretekne flash, ali to nije bas ovih dana.