Ispiti (taktika)

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Edin.-
Kontakt:

Re: Ispiti (taktika)

Post Postao/la Edin.- » 26 feb 2012, 22:10

Bubica je zakon. Samo treba bit tih, i dobro namjestit mikrofon da ne krci, jer onaj kome govorite nece razumjet i odose pare bezveze, ode rok..

Ja sam pored 2 asistenta izdiktirao svako pitanje, ali ovaj sto mi je govorio nije znao sve. Pa sam se zadovoljio sa ocjenom 7. Sad imam ekonomiju, planiram na bubicu, ko ce naucit 400 pitanja do utorka :D

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 30 maj 2012, 22:25

Ajmo ljudi kakav nacin da se sto bolje nauci nesto i zapamti pred kraj godine da se ocjene poprave,jer imam test iz biologije za 7 dana i ako dobijem 5 trebao bih proci sa 5
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 30 maj 2012, 22:38

Senaid L.F.C je napisao/la:Ajmo ljudi kakav nacin da se sto bolje nauci nesto i zapamti pred kraj godine da se ocjene poprave,jer imam test iz biologije za 7 dana i ako dobijem 5 trebao bih proci sa 5

Ako imas npr 10 lekcija..ides redom od prve i izvlacis moguca pitanja i zapisujes na jedan papir..na kraju ces imati nekih 50-60 pitanja na koje ti je lakse zapamtit odgovore nego da ucis "napamet" ;)

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 30 maj 2012, 22:48

alacious je napisao/la:
Senaid L.F.C je napisao/la:Ajmo ljudi kakav nacin da se sto bolje nauci nesto i zapamti pred kraj godine da se ocjene poprave,jer imam test iz biologije za 7 dana i ako dobijem 5 trebao bih proci sa 5

Ako imas npr 10 lekcija..ides redom od prve i izvlacis moguca pitanja i zapisujes na jedan papir..na kraju ces imati nekih 50-60 pitanja na koje ti je lakse zapamtit odgovore nego da ucis "napamet" ;)
ma znam ja 70 % gradiva al mi je test veoma bitan pa da se ne zbunim,treba mi nesto kao sistematizacija gradiva u glavi da se ne pomijesa
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

alacious
Kontakt:

Post Postao/la alacious » 30 maj 2012, 22:51

Senaid L.F.C je napisao/la:
alacious je napisao/la:

ma znam ja 70 % gradiva al mi je test veoma bitan pa da se ne zbunim,treba mi nesto kao sistematizacija gradiva u glavi da se ne pomijesa

Onda bojama oznacuj odvojene lekcije,jer mozak lakse pamti boje ;)
Znacii iz svake lekcije gradivo podvuci razlicitom bojicom,i kad bude pitanje npr " Sta cini DNK" ti se sjetis da je to bilo crvenom bojom oznaceno i onda dadnes odgovor :)

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 30 maj 2012, 23:04

sjecam se kad sam pismenu iz latinskog radio u prvom

sjedim ja u predzadnjoj klupi sa jednim prijateljom koji dobro zna latinski, on grupa A a ja B, iza mene sjedi takodjer jedan prijatelj koji zna dobro latinski, a do njega onaj koji zna lose kao ja :mrgreen: i sad mi sebi iskidali papiricia, i za svako pitanje, ja prepisem od ovog sto sjedi sa mnom na papiric i dam ovome sto slabo zna, a onaj drugi meni napise od ovoga iza mene, i uspjelo je :lol: valjda ste skontali

jednom test iz historije, nisam nista ucio, izvadim ja knjigu i stavim na koljena, i ja ko hajvan sav sretan pocnem se smijati nesto me obuzelo i nikad prestati, i odjednom prof ustane i uzme mi knjigu :oops:

a mozete sebi i na mob uslikati nesto, i smanjite vidljivost na min, i telefon izmedju nogu i prepisuj

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 30 maj 2012, 23:06

tih 20-30 % sto jos nisi naucio - nauci, i onda ne diraj knjigu 1-2 dana, vec pusti da se sve to slegne, i onda pred test jos samo ponovi najbitnije...ja ispite koje sam tako ucio uvijek sam polag'o, a kad se preforsiram redovno je padanje bilo :D

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 30 maj 2012, 23:19

i ono sto sam primjetio mnogi ponavljaju u skoli pred sami tekst, sto je pogresno

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 31 maj 2012, 10:05

@alacius inace sebi i podvlacim gradivo al da ga hebes moram znati svaku rijec a ne samo definiciju odredjenu jer prof. daje cudne testove u najmanju ruku
@the game znaci ti predlazes da naucim to u subotu i nedjelju a ponovim sve u srijedu i cetvrtak :?: :?:
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

Magiiic
Kontakt:

Post Postao/la Magiiic » 02 feb 2013, 21:37

Imal ovde iko da studira Pravo u RajvoSa?

Da koju pametnu prebijemo preko PP jer sam odlucio da to upisem ?

:mrgreen: :mrgreen:

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 20 mar 2013, 16:29

Mene konkretno zanima knjiga,tacnije udzbenik testova.Nisam nasao drugo mjesto gdje ovo postaviti pa da probam.U toj knjizi su testovi nasi redovni,kad bi dosao do nje,bog bogova.Proizvodac je Pearson Longman,engleski jezik,naziv udzbenika skolskog je New Opportunities,education for life,intermediate razina,pisci sk. udzbenika su Harris,Mower,Sikorzynska.Neznam sta vise reci,svi ostali profesori pisu svoj test,ovaj je iz te knjige ili sta vec,neznam stvarno.Mene zanima jeli dostupan po internetu,za DL,pdf datoteke,ili u knjižarama ili ostalim mjestima.Ako netko moze da pomogne,hvala.Pozdrav.
Keep walking.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 20 mar 2013, 20:48

Ima li neko sa Geodezije na forumu ? Da ga preupitam malo :D

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 20 mar 2013, 23:44

Imate neku taktiku za citanje dugo prije ispita? Ja uvijek nista ne radim mjesecima, i onda par sedmica prije moram pocet po citav dan citat. Ali uopste mi nije problem prije ispita, imam motivaciju. Ali evo danas na primjer citav dan citam 20 stranica i jos nisam zavrsio. :lol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 21 mar 2013, 17:50

Mozete malo napisati sve moguce nacine da se prosvercuje neka salabala ili papiric,ili neke recenice.
Znam da nije pravedno i mozda je od mene sebicno i kretenisticko,ali mislim da to svi rade i nema razloga praviti se lud.
Keep walking.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 21 mar 2013, 18:42

Ja jos dok sam isao u srednju sam bio majstor u prepisivanju, ali vise radi toga sto profesori nikad nisu sumnjali da ja bas prepisujem radi karaktera kakav jesam (miran, fin, kulturan ali to pred njihovim ocima) :mrgreen: .
Sve do jednom, pred kraj 4 razreda bio neki test iz Hemije a ja inace svoju provjerljivu taktiku sam upotrebio. Znaci stavim papiric (sverc, puskica) izmedju nogu (mislim nepriajtno je nekom gledat u muda :D ) i naravno duga kosa, inace sam tad imao poduzu kosu i ona mi prekrije pogled ociju kad se sagnem tj. gledam u test pa profa ne moze da me procita. pa njemu izgleda ko da gledam u test a ono gledam u puskice medju nogama. I ja, sve dok nismo imali taj test iz hemije kod ove profesorica koja je kurava zesca, svalera se sa kolegama po kancelariji, izlazi po klubovima gdje izlaze mladi itd i tako ja prepisujem kad samo ona iznad moje glave i upita me "sta ti je to medju nogama?" , zamal ne rece "ka.rina moja sta ce biti" al sam se eto odmah predao, iz nekog respekta jer me je ona prva u mojoj skolskoj karijeri uhvatila kako prepisujem. Na kraju sam izvuko dobru zakljucnu, jer sam se inatio da joj dokazem da mogu i naucit. :mrgreen:

Jedan savjet svima, da je najbolje ucit sa kolegama, jaranom iz razreda (ne kolegicama i jaranicama, tu ce najmanje ucenja biti :mrgreen: ) itd. Jer nivo koncetracije je veci, cak i zanimljivije postaje to isto ucenje, plus zajednicki neku definiciju ili recenicu mozete samo ssebi zajedno skresat kako vama odgovara, da vam bude lakse za naucit.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 27 maj 2013, 02:36

Taktika koja se zove : "Uči na vrijeme pa položi"

Vidiš, mnogo puta si sigurno čuo kako je neki profesor strog, kako mu je predmet težak itd. To su samo šupljaci, čovjek kada nauči i spremi ispit on će taj isti položiti u 90% slučajeva. Jedino može pasti ako mu zapadne divlje pitanje.

A ruku na srce, presmješni su mi fakultet gdje je ispit samo pismeno. Poznajem dosta ljudi koji su skoro pa sve prepisali i eto na kraju završiše fakultet. Zato nam je i država ovakva kakva jest.

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 14 jun 2013, 17:13

:lol:

Kod mene na faksu, s moje linije 90% ljudi ako ne i vise su potpuni idioti. Sto bi covjek nekoga nekad na ispitu nesto upitao sto ne zna, ne moze, jer niko nista ne zna ili eventualno znaju koliko i ja. Sto se tice djonova, to mi je bilo vazda mrsko praviti, kontam da mogu sta procitati dok ih napravim, pa je bolje i nesto u glavi nego nesto na papiru, + jos rizik da me uhvate. U skripte se ne mogu pouzdati, jer Bog zna koji levet je pravio, iste. Elem, kad bas ne mogu da stignem, nemam vremena, onda uzmem skriptu. Nekako mi je knjiga najpouzdanija, gdje je dovoljno jedno citanje pred ispit, a za sta ne treba dan-dva u vrh glave. (ovo za predmete koji nisu nesto Bog zna teski)

Inace, jos u prvoj godini faksa sam se razocarala kako u faks generalno, tako i u studente koji idu na isti. Ja sam kontala raja pametna. Ali jedna sitVacija me razuvjerila totalno. (bilo ih je kasnije jos) Radio se neki seminarski grupno, i podijelili se mi, da bi ova jedna likusa poslala svoj dio bez kvacica na slovima kao sto je s, z i tako rekavsi da je mislila da ne treba sa kvacicama. Cuj mislila da ne treba. Doslo mi da je zapalim. :lol: Vecina samo poskida sa neta i posalje, cak ni ne procita to sto uradi, a kamoli koju gresku da ispravi, da poravna tekst i da se potrudi da je ispisan sa kvacicama kako Bog zapovijeda a ne kao da je preuzeto sa fb chata. To je samo jedan banalan primjer. Tesko BiH sa nama ovakvimA. :roll:
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

dijabola
Kontakt:

Post Postao/la dijabola » 14 jun 2013, 19:19

Tema vam je super, odgovori malo manje, a najgori su studenti. Najviše seljaka, glupana i još onih nazovi kuulera što idu na fax samo zato da idu.
Što se mog faxa tiče u pitanju je matematika, pa ne moram učit :lol:
Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 14 jun 2013, 19:38

Hahaha, ova iz knjige uci. No dobro, ipak joj je ova Liverpoolovka jaranica. :lol:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 14 jun 2013, 20:50

uschtipak je napisao/la::lol:

Kod mene na faksu, s moje linije 90% ljudi ako ne i vise su potpuni idioti. Sto bi covjek nekoga nekad na ispitu nesto upitao sto ne zna, ne moze, jer niko nista ne zna ili eventualno znaju koliko i ja. Sto se tice djonova, to mi je bilo vazda mrsko praviti, kontam da mogu sta procitati dok ih napravim, pa je bolje i nesto u glavi nego nesto na papiru, + jos rizik da me uhvate. U skripte se ne mogu pouzdati, jer Bog zna koji levet je pravio, iste. Elem, kad bas ne mogu da stignem, nemam vremena, onda uzmem skriptu. Nekako mi je knjiga najpouzdanija, gdje je dovoljno jedno citanje pred ispit, a za sta ne treba dan-dva u vrh glave. (ovo za predmete koji nisu nesto Bog zna teski)

Inace, jos u prvoj godini faksa sam se razocarala kako u faks generalno, tako i u studente koji idu na isti. Ja sam kontala raja pametna. Ali jedna sitVacija me razuvjerila totalno. (bilo ih je kasnije jos) Radio se neki seminarski grupno, i podijelili se mi, da bi ova jedna likusa poslala svoj dio bez kvacica na slovima kao sto je s, z i tako rekavsi da je mislila da ne treba sa kvacicama. Cuj mislila da ne treba. Doslo mi da je zapalim. :lol: Vecina samo poskida sa neta i posalje, cak ni ne procita to sto uradi, a kamoli koju gresku da ispravi, da poravna tekst i da se potrudi da je ispisan sa kvacicama kako Bog zapovijeda a ne kao da je preuzeto sa fb chata. To je samo jedan banalan primjer. Tesko BiH sa nama ovakvimA. :roll:
Ma ti si sigurno studentica Fakulteta Politickih Nauka :mrgreen:
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.