Ja sam pored 2 asistenta izdiktirao svako pitanje, ali ovaj sto mi je govorio nije znao sve. Pa sam se zadovoljio sa ocjenom 7. Sad imam ekonomiju, planiram na bubicu, ko ce naucit 400 pitanja do utorka

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Senaid L.F.C je napisao/la:Ajmo ljudi kakav nacin da se sto bolje nauci nesto i zapamti pred kraj godine da se ocjene poprave,jer imam test iz biologije za 7 dana i ako dobijem 5 trebao bih proci sa 5
ma znam ja 70 % gradiva al mi je test veoma bitan pa da se ne zbunim,treba mi nesto kao sistematizacija gradiva u glavi da se ne pomijesaalacious je napisao/la:Senaid L.F.C je napisao/la:Ajmo ljudi kakav nacin da se sto bolje nauci nesto i zapamti pred kraj godine da se ocjene poprave,jer imam test iz biologije za 7 dana i ako dobijem 5 trebao bih proci sa 5
Ako imas npr 10 lekcija..ides redom od prve i izvlacis moguca pitanja i zapisujes na jedan papir..na kraju ces imati nekih 50-60 pitanja na koje ti je lakse zapamtit odgovore nego da ucis "napamet"
Senaid L.F.C je napisao/la:ma znam ja 70 % gradiva al mi je test veoma bitan pa da se ne zbunim,treba mi nesto kao sistematizacija gradiva u glavi da se ne pomijesaalacious je napisao/la:Senaid L.F.C je napisao/la:Ajmo ljudi kakav nacin da se sto bolje nauci nesto i zapamti pred kraj godine da se ocjene poprave,jer imam test iz biologije za 7 dana i ako dobijem 5 trebao bih proci sa 5
Ako imas npr 10 lekcija..ides redom od prve i izvlacis moguca pitanja i zapisujes na jedan papir..na kraju ces imati nekih 50-60 pitanja na koje ti je lakse zapamtit odgovore nego da ucis "napamet"
tih 20-30 % sto jos nisi naucio - nauci, i onda ne diraj knjigu 1-2 dana, vec pusti da se sve to slegne, i onda pred test jos samo ponovi najbitnije...ja ispite koje sam tako ucio uvijek sam polag'o, a kad se preforsiram redovno je padanje biloSenaid L.F.C je napisao/la:Ajmo ljudi kakav nacin da se sto bolje nauci nesto i zapamti pred kraj godine da se ocjene poprave,jer imam test iz biologije za 7 dana i ako dobijem 5 trebao bih proci sa 5
Ma ti si sigurno studentica Fakulteta Politickih Naukauschtipak je napisao/la:![]()
Kod mene na faksu, s moje linije 90% ljudi ako ne i vise su potpuni idioti. Sto bi covjek nekoga nekad na ispitu nesto upitao sto ne zna, ne moze, jer niko nista ne zna ili eventualno znaju koliko i ja. Sto se tice djonova, to mi je bilo vazda mrsko praviti, kontam da mogu sta procitati dok ih napravim, pa je bolje i nesto u glavi nego nesto na papiru, + jos rizik da me uhvate. U skripte se ne mogu pouzdati, jer Bog zna koji levet je pravio, iste. Elem, kad bas ne mogu da stignem, nemam vremena, onda uzmem skriptu. Nekako mi je knjiga najpouzdanija, gdje je dovoljno jedno citanje pred ispit, a za sta ne treba dan-dva u vrh glave. (ovo za predmete koji nisu nesto Bog zna teski)
Inace, jos u prvoj godini faksa sam se razocarala kako u faks generalno, tako i u studente koji idu na isti. Ja sam kontala raja pametna. Ali jedna sitVacija me razuvjerila totalno. (bilo ih je kasnije jos) Radio se neki seminarski grupno, i podijelili se mi, da bi ova jedna likusa poslala svoj dio bez kvacica na slovima kao sto je s, z i tako rekavsi da je mislila da ne treba sa kvacicama. Cuj mislila da ne treba. Doslo mi da je zapalim.Vecina samo poskida sa neta i posalje, cak ni ne procita to sto uradi, a kamoli koju gresku da ispravi, da poravna tekst i da se potrudi da je ispisan sa kvacicama kako Bog zapovijeda a ne kao da je preuzeto sa fb chata. To je samo jedan banalan primjer. Tesko BiH sa nama ovakvimA.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.