Dok se ne dogovorite, evo pronašao sam ono o čemu sam pisao.

Na ovo sam plakao. ''To vrijedi barem dvostruko. Ne, to vrijedi tri boda, ali računat ćemo ipak samo dva.''

Hrvatska vs Srbija
0-1 Košarka
U košarci su Srbi kudikamo uspješniji, i to posebno boli one koji se sjećaju Dražena Petrovića. Oni imaju po dva svjetska i europska zlata, Hrvatska tek tri bronce. I jedni i drugi imamo jedno olimpijsko srebro, no dvojbi nema. U Srbiji se igra bolja košarka.
1-1 Rukomet
Polovicom 90-ih godina prošlog stoljeća Srbija je osvajala odličja i redovito pobjeđivala Hrvatsku, no onda je na scenu stupila Balićeva, Metličićeva, Džombina generacija. Dva olimpijska zlata i jedno svjetsko ne ostavljaju nimalo dvojbi. Hrvati su “rukometnija” nacija od Srbije.
1-2 Vaterpolo
Hrvatska je s Ratkom Rudićem uzela svjetsko zlato 2007. i svjetsku broncu lani u Rimu. Po jedno olimpijsko srebro i dva europska srebra ipak su premalo za usporedbu sa srpskom vaterpolskom reprezentacijom, od koje je samo Mađarska uspješnija.
1-3 Odbojka
Hrvatska je odbojka već godinama u rasulu i ne broje se odličja (kojih uopće nije bilo) nego nastupi na velikim natjecanjima. A Srbija je u odbojci bivši olimpijski i europski prvak. Jedna od vodećih svjetskih odbojkaških velesila.
3-3 Nogomet
S obzirom na to da se Srbima mora priznati da su bolji u tri od pet na ovim prostorima najjačih momčadskih sportova, utjeha je potrebna. Hrvatska je u nogometu uspješnija s osvojenom svjetskom broncom i samo dva propuštena nastupa na SP-ima i Eurima od 1996. Srbija je bez odličja, igrala je na tri SP-a kao i Hrvatska, ali samo na jednom Euru (2000.) To vrijedi barem dvostruko. Ne, to vrijedi tri boda, ali računat ćemo ipak samo dva.
4-3 Olimpijska odličja i ostali sportovi
Hrvatska je na 11 izdanja OI i ZOI osvojila 7 zlatnih, 11 srebrnih i 9 brončanih odličja - ukupno 27, što je više od Srbije - 2 zlata, 6 srebrnih i 6 brončanih medalja. Za one kojima to puno znači - blažena bila Janica Kostelić. Kao dodatak, Hrvatska je osvojila teniski Davis cup, Ivanišević je uzeo Wimbledon, naši to susjedi još nemaju.