Euroleague 2023/2024

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

alan_kardec
Kontakt:

Re: Euroleague 2023/2024

Post Postao/la alan_kardec » 28 okt 2023, 04:07

VensanKasel je napisao/la:
27 okt 2023, 12:11
Bio je sinoć , čim je ušao Teo odmah su se povezali . On puno može uraditi u napadu , samo mu treba usaditi u mozak da on nije igrač za ključne momente , jer to nikad nije ni bio . E sad pošto je on strašno qrčevit lik , biće to nezgdno za Sferopulosa .

Teo je kroz karijeru radio i sa mnogo većim trenerskim imenima i niko nije uspio da mu promijeni neke stvari u glavi, tako da neće moći ni Sferopulos. Specifičan tip igrača koji koliko god dobrog uradi u napadu sa svojim loptama koje imaju oči, toliko može sve da zasere nekim bezveznim zasrljavanjima, nerezonskim potezima i nepostojanjem u odbrani... Nisam bio oduševljen kad smo ga potpisali jer smo praktično doveli veterana koji je uz to i jako težak karakter. Cijenio sam da mu minutaža neće biti ni blizu ove koju sada ima, 15 min plafon, da svojim kvalitetom i iskustvom preuzme odgovornost, da smiri ekipu i da stane na loptu kad se lomi rezultat... Ovo sinoć što je pokazao je potpuno kontra svega toga... :facepalm:
Sa ove tačke gledišta, mnogo je bolje da smo trpili malog Topića nego što trpimo Tea i njegova izdrkavanja. Ne znam kakva su pravila Evrolige i ne znam kakav je dogovor Zvezde i Mege oko Topića, ali ako je moguće Topića bih vratio sutra i dao mu šansu, a Teu drastično smanjio minutažu, ili još bolje, zahvalio bih mu se i nek ide iz kluba. Ne bi nam bilo prvi put da u ovoj fazi sezone otpuštamo igrače i dovodimo nove.

Nejpir kriminalan, Tobi... :crazy:
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 28 okt 2023, 07:34

– Postoji hiljadu načina da analizirate svaku utakmicu. Tako i jučerašnji derbi Partizan – Zvezda. Jedan od tih načina je i podatak da je Jago izašao na plus devet svoje ekipe na 07:30 do kraja, a vratio se na 01:07 do kraja, kada je njegov tim gubio sa tri poena razlike, napisao je Aco Petrović.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 28 okt 2023, 07:57

Covicu je jedini cilj svakako vraćanje trofeja ABA lige zbog toga je Teo tu.
Uticajan igrač za domace plasljive sudije :rol:

Euroligu svakako vec ko zna koju sezonu igraju cisto onako reda radi da se pohvale učešćem :P
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 28 okt 2023, 11:18

alan_kardec je napisao/la:
28 okt 2023, 04:07
VensanKasel je napisao/la:
27 okt 2023, 12:11
Bio je sinoć , čim je ušao Teo odmah su se povezali . On puno može uraditi u napadu , samo mu treba usaditi u mozak da on nije igrač za ključne momente , jer to nikad nije ni bio . E sad pošto je on strašno qrčevit lik , biće to nezgdno za Sferopulosa .

Teo je kroz karijeru radio i sa mnogo većim trenerskim imenima i niko nije uspio da mu promijeni neke stvari u glavi, tako da neće moći ni Sferopulos. Specifičan tip igrača koji koliko god dobrog uradi u napadu sa svojim loptama koje imaju oči, toliko može sve da zasere nekim bezveznim zasrljavanjima, nerezonskim potezima i nepostojanjem u odbrani... Nisam bio oduševljen kad smo ga potpisali jer smo praktično doveli veterana koji je uz to i jako težak karakter. Cijenio sam da mu minutaža neće biti ni blizu ove koju sada ima, 15 min plafon, da svojim kvalitetom i iskustvom preuzme odgovornost, da smiri ekipu i da stane na loptu kad se lomi rezultat... Ovo sinoć što je pokazao je potpuno kontra svega toga... :facepalm:
Sa ove tačke gledišta, mnogo je bolje da smo trpili malog Topića nego što trpimo Tea i njegova izdrkavanja. Ne znam kakva su pravila Evrolige i ne znam kakav je dogovor Zvezde i Mege oko Topića, ali ako je moguće Topića bih vratio sutra i dao mu šansu, a Teu drastično smanjio minutažu, ili još bolje, zahvalio bih mu se i nek ide iz kluba. Ne bi nam bilo prvi put da u ovoj fazi sezone otpuštamo igrače i dovodimo nove.

Nejpir kriminalan, Tobi... :crazy:
Mislim da sam baš sa tobom imao raspravu oko Teodosića u reprezentaciji, možda griješim . Ma Čović je glavni , džaba sve . On je slab na Teodosića , godinama pregovara da se vrati i konačno je uspio . Kao što kažeš 15 minuta , pogotovo ako škripi u napadu . Možda ova zadnja minuta bude dobra za Zvezdu , da i sam Teodosić vidi da jednostavno ne može biti odlučujući igrač .
Zvezda ima Napiera i Nedovića , odlične napadače koji ne znaju asistirati . Vidjeti ćemo šta je sa Jagom , odlično je iskoristio šansu .

Što se tiče Topića , ako je trebao biti tu onda nisu trebali dovoditi Jagu . Teodosća da otjerate nema nikakve šanse , iako ima 37 godina mislim da je dobio strašan ugovor . Mada i Nedović je bio povrijeđen , pa je Teodosić dobio zbog toga još par minuta .
Već prekosutra ide novi derbi , Partizan bez Puntera i Ponitke , Crvena Zvezda bez Nedovića , Lazića i Lazarevića .

Inače zna li iko koja je uloga Kuzmića ? Kako je taj debil još u Zvezdi ?
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

FoxMulder
Kontakt:

Post Postao/la FoxMulder » 28 okt 2023, 21:19

Valencia je do sada pozitivno iznenađenje. Aleks Mumbru potencijal za vrhunskog trenera.
Ko ne voli Želju, jadna mu majka.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 30 okt 2023, 17:12

Duško Ivanović 4.put u Baskoniju. Uvjerljivo najslabiji sastav kluba zadnja 2 desetljeća, a i on ka putu za mirovinu. Donio svaki put u prethodnim mandatima po jednom titulu u Španjolskoj, sada bi to bio apsolutni pothvat da se zadrži i da opet sruši Barcu i Madrid.

Pozzecco je u međuvremenu preuzeo Asvel, svakako će udahnuti živopisnost

filip13

Post Postao/la filip13 » 31 okt 2023, 15:14

Kendrick Nunn u Panathinaikosu

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 31 okt 2023, 22:40

Qrcotić po običaju prodaje ekipu.
Al brojke su tu :kafa:
Koševo Zapad

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 01 nov 2023, 11:01

Baskonia dovodi tzv čistunskog razigravača, Chrisa Chiozzu koji je godinama po NBA G Ligi s DD učincima, odličbog pregleda igre, nesebičan, donosi energiju. Stilom podsjeća na Campazza, a i on je u Murciji započeo veliki uspon europski

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 nov 2023, 20:38

Papagiannis sa 217 cm postao bolji šuter od Calathesa

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 02 nov 2023, 22:23

Kakav pregled igre Mike Jamsa...skoro ko u prezimenjaka Lebrona

Godinama daleko najbolji igrac EL

Kad se sjetim da mu je ona ubleha crvena obradovic govorio u fazonu da nikad ne bi igro za njega

Edit: Eo i rijesi ih trojkom :salut:
=\_1921_/=

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 nov 2023, 22:25

Messina povuci se i svima nam olaksaj.

filip13

Post Postao/la filip13 » 02 nov 2023, 22:26

Milano na omjeru 1-5, i od Monaca kod kuće izgubiše

deantinho
Kontakt:

Post Postao/la deantinho » 03 nov 2023, 08:40

invincible1921 je napisao/la:
02 nov 2023, 22:23

Kad se sjetim da mu je ona ubleha crvena obradovic govorio u fazonu da nikad ne bi igro za njega

Igrač kog nikad ne bih poželio u rosteru Partizana.
U oba meča s nama bio je katastrofalan.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 nov 2023, 08:59

Mike je kancer za svaku ekipu.
Igračke kvalitete su neupitne, ali ljudske...

Tako da razumijem zašto ga Željko ne bi htio u ekipi.

A to da je Žoc ubleha...nadam se da se šališ.
Čovjek je ikona evropske košarke.

Haris Mujezinović:
"Vodili su me sjajni treneri, od Knighta u NCAA ligi pa u Evropi od Nevena Spahije, Repeše, Sagadina... Ali Željko je daleko najbolji, i kao trener, a i kao čovjek. Njegovo razmišljanje o košarci je na nekom drugom nivou. On ima sposobnost promijeniti utakmicu samo u jednom time-outu. Drugi treneri mogu napraviti dobar plan, kad on funkcioniše sve je OK, ali ako ne ide kako treba, teško mogu ispraviti stvari usred utakmice. Mnogi treneri glume velike autoritete, ali autoritet treba zaslužiti. Gledatelji vide samo utakmice, ali ne vide treninge, ne vide kako se trener odnosi prema tebi kada te sretne u gradu slučajno...", kazao je Mujezinović.
Koševo Zapad

Zaniolo
Kontakt:

Post Postao/la Zaniolo » 03 nov 2023, 09:13

veceras kad partizan uzme lagano u spaniji

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 03 nov 2023, 11:40

Shategabri je napisao/la:
03 nov 2023, 08:59

Haris Mujezinović:
"Vodili su me sjajni treneri, od Knighta u NCAA ligi pa u Evropi od Nevena Spahije, Repeše, Sagadina... Ali Željko je daleko najbolji, i kao trener, a i kao čovjek. Njegovo razmišljanje o košarci je na nekom drugom nivou. On ima sposobnost promijeniti utakmicu samo u jednom time-outu. Drugi treneri mogu napraviti dobar plan, kad on funkcioniše sve je OK, ali ako ne ide kako treba, teško mogu ispraviti stvari usred utakmice. Mnogi treneri glume velike autoritete, ali autoritet treba zaslužiti. Gledatelji vide samo utakmice, ali ne vide treninge, ne vide kako se trener odnosi prema tebi kada te sretne u gradu slučajno...", kazao je Mujezinović.
Do mene :D mislio sam vise i na njegove ljudske kvalitete...tj kad vidim ono deranje bez potrebe odms bi otkaz dao

Mada be kontam sta znaci kancer...izadji igraj ubaci 20 nek ekipa pobjedi pa ne moramo se ni pozdravit kad se sretnemo

Mislim da je problem sto imas jednog takvog igraca u ekipi i bi mu silu prosipo jer eto nije imo kretnju u jednoj odbrani kako si htio

Zato je NBA dje jes a EL isto tako tu gdje jeste
=\_1921_/=

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 nov 2023, 13:23

03 nov 2023, 11:40

Haris Mujezinović:
Do mene :D mislio sam vise i na njegove ljudske kvalitete...tj kad vidim ono deranje bez potrebe odms bi otkaz dao

Mada be kontam sta znaci kancer...izadji igraj ubaci 20 nek ekipa pobjedi pa ne moramo se ni pozdravit kad se sretnemo

Mislim da je problem sto imas jednog takvog igraca u ekipi i bi mu silu prosipo jer eto nije imo kretnju u jednoj odbrani kako si htio

Nije jedini, pa znaš našeg Husrefa :urnebes:
To je dio personalitija balkanskih trenera.

Vidi, James je imao problem sa trenerom gdje god je igrao.
Nedisciplina, loš karakter, jednostavno se pretvori u mašinu za samouništenje (koja usisa komplet ekipu).
I to je onda iznad njegovih igračkih kvaliteta koje postanu nebitne.

A vidi, jedan je MJ koji je mogao biti potpuno djubre i na terenu i van njega i to opet nije uticalo na rezultate ekipe niti mu je ko prigovarao za to.

Nije vjeruj, nemoguće je da je problem do svih trenera koji su ga vodili, a da nije do njega.
Imao je on problem i sa Obradovićem, al je očito ovaj odlučio malo da zažmiri. Zasad mu se isplati, pa vidjećemo.

A vidi, ja više NBA regularni dio ne mogu nikako gledati, to više nije ni show, to je totalno neozbiljno.
Playoff je druga priča i tu se već igra ozbiljna košarka.

Dok Euroliga...tu već u regularnom dijelu imaš bespoštednu borbu i ozbiljno se igra, na stranu ko šta voli, koji stil košarke, mnogi će reći dva različita sporta.
Koševo Zapad

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 03 nov 2023, 14:10

03 nov 2023, 13:23

Haris Mujezinović:

Nedisciplina, loš karakter, jednostavno se pretvori u mašinu za samouništenje (koja usisa komplet ekipu).

A vidi, jedan je MJ koji je mogao biti potpuno djubre i na terenu i van njega i to opet nije uticalo na rezultate ekipe niti mu je ko prigovarao za to.

Nije vjeruj, nemoguće je da je problem do svih trenera koji su ga vodili, a da nije do njega.
Imao je on problem i sa Obradovićem, al je očito ovaj odlučio malo da zažmiri. Zasad mu se isplati, pa vidjećemo.

A vidi, ja više NBA regularni dio ne mogu nikako gledati, to više nije ni show, to je totalno neozbiljno.

Dok Euroliga...tu već u regularnom dijelu imaš bespoštednu borbu i ozbiljno se igra, na stranu ko šta voli, koji stil košarke, mnogi će reći dva različita sporta.
Ma opet ponavljam, ako ekipa pobjedjuje ti igras dobro ne vidim sta se ima koga ticat jesil debil il nisi...upravo primjer Mj sto si naveo pa taj covjek bio doslovno sve najgore u smislu discipline i odnosa sa saigracima

Uostalom kad imas jednog takvog igraca, evo npr hardena..ljudino ba placamo te 100 miliona, izvoli izadji sta god mislis da treba uradi zato te i placamo 100 miliona....evo ja cu kao trener prilagodit ostatak tima da to funkcionise u harmoniji s tobom i tjt

U evropi treneri tretiraju npr Mike Jamsa kao da je neki rendom igrac... jbg to ne prolazi, i drago mi je sto je uprava monaka to vidjela i stala na njegovu stranu. Krajenje je vrijeme da EL prestane bit kosarka trenera

Lik najbolji strijelac i asistent haman citave ligr ..ALI CEKAJ DA NJEMU OBRADOVIC KAZE KAKO BI ON TREBO :rol:

Dodjem na termin gdje sam najbolji igrac, ja sam alfa i omaga, olaksaj mi i tjt. Ako ja vodim pobjedicemo, alo ja ne vodim glavnu rjjec izgubicemo pa da ne znam ti kakav model igre igramo... Bezevze se citava filozofija napravila....a stvari su dosta jednostavne

Evo james sinoc bas gledam...napravi mi blok ja cu proc, zavrsit ili osigrat pas jer ako nisam zavrsio ti si sam, ako udvoje ide opet pas i to je to. Da neki branko lazic moze sve to imo bi i ono 10 miliona, al ne moze i zato je on lazic a ovaj james...
=\_1921_/=

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 03 nov 2023, 14:21

03 nov 2023, 14:10
03 nov 2023, 13:23

Ma opet ponavljam, ako ekipa pobjedjuje ti igras dobro ne vidim sta se ima koga ticat jesil debil il nisi...upravo primjer Mj sto si naveo pa taj covjek bio doslovno sve najgore u smislu discipline i odnosa sa saigracima

Uostalom kad imas jednog takvog igraca, evo npr hardena..ljudino ba placamo te 100 miliona, izvoli izadji sta god mislis da treba uradi zato te i placamo 100 miliona....evo ja cu kao trener prilagodit ostatak tima da to funkcionise u harmoniji s tobom i tjt

U evropi treneri tretiraju npr Mike Jamsa kao da je neki rendom igrac... jbg to ne prolazi, i drago mi je sto je uprava monaka to vidjela i stala na njegovu stranu. Krajenje je vrijeme da EL prestane bit kosarka trenera

Lik najbolji strijelac i asistent haman citave ligr ..ALI CEKAJ DA NJEMU OBRADOVIC KAZE KAKO BI ON TREBO :rol:

Dodjem na termin gdje sam najbolji igrac, ja sam alfa i omaga, olaksaj mi i tjt. Ako ja vodim pobjedicemo, alo ja ne vodim glavnu rjjec izgubicemo pa da ne znam ti kakav model igre igramo... Bezevze se citava filozofija napravila....a stvari su dosta jednostavne

Evo james sinoc bas gledam...napravi mi blok ja cu proc, zavrsit ili osigrat pas jer ako nisam zavrsio ti si sam, ako udvoje ide opet pas i to je to. Da neki branko lazic moze sve to imo bi i ono 10 miliona, al ne moze i zato je on lazic a ovaj james...
Da, ali MJ je kako rekoh unikat po tom pitanju.
Harden, a jbg, eto ko je od njega profitirao, Rocketsi se neće oporaviti još 10 godina, gdje god je došao, cirkus bio.

Sumnjam da je to problem, dobije on status koji i treba, zna se šta može, zna se da je zvijezda, ali ne možemo reći da ne valjaju Obradović, Messina, Itoudis, a James valja.
Evo i Neymar je igračina, al realno ko bi želio takvog igrača u timu? Ko god ga je imao, zažalio je.

Pazi, Obradović je šef Jamesu. Ako je to problem, onda bi James treba biti igrač-trener, je li tako?

Sve je to super, ali treba da funkcionišu stvari i na terenu i mimo njega.
Branko Lazić ima svoju ulogu kao i Mike James. Kolika je ona, to je nešto drugo. Međutim, trener koji ih vodi zna kako i koliko da ih koristi da bi to funkcionisalo.
Lazić je bar disciplinovan za razliku od Jamesa koji dosad nije pokazao kontinuitet po tom pitanju.
Da li se može promijeniti i konačno igrati za tim i slijediti trenerove upute? Ne znam. Nije mu još puno ostalo, 33 godine, iskusan je, ima još snage da igra na visokom nivou.
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []