ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

public enemy no1.
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la public enemy no1. » 17 maj 2012, 17:04

kako mene murray smori ovom svojom igrom... :roll:
Maria Kirilenko fan !

SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !

peRFection... love 18

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 17 maj 2012, 17:25

Prije nego što počnem pisati o Rimu, bazirao bih se malo i na Madrid. Naravno, mislim prvenstveno na finale između Berdycha i Federera, gdje je Roger "bez problema" (znamo da nije baš tako :mrgreen: ) stigao do jubilarne 20. titule na Masters turnirima. Dakle, nakon prvog seta koji je bio u znaku Berdycha (gdje je Čeh returnovima, forehandima, backhandima (svim osim servisima, koji su bili parametar na RF-ovoj strani) doslovno razbijao Federera. Švicarac nije mogao pronaći sebe i razviti prepoznatljivu all-round igru, pa je stoga set prepustio boljem u tom trenutku. U drugom setu je, naravno, Roger zaigrao nekako ofanzivnije i sigurnije, uz dosta grešaka doduše, ali je Tomas opet držao glavnu riječ. Međutim, može se reći da je to iskustvo i dugogodišnja dominacija došla do izražaja i Fedex je tako napravio zlata vrijedan break, izgubio ga servirajući za set, ali ga je, zahvaljujući dekoncentraciji i duplim servis greškama Berdycha, povratio i osvojio set. U trećem je bilo gusto, ponovo je TB bio glavni, no u završnici se Fed vraća i osvaja odlučujući set i uništava nade Čehu za moguću titulu u Madridu. Po meni, ono što je bio presudan faktor za odadvojicu je servis, koji je nebrojeno puta spašavao živu glavnu Federeru, a ukopavao Berdycha. Eh, kako bih volio da Fedexa i dalje služi onako dobro, pogotovo na šljaci i RG-u, ali i sada u Rimu.

Eh sad, što se tiče Italije, Rima, Mastersa na normalnoj šljaci... :mrgreen: Prvo bih se bazirao na Novaka Đokovića i meča s Juanom Monacom. Pogrešne procjene odskoka lopte, loš backhand, pretjerana defanziva (podsjeti me tada na Murraya kada isti nema svoj dan :D ), te niz (ogromna količina, zaista, prevelik broj ) drugih Noletovih grešaka dali su dojam da je popularni No1e ( :mrgreen: ) još uvijek u Madridu, na plavoj šljaci. Uglavnom, krasna igra Juana Monaca kroz cijeli 1. set, spinovanje forehanda... Jednostavno, Argentincu je sve polazilo od reketa. :mrgreen: Međutim, u drugom setu - druga priča. Nakon iznenađujućeg breaka na početku drugog seta, za 1:2 u gameovima, mnogi su pomislili da je kraj, al' Novak se s tim nije složio, osvojivši čak 5 narednih gameova uz 24:5 u poenima. :shock: Dakako, tomu je zaslužan i pad u Argentinčevoj igri, koji je pravio dosta neiznuđenih grešaka i nije pogađao bitne udarce. Pored toga, problem mu je pravio i vjetar. U trećem setu b'ješe gusto ponovo, al' Novak je, u dugim razmjenama (pogotovo kada uđe u fol) nenadmašiv za sada, te tako dobiva većinu poena u mečevima. Ipak, stoji da ga je sve bolji i bolji Monaco opasno namučio, te da ga je mogao (pre)rano eliminisati samo da je bio malo prisebniji. ;)

Dalje, što se tiče RF-a, drago mi je što ga vidim u Rimu. Odlično je igrao protiv Berlocqa, ali svakako da on nije pravo mjerilo snage. Jedini problem do polufinala bi mogao predstavljati umor, koji je evidentan kod Rogera, a na šljaci se mora dobro kretati i pozicionirati želi li uspjeh(e). Naravno, i dalje sam pri tome da Švicarac može skupiti snage i odoliti pritisku i kontinuitetu na turnirima, te doći minimalno do semi-finala. Tu će ga, vjerovatno i po svoj prilici, dočekati Srbijanac (ne Tipsarević :mrgreen: ), koji je često zadavao glavobolje Fedexu (ali i Roger njemu :mrgreen: ). No, da ne prejudiciram mnogo, ima još do toga. Najvažnije je da se pomenuti World No.2 (nadam se uskoro i No.1 :D ) odmori i nastavi igrati u fantastičnoj formi, te smanji greške na minimum. Ali, neće sve zavisiti ni od njega... Nadal, Murray i Đoković poput razjarenih bikova čekaju svoju šansu iz prikrajka.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 maj 2012, 18:21

Iako imam Murraya na tiketu, nadam se da će Gašo ovo privesti kraju i plasirati se u četvrtfinale i izaći na megdan Ferreru.

slika
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 maj 2012, 18:23

Virtu4l je napisao/la:Gasquet veoma pasivan. Murray je veoma loše servirao, ali je opet nekako došao do prvog seta.
Onda je Gasquet podigao nivo ubačaja prvog servisa i Škot je odmah naišao na probleme...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

public enemy no1.
Kontakt:

Post Postao/la public enemy no1. » 17 maj 2012, 18:26

kako loš murray :shock:
Maria Kirilenko fan !

SAMO JEDAN KLUB !
SAMO JEDAN GRAD !

peRFection... love 18

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 17 maj 2012, 20:10

public enemy no1. je napisao/la:kako loš murray :shock:
Ipak je riječ o prosječnom igraču ,prosječnih mogućnosti :mrgreen:
"Indija,Pakistan..."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 maj 2012, 22:25

Del Potro ipak nije izdržao. U prva dva meča je imao velike probleme sa koljenom, a protiv Tsonge se više nije mogao 'vaditi' i pao je bez ispaljenog metka. Tsonga ide na Đokovića

Seppi nastavlja sa sjajnim igrama, danas je 'pao' Wawrinka, ali u narednom kolu ide na Federera i tu će se njegova priča završiti.

Donji dio žrijeba je puno zanimljiviji i donosi nam dva sjajna meča u najavi. Berdych - Nadal i Ferrer - Gasquet. Tu ćemo se sigurno nagledati dobrog tenisa, jer su svi u sjajnoj formi, mada bi se trebalo desiti čudo pa da Gasquet i Berdych dođu do pobjede, ali nadam se da će pružiti dostojan otpor.
Voli te tvoje Sarajevo.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 17 maj 2012, 23:15

Ferero :o
"Indija,Pakistan..."

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 17 maj 2012, 23:33

Opustanje kod Rogera u drugom setu, vidi se da mu ovaj Rim nikako ne odgovara, a i mrzak je i meni kad ga gledas vako :mrgreen:

Ipak ce rijesiti Roger to u 3. setu, i doci do novih bodova, a na ovom turniru je svaki bod bitan! U cetvrfinalu ima najlakseg i najumornijeg protivnika, i sa pola snage to moze lagano proci, i pripremiti se za mec protiv Djokovica ili Tsonge... Nadal ide na Berdycha, koji puca u formi pred 2 GS-a, odlicno tempirana forma za Ceha, kad na sljaci ovako igra, zamislite ga na travi... Bit ce to mec dana sutra...

EDIT: kakvi bekendi za brejk 5:1 :shock: :shock: :shock: :o :o :lol: :mrgreen:

To je Roger!
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 17 maj 2012, 23:43

Cestitke bivsem broju 1. i nekadasnjem osvajacu Rolland Garrosa na sjajnoj borbi, al' nije mogao vise od jednog seta...

Sad Seppi, nakon toliko muke protiv Isnera i Wawe, mislim da ce Andreas biti odradjen za manje od 60 minuta efektivne igre! Nadam se da ce Tsonga napraviti iznenadjenje, nisam ga gledao danas, tako da ne znam jel' lagano dobio zbog Delpovog koljena ili je u dobroj formi, mada iako ne dobije Djokovica, Federer ce biti favorit u polufinalu, jedino protiv Nadala ne bi bio favorit u eventualnom finalu, al' nadam se da ce Berdych ili Ferrer poluditi i dobiti Nadala na ovoliko sporoj podlozi...

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 17 maj 2012, 23:45

Tsonga moze dobiti Djokovica na sljaci, jedino ako ovaj bude igrao lijevom rukom.
Del Potro se jedva kretao, sporiji za pola koraka i nije ni trebao igrati ovaj turnir, ovako je sigurno pogorsao stvari, a i potrosio se previse, a nismo stigli ni do pola sezone.

Oscilirao je i Federer, prvi i treci set odlicni, pogotovo BH u trecem, izgleda da ima nekih problema sa ledjima, par puta je napravi bolnu grimasu i hvatao se za ledja.
Seppi nema ni promil sanse, naravno ako RF uopste izadje na teren.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 18 maj 2012, 00:49

[youtube][/youtube]

Citav mec!
Trava u svoje najbolje vrijeme i dva najbolja igraca na travi svih vremena.
Koga zanima kakav tenis se tada igrao, nek odvoji 4 sata, sitnica. :mrgreen:
Genius, outrageous, the best ever! RF!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 18 maj 2012, 08:46

Tad se vidjelo ko će biti novi Sampras.... Inače Goran mu je trebao poslati i prase i jagnje i litar šljive, te ga zvati za kuma svojoj djeci..... Fedex ga je častio ko niko u životu........ Najvećim GS!!!!!
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 maj 2012, 13:25

Gasquet propustio 4-2 u tajbrejku. David uzima prvi set.
Voli te tvoje Sarajevo.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 maj 2012, 15:53

Šteta. :(
Još jednom je Ferrer dobio Gasqueta. Mislim da je sada 7:1 u međusobnim duelima, a ne da mi se provjeravati. Gledao sam samo prvi set, a bilo je nekoliko vanserijskih poena. Mnogi su očekivali lakši posao, al' Francuz se nije predavao.

Berdonja se također ne da. I tu sam odgled'o samo 1. set, a evo sad prebacih da vidim može li šta napraviti u drugom. :mrgreen: Nadam se da će Čeh ovo odvesti u treći set, iako će to biti skoro pa nemoguća misija.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

SirAlexFerguson
Kontakt:

Post Postao/la SirAlexFerguson » 18 maj 2012, 16:16

Nadal-Ferrer je prvi polufinalni par
KING JAMES
RAFA NADAL
MANCHESTER UNITED
Hoće li Monolog uspiti dobiti okladu? WBA treba na tablici završiti ispred LFC

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 18 maj 2012, 16:45

Rafa će ponovo igrati protiv Ferrera i vjerujem upisati još jednu pobjedu nad kolegom iz reprezentacije. Novak će pretpostavljam dobiti Tsongu i nadam se da ćemo sutra napokon gledati okršaj Rogera i Novaka. Bio bi to njihov prvi okršaj nakon prošlogodišnjeg US Open polufinala za infarkt.
Voli te tvoje Sarajevo.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 18 maj 2012, 18:49

Znaci Roger - Djokovic (osim ako Seppi ne napusi veceras pa uzme :lol: :lol: :lol: ) drugi polufinalni par :)

Eh sad, u kakvom su stanju Rogerova ledja? Kako je spreman? Da li moze izdrzati polufinale i drugog turnira u dvije sedmice? Sve ce to uticati na polufinale i eventualno finale... Nemoguca misija je dobiti i Djokovica i Nadala na sljaci na jednom vakom turniru gdje su navedeni dosta mladji i imaju vise vremena za odmor :mrgreen:

Al' polahko, korak po korak, bod po bod, prvo Seppi, pa cemo vidjeti...

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 18 maj 2012, 22:13

Ja mislim da Seppi nece uzet ni jedan gem, mozda jedan! :twisted:

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 18 maj 2012, 22:20

:o
12 minuta, 5-0, Seppi uzeo 3 poena mislim.
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.