FK Sloboda Tuzla
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
Nigdje nisam rekao da sam član bilo kakvog odbora. Pitao je ko da mu da statut, rekao sam OZU. Onda sam rekao da javi i meni, hajmo malo čitanja sa razumijevanjem.Bosanac1997 je napisao/la: ↑25 avg 2024, 11:43Pa kako to u jednom postu nisam clan ove uprave ,ali je podrzajem,a u drugom si u odboru za upravljanje.simonknows je napisao/la: ↑25 avg 2024, 11:35Odbor za upravljanje. Dodjes i samo traži statut. Da riješimo i taj statut više hebem li ga. Javi i meni kad ga protabiriš šta je problem u tom famoznom statutu. Hebo ga i statut više.
Care odmori malo od foruma ,gubis konce ti ne znas ni sta pises gubiš se.
Ko Slobodu ne voli, I pjesme joj ne pjeva, A drugom se divi, Ne treba da živi!
-
- Kontakt:
Čuj šta je problem u statutu. Prvo da vidimo koje osobe zastupaju klub i imaju pravo potpisa. Drugo da vidimo je li klub privatizovan od strane 4-5 likova iz bivšeg upravnog odbora.simonknows je napisao/la: ↑25 avg 2024, 11:35Odbor za upravljanje. Dodjes i samo traži statut. Da riješimo i taj statut više hebem li ga. Javi i meni kad ga protabiriš šta je problem u tom famoznom statutu. Hebo ga i statut više.Skver je napisao/la: ↑25 avg 2024, 11:33Koji Vi, ko ste, sta ste, da dodjem da mi date ?simonknows je napisao/la: ↑25 avg 2024, 11:30
Sam se postavio i s.ere ti se u usta 9 mjeseci ne možeš mu ništa. Kad si bezobrazan tako, moram ti rijet![]()
Dodji po statut da ti damo![]()
Da znaš u čemu je problem kad već pitaš.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
-
- Kontakt:
Pa procitaj pitanje koje ti je posta i i kako ga je postavio ,na sto si mu ti odgovorio odbor za upravljanje.simonknows je napisao/la: ↑25 avg 2024, 12:15Nigdje nisam rekao da sam član bilo kakvog odbora. Pitao je ko da mu da statut, rekao sam OZU. Onda sam rekao da javi i meni, hajmo malo čitanja sa razumijevanjem.Bosanac1997 je napisao/la: ↑25 avg 2024, 11:43Pa kako to u jednom postu nisam clan ove uprave ,ali je podrzajem,a u drugom si u odboru za upravljanje.simonknows je napisao/la: ↑25 avg 2024, 11:35
Odbor za upravljanje. Dodjes i samo traži statut. Da riješimo i taj statut više hebem li ga. Javi i meni kad ga protabiriš šta je problem u tom famoznom statutu. Hebo ga i statut više.
Slazem se da ne bi bilo lose poceti malo citati sa razumijevanjem.pozdrav

-
- Kontakt:
Pa eto, provjerite. Nadam se da nije.sviunapad1010 je napisao/la: ↑25 avg 2024, 12:36Čuj šta je problem u statutu. Prvo da vidimo koje osobe zastupaju klub i imaju pravo potpisa. Drugo da vidimo je li klub privatizovan od strane 4-5 likova iz bivšeg upravnog odbora.simonknows je napisao/la: ↑25 avg 2024, 11:35Odbor za upravljanje. Dodjes i samo traži statut. Da riješimo i taj statut više hebem li ga. Javi i meni kad ga protabiriš šta je problem u tom famoznom statutu. Hebo ga i statut više.
Da znaš u čemu je problem kad već pitaš.
-
- Kontakt:
Pitao je ko ste to vi, a vjerujem da je pod tim mislio na to ko bi mu dao statut, pa sam na to odgovorio. Ja tu možda samo kafu pijem slučajno pa kažem dodji da ti damo, OZU i ja.Bosanac1997 je napisao/la: ↑25 avg 2024, 12:43Pa procitaj pitanje koje ti je posta i i kako ga je postavio ,na sto si mu ti odgovorio odbor za upravljanje.simonknows je napisao/la: ↑25 avg 2024, 12:15Nigdje nisam rekao da sam član bilo kakvog odbora. Pitao je ko da mu da statut, rekao sam OZU. Onda sam rekao da javi i meni, hajmo malo čitanja sa razumijevanjem.Bosanac1997 je napisao/la: ↑25 avg 2024, 11:43
Pa kako to u jednom postu nisam clan ove uprave ,ali je podrzajem,a u drugom si u odboru za upravljanje.
Slazem se da ne bi bilo lose poceti malo citati sa razumijevanjem.pozdrav![]()
-
- Kontakt:
Sa ovom upravom,Simonom kao predsjednikom OZU i ovakvom ekipom necemo se sabrati sve do ispadanja u federalnu,kako vam to svima vec nije jasnoFKBilder je napisao/la: ↑25 avg 2024, 11:51Na momente to nije jucer tako lose izgledalo, bilo je neke igre.
Ali motam onaj zeljin gol 100 puta i nikada nije bilo,niti ce mi bit jasno kako mi primamo onako pacerske golove boze sacuvaj.![]()
Nemojte Traku dobro je branio covjek jucer.
Ovo je sve plod nerada Nalica i uprave od otprilike 2 kola prije kraja federalne do 1 kola ove sezone....Fizicki i psihicki ekipa u rasulu i evo ti rezultat.
Dok se mi saberemo bicemo 6-7 bodova u zaostatku za sigurnom zonom. Jbg

Šta uradiše čaršijaneri od kluba xexexex
Najveci grobar Slobode-Šecerbegovic i OZU
Najveci grobar Slobode-Šecerbegovic i OZU
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ma klub je ukraden od strane simpatizera koji su povezani sa politikom. Na prljav nacin i sa dva koraka isplanirana. Prvo privremeno postavi Mujkanovica pa onda izmisli da je i on los, pa onda postavi sam sebe.
Nema tu kraja, sada vec ide naredna prevara samo sto ne znas sta su isplanirali. Kao otici ce, a nece otici. Kao onda kada je kofol Secerbegovic otisao, a nije.
Ona Berbina skola iz OKK. Kazu malo evo idemo sad na drugi nacin, sacekaju da prodje 15 dana i opet sve isto nastave
Sada mogu govoriti 10 godina nema zainteresovanih, nema investitora, a u biti oni treba da traze investitora i ulagace, a ne zele da oni dodju. A i ako neko izleti oni ce mu reci de daj ti ovu sezonu 3 miliona ali mi moramo da te kontrolisemo i da ti kazemo sta je dobro za tebe.
Nema tu kraja, sada vec ide naredna prevara samo sto ne znas sta su isplanirali. Kao otici ce, a nece otici. Kao onda kada je kofol Secerbegovic otisao, a nije.
Ona Berbina skola iz OKK. Kazu malo evo idemo sad na drugi nacin, sacekaju da prodje 15 dana i opet sve isto nastave

Sada mogu govoriti 10 godina nema zainteresovanih, nema investitora, a u biti oni treba da traze investitora i ulagace, a ne zele da oni dodju. A i ako neko izleti oni ce mu reci de daj ti ovu sezonu 3 miliona ali mi moramo da te kontrolisemo i da ti kazemo sta je dobro za tebe.

Ti golovi iz prekida su samo voljni momenat igrača da li zeli da se odbrani ili je tu samo reda radi. Tako da su tu igrači najvise kriviFKBilder je napisao/la: ↑25 avg 2024, 11:51Na momente to nije jucer tako lose izgledalo, bilo je neke igre.
Ali motam onaj zeljin gol 100 puta i nikada nije bilo,niti ce mi bit jasno kako mi primamo onako pacerske golove boze sacuvaj.![]()
Nemojte Traku dobro je branio covjek jucer.
Ovo je sve plod nerada Nalica i uprave od otprilike 2 kola prije kraja federalne do 1 kola ove sezone....Fizicki i psihicki ekipa u rasulu i evo ti rezultat.
Dok se mi saberemo bicemo 6-7 bodova u zaostatku za sigurnom zonom. Jbg
-
- Kontakt:
Znate sta ne mogu da razumijem,da ljudi koji sada cine OZU koji su godinama proveli na tribinama Tusnja,da znaju kroz sta navijaci prolaze ,ovako se ponasaju prema tim istim navijavima sa kojim su do jucer stajali na tribinama.
-
- Kontakt:
Evo samo jedno realno pitanje vezano za ovo što čovjek napisa. Mislite li da ti ljudi koji su odrasli s vama stvarno ovo sve rade iz zle namjere? Ako da, može li mi neko objasniti na koji način ostvaruju ličnu korist. Ozbiljno me zanima mišljenje. Hvala
-
- Kontakt:
To se i ja nekad zapitam. Npr da Venhar koji je 100x veci Slobodas od mene, bez obzira kolko god ja volim Slobodu.simonknows je napisao/la: ↑25 avg 2024, 13:02Evo samo jedno realno pitanje vezano za ovo što čovjek napisa. Mislite li da ti ljudi koji su odrasli s vama stvarno ovo sve rade iz zle namjere? Ako da, može li mi neko objasniti na koji način ostvaruju ličnu korist. Ozbiljno me zanima mišljenje. Hvala
Dokazano, kroz djela, samo sto se ne promovise covjek u javnosti, a pomaze finansijski i na svaki drugi nacin klubu.
I da ja sad mislim da on nesto steti klubu.
Mozda nisu svi dorasli ovoj funkciji, al mene su ubjedili da rade i vise od svog maksimuma i ja to cijenim.
A propusta ima, to niko ne spori.
I ako je takvim ljudima ko sto su Venhar, Cabrija i ostali stalo da se klub raspadne, a uz klub su decenijama, onda jbg.
Mozda da sam i ja imo uvid u kompletnu situaciju i stanje, ponasao bih se kao oni.
Ne bih ni ja dao da mi jedan azmir il senad razjebu totalnu klub.
Jer ni grad nece vise da vraca njihove dugove, a drugi neko svakako nece nit postoji takav.
Zadnja izmjena: antisisoja1919, dana/u 25 avg 2024, 13:30, ukupno mijenjano 1 put.
Volim tebe, više od sebe
-
- Kontakt:
E upravo to ja pričam cijelo vrijeme. Svaki put naglasim da se i ja ne slažem s nekim stvarima, da su pogriješili, ali redovno ide etiketa da sam nečiji čovjek.antisisoja1919 je napisao/la: ↑25 avg 2024, 13:27To se i ja nekad zapitam. Npr da Venhar koji je 100x veci Slobodas od mene, bez obzira kolko god ja volim Slobodu.simonknows je napisao/la: ↑25 avg 2024, 13:02Evo samo jedno realno pitanje vezano za ovo što čovjek napisa. Mislite li da ti ljudi koji su odrasli s vama stvarno ovo sve rade iz zle namjere? Ako da, može li mi neko objasniti na koji način ostvaruju ličnu korist. Ozbiljno me zanima mišljenje. Hvala
Dokazano, kroz djela, samo sto se ne promovise covjek u javnosti, a pomaze finansijski i na svaki drugi nacin klubu.
I da ja sad mislim da on nesto steti klubu.
Mozda nisu svi dorasli ovoj funkciji, al mene su ubjedili da rade i vise od svog maksimuma i ja to cijenim.
A propusta ima, to niko ne spori.
I ako je takvim ljudima ko sto su Venhar, Cabrija i ostali stalo da se klub raspadne, a uz klub su decenijama, onda jbg.
Koja bahatost. Ne smiju javno objaviti statut. Najmracnija je noc pred svanuce.simonknows je napisao/la: ↑25 avg 2024, 12:45
Pitao je ko ste to vi, a vjerujem da je pod tim mislio na to ko bi mu dao statut, pa sam na to odgovorio. Ja tu možda samo kafu pijem slučajno pa kažem dodji da ti damo, OZU i ja.
🔴⚫️
-
- Kontakt:
I nama ako nisu dovoljni dokazi "rada" uprave ciji aferimi dolaze na naplatu skoro i 10 godina poslije njihovih mandata, onda mi nemamo o cemu pricat.
To su stavri koje svi vidimo i znamo, da ne pricamo sta je ostalo iza njih jos u pozadini.
Jedan karic i dan danas pokuca na vrata i trazi neke pare od Slobode.
Vise se nije duzno samo igracima, vec i njihovim porodicama.
I o cemu onda mi pricamo.
Eto doci ce azmir il senad opet, vjerovatno.
Dovest ce igrace i bit ce odmah "evo kad sposbni ljudi dodju na celo kluba kako se radi".
Al nema veze sto ce se i taj "rad" tek nakon 2-3 godine vidjet kad dodju tuzbe i naplate pozajmica.
Mogu i ovi ljudi uzet pozajmicu, milion, 2-3...
Slobodi ce svako posudit pare, jer ko sto sam vec reko, to je najbolja investicija, naplatis visestruko.
I sta si onda dobio tim?
To su stavri koje svi vidimo i znamo, da ne pricamo sta je ostalo iza njih jos u pozadini.
Jedan karic i dan danas pokuca na vrata i trazi neke pare od Slobode.
Vise se nije duzno samo igracima, vec i njihovim porodicama.
I o cemu onda mi pricamo.
Eto doci ce azmir il senad opet, vjerovatno.
Dovest ce igrace i bit ce odmah "evo kad sposbni ljudi dodju na celo kluba kako se radi".
Al nema veze sto ce se i taj "rad" tek nakon 2-3 godine vidjet kad dodju tuzbe i naplate pozajmica.
Mogu i ovi ljudi uzet pozajmicu, milion, 2-3...
Slobodi ce svako posudit pare, jer ko sto sam vec reko, to je najbolja investicija, naplatis visestruko.
I sta si onda dobio tim?
Volim tebe, više od sebe
- Beduin
- Kontakt:
1. Dovedu trenera koji otpusti ponajboljeg proslogodisnjeg igraca (Dinu) i izjavi kako ima bolje igrace od njega, da bi nesto kasnije poceo gomilati jos veznih igraca.simonknows je napisao/la: ↑25 avg 2024, 10:09Treba doći još jedan vezni igrač. Blizu su dogovora.
To dovoljno govori o tome kako se loše radi selekcija ekipe. Haračić i Dervišagić će da budu špicevi, a igrat ćemo sa 6 veznih, od kojih valjaju Delimeđac i Čajić, a Beganović je trenutno samo talenat i ne znamo koliko može.
Niko da napravi prevagu, al' hajde, zna Zeba. Svaka čast na imenu i na pregovorima gdje nam izvlači dosta para, uštedi, spusti cijenu igrača itd., ali na jednoj poziciji imaš 6 igrača sličnog kvaliteta od kojih niko nije prevaga (možda jedan), a na drugoj imaš jednog poluretardiranog igrača koji je usput i poluinvalid, a jedina dobra stvar mu je što je Slobodaš do srži. A nije da nisi imao opcija za isto neke smiješne pare.
Onda za Nalu razumijem da ga otjeraš 7 dana prije jer znam zašto si ga otjerao 7 dana prije i to je super stvar, ali ne može Maksimović zbog nekih slabašnih vezica i jer je Zebin jaran dobiti da vodi ekipu na osnovu toga. Opet kažem, nije on nešto drama lošiji od Nale pa da sad oplakujemo ovog drugog (koji je usput rečeno us.rao pripreme da ova ekipa ne može hodat kako treba), nije sad ni Maksimović baš zadnja neznalica, međutim i tu se moglo bolje.
Sad druga stvar nakon tih selekcija, potvrdilo se što sam ranije pričao, taraba od ekipe koja se treba i mora pojačati sa 2 do 3 igrača koji su baš klasa, onaj suhi kvalitet, a opet s druge strane nije nam ekipa neka koju će bilo ko moći našutati kako hoće i gdje hoće. Rasti će iz utakmice u utakmicu, samo je pitanje koliko vremena treba a koliko imaju, i pitanje je koji je maksimum na kraju i da li će biti dovoljan. Sinoć su pokazali da su još u fazi napredovanja gdje se moglo i pobijediti, napravilo se par finih prilika.
Treća stvar je uprava. Svi ovdje manje-više znate da podržavam njihov rad zbog čega se svakodnevno prozivam, al' nejse. Dobra ideja, fina priča, ali se neke stvari moraju promijeniti. Malo se izgubio kompas usljed krize, pritiska, gdje se vidi neiskustvo da se snađu u takvoj situaciji i gdje padaju, najviše u očima navijača. To je ono što stalno ponavljam, 30 godina se radilo kako ne treba, 30 godina smo svi zajedno šutili i bili inertni, sad je to sve došlo na naplatu. Umjesto da sad plaćaš jednog top igrača, ti plaćaš jednog prosječnog ili ispodprosječnog igrača iz ove sezone i dvojicu od prije 3-5 godina. Plaćaš dobavljače, fakture, račune sa priprema, proslava itd. Plus trenutni troškovi, a podrška grada najslabija zadnjih godina. I zato cijenim to što pokušavaju izvesti, i zato što je taj put koji su zamislili jedini dugoročno povoljan za klub, međutim moraju se malo stisnut m.uda sad, pare roditi ako treba, dovesti 3 igrača, kad kažem igrača mislim ozbiljna, profi igrača, i javno stati pred navijače prvo sa izvinjenjem za bahato ponašanje u nekim situacijama. Dalje i navijači trebaju malo korigovati svoj odnos, ne dočekivati sve na nož, plaćati karte za utakmice na koje idu, po mogućnosti podržati sezonskom, članskom, fan shopu, bilo kako bilo čim.
Prvenstveno jer nemamo drugog izbora, skupština je 2.9. i tu ćete vidjeti koliko je (ne)zainteresovanih, a svi su isti ili gori izbor jer opet sve čekaju g.ovna iz prošlosti.
Tražili smo PL, ispunili su obećanje, uveli su nas, a znali smo kako će biti, i zato sada hajmo i mi stisnut m.uda i gurati ekipu koliko možemo. Nemaju dugova trenutnim igračima, počeli su davati ugovore na 2 godine, riješili neke stare dugove (npr. Smajić), riješili slučaj sa Suljićem, platili Senadove pripreme ljetos, platili uredno zimske i ove sad pripreme, naplaćali se Senadovih kazni za porez, gurali grupu koliko su mogli, ispunili sve uslove ekipi i struci, izganjali i dobili sastanke i obećanja sa svim nivoima vlasti, pa koliko će biti od toga ne znam, ali mora biti bar neka sića što je opet napredak. Osvojili su i taj omladinski kup, koji neću nešto pretjerano hvaliti jer je kompletan na penale i jer nemaju nekih posebnih zasluga, međutim opet napredak u odnosu na prethodnike, osvojen je kako god.
Ukoliko ne bude podrške 2.9. na skupštini, ali konkretne, OZU podnosi neopozive ostavke. I to je riješeno eto, neće otimati klub navijačima ako navijači ne žele da oni vode.
PS. ovo za menadžere... Husara vam je najmanji problem. Stefanel Bulić vam se mota po stadionu, radi s klubom, i ne znate da je tu. Eto sad i to da znate. Husara drži Traku, Hadžibeganovića, Dervišagića, Šeru i Bratovčića. Trako drugi golman, Hadžibeganović jedini izbor, Dervišagić drugi špic, Šero solidan igrač za ovu ekipu, Bratovčić među boljim juniorima, ne vidim ko se tu "gura". Čovjek je stvarno korektan, za razliku od pojedinaca u loži on je svoje mjesto tu platio, uletio je prošle sezone više puta, jednom je i sam isplatio premije ekipi bez ikakvog papira o posudbi, znači na riječ i na ruke, nema nikakvog osnova da vrati i traži pare.
-Uprava ne snosi odgovornost za to.
2. Otpuste trenera 7 dana pred pocetak sezone i dovedu drugog, istog kvaliteta a vidimo sas rezultate i dodatnu potrosnju para, dakle udar na budzet bespotreban.
- Uprava ne snosi odgovornosti
3. Govoris o losem radu zadnjih 30 godina i kao oni sad poprsvljaju stanje, a grad i cijela drzava znaju za kupovinu utakmica, i na TV-u se vidilo sve, protiv Rahica onaj penal kojeg ja svom djetetu ne bih dosudio, i jos Husaric covjek mora pucati da podigne samopouzdanje i profula.
- opet Uprava ne snosi odgovornost iako vidimo da nista bolje se ne vodi klub ni nakon tih tvojih 30 godina javasluka.
4. Kazes vracaju prethodne dugove, rasipanja... pa zar ne vracaju i dugove covjeka koji nas je odveo u Federalnu, a kojeg su objerucke dozvali i prihvatili nakon toga?
Zar nisu i Uprave prije njih vracali dugove svojih prethodnika, pa tako i tak Secer, kao i ovi prije njega?
5. Kazes rijesili Suljica? Kad odu narednog mjeseca taj dug ostaje narednoj Upravi, hoce li nastaviti placati tih 5k mjesecno i osnovano se hvaliti da su zaista rijesili Suljica ili ce se usutiti, a drugo ce vracati njihov "povoljan dogovor"?
- odgovornost i za to? Ahaa
6. Bulic je sad potencijalni problem (bas jak problem, hhh),a Husara kao dokazani neprijatelj Slobode kojem je u jednom periodu bio zabranjen ulazak na Tusanj nije problem? E jesi objektivan i realan u pm.
- a mogao bi taj vas Mojsije Husara ponovo da dobije zabranu, velo lahko
7. PO MENI NAJVAZNIJE, kazes eto vam klub 02.9. ako navijaci ne zele da vodite klub. Pa jel' te (vas) stod ovakvo nesto pisati, govoriti? Vas navijaci, publika (vecina) ne zele od prvog dana pa niste bili tako susretljivi i dobronamjerni. Sad kad ste skoro sve na sportskom planu zasrali i nema se para kao spremni ste odatupiti usljed pritisaka i naseg nezadovoljstva koje traje otkako ste preoteli klub.
Vi da ste slusali navijace ne biste bili tu gdje jeste.
Da ste radili do kraja kako ste naumili na pocetku sad biste igrali Federalnu i ove sezone, pritisak bi opao, a rahat bi bili naredne sezone u PL sa vise sansi za opstanak kad ispadaju samo 2 kluba.
Ovako ste sve, ali bukvalno sve pogresno uradili sto se moglo uraditi i sad ste spremni pobjeci od odgovornosti za koju ni ne znate sta znaci. Niste se jednom udostojili izvinuti navijacima/publici za ona prozivanja, ili za pogresne poteze koje ste uradili i priznali da ste svjesni pogresaka koje zelite ispraviti na vrijeme.
Ovako kao i svaki paceri kad dogori dize se sidro AKO GRAD 100% NE STANE UZ VAS I DADNE VAM OGROMNE PARE DA IZGURATE OVO DO KRAJA, a kajmak biste opet vi pokupili. A necete reci javno zasto trazite dodatne pare, kao i uopste pare, ako ste se zalagali da grad ne daje transu novom predsjedniku kluba (prije nego vi uskociste).
Licemjeri ste na kub.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Zato mi i ne zasluzujemo bolje. Gledaj bagre kako vodi klub i kako se ponasa prema navijacima a do juce sjedili na zapadu.Bosanac1997 je napisao/la: ↑25 avg 2024, 12:57Znate sta ne mogu da razumijem,da ljudi koji sada cine OZU koji su godinama proveli na tribinama Tusnja,da znaju kroz sta navijaci prolaze ,ovako se ponasaju prema tim istim navijavima sa kojim su do jucer stajali na tribinama.
I laz i obmana je to da cemo kao vidjeti da li ima zainteresovanih. Jel bilo proslo ljeto zainteresovanih? Jeste. Jesul oni od svih na kraju izabrali nekog svog koji nas je **** godinama i postavili ga da nas **** opet? Jesu. Jesu li preuzeli ikakvu odgovornost za tu katastrofu?!?! Naravno da nisu.
Napolje iz kluba kerovi!
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Bravo careBeduin je napisao/la: ↑25 avg 2024, 14:061. Dovedu trenera koji otpusti ponajboljeg proslogodisnjeg igraca (Dinu) i izjavi kako ima bolje igrace od njega, da bi nesto kasnije poceo gomilati jos veznih igraca.simonknows je napisao/la: ↑25 avg 2024, 10:09Treba doći još jedan vezni igrač. Blizu su dogovora.
To dovoljno govori o tome kako se loše radi selekcija ekipe. Haračić i Dervišagić će da budu špicevi, a igrat ćemo sa 6 veznih, od kojih valjaju Delimeđac i Čajić, a Beganović je trenutno samo talenat i ne znamo koliko može.
Niko da napravi prevagu, al' hajde, zna Zeba. Svaka čast na imenu i na pregovorima gdje nam izvlači dosta para, uštedi, spusti cijenu igrača itd., ali na jednoj poziciji imaš 6 igrača sličnog kvaliteta od kojih niko nije prevaga (možda jedan), a na drugoj imaš jednog poluretardiranog igrača koji je usput i poluinvalid, a jedina dobra stvar mu je što je Slobodaš do srži. A nije da nisi imao opcija za isto neke smiješne pare.
Onda za Nalu razumijem da ga otjeraš 7 dana prije jer znam zašto si ga otjerao 7 dana prije i to je super stvar, ali ne može Maksimović zbog nekih slabašnih vezica i jer je Zebin jaran dobiti da vodi ekipu na osnovu toga. Opet kažem, nije on nešto drama lošiji od Nale pa da sad oplakujemo ovog drugog (koji je usput rečeno us.rao pripreme da ova ekipa ne može hodat kako treba), nije sad ni Maksimović baš zadnja neznalica, međutim i tu se moglo bolje.
Sad druga stvar nakon tih selekcija, potvrdilo se što sam ranije pričao, taraba od ekipe koja se treba i mora pojačati sa 2 do 3 igrača koji su baš klasa, onaj suhi kvalitet, a opet s druge strane nije nam ekipa neka koju će bilo ko moći našutati kako hoće i gdje hoće. Rasti će iz utakmice u utakmicu, samo je pitanje koliko vremena treba a koliko imaju, i pitanje je koji je maksimum na kraju i da li će biti dovoljan. Sinoć su pokazali da su još u fazi napredovanja gdje se moglo i pobijediti, napravilo se par finih prilika.
Treća stvar je uprava. Svi ovdje manje-više znate da podržavam njihov rad zbog čega se svakodnevno prozivam, al' nejse. Dobra ideja, fina priča, ali se neke stvari moraju promijeniti. Malo se izgubio kompas usljed krize, pritiska, gdje se vidi neiskustvo da se snađu u takvoj situaciji i gdje padaju, najviše u očima navijača. To je ono što stalno ponavljam, 30 godina se radilo kako ne treba, 30 godina smo svi zajedno šutili i bili inertni, sad je to sve došlo na naplatu. Umjesto da sad plaćaš jednog top igrača, ti plaćaš jednog prosječnog ili ispodprosječnog igrača iz ove sezone i dvojicu od prije 3-5 godina. Plaćaš dobavljače, fakture, račune sa priprema, proslava itd. Plus trenutni troškovi, a podrška grada najslabija zadnjih godina. I zato cijenim to što pokušavaju izvesti, i zato što je taj put koji su zamislili jedini dugoročno povoljan za klub, međutim moraju se malo stisnut m.uda sad, pare roditi ako treba, dovesti 3 igrača, kad kažem igrača mislim ozbiljna, profi igrača, i javno stati pred navijače prvo sa izvinjenjem za bahato ponašanje u nekim situacijama. Dalje i navijači trebaju malo korigovati svoj odnos, ne dočekivati sve na nož, plaćati karte za utakmice na koje idu, po mogućnosti podržati sezonskom, članskom, fan shopu, bilo kako bilo čim.
Prvenstveno jer nemamo drugog izbora, skupština je 2.9. i tu ćete vidjeti koliko je (ne)zainteresovanih, a svi su isti ili gori izbor jer opet sve čekaju g.ovna iz prošlosti.
Tražili smo PL, ispunili su obećanje, uveli su nas, a znali smo kako će biti, i zato sada hajmo i mi stisnut m.uda i gurati ekipu koliko možemo. Nemaju dugova trenutnim igračima, počeli su davati ugovore na 2 godine, riješili neke stare dugove (npr. Smajić), riješili slučaj sa Suljićem, platili Senadove pripreme ljetos, platili uredno zimske i ove sad pripreme, naplaćali se Senadovih kazni za porez, gurali grupu koliko su mogli, ispunili sve uslove ekipi i struci, izganjali i dobili sastanke i obećanja sa svim nivoima vlasti, pa koliko će biti od toga ne znam, ali mora biti bar neka sića što je opet napredak. Osvojili su i taj omladinski kup, koji neću nešto pretjerano hvaliti jer je kompletan na penale i jer nemaju nekih posebnih zasluga, međutim opet napredak u odnosu na prethodnike, osvojen je kako god.
Ukoliko ne bude podrške 2.9. na skupštini, ali konkretne, OZU podnosi neopozive ostavke. I to je riješeno eto, neće otimati klub navijačima ako navijači ne žele da oni vode.
PS. ovo za menadžere... Husara vam je najmanji problem. Stefanel Bulić vam se mota po stadionu, radi s klubom, i ne znate da je tu. Eto sad i to da znate. Husara drži Traku, Hadžibeganovića, Dervišagića, Šeru i Bratovčića. Trako drugi golman, Hadžibeganović jedini izbor, Dervišagić drugi špic, Šero solidan igrač za ovu ekipu, Bratovčić među boljim juniorima, ne vidim ko se tu "gura". Čovjek je stvarno korektan, za razliku od pojedinaca u loži on je svoje mjesto tu platio, uletio je prošle sezone više puta, jednom je i sam isplatio premije ekipi bez ikakvog papira o posudbi, znači na riječ i na ruke, nema nikakvog osnova da vrati i traži pare.
-Uprava ne snosi odgovornost za to.
2. Otpuste trenera 7 dana pred pocetak sezone i dovedu drugog, istog kvaliteta a vidimo sas rezultate i dodatnu potrosnju para, dakle udar na budzet bespotreban.
- Uprava ne snosi odgovornosti
3. Govoris o losem radu zadnjih 30 godina i kao oni sad poprsvljaju stanje, a grad i cijela drzava znaju za kupovinu utakmica, i na TV-u se vidilo sve, protiv Rahica onaj penal kojeg ja svom djetetu ne bih dosudio, i jos Husaric covjek mora pucati da podigne samopouzdanje i profula.
- opet Uprava ne snosi odgovornost iako vidimo da nista bolje se ne vodi klub ni nakon tih tvojih 30 godina javasluka.
4. Kazes vracaju prethodne dugove, rasipanja... pa zar ne vracaju i dugove covjeka koji nas je odveo u Federalnu, a kojeg su objerucke dozvali i prihvatili nakon toga?
Zar nisu i Uprave prije njih vracali dugove svojih prethodnika, pa tako i tak Secer, kao i ovi prije njega?
5. Kazes rijesili Suljica? Kad odu narednog mjeseca taj dug ostaje narednoj Upravi, hoce li nastaviti placati tih 5k mjesecno i osnovano se hvaliti da su zaista rijesili Suljica ili ce se usutiti, a drugo ce vracati njihov "povoljan dogovor"?
- odgovornost i za to? Ahaa
6. Bulic je sad potencijalni problem (bas jak problem, hhh),a Husara kao dokazani neprijatelj Slobode kojem je u jednom periodu bio zabranjen ulazak na Tusanj nije problem? E jesi objektivan i realan u pm.
- a mogao bi taj vas Mojsije Husara ponovo da dobije zabranu, velo lahko
7. PO MENI NAJVAZNIJE, kazes eto vam klub 02.9. ako navijaci ne zele da vodite klub. Pa jel' te (vas) stod ovakvo nesto pisati, govoriti? Vas navijaci, publika (vecina) ne zele od prvog dana pa niste bili tako susretljivi i dobronamjerni. Sad kad ste skoro sve na sportskom planu zasrali i nema se para kao spremni ste odatupiti usljed pritisaka i naseg nezadovoljstva koje traje otkako ste preoteli klub.
Vi da ste slusali navijace ne biste bili tu gdje jeste.
Da ste radili do kraja kako ste naumili na pocetku sad biste igrali Federalnu i ove sezone, pritisak bi opao, a rahat bi bili naredne sezone u PL sa vise sansi za opstanak kad ispadaju samo 2 kluba.
Ovako ste sve, ali bukvalno sve pogresno uradili sto se moglo uraditi i sad ste spremni pobjeci od odgovornosti za koju ni ne znate sta znaci. Niste se jednom udostojili izvinuti navijacima/publici za ona prozivanja, ili za pogresne poteze koje ste uradili i priznali da ste svjesni pogresaka koje zelite ispraviti na vrijeme.
Ovako kao i svaki paceri kad dogori dize se sidro AKO GRAD 100% NE STANE UZ VAS I DADNE VAM OGROMNE PARE DA IZGURATE OVO DO KRAJA, a kajmak biste opet vi pokupili. A necete reci javno zasto trazite dodatne pare, kao i uopste pare, ako ste se zalagali da grad ne daje transu novom predsjedniku kluba (prije nego vi uskociste).
Licemjeri ste na kub.

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Kakve sad pare od grada, zar nije Mario javno pisao da grad ne treba davati pare Slobodi. Ili je to samo dok je neko drugi u upravi, a ako je on onda se treba i pojacati svota? Odakle on u klubu uopste? Kakve su njegove reference?
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
E moj @Beduin, pa nije izlazio iz pakasa Elmiru i Dzambicu kad je poceo piskarati ovdje kao njihov PR, ne zna vise ni sta pise ni sta je pisao prije, ovdje je najveca kvaka Statut u kojem su oni ugradili sebe, pardon zastitili, djaba nama sve ako dodje i Florentino Perez kada ga ta saka jada po tom njihovom Statutu moze smijeniti kad im se qrac digne.
🔴⚫️
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.