FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
22%
2. Borbu za Evropu
83
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 165

maldini3
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la maldini3 » 24 avg 2021, 21:28

Strasno me nervira da je cijenu poraza u Mostaru platio Drina jer je samo on nakon tog meca sklonjen iz prvih 11

Ako su Mekic Bojo Subasic neka vezna linija koja treba da iznese sezonu pa nek Beca bude prva zamjena njima a ne nekakav polovnjak iz hr

U sezoni kao sto je ova kad je svima jasno da nemamo tim za borbu prva 4 mjesta daj sansu djeci iz juniorskog pogona. Nema Zeljo 10 juniora da mogu u prvi tim al 2-3 trebaju igrati uvijek a ne kao u zadnje 2 utakmice da u prvoj postavi nema niti jedan

SVI NA GRBAVICU
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 24 avg 2021, 21:50

bhsport je napisao/la:
24 avg 2021, 20:52
samoposmatram je napisao/la:
24 avg 2021, 18:30
delinjo je napisao/la:
24 avg 2021, 18:21
Ma dobro vidi se fali kuveta i kvaliteta ovoj djeci,Bece Drine sve je to potanko da se ne lazemo i poslije Zelje kada se malo konsolidujemo vjerujem da ce igrati Federalnu ligu ali treba im dati podrsku ali isto tako razumijem Ivkovica,nece da stavi igraca slabijeg kvaliteta bez obzira sto je mlad,mislim da je to ispravno.

E sad drugo je sto su nama Veselinovic i slicni ogadili i loptu i fudbal i sve zivo pa bi ranije daj i djecu da pojma nemaju samo da ih ne gledamo :mrgreen:
Prozivao se i Hiros i Beganovic kao tanki, a gdje su oni sada a gdje mi. Nekad ti jezik za zube nebi skodio.
Tako je!
Najlakše po djeci srati, a mali Drina za Acu Ramos.
Sralo se i po Dadi a veličao Elsner, Uglješa i slicni, tako se i Memija pljuvao a Sinisa maestro bio.
Uf kad se sjetim Ugljese :D Ja oprao sviju sa njim, po mojoj prici je bio bolji od Stilica pet puta. Kad na kraju kurko :mrgreen:

5Korpus
Kontakt:

Post Postao/la 5Korpus » 24 avg 2021, 22:00

--------------------------Juričić-------------------------

---Mujezinović--------Bojo-------Subašić----------

-------------------Mekić----------Beća------------------

Malić--------Kosorić----------Vrhovac-------Memija

---------------------------Bender----------------------------

Mislim da je ovo najbolje što imamo (sa iznimkom da Memija potpiše),Beća i Malić su u-21 (ne znam koliko Sedad ima godina),imaš mlade Vrhovca (koji je super sve utakmice stvarno sve pohvale),Malića (koji je jedan od boljih zadnje 2 utakmice),Beću (najboljeg juniora od ova četiri) i Subašića.
Dovoljno mladih,ne može se stavit odjednom 11 juniora.
Prve izmjene da budu Drina,Zdunić,Hajdarević.....

Nadam se da ćemo se do zime financijski poboljšati (drugim riječima redovno plaćati reprogram kao što i Nazif kaže da se smanji dug prema državi) pa da se na zimu dovede rezervni napadač i krilo.

Podrška najboljem treneru u zadnjih pet godina, gospodinu Tomislavu Ivkoviću!
Podrška i pohvale za rad Nazifa Hasanbegovića!
I na kraju krajeva podrška momcima!
Zadnja izmjena: 5Korpus, dana/u 24 avg 2021, 22:06, ukupno mijenjano 3 puta.
BOSANSKA KRAJINA

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 24 avg 2021, 22:03

Jbg sad ispade delinjo pljuvac. Po meni covjek prica realno.
Evo braco je postavio sastav,i dosta komenatra je dobar sastav i slicno.
Dobar sastav za sta. Za prezivjet nekako dok ne izguramo krizu. Ali delinjo vam prica jednu pricu,a neki shvate drugacije.
Nije upitna podrska. Podrzace covjek Zelju,kao i svi.
Ali nije prvi put da se ovdije zivi u nekim iluzijama,pogotovo ako se odigra koja dobra tekma,pa onda slijedi grubo otrijeznjenje.
Ovaj nas tim ima podrsku sigurno,ali da je dobar u bilo kom obliku,osim daj da nekako preguramo,je suludo pricati.
O tome vam covjek govori. Zato sto kad krenu problemi u igri,pola ovih iz podrske ce im **** majku dobru.
Ovdije neki objektivno pisu o igracima,isto ko kad babo prica o sinu fudbaleru objektivno.
Evo sad da se dotaknem i ove price osporavali su se neki igraci prije.
Evo ja prvi sam za npr Zajmovica smatrao da treba sto dalje od Zelje biti. Ali sad bi ga volio vidjet tu.
Ali ne zato sto senon popravio ili ja fulio. Nego sto su nama kvaliteti sad ispod svake mjere.
Evo ne znam ko je pricao da Hiros nema kvalitet. On je imao nesto i meni je zao sto je otisao.
Dzenis i Dado su igrali u periodu kad smo mi suludo ganjali titulu,i igraci koji su dolazili na njihove pozicije su u tom trenutku bili ako ne bolji onda atraktiviji.
I Dadu nisu bas pljuvali,koliko ga se trener odrekao.
Kerim Memija u periodu kad je igrao za Zelju,osim prve tekme protiv Olimpika,kada je odusevio.Poslije toga je bio uglavnom poprilicno slab.
Dalje navoditi kao primjer neke Elsnere i slicno je nidje veze.
Evo sad cu vam reci jednu stvar. Zeljo je za mladog igraca prevelik teret uvijek bio.
Od rata na ovamo,Zeljo iz svog pogona,direktno u 1 tim je uspio izbaciti samo par igraca,od kojih je Zeljo imao neke koristi,mada su igraci postali tek poslije.
To su Dzeko,Stilic,Cocalic,Hodzic,Bajic i Hadziahmetovic.
Znate li koliko je igraca propalo,znate li koliko je moralo ici u druge klubove da se dokazu,tipa Zeba.
Zato sto smo mi uvijek u borbi za titulu,evo ove gore smo vecinom izbacili kad nismo bili najjaci,i onda kad ganjas titulu,nemas prostora da puno dajes prilike mladjim.
Tako da prica vidi sad Dzenisa ili Hirosa,je vrlo diskutabilna. 90 posto ljudi im nije vjerovalo tada.
Gdje da ti igra Dzenis u tom trenutku pored Ubiparipa,Krpica,Lendrica, ili Hiros prije,Zebe,Zakarica,Stevanovica,Vranjesa,Arezine,Blagojevica....
Lako je sad u ovoj situaciji reci pricao si za ovog ovo i ono.
Ne znas nikad kad mozes fulit sa mladim igracem.
Evo sad svi seremo kako je Gasal los,vjerovatno bi onog Kulasina popljuvali,a moze se desit da ode i za dvije godine bude najbolje krilo lige.
Jer kako hoces da ti Gasal napreduje,ako iza njega imas Blazevica,u vezi imas ljude koji su sve samo ne kreativni igraci. I povrh svega od malca ocekujes da bude prevaga na terenu.
E tako ti je i Hiros izgledao u ono malo jada sto je dobio priliku da igra.
Za mladog igraca moras vidjeti da li ima potencijala li dobro radi,i da mu omogucis da se kroz igru u timu razvija i stice samopouzdanje.
Ako sve to nemas,velika vjerovatnoca je da ce propasti.
Na kraju opet ponavljam,ne dovodi covjek podrsku klubu u pitanje,nego prica realno.
Jer kad covjek cita nekad komentare nasih navijaca,stekne dojam koji daje laznu nadu,da imao dobru ekipu,isticu se neke prednosti,a ne vide se poprilicne mane . Pa onda sljedecu tekmu belaj.
E o tome se radi. O tome vam covjek pise.
A mi nemamo ni jednog jedinog igraca,da mozes reci da je kompletan i da je top 5 u ligi na svojoj poziciji.
Zivimo na imenu i od navijaca. E u tome smo top 1. I to ce nas izvuci i izvlaci godinama.
Zadnja izmjena: BarbareZeljin, dana/u 24 avg 2021, 22:07, ukupno mijenjano 4 puta.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 24 avg 2021, 22:04

maldini3 je napisao/la:
24 avg 2021, 21:28
Strasno me nervira da je cijenu poraza u Mostaru platio Drina jer je samo on nakon tog meca sklonjen iz prvih 11

Ako su Mekic Bojo Subasic neka vezna linija koja treba da iznese sezonu pa nek Beca bude prva zamjena njima a ne nekakav polovnjak iz hr

U sezoni kao sto je ova kad je svima jasno da nemamo tim za borbu prva 4 mjesta daj sansu djeci iz juniorskog pogona. Nema Zeljo 10 juniora da mogu u prvi tim al 2-3 trebaju igrati uvijek a ne kao u zadnje 2 utakmice da u prvoj postavi nema niti jedan

SVI NA GRBAVICU
Drini je psihicki tesko pao poraz protiv Zrinjskog. Strucni stab ga stiti. On ce opet na i svoje mjesto u prvih 11. Uvjeren sam u to.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 24 avg 2021, 22:11

MrkiMedo je napisao/la:
24 avg 2021, 21:50
bhsport je napisao/la:
24 avg 2021, 20:52
samoposmatram je napisao/la:
24 avg 2021, 18:30

Prozivao se i Hiros i Beganovic kao tanki, a gdje su oni sada a gdje mi. Nekad ti jezik za zube nebi skodio.
Tako je!
Najlakše po djeci srati, a mali Drina za Acu Ramos.
Sralo se i po Dadi a veličao Elsner, Uglješa i slicni, tako se i Memija pljuvao a Sinisa maestro bio.
Uf kad se sjetim Ugljese :D Ja oprao sviju sa njim, po mojoj prici je bio bolji od Stilica pet puta. Kad na kraju kurko :mrgreen:
Dado za sve njih Balack. To covjek i dokaza. Evo i sada Aco mora biti zamjena Drini, djaba sve. Djeca nafaku nose.
Gledali smo olupine prosle godine kako igracke tako i u struci i ja podrsku dajem za djecu a ne za Kosorica, Crncevica, Bekrica i ostale trabante.
Draze mi je biti 9. sa mladim igračima nego 6 ili 7 sa ovim sto su se pokazali. Drina i Beca ce naučiti iz tekmi Kosoric i Crncevic nece. I ovaj Zdunic lafo Ronaldo, a nista bolji od Mujica, pa Gasal kakav je da je izbori penal u Tuzli a ovaj nista, nula.
Ivković ima podrsku i on i Armando ako nastave forsirati omladinu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 24 avg 2021, 22:15

Tomo je očigledno odlučio nakon Mostara da mu treba sigurnija opcija nazad i odlučio da je da ceh plati mlađi igrač (Drina), a ne onaj iskusniji (Vrhovac). Ok, struka bolje zna od nas naravno i tako su odlučili i u to ne mogu ulazit. Evo 2 meča zaredom nismo primili go, sad opet ne mora značiti da je Drina krivac što smo u prva 4 kola primili 6 golova. Ali eto 2 clean sheeta iz prethodna 2 kola izgleda da idu u korist Ace u očima stručnog štaba tako da pretpostavljam da će i protiv Slobode igrati Aco.

Što se tiče Beće, jedino što mi je logično to što smo u prethodna 2 kola igrali protiv lakših protivnika i njegov profil kao igrača. Dakle vjerovatno nezadovoljan igrom prema naprijed protiv Zrinjskog, Tomo je pretpostavljam išao na varijantu da tehnički ojača vezni red protiv Rudara pa je u sredini bio tandem Mekić - Bojo. Na to dodajem ovo "lakši protivnik" s kojim igraš kući i možda je trener smatrao da mu ne treba striktno defanzivno orijentisan vezni protiv Rudara. Protiv Radnika je vjerovatno ista priča samo ovo što spomenuh "profil igrača" se veže na Crnčevića. Možda je stručni štab smatrao da je Crnčević prirodnija zamjena za Mekića s obzirom na slične karakteristike nego Beća.

Ono što sada stvara konfuziju je dolazak Hajdarevića s kojim će biti poprilična gužva u sredini i to bi možda mogao biti problem za Beću s obzirom da se radi o 2 destruktivca. Tu se ne usudim prognozirati šta će se desiti.

Mislim da je za sada poprilično mali uzorak utakmica da možemo definitivno reći odrekli smo se mladih igrača. Tek ako iz kola u kolo to bude slučaj onda možemo reći. Ipak nakon 2 kola klupe za Drinu i Beću reći da su otpisani je ipak rano. I samo svi znali srati da mlade treba dozirati, a i ne znam da li je realno bilo očekivati da će recimo 5 mladih u prvih 11 odigrati sve utakmice u 33 kola.

Za sada bih rekao da od tih U-21 igrača najveće šanse da budu u prvih 11 imaju Malić, Subašić i eto Zdunić koji se zbog protokola se ne pika kao U-21 igrač jer je stranac ali i on ima 20 godina. Za Beću i Drinu bih ipak rekao po trenutnom da će biti podložniji rotacijama nego ova trojica koju sam nabrojao.

Što se tiče nas navijača opet mišljenje zavisi od osobe do osobe koliko mladih treba igrati u prvih 11. Neko smatra da je sasvim dovoljno imati lupam 3 igrača koji su U21 u prvih 11, a neki bi recimo 6 takvih u prvih 11. Opet ponavljam, trener opet vjerovatno gleda malo i sebe. Neće baš ni forsirati kao lud U-21 nauštrb svoje guzice ako vidi da mu je stolica ugrožena. Uglavno čitav post se svodi na to da sam pokušao iz ugla stručnog štaba gledati situaciju i tražiti razlog zašto igrač X, a ne igrač Y. A dio koliko mladih treba u prvih 11 ostavljam ostalim forumašima da sami prosude jer naravno ne gledaju svi isto na situaciju.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 24 avg 2021, 22:19

BarbareZeljin je napisao/la:
24 avg 2021, 22:03
Dobar sastav za sta. Za prezivjet nekako dok ne izguramo krizu. Ali delinjo vam prica jednu pricu,a neki shvate drugacije.
Ali nije prvi put da se ovdije zivi u nekim iluzijama,pogotovo ako se odigra koja dobra tekma,pa onda slijedi grubo otrijeznjenje.
Ovaj nas tim ima podrsku sigurno,ali da je dobar u bilo kom obliku,osim daj da nekako preguramo,je suludo pricati.
O tome vam covjek govori. Zato sto kad krenu problemi u igri,pola ovih iz podrske ce im **** majku dobru.
Ovdije neki objektivno pisu o igracima,isto ko kad babo prica o sinu fudbaleru objektivno.
Evo ja prvi sam za npr Zajmovica smatrao da treba sto dalje od Zelje biti. Ali sad bi ga volio vidjet tu.
Ali ne zato sto senon popravio ili ja fulio. Nego sto su nama kvaliteti sad ispod svake mjere.
Evo ne znam ko je pricao da Hiros nema kvalitet. On je imao nesto i meni je zao sto je otisao.
Dzenis i Dado su igrali u periodu kad smo mi suludo ganjali titulu,i igraci koji su dolazili na njihove pozicije su u tom trenutku bili ako ne bolji onda atraktiviji.
Kerim Memija u periodu kad je igrao za Zelju,osim prve tekme protiv Olimpika,kada je odusevio.Poslije toga je bio uglavnom poprilicno slab.
Evo sad cu vam reci jednu stvar. Zeljo je za mladog igraca prevelik teret uvijek bio.
Od rata na ovamo,Zeljo iz svog pogona,direktno u 1 tim je uspio izbaciti samo par igraca,od kojih je Zeljo imao neke koristi,mada su igraci postali tek poslije.
Znate li koliko je igraca propalo,znate li koliko je moralo ici u druge klubove da se dokazu,tipa Zeba.
Zato sto smo mi uvijek u borbi za titulu,evo ove gore smo vecinom izbacili kad nismo bili najjaci,i onda kad ganjas titulu,nemas prostora da puno dajes prilike mladjim.
Tako da prica vidi sad Dzenisa ili Hirosa,je vrlo diskutabilna. 90 posto ljudi im nije vjerovalo tada.
Gdje da ti igra Dzenis u tom trenutku pored Ubiparipa,Krpica,Lendrica, ili Hiros prije,Zebe,Zakarica,Stevanovica,Vranjesa,Arezine,Blagojevica....
Evo sad svi seremo kako je Gasal los,vjerovatno bi onog Kulasina popljuvali,a moze se desit da ode i za dvije godine bude najbolje krilo lige.
Jer kako hoces da ti Gasal napreduje,ako iza njega imas Blazevica,u vezi imas ljude koji su sve samo ne kreativni igraci. I povrh svega od malca ocekujes da bude prevaga na terenu.
Za mladog igraca moras vidjeti da li ima potencijala li dobro radi,i da mu omogucis da se kroz igru u timu razvija i stice samopouzdanje.
Na kraju opet ponavljam,ne dovodi covjek podrsku klubu u pitanje,nego prica realno.
Jer kad covjek cita nekad komentare nasih navijaca,stekne dojam koji daje laznu nadu,da imao dobru ekipu,isticu se neke prednosti,a ne vide se poprilicne mane . Pa onda sljedecu tekmu belaj.
A mi nemamo ni jednog jedinog igraca,da mozes reci da je kompletan i da je top 5 u ligi na svojoj poziciji.
Zivimo na imenu i od navijaca. E u tome smo top 1. I to ce nas izvuci i izvlaci godinama.
Ja ti o tome govorim da se vazda polovnjak forsirao naustrb talenata a djeca su igrala samo kad za kifle nismo imali.
Pa taj Dzenis je igrao kad smo najtanji bili, srusio Ferenca i onda mu dovedemo fucking Djermanovica jer ima sexy prezime.
Cuj Zeljina djeca teret pa 100 godina zivimo od nase skole i nade djece.
Guso, Buki, Cica, Dzelo, Zuban, Huric, Kunic, Fatic su ti Zeljina djeca isto kao Sopovic i Pehli, kao i Adzem, kasnije dolaze Cocalic, Sehic, Benjo Colic, Ara Hodzic, Bajic, Amir, Memija.
Da ne spominjem period prije rata.
Nemojte od nase djece praviti neprijatelja, nece na dobro izaci.
Njima u ovoj sezoni moramo dati podršku a realno imamo ekipu za 8,9 mjesto.
Imamo mozda i najgori napad lige.
To kome nije jasno nek prati bocanje.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 24 avg 2021, 22:20

Slazem se sve @braco samo sto su ova dva clean sheeta dosla protiv slabijih protivnika a golove smo primali od borca tuzle zrinjskog.
Forza Milan
Pivopije

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 24 avg 2021, 22:28

Dobar sastav za sta. Za prezivjet nekako dok ne izguramo krizu.
Braco je 2 puta u 2 posta naglasio da se sastav koji sam postavio odnosio na to kako bi izgledao sastav iz prethodna 2 meča da imaš Hajdara i Memiju. Samo sam bio neoprezan i zaboravio na U-21 pravilo. Konstatovao u sam u ta 2 posta da je to ok ekipa, što kažeš za pregurat ostatak sezone. A poenta što sam uopšte to spomenuo je to što se često provlačilo da ćemo se borit za opstanak s ovom ekipom, što je po meni suludo s obzirom da nismo toliko loši. I to mislim čak i da ne dođu Hajdar i Memija, zato sam to spomenuo. A i u globalu kroz tu postavu se pokazuje da se da nešto izmiksat da bar budemo korektna ekipa. Evo i treću put ću reći da to uopšte ne znači da sam protiv guranja mladih igrača, nego je postava navedena samo kao primjer.
maldini3 je napisao/la:
24 avg 2021, 22:20
Slazem se sve @braco samo sto su ova dva clean sheeta dosla protiv slabijih protivnika a golove smo primali od borca tuzle zrinjskog.
Naravno i to stoji što kažeš, ali ja samo govorim iz ugla struke da to sad više ide u prilog Aci pred meč sa Slobodom. Isto tako sam naveo da ne smatram da je Drina kriv što smo primili golove protiv jačih ekipa. Na kraju krajeva, protiv koga je uopšte lagano sačuvati clean sheet danas? Evo mi godinama i kad smo imali bolje igrače često su nam zabijali golove ekipe koje se bore za opstanak i pobjeđivale nas. Ne treba baš ni podcjenjivački gledati kad se sačuva mrežu k'o eto igrali smo protiv levata. Taj Rudar je uvalio dvicu Veležu, go Borcu, go Širokom i bili su dobri protiv pitara. Radnik je dao go i Veležu i pitarima i jedina su ekipa koja je Slobodi dala go do ove utakmice između pitara i Slobode i ispromašivali su se protiv Širokog na Pecari. Ja bih ipak pohvalio ekipu što su sačuvali mrežu protiv tih "lakših ekipa". I ja sam neki dan napisao iz navijačkog ugla da bih više volio da je šansu dobio Jahić nego Aco ali realnost i ono što stručni štab vidi je nešto drugo.
Zadnja izmjena: braco, dana/u 24 avg 2021, 22:41, ukupno mijenjano 1 put.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 24 avg 2021, 22:38

bhsport je napisao/la:
24 avg 2021, 22:19
Ja ti o tome govorim da se vazda polovnjak forsirao naustrb talenata a djeca su igrala samo kad za kifle nismo imali.
Pa taj Dzenis je igrao kad smo najtanji bili, srusio Ferenca i onda mu dovedemo fucking Djermanovica jer ima sexy prezime.
Cuj Zeljina djeca teret pa 100 godina zivimo od nase skole i nade djece.
Guso, Buki, Cica, Dzelo, Zuban, Huric, Kunic, Fatic su ti Zeljina djeca isto kao Sopovic i Pehli, kao i Adzem, kasnije dolaze Cocalic, Sehic, Benjo Colic, Ara Hodzic, Bajic, Amir, Memija.
Da ne spominjem period prije rata.
Nemojte od nase djece praviti neprijatelja, nece na dobro izaci.
Njima u ovoj sezoni moramo dati podršku a realno imamo ekipu za 8,9 mjesto.
Imamo mozda i najgori napad lige.
To kome nije jasno nek prati bocanje.
Tacno je da su Guso i kompanija Zeljina djeca,ali to je ratna generacija koja je izasla. Koga si u ratu mogao dovest.
Ne kazem ja da su zeljina djeca teret. Nego da je djeci teret igrat u Zelji,zbog imena,ocekivanja,pritiska....i onda nemas vremena da ih cekas i dovode se ti polovnjaci.
Dobro Dzenis igrao od sezone kad smo izasli u Europu,povremeno mijenjao Bajica. Na sljedecoj polusezoni ,ti dolaze Lendric,Stevanovic,Zahirovic,Bekric,Zolotic,Dzermanovic,i jos Stanic,Stevanovic i Bogi.
6 mjeseci kasnije,Zakaric,Zeba,Crnov,Nikokic...
Gdje da ti igra Dzenis. Bio je tu,nije otjeran.Evo ti prvi ga ne bi stavio brate da igra vise od 15 minuta.
Pa Zakarica i Miru su prozivali,a ne Dzenisa.
Ja ti pricam sto jeste,a ne kako bi strateski trebalo. Volio bi i ja da svake godine izbacimo Hodzica,Bajica i Amira.
A evo i sad Dzenis jos treba pure da dostigne nivo ovih polovnjaka .Hajde zanemari Dzermanovica. Drugo sto bi nama sad Dzenis bio odlican.
Znam brate sta ti pricam.
Evo iz moje generacije. Bilo je odlicnih igraca. Mi smo Sarajevo uzimali 2 godine zaredom bi prvaci.
Generacija Sarajeva u kojoj su Skoro,Berberovic,Pelak,Milak,Mahmutovic,Alaim...
Kod nas dobili sansu na kapaljuku Behlulovic i Buljugic. Vecina vas nema pojma ko su.
Vise Holjan odigrao tekmi od njih.
Kurto Muamer morao ici po Napretku,napustio bio fudbal. Zeba u Olimpik.
Pa i ovi gore pitari bili prinudjeni forsirat juniore. Ne zato sto su strateski skontali.
Nemamo mi plan ni kvalitetan rad sa mladim. Mi volimo instant rezultat.
Zadnja izmjena: BarbareZeljin, dana/u 24 avg 2021, 22:44, ukupno mijenjano 1 put.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 24 avg 2021, 22:40

braco je napisao/la:
24 avg 2021, 22:28
Dobar sastav za sta. Za prezivjet nekako dok ne izguramo krizu.
Braco je 2 puta u 2 posta naglasio da se sastav koji sam postavio odnosio na to kako bi izgledao sastav iz prethodna 2 meča da imaš Hajdara i Memiju. Samo sam bio neoprezan i zaboravio na U-21 pravilo. Konstatovao u sam u ta 2 posta da je to ok ekipa, što kažeš za pregurat ostatak sezone. A poenta što sam uopšte to spomenuo je to što se često provlačilo da ćemo se borit za opstanak s ovom ekipom, što je po meni suludo s obzirom da nismo toliko loši. I to mislim čak i da ne dođu Hajdar i Memija, zato sam to spomenuo. A i u globalu kroz tu postavu se pokazuje da se da nešto izmiksat da bar budemo korektna ekipa. Evo i treću put ću reći da to uopšte znači da sam protiv guranja mladih igrača, nego je postava navedena samo kao primjer.
maldini3 je napisao/la:
24 avg 2021, 22:20
Naravno i to stoji što kažeš, ali ja samo govorim iz ugla struke da to sad više ide u prilog Aci pred meč sa Slobodom. Isto tako sam naveo da ne smatram da je Drina kriv što smo primili golove protiv jačih ekipa. Na kraju krajeva, protiv koga je uopšte lagano sačuvati clean sheet danas? Evo mi godinama i kad smo imali bolje igrače često su nam zabijali golove ekipe koje se bore za opstanak i pobjeđivale nas. Ne treba baš ni podcjenjivački gledati kad se sačuva mrežu k'o eto igrali smo protiv levata. Taj Rudar je uvalio dvicu Veležu, go Borcu, go Širokom i bili su dobri protiv pitara. Radnik je dao go i Veležu i pitarima i jedina su ekipa koja je Slobodi dala go do ove utakmice između pitara i Slobode i ispromašivali su se protiv Širokog na Pecari. Ja bih ipak pohvalio ekipu što su sačuvali mrežu protiv tih "lakših ekipa". I ja sam neki dan napisao iz navijačkog ugla da bih više volio da je šansu dobio Jahić nego Aco ali realnost i ono što stručni štab vidi je nešto drugo.
Znam ja sta si ti brate napisao,ja navodim komentare ispod od ljudi. A komentari su bili da je dobar sastav. I onda sam se nadovezao na delinjov komentar,koji prica o necemu drugom.Isto mislim da necemo ispasti,za to je dovoljno dobar.
Zadnja izmjena: BarbareZeljin, dana/u 24 avg 2021, 22:42, ukupno mijenjano 2 puta.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 24 avg 2021, 22:41

Puno je lakse protiv radnika i rudara nego protiv zrinjskog i tuzle al nema veze dolaze sad siroki velez sarajevo pa cemo vidjeti velikog acu. I da sto kazes da Drina nije kriv za golove koje smo primali al u ocima te za mene veoma upitne struke on je glavni krivac i veoma tesko da ce se on vratiti u prvih 11. Jos tu dodas i Jahica koji je solidan igrac i koji se namece na treninzima ...

I nesto onako subjektivno od tebe ako hoces sta ti mislis o Ivkovicu i njegovoj strucnosti?
Forza Milan
Pivopije

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 24 avg 2021, 22:44

@barbare, vidjeli smo sta donosi instant rezultat.
Nikad nista dobro.
Juniora moras znati uvesti a Adzem je pokazao kako, pod njim je Denis Zeric rusio Siroki.
Sve si napisao kako jeste bilo a mislim da smo iz tih primjera ttebali naučiti da je to greska i da to ponovno ne radimo.
Protiv Slobode smo blizi porazu nego pobjedi, a ako neko misli da Kosoric moze uvezati tri dobre tekme grdno se vara.
Ako hocemo da ne sahranimo malog Drinu moramo ga vratiti u vatru.
Drina igrao protiv Borca, Tuzle i Zrinjskog, pojeo Krpica i sad ga sahranis. Becu isto tako, a taj Zrinjski zabi pet u BL.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 24 avg 2021, 22:53

bhsport je napisao/la:
24 avg 2021, 22:44
Nikad nista dobro.
Juniora moras znati uvesti a Adzem je pokazao kako, pod njim je Denis Zeric rusio Siroki.
Sve si napisao kako jeste bilo a mislim da smo iz tih primjera ttebali naučiti da je to greska i da to ponovno ne radimo.
Protiv Slobode smo blizi porazu nego pobjedi, a ako neko misli da Kosoric moze uvezati tri dobre tekme grdno se vara.
Vjeruj mi da bi ja volio stopere Drinu i Jahica. Da su u timu i Gasal i Durakovic i Subasic i Beca. Jer od njih nesto mozes dobiti. Ne ide to lako,ne mozes ih gurnuti hazarderski sve.
Ali mene toliko nekad ubije u pojam nasa igra prema naprijed od Mekica do Juricica,da bi ih radije sve izbacio vani i dao djeci da igraju.
Ovo je suludo sto ja pricam,znamo svi da nam fali kvaliteta,a treba ti svaki bod i ne mozes to uraditi.
Ali bi gledao da napravim balans sigurne zone u ligi i rizika da sto vise u prvi plan izbije mladih igraca.
Jer mi sa ovim nemoze daleko,ali mozemo mozda izvuci 2-3 igraca.
Ja sam se u pricu ukljucio iz drugih razloga.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 24 avg 2021, 23:00

5Korpus je napisao/la:
24 avg 2021, 22:00
--------------------------Juričić-------------------------

---Mujezinović--------Bojo-------Subašić----------

-------------------Mekić----------Beća------------------

Malić--------Kosorić----------Vrhovac-------Memija

---------------------------Bender----------------------------

Mislim da je ovo najbolje što imamo (sa iznimkom da Memija potpiše),Beća i Malić su u-21 (ne znam koliko Sedad ima godina),imaš mlade Vrhovca (koji je super sve utakmice stvarno sve pohvale),Malića (koji je jedan od boljih zadnje 2 utakmice),Beću (najboljeg juniora od ova četiri) i Subašića.
Dovoljno mladih,ne može se stavit odjednom 11 juniora.
Prve izmjene da budu Drina,Zdunić,Hajdarević.....

Nadam se da ćemo se do zime financijski poboljšati (drugim riječima redovno plaćati reprogram kao što i Nazif kaže da se smanji dug prema državi) pa da se na zimu dovede rezervni napadač i krilo.

Podrška najboljem treneru u zadnjih pet godina, gospodinu Tomislavu Ivkoviću!
Podrška i pohvale za rad Nazifa Hasanbegovića!
I na kraju krajeva podrška momcima!
:salut:

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 24 avg 2021, 23:07

maldini3 je napisao/la:
24 avg 2021, 22:41
Puno je lakse protiv radnika i rudara nego protiv zrinjskog i tuzle al nema veze dolaze sad siroki velez sarajevo pa cemo vidjeti velikog acu. I da sto kazes da Drina nije kriv za golove koje smo primali al u ocima te za mene veoma upitne struke on je glavni krivac i veoma tesko da ce se on vratiti u prvih 11. Jos tu dodas i Jahica koji je solidan igrac i koji se namece na treninzima ...

I nesto onako subjektivno od tebe ako hoces sta ti mislis o Ivkovicu i njegovoj strucnosti?
Ok to "velikog Acu" ispade da ga ja nešto glorifikujem što uopšte nije tačno već govorim opet da ga tako stručni štab gleda. Što se tiče struke nisam iskreno ni oduševljen, a ni do kraja razočaran. Premal' je uzorak utakmica ali eto na prvu sviđa mi se što na Grbavici konačno uzimamo bodove, umalo maximalan učinak da ga Kulašin ne uvali pred kraj. Pogotovo protiv ovih slabijh ekipa koje su nam nabile kompleks posljednjih godina. Nekad mi nisu jasne izmjene koje pravi, kao ni što je recimo Bojo bio u Mostaru na klupi ili što se Boji ne da neka ofanzivnija uloga u timu s obzirom da jedan od rijetkih koji umije da zabije go jer mislim da je puno korisniji kad je bliže golu nego što je koristan u kreaciji igre i distribuciji lopte. Imam još zamjerki kod izmjena nekih igrača, da ne nabrajam sada. Generalno nisam zadovoljan kako smo igrali protiv Posušja i protiv Zrinjskog, Borac smo odigrali koliko smo mogli, Tuzla City mi je ok prvih sat vremena. Rudar ok tekma. BIjeljina prvo poluvrijeme normala. drugo odron. Sve u svemi nit smrdi nit miriše, čekam da prođe još vremena za konačni sud. Mislim da ga ne treba satanizovat, a ni slijepo ga braniti. Sve po zasluzi. Na konačnu ocjenu će utjecati i to kako hendla mlade igrače jer ponavljam ne želim da definitivno mislim da su otpisani neki poput Drine, Beće dok ne prođe malo vremena.

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 24 avg 2021, 23:12

braco je napisao/la:
24 avg 2021, 23:07
maldini3 je napisao/la:
24 avg 2021, 22:41

Ok to "velikog Acu" ispade da ga ja nešto glorifikujem što uopšte nije tačno već govorim opet da ga tako stručni štab gleda. Što se tiče struke nisam iskreno ni oduševljen, a ni do kraja razočaran. Premal' je uzorak utakmica ali eto na prvu sviđa mi se što na Grbavici konačno uzimamo bodove, umalo maximalan učinak da ga Kulašin ne uvali pred kraj. Pogotovo protiv ovih slabijh ekipa koje su nam nabile kompleks posljednjih godina. Nekad mi nisu jasne izmjene koje pravi, kao ni što je recimo Bojo bio u Mostaru na klupi ili što se Boji ne da neka ofanzivnija uloga u timu s obzirom da jedan od rijetkih koji umije da zabije go jer mislim da je puno korisniji kad je bliže golu nego što je koristan u kreaciji igre i distribuciji lopte. Imam još zamjerki kod izmjena nekih igrača, da ne nabrajam sada. Generalno nisam zadovoljan kako smo igrali protiv Posušja i protiv Zrinjskog, Borac smo odigrali koliko smo mogli, Tuzla City mi je ok prvih sat vremena. Rudar ok tekma. BIjeljina prvo poluvrijeme normala. drugo odron. Sve u svemi nit smrdi nit miriše, čekam da prođe još vremena za konačni sud. Mislim da ga ne treba satanizovat, a ni slijepo ga braniti. Sve po zasluzi. Na konačnu ocjenu će utjecati i to kako hendla mlade igrače jer ponavljam ne želim da definitivno mislim da su otpisani neki poput Drine, Beće dok ne prođe malo vremena.

:thumbup:
A aco niko ne glorifikuje pa ni ti sigurno :mrgreen:
Forza Milan
Pivopije

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 24 avg 2021, 23:23

Dobra diskusija sve u svemu. Dosta forumaša je napisalo jako kvalitetne postove nebitno da li se neko slaže sa njima ili ne kao i neke interesantne detalje u vezi igrača iz prošlosti od brata @barbareza. Bilo je i jako dugih postova što je za pohvalu, dokaz da se može kvalitetno diskutovat bez vrijeđanja.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 24 avg 2021, 23:26

bhsport je napisao/la:
24 avg 2021, 22:44
Nikad nista dobro.
Drina igrao protiv Borca, Tuzle i Zrinjskog, pojeo Krpica i sad ga sahranis. Becu isto tako, a taj Zrinjski zabi pet u BL.
Brate moram priznati da najvise dijelim sa tobom misljenje ,raja je prepoznala ovaj momenat sa djecom I teskom situacijom u klubu I dala maksimalnu podrsku I onda prodje 4 kola I nasu djecu pocnu mijenjati nista bolji igraci iz Hrvatske ,pocnemo vracati u tim neke igrace od kojih nam je muka bila prije 5 godina , evo trend vracanja igraca se nastavlja .Na kraju uvijek isto uradimo,samo se vrtimo u krug I nikako da to promjenimo :roll: nemamo plan ,viziju,,kampanjski sve radimo .

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Lecler i 12 gostiju.