Igrač br. 6

Virtu4l
Kontakt:

Re: Ognjen Vranješ

Post Postao/la Virtu4l » 19 jun 2015, 15:02

DANTES je napisao/la:da je ne priznaje ne bi ni igrao za istu, a te priče zbog karijere ne piju vodu, jer toliki drugi nisu htjeli da igraju.. a igrao je samo zato da ne bi bila čisto bošnjačka(stari dobri fazon drugova bratstva i jedinstva da ne igraju samo najbolji već da igraju svi).. politika i sport kada se počnu miješati kreću teška sranja..
Koji drugi nisu htjeli da igraju? Nisu htjeli oni koji su mislili da mogu igrati kod susjeda i komšija, pa se mnogo njih preračunalo. Da Pižon nije otjerao Misimovića zbog ovoga u mom potpisu, nikad on ne bi zaigrao za BiH, Salatić je mogao igrati za BiH, ali nije, čekao je poziv Srbije i nije ga dočekao, pa se kasnije nudio pred SP, a takvih primjera je mnogo.

U našoj reprezentaciji su uvijek igrali oni koji su shvatili da Srbija i Hrvatska ne računaju na njih i nikad se nije desilo da komšijama preotmemo igrača na kojeg računaju, bilo da se on zove Alen Halilović ili Nemanja Gudelj.

Reprezentacija je Bošnjačka,isto kao što su većina navijača Bosne i Hercegovine Bošnjaci, ali nisu Bošnjaci tako izabrali. Svaki Bošnjak bi volio da danas imamo na raspolaganju Gudelja, Subotića, Lovrena, itd...

U ovakvim diskusijama obično ne učestvujem, ali ova tema ne može bez toga. Primjeri Divca ili Katalonije nisu na mjestu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 19 jun 2015, 15:03

DANTES je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
BozePetra je napisao/la:A šta si ti javljaš iz Crne Gore? Ono malo mira šta postignemo ovdje, u.seru nam internet ratnici iz drugih država.
Džaba spinuješ, valjda znaš da mene ne možeš prevariti. Još uvijek se ne dotičeš stvarnog problema i uzroka istog, već samo bubaš po forumašima i prosipaš patetiku. Majstoru spina ne možeš spinovati :shh:

Svako ko ne priznaje cjelovitu Bosnu i Hercegovinu nema mjesta među Zmajevima.

:bih:
da je ne priznaje ne bi ni igrao za istu, a te priče zbog karijere ne piju vodu, jer toliki drugi nisu htjeli da igraju.. a igrao je samo zato da ne bi bila čisto bošnjačka(stari dobri fazon drugova bratstva i jedinstva da ne igraju samo najbolji već da igraju svi).. politika i sport kada se počnu miješati kreću teška sranja..
ovo je kao ona situacija sa SP 1990 i Slučaj Divac vs hrvatska zastava... ovdje je većina protiv divca, na strani hr zastave.. međutim sad se priča mijenja, e to se zove licemjestvo..
uostalom svi znamo kako više od pola španije nosi katalonske zastave pa opet svi igraju za španiju(a oni su čak i drsko bezobrazni)

nego šta da je istetovirao srpsku trobojku? karađorđa? njegoša? vuka? šantića? obilića? red zmaja? stefana lazarevića? i to bi se našlo da smeta nekome..
jer utisak je da ne smeta to zbog separatizma(nikad se neće desiti to samo neko glup može tvrditi)
Kojeg Santica bog ti pamet prosvijetlio. Ta velikan je zasluzio spomenik na Ferhadiji. Samo radi stihova: "sunce tudjeg neba ne grije ko sto nase grije" i adrese kojoj su upuceni bogohulno je ovog covjeka stavljati u kontekst RSa. Divac je vrhunski sportas i jos veci covjek a iskoristen je u ruzne stvari kao i mnogi prije i poslije njega. Koristile su ga doslovno sve strane u blizoj povijesti. Zaprijetio napaustanjem repke radi Guroviceve tetovaze. Koji Vukovi, Obilici i Karadjordji i sta takvi imaju sa repkom BiH? Srpska trobojka na ramenu Vranjesa bi meni osobno bila prihvatljivija od karte ali u principu ako mu je toliko stalo da se izjasnjava kao turbo Srbin ima repku RSa ili Srbije sta ima traziti u Bosanskom dresu. Ipak sve i jedan primjer koji si naveo manje smeta od karte jer nije direktno uticao na zivot sadasnjih navijaca BiH. Red Zmaja, ne mogu vjerovati!!! :D :D :D

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 19 jun 2015, 15:03

BelminM23 je napisao/la:
rob do bagro je napisao/la:U Ognjenovom rodnom gradu. :wave: :shh:

http://www.glasbosne.com/2015/06/kamion ... ovanu.html
Kakve to veze ima :facepalm: i u mom gradu na svakom koraku možeš vidjeti ispisano "kolji balije", pa je l to znači da ja to podržavam ? :eh:

----------------

Ako Vranješa ova prevara od navijača uspije otjerati iz reprezentacije, ja prestajem da pratim reprezentativne sportove u BiH.

Ko su oni da budu iznad nekog ???
Ako ne uspiju otjerati Vranjesa ja prestajem pratiti fudbalsku repku dok je on tu! Ako ce pored toliko igraca koji ga mogu zamijeniti igrati jedan separatista u prvoj postavi da Bog da nikad ne vidjeli vise prvenstva!!
Bahati, bahati Željkan!
1946

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 19 jun 2015, 15:06

joker90 je napisao/la:
BelminM23 je napisao/la:
rob do bagro je napisao/la:U Ognjenovom rodnom gradu. :wave: :shh:

http://www.glasbosne.com/2015/06/kamion ... ovanu.html
Kakve to veze ima :facepalm: i u mom gradu na svakom koraku možeš vidjeti ispisano "kolji balije", pa je l to znači da ja to podržavam ? :eh:

----------------

Ako Vranješa ova prevara od navijača uspije otjerati iz reprezentacije, ja prestajem da pratim reprezentativne sportove u BiH.

Ko su oni da budu iznad nekog ???
Ako ne uspiju otjerati Vranjesa ja prestajem pratiti fudbalsku repku dok je on tu! Ako ce pored toliko igraca koji ga mogu zamijeniti igrati jedan separatista u prvoj postavi da Bog da nikad ne vidjeli vise prvenstva!!
Sa takvim razmišljanjem i ne treba da se miješaš u sport.
#Salihović

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 19 jun 2015, 15:07

DANTES je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
BozePetra je napisao/la:A šta si ti javljaš iz Crne Gore? Ono malo mira šta postignemo ovdje, u.seru nam internet ratnici iz drugih država.
Džaba spinuješ, valjda znaš da mene ne možeš prevariti. Još uvijek se ne dotičeš stvarnog problema i uzroka istog, već samo bubaš po forumašima i prosipaš patetiku. Majstoru spina ne možeš spinovati :shh:

Svako ko ne priznaje cjelovitu Bosnu i Hercegovinu nema mjesta među Zmajevima.

:bih:
da je ne priznaje ne bi ni igrao za istu, a te priče zbog karijere ne piju vodu, jer toliki drugi nisu htjeli da igraju.. a igrao je samo zato da ne bi bila čisto bošnjačka(stari dobri fazon drugova bratstva i jedinstva da ne igraju samo najbolji već da igraju svi).. politika i sport kada se počnu miješati kreću teška sranja..
ovo je kao ona situacija sa SP 1990 i Slučaj Divac vs hrvatska zastava... ovdje je većina protiv divca, na strani hr zastave.. međutim sad se priča mijenja, e to se zove licemjestvo..
uostalom svi znamo kako više od pola španije nosi katalonske zastave pa opet svi igraju za španiju(a oni su čak i drsko bezobrazni)

nego šta da je istetovirao srpsku trobojku? karađorđa? njegoša? vuka? šantića? obilića? red zmaja? stefana lazarevića? i to bi se našlo da smeta nekome..
jer utisak je da ne smeta to zbog separatizma(nikad se neće desiti to samo neko glup može tvrditi)
Da li je voli ili ne, njgova stvar. Do sad je bio korektan i nije nijednom pokazao da ne želi igrat. S ovom tetovažom je uradio neviđenu glupost, on je sportista i kao takav ne bi trebao da pokazuje nikakvo političko mišljenje, javno.

Katalonija i RS ne može poredit.

On je sam ovom tetovažom unio nemir među navijače, je li ovo namjerno uradio ili ne, samo on zna.

Separatizam se neće desit ali hoće li biti pokušaja to niko ne zna.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 jun 2015, 15:08

BozePetra je napisao/la:Piše Nura Bazdulj Hubijar
Moja rahmetli majka bila je plemenita, blaga, s urođenim dostojanstvom. Bila je domaćica, imala je završenu samo osnovnu školu, ali je, koliko god su joj obaveze dopuštale, čitala. Novine i knjige. I svaki, baš svaki dan poluglasno učila Kur'an. Nikad, ali nikad, ni u najintimnijim trenucima kada smo bili sami, nije nikoga osudila, narugala se, tračala. Za svakog je nalazila opravdanje. Učila nas da volimo ljude, životinje, biljke. Jako se ljutila na mene ako bih se ja nekome nasmijala ili narugala. Širila je oko sebe dobrotu, svjetlo, mir.Učila je njemački iz nekog udžbenika, a niko od nas u kući niti je znao niti učio njemački. Živa je slika kako razvija jufku za pitu i glasno govori - abfel, abfel, abfel... Babo bi se tada redovno smijao.

Da, bila je i lijepa, ali zar je nekome s toliko duše važna ljepota? I mladolika, kad sam ju vidjela u martu '92, nijednu boru mislim da nije imala, a bila primjer psihofizičkog zdravlja. Dok smo se naduravale hoću li ja u Sarajevo ili ona u Travnik, nisam ni slutila da je to naš posljednji susret. Poginula je 4. 1. 1993.

Ono što je mene boljelo je činjenica da se nije smijala, mada nije bila ni ljuta ni smrknuta. Na njenom licu uvijek je bila neka čudesna blagost. A oči, najljepše plave oči na svijetu, dva gorska vrela, dva ralička u žitu, uvijek su bile tužne. Godinama sam se pitala - zašto, ali mi odgovor nije davala. Bila sam već sasvim zrela kada sam saznala. Ne od nje, nego od tetke po ocu.Godine 1942. imala je šesnaest godina. Njen otac, moj djed Suljo je na zaravni ispred kuće klanjao podne, a blizu njega se igrao majčin brat Uzeir koji je imao samo tri godine. Do kraja svijeta, moj daidža Uzeir će imati tri godine.

Naišli su njemački avioni i bacali bombe. Jedna je pogodila dječaka i prepolovila ga. Moj djed je (ne mogu ni slutiti šta je osjećao!) prekinuo namaz i krenuo skupiti ostatke svoga djeteta. Onda je pala druga njemačka bomba i ubila njega.A stariji joj brat, moj daidža Fehim, bio u logoru u Njemačkoj. Voljela ga je nezamislivo mnogo. Iza rata se vratio živ i zdrav, naučio njemački. Eto, zato je moja majka učila taj jezik. Da bude kao brat.
I tako, prošlo je pedeset godina od kad su Nijemci ubili djeda i daidžu. Bila je 92. godina kad je moj brat otišao u Njemačku, na sigurno skloniti ženu i tri malene kćeri. Nostrificirao diplomu, zaposlio se. Kupio i uredio stan, kupio vikendicu i mali vrt. Iškolovao kćeri, one dobile posao. Lijepo im. Niko ne planira da se ikad vrati u Bosnu. Ko je rekao: Domovina je tamo gdje ti je lijepo.

Vjerujem, ne, SIGURNA sam da mu nikad nije ni palo na um da su oni avioni koji su ubili našega djeda i našeg daidžu došli upravo iz te zemlje. Da je naš daidža tamo robijao.

Tako se valjda ponašaju svi normalni ljudi. Kakve uopće imaju veze ovi Nijemci i ova Njemačka s fašistima i Hitlerom. Nemaju apsolutno nikakve.

Ja nisam zaboravila, nikad ni neću. Ali JESAM oprostila. Nikad neću zaboraviti pogibiju moje majke. Ali JESAM oprostila.Zašto sve ovo pričam? Zato što nikako ne mogu shvatiti kakve veze ima Ognjen Vranješ s onima koji su u posljednjem ratu činili zlo. Hoćemo li ikad doći pameti, hoćemo li shvatiti da zlo nije činio niti jedan narod, činili su ga pojedinci iz naroda, izrodi. A izroda ima u svakom narodu.

Hoće li iko srušiti mostove koji su izgrađeni u našim glavama, mostove koje ne može srušti nikakav eksploziv, kamoli bageri. Može samo ono u nama.

Ognjene Vranješu, svaka tebi čast! Zdrav i veseo bio!

Svi ovi sto pisu tekstove na ovu temu i prave se pametniji od drugih fulaju poentu ili su strasno neinformisani sto se tice desavanja devedesetih.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 19 jun 2015, 15:09

Joj ovih pateteticnih tekstova. :facepalm:

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 19 jun 2015, 15:10

Goalgetter je napisao/la:Joj ovih pateteticnih tekstova. :puke:
:!:

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 19 jun 2015, 15:11

Goalgetter je napisao/la:Joj ovih pateteticnih tekstova. :facepalm:
Ma nek se Nura drzi prica za djecu, i na fb je dobro napljuvana radi ovog njesra od teksta.
Bahati, bahati Željkan!
1946

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 19 jun 2015, 15:12

DANTES je napisao/la: kao što je Republika Srpska dio Bosne i Hercegovine, Srbi građani ove državne, ljudi sa pravom na svoj identitet
Bio bi i Sandzak dio Srbije da su imali JNA naoružanje devedesith kontra golobrade Srbije,što su to Srbi u BiH vrijedniji od Bošnjaka u Srbiji ? Zašto oni nemaju pravo na entitet,na konstitutivnost ? Na kojem osnovu je RS u opšte entitet ?

Usporedba Katalonije je mnogo bliža onom s Vojvodinom nego RS-om,.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 19 jun 2015, 15:13

Nura promašila poentu skroz. Džaba se obrukala.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

BozePetra
Kontakt:

Post Postao/la BozePetra » 19 jun 2015, 15:16

tuzlak1987 je napisao/la:
BozePetra je napisao/la:Piše Nura Bazdulj Hubijar
Moja rahmetli majka bila je plemenita, blaga, s urođenim dostojanstvom. Bila je domaćica, imala je završenu samo osnovnu školu, ali je, koliko god su joj obaveze dopuštale, čitala. Novine i knjige. I svaki, baš svaki dan poluglasno učila Kur'an. Nikad, ali nikad, ni u najintimnijim trenucima kada smo bili sami, nije nikoga osudila, narugala se, tračala. Za svakog je nalazila opravdanje. Učila nas da volimo ljude, životinje, biljke. Jako se ljutila na mene ako bih se ja nekome nasmijala ili narugala. Širila je oko sebe dobrotu, svjetlo, mir.Učila je njemački iz nekog udžbenika, a niko od nas u kući niti je znao niti učio njemački. Živa je slika kako razvija jufku za pitu i glasno govori - abfel, abfel, abfel... Babo bi se tada redovno smijao.

Da, bila je i lijepa, ali zar je nekome s toliko duše važna ljepota? I mladolika, kad sam ju vidjela u martu '92, nijednu boru mislim da nije imala, a bila primjer psihofizičkog zdravlja. Dok smo se naduravale hoću li ja u Sarajevo ili ona u Travnik, nisam ni slutila da je to naš posljednji susret. Poginula je 4. 1. 1993.

Ono što je mene boljelo je činjenica da se nije smijala, mada nije bila ni ljuta ni smrknuta. Na njenom licu uvijek je bila neka čudesna blagost. A oči, najljepše plave oči na svijetu, dva gorska vrela, dva ralička u žitu, uvijek su bile tužne. Godinama sam se pitala - zašto, ali mi odgovor nije davala. Bila sam već sasvim zrela kada sam saznala. Ne od nje, nego od tetke po ocu.Godine 1942. imala je šesnaest godina. Njen otac, moj djed Suljo je na zaravni ispred kuće klanjao podne, a blizu njega se igrao majčin brat Uzeir koji je imao samo tri godine. Do kraja svijeta, moj daidža Uzeir će imati tri godine.

Naišli su njemački avioni i bacali bombe. Jedna je pogodila dječaka i prepolovila ga. Moj djed je (ne mogu ni slutiti šta je osjećao!) prekinuo namaz i krenuo skupiti ostatke svoga djeteta. Onda je pala druga njemačka bomba i ubila njega.A stariji joj brat, moj daidža Fehim, bio u logoru u Njemačkoj. Voljela ga je nezamislivo mnogo. Iza rata se vratio živ i zdrav, naučio njemački. Eto, zato je moja majka učila taj jezik. Da bude kao brat.
I tako, prošlo je pedeset godina od kad su Nijemci ubili djeda i daidžu. Bila je 92. godina kad je moj brat otišao u Njemačku, na sigurno skloniti ženu i tri malene kćeri. Nostrificirao diplomu, zaposlio se. Kupio i uredio stan, kupio vikendicu i mali vrt. Iškolovao kćeri, one dobile posao. Lijepo im. Niko ne planira da se ikad vrati u Bosnu. Ko je rekao: Domovina je tamo gdje ti je lijepo.

Vjerujem, ne, SIGURNA sam da mu nikad nije ni palo na um da su oni avioni koji su ubili našega djeda i našeg daidžu došli upravo iz te zemlje. Da je naš daidža tamo robijao.

Tako se valjda ponašaju svi normalni ljudi. Kakve uopće imaju veze ovi Nijemci i ova Njemačka s fašistima i Hitlerom. Nemaju apsolutno nikakve.

Ja nisam zaboravila, nikad ni neću. Ali JESAM oprostila. Nikad neću zaboraviti pogibiju moje majke. Ali JESAM oprostila.Zašto sve ovo pričam? Zato što nikako ne mogu shvatiti kakve veze ima Ognjen Vranješ s onima koji su u posljednjem ratu činili zlo. Hoćemo li ikad doći pameti, hoćemo li shvatiti da zlo nije činio niti jedan narod, činili su ga pojedinci iz naroda, izrodi. A izroda ima u svakom narodu.

Hoće li iko srušiti mostove koji su izgrađeni u našim glavama, mostove koje ne može srušti nikakav eksploziv, kamoli bageri. Može samo ono u nama.

Ognjene Vranješu, svaka tebi čast! Zdrav i veseo bio!

Svi ovi sto pisu tekstove na ovu temu i prave se pametniji od drugih fulaju poentu ili su strasno neinformisani sto se tice desavanja devedesetih.
O tome se i radi - sad je 2015.godina! Sračunaj koliko dugo živiš u prošlosti.
#Salihović

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 jun 2015, 15:17

L'Avvocato je napisao/la:Nura promašila poentu skroz. Džaba se obrukala.
neka se Nura rega na forum, da joj objasnimo par stvari :urnebes:

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 19 jun 2015, 15:17

Niko ovdje i ne živi u prošlosti, nego se neke stvari ne zaboravljaju.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 jun 2015, 15:19

Divac nije za poređenje? time ste sve rekli... a situacija totalno ista...
katalonija teži nezavisnosti, katalonija to niti krije niti želi kriti, štaviše to se potencira čak i na krajnje neukusan način...

@chily ne znam, možda Bošnjaka u srbiji nije bilo dovoljno da se izbore za svoj entitet, nisu ni probali, možda se nisu osjećali ugroženo kao srbi u bih... naglašavam možda
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 19 jun 2015, 15:19

Chinaglia je napisao/la:
Kad bi se znala registrovati možda bi i došla :mrgreen:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 19 jun 2015, 15:20

Zaista je nevjerovatno da se navijači fudbalske reprezentacije BiH optužuju za licemjerstvo i zbog toga, što, navodno
miješaju sport i politiku. I to od strane onih koji sebe smatraju kosmopolitima i daju sebi za pravo da održavaju red i mir.
Pitam se, zašto ti "zaštitnici" nisu optužili Ognjena zbog jasnog uplitanja politike u sport. Da li je to apsurd ?!
Kakvu je poruku poslao Ognjen funkcionerima u manjem BH entitetu i da li je ta tetovaža dodatni motiv i vjetar u leđa ?!
Šta predstavljaju granice sa tetovaže i da li su to iste granice koje vidimo na kamionu koji kruži Banjalučkim ulicama,
zanemarujući činjenicu da je Banja Luka grad svih naroda i da će možda taj kamion nekoga uvrijediti ?! Ma baš njih briga.
I Ognjen je vjerovatno zanemario činjenicu da bi mogao nekoga uvrijediti. I uvrijedio je... vidi se prema reakciji koju je izazvao.
Ognjene, tako se ne gradi suživot... pogriješio si, i kao primjer svima nama, red bi bio da snosiš posljedice !!!

S jedne strane politika finansira sport, s druge strane su viđeni sportaši uvijek dobro došli kao manekeni politike.
F.K.SARAJEVO

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 19 jun 2015, 15:22

Mogla bi Nura malo zaigrat lastiša

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 jun 2015, 15:22

BozePetra je napisao/la: O tome se i radi - sad je 2015.godina! Sračunaj koliko dugo živiš u prošlosti.
Na osnovu cega ja eto zivim u proslosti? Ja samo zagovaram da treba posjedovati nacionalni ponos u istoj mjeri koliko ga posjeduju u Srbiji i Hrvatskoj, niti vise, a niti manje.

To da su mi svi isti na terenu jesu, sam znam na osnovu sebe kada pratim kosarkasku i rukometnu reprezentaciju gdje su pola igraca Srbi i Hrvati.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 19 jun 2015, 15:24

L'Avvocato je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:
Kad bi se znala registrovati možda bi i došla :mrgreen:
:urnebes: :bow:
Sheyi je napisao/la:Mogla bi Nura malo zaigrat lastiša
:urnebes:

Zaključano

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: RobertHrkac555 i 5 gostiju.