odnosi se na ovo:Pappy je napisao/la:Igraju oni 100%, al' nisam im ja kriv što se tripuju da su igrači. Čast pojedincima.FaraonTM je napisao/la: @Pappy
Pa neće muslimani i katolici da igraju 100%, žele da ispadnete jer ste Srbi![]()
Što @Keno ? Je l' piše negdje u statutu to ?
Pa Slavija je svoje najbolje uspjehe imala kada su samo Srbi igrali u njoj. Čim su se počeli nazor dovoditi igrači ostalih vjera, samo da bi počeo projekat multikulturalnosti mi smo pali kurcu za uši.
Svako neka svoje gura. Ako je nekome interes da budu jednonacionalni, neka budu. To je njihov problem, a ne naš.
Jednonacionalnost nikada ama bas nikad ne bih trebala biti prihvacena kao trend, uspjeh, mentalitet pa makar uzeli 10 titula zaredom (pogotovo u drzavi kao BiH). Siroki je uradio dosta u bh fudbalu. Siroki je uvijek u vrhu bh fudbala. ALI kad se sve sabere i oduzme mozda oni cak nisu ni uzeli dovoljno trofeja koliko su mogli da su mozda potpisali nekog muslimana ili srbina bas kad im je trebalo...tako da ta teorija kako je sve idealno ne pije vode. Ako je cilj vjecno biti drugi ili treci onda je to druga prica.
Sto se tice Slavije tu si upravu i iznjeo si samo cinjenice. Medjutim, u Slaviji nikad nije igrao musliman ili hrvat vrijedan neke paznje...to je samo odpad Sarajeva, Zelje ili nekog treceg...to moras priznat. Nemoj mjesat jabuke i kruske. Na kraju krajeva iako je cinjenica da je Slavija bila najbolja sa "srbima" opet klub ne treba teziti ka tome. Klub treba igrati sa najboljim sto moze priustit sebi makar to bilo 11 romskih igraca...Znaci nacija nije bitna ako su obraz, cilj, planovi i mentalitet cisti.
Nekad mi je tesko Siroki Brijeg kriviti kao klub jer nikad nesto licno klub nije uradio meni ili klubu za kojeg ja navijam i vjerujem da taj klub moze slobodno postojati pa makar se osnovao jucer. Ne zavidim mu nek osvaja sve sto moze osvojit. Siroki mi je uvijek drazi od Zelje i Sarajeva naprimjer (samo u granicama sporta). NK Siroki Brijeg je zrtva grada Siroki Brijeg i tog podneblja i smatram da klub nije jos ni spreman da zaposli nekog muslimana. Za taj problem ne krivim svakog stanovnika pojedinacno jer sigurno ima normalnog naroda (kao sto kod "nas" ima i nenormalnog) nego kao zajednicu...
Nacionalioste treba istrijebiti bilo kome pripadali...