Ovako..jaran mi cesto govori kako znam biti nedostupan na telefon, pa me mora nazvati po 2 il 3 puta da me dobije (nije uvijek, nekad me normalno dobije, ali nekad nije) i mislio sam da je do tog telefona, pa sam ga jucer odnio u telekom radi toga, a i radi kvara vibracije koji sam neki dan ovdje spominjao..i dali su mi xperia miro na koristenje dok mi to poprave, ali mi sestra rece da sam i njoj jucer bio nedostupan, a ovaj drugi telefon, tj xperia je bio kod mene..i na mom htc-u i na ovoj xperiji mi se zna desiti da imam samo jednu crticu signala, nekad dvije, a nekad cak i nijednu nakratko..i jucer izvadim sim karticu posto u oba ova telefona ide ona rezana micro-sim kartica koju mi je lik iz telekoma srez'o "heftaricom" i vidim da fakticki nema one plastike oko onog metalnog i glavnog dijela kartice, fakticki ju je odrezao po rubovima tog metalnog dijela..da li je moguce da ju je ostetio imalo pa cesto imam slab signal i budem nedostupan ? Jer sam isprva mislio da je to nesto do htc-a, al evo i na ovoj xperiji se isto desilo..
Evo kako izgleda ova kartica koja je fabricki "narezana" pa se samo "iscupa" ovaj srednji dio, i ovdje se vidi koliko ima plastike oko ovog metalnog dijela, a u mene nema fakticki nikako:
Pa kontam da dam 5km i uzmem ovakvu karticu, ali sa istim ovim brojem..
Ps. dok ovo pisem, samo jedna crtica signala..
Edit: nijedna