Djedo je napisao/la: ↑07 jul 2026, 16:08
I nas je sve to zadovoljilo… Mislim, okej, dobro je što smo bili među 32 ekipe, ali iskreno, igra nam je bila loša protiv svih protivnika. Nadigrali su nas i Kanada i Švicarska, a čak je i Katar izgledao bolje u pojedinim dijelovima utakmice.
Iskreno, očekivao sam više od ove ekipe. Znam da smo se neočekivano plasirali na SP, ali kad smo već bili tamo, trebali smo pokazati više muda i hrabrosti. Imam osjećaj da smo se svi zadovoljili samim odlaskom na Svjetsko prvenstvo, umjesto da pokušamo ostaviti pravi trag.
Pojela nas je amerika sa trkom a Belgija ih razvuce ko juku..
Valja nama jos pure jesi do EP.
Mora da nisi gledao kvalifikacije ako si mislio da se mozemo na sredini terena nadigravat sa protivnicima koje smo imali (izuzev Katara, protiv kojeg smo to i u nekoj mjeri radili).
Pa Belgija ih razvuce ko jufku jer Belgija na skoro svakoj poziciji ima tehnicki potkovanijeg igraca i miljama bolju defanzivnu tranziciju od nas. Nisam fan ovog tipa usporedbi, ali evo da ti docaram, Tielemans je Busquets i Xavi skupa za svakog od nasih veznjaka. Mi da smo izasli da pokazemo muda i hrabrost protiv SAD-a, ovdje na forumu nakon sto primimo 5 komada bi prica bila "kockar misli da se mozemo s njima nadmetat umjesto da se brani i ceka kontre". Ako smo izgledali pogubljeno u defanzivnoj tranziciji protiv Katara i ako su nam oni uspjeli pravit prilike, ne treba puno mozga da se dodje do zakljucka da bi makar jednako lose da smo izasli tako na amerikance.
Pola igraca nam mahom imaju manje od 20 utakmica odigranih skupa, neki manje od 10 cak. Dva najjaca ofanzivna aduta nam imaju po sezonu, odnosno sezonu i po seniorskog fudbala (Bajraktarevicevo vrijeme u MLS-u se ne pika). U veznom redu nam igraju igraci Kazahstanske, Kiparske lige i grijaci klupe Danske lige. Najbolji strijelac prvenstva nam je na kraju bio momak koji je do prosle sezone bio igrac 2. austrijske lige i najveci domet ceska liga. Imamo 40-godisnjaka u vrhu napada koji dok god je na terenu smo operisani od radjenja visokog presinga.
Ako mi neko proba rec, pa ne igraju u boljim klubovima ni igraci zelenortskih ostrva, Kurasaoa i koga vec ne, pa vidi kako su oni igrali... Mi nismo te ekipe i nismo imali njihove protivnike u tim utakmicama, ta izjava je jednako glupa kao da kazes vidi kako igra Francuska, sto ne mozemo mi igrat kao oni.
Da nam jos pure valja jest do EP, to svaki realan navijac koji nije poceo gledat reprezentaciju 31. marta zna.