RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

TNT
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la TNT » 04 dec 2009, 16:31

Ibrakovicu su obecali ispuniti sve sto je trazio od isplate svi dugovanja prema njemu i igracima,ostaju svi igraci,dobre uslove za zimske pripreme i par 'pravi' pojacanja.
Uprava je bila na potezu i ljudi su obecali i na dobrom su putu da sve njegovo zacrtano ostvare.
Slijedeci na potezu je Ibrakovic pa da vidim sta moze i on.

ambrozija
Kontakt:

Post Postao/la ambrozija » 04 dec 2009, 23:06

carina je napisao/la:da...mali zna igrati lopte, a iza sebe ima ljude, tj; drama menadjere, tako da moze otici gdje hoce i kad hoce...jbg majstore, tako ti je to danas...
vijesti sa sjednice koja je pocela u 17.00h....ostaje ibrakadabra....
Znam ja da on zna igrati, nije djaba bio kapetan u Partizanu(sve mlade selekcije) ali da mu vjerujes, ti ili neko drugi da on samo razmislja o Velezu, i da je samo na to baziran, to je bola puno. On je zahvajujuci Ibrakovicu i dosao u Velez, kako bi se lakse prodao, jer je sigurno da ce prije otici kao prvotimac Veleza nego kao prvotimac Teleoptika, ili rezerva u OFK.Bg.
Pozdrav.
93,4 % " !!!

carina
Kontakt:

Post Postao/la carina » 05 dec 2009, 09:01

@ambrozija
u potpunosti se slazem sa tobom, ali to nije razlog da mu se ne zahvalim.....Trenutno nemamo igraca. tipa Osmanagic, tako da je njegova usluga u najmanju ruku, dobrodosla...A znam da moze otici iste sekunde da hoce, tako da mu se opet zahvaljujem na ostanku do kraja prvenstva..vidis, da izgleda zavisimo od ovog proljetnog dijela...

crusader77
Kontakt:

Post Postao/la crusader77 » 07 dec 2009, 09:01

Kako sad situacija izgleda Velez mi mogao sled. godine izboriti plasman u evropu.
Pitanje!
Da li Velezov stadion zadovoljava uefine kriterije da bude domacin evropskim utakmicama? Ako ne kakvi su planovi u igranju istih?
Unapred se zahvaljujem.

nisko
Kontakt:

Post Postao/la nisko » 07 dec 2009, 13:03

Ne zadovoljava uefine standarde a sto se tice gdje igrat evropske tekme e to ti je brato politika ;)
JA VOLIM SAMO VELEŽA ALKOHOL I ŽENE NIŠTA VIŠE U ŽIVOTU NE ZANIMA MENE!!!

crusader77
Kontakt:

Post Postao/la crusader77 » 07 dec 2009, 13:22

To je zalosno cuti stari. Al ipak samo napred valjda ce ipak nesto dobro ispasti od toga svega. Zasluzili ste.

VR6_LION
Kontakt:

Post Postao/la VR6_LION » 07 dec 2009, 16:50

glupo bi bilo igrati na Kosevu,al vjerujem da bi imali opet veliku podrsku...Pod Bijelim Brijegom ne vjerujem to ti je rat...opasnost za goste i Velez...

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 08 dec 2009, 14:38

Velez ima jedinstvenu priliku da probije led i igra pod Bijelim Brijegom KAO DOMACIN ako prodje u Evropu.

Razlog: jer pred rat je to bio Velezov stadion, a legalno je i dan danas.

Radi politickih razloga i izdaje bal..ja iz SDA i slicno - niko u drzavi i ne prica o ukradenom stadinu pod Bijelim Brijegom koji ni dan danas nije vracen Velezu - ali ako se Velez izbori za Evropu bice jako tesko ignorisati taj problem.

Zato kakvo Kosevo. Velez treba da igra pod Bijelim Brijegom i tu liniju treba gurati - pogotovo iskoristiti UEFA-u i konstantno ukazivati na taj problem. Pisma pisati svaki dan i slati na njihovu adresu. Strane novine - sve. Svaki pu spominjati tako da ni oni nemogu ignorisati taj problem.

I onda traziti da igras na svom terenu kao domacin.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

antipolitika2
Kontakt:

Post Postao/la antipolitika2 » 08 dec 2009, 15:58

MostaracVelezovac je napisao/la:Velez ima jedinstvenu priliku da probije led i igra pod Bijelim Brijegom KAO DOMACIN ako prodje u Evropu.

Radi politickih razloga i izdaje bal..ja iz SDA i slicno - niko u drzavi i ne prica o ukradenom stadinu pod Bijelim Brijegom koji ni dan danas nije vracen Velezu - ali ako se Velez izbori za Evropu bice jako tesko ignorisati taj problem.

Zato kakvo Kosevo. Velez treba da igra pod Bijelim Brijegom i tu liniju treba gurati - pogotovo iskoristiti UEFA-u i konstantno ukazivati na taj problem. Pisma pisati svaki dan i slati na njihovu adresu. Strane novine - sve. Svaki pu spominjati tako da ni oni nemogu ignorisati taj problem.

Legalno?! :D
Realno za par godina Vrapcici ce imati bolje uslove od B.B . a vec ove godine se mogu ispuniti standardi za ueffina predtakmicenja no o tome cemo pricat na proljece,jos ste vi daleko od evrope jer realno siroki i borac su neuhvatljivi,imate puno gostovanja a Sarajevo je daleko najbolja momcad koju ce tesko biti u proljecu pretec na tabeli a jos je tu Zeljo i Zrinjski znaci 6 kandidata,3 mjesta za evropu!
1.Zrinjski 2008/09 57 bodova ,polufinale kupa 08/09,polufinale 09/10
12.Velez 2008/09 37 bodova!
Ibrakovic trener godine?!what a fuck?!

BRIGATA_ROSSA
Kontakt:

Post Postao/la BRIGATA_ROSSA » 08 dec 2009, 16:15

MostaracVelezovac je napisao/la:Velez ima jedinstvenu priliku da probije led i igra pod Bijelim Brijegom KAO DOMACIN ako prodje u Evropu.

Babe da li ti zivis u Mostaru???
MOSTAR U SRCU, VELEŽ DO GROBA!!!

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 08 dec 2009, 17:12

Taj izraz ''babe'' mi ide na onu stvar.Tako se u Gnojnicama svinje zovu,barem su meni tako pojasnili i vi jedni druge nazivate tako,ccc.

Ma polako,da mi upadnemo u voz za Evropu onda ćemo o stadionu.

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 08 dec 2009, 17:13

Samo da igramo u Evropi, pa taman i u Sofiji igrali domace tekme, mada ne sumnjam da ce stadion na kojem sada igramo domace tekme ispunjavati neke minimalne uslove za sezonu-dvije, taman dok vidimo na cemu smo, je li ovo sada neki nagli let pa smo down, ili tu ostajemo za vjeke vjekova, ameeeen :mrgreen:

Desava li se ista u klubu ovih dana, ili cekamo taj famozni 15.-ti?
Support Velez, It's logical! ★

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 08 dec 2009, 17:15

Tako je jaki ko kamen starog mosta! ;)
Kad ćemo ako ne sad,mlada ekipa,trener odličan uveo nam red i disciplinu.
Idemo,polako i sabur.
Sretno nam !
Fi hajati.
GO Bosno.

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 08 dec 2009, 22:00

Deveta godišnjica smrti Jole Muse.

Prigodnim programom u mostarskom klubu Aleksa obilježena je deveta godišnjica smrti uglednom građanina, istaknutog mostarskog privrednikaa i sportskog dužnosnika Jole Muse. Ukazano je na veliki doprinos Joze Jole Muse na izgradnji Mostara i njegovom odnosu prema svim ljudima sa kojima je dolazio u kontakt.

''Iako smo se večeras okupili tužnim povodom, jer obilježavamo godišnjicu smrti našeg dragog Jole, ipak lijepo vidjeti da ovaj veliki i jednostavni čovjek nije zaboravljen i da je mostarski duh neuništiv!'', kazala je Aleksandra Savić programski direktor Cluba Aleksa.

Aleksandra je pročitala brojne poruke koje su građani Mostara preko maila uputili na adresu kluba Aleksa u kojima je izražena puna podrška za ideju o priređivanju sjećanja na Jolu Musu, čovjeka koji je zadužio mnoge građane kao i sam grad.

Ugledni mostarski advokat Josip Muselimović kao dugogodišnji prijatelj i advokat na vrlo simpatičan i originalan način evocirao je svoje uspomene i iskustva vezana za pokojnog Jolu.

Aktuelni direktor FK Velež Senadin Tanović podsjetio je sve prisutne na godine kada je na tom istom mjestu bio Jole Musa i njegov veliki doprinos afirmaciji ovog kluba, ne samo na domaćoj nego i na svjetskoj sceni. On je kazao da bi današnje rukovodstvo Veleža bilo sretno kada bi u svojim redovima i danas imalo takvog velikana kao što je bio Jole koji je uvijek pronalazio rješenja za sve probleme.

Svoja iskustva sa radom i druženjem ovom prilikom iznio je i nekadašnji gradonačelnik Mostara Braca Andrić.

Profesor doktor Fuad Ćatović posebno je naglasio Jolinu umješnost da oko sebe okupi stručnjake i time uspije stvoriti vrlo jaku firmu poput Aluminijskog kombinata u kome je vršio najodgovorniju dužnost.

Inserte iz Jolinog životopisa između ostalih prepričavali su i novinari Džemal Raljević i Izudin Šahović, a iz mnogobrojnih poruka Mostaraca koji trenutno žive van Mostara, posebno mjesto zauzima emotivno pismo Princa sa Neretve Dušana Bajevića koji je u vrijeme Jolinog mandata predsjednika kluba bio na mjestu trenera kada je Velež osvojio nacionalni kup.

Jolin vjerni pratitelj Sreten Zela Savić, direktor Cluba Aleksa, svojim osjećanjima nikoga nije ostavio ravnodušnim:

''Ne postoje dovoljno jake riječi koje mogu potpuno opisati sta je taj čovjek bio i ostao u mom životu. Imao sam sreću da provedem 14 zlatnih godina uz Jolu. Bio je moj poslodavac, učitelj, moj prijatelj i drug, bio mi je poput drugog oca. Od njega sam naučio sve što je potrebno jednom mladom čovjeku koji ozbiljno započinje svoj radni vijek i gradi porodicu.
Poklanjao mi je svoje vrijeme, brigu, ljubav, opraštao mi slabosti, uviđao moje vrline, radovao se mojim uspjesima, tješio me kad sam bio tužan. Zadovoljstvo i čast bilo mi je imati ga za prijatelja.

Ostavio je neizbrisive tragove u Mostaru i Hercegovini bio je čovjek velikog srca bez imalo osjećaja za predrasude i različitosti..Nisam ga volio samo zbog onoga što je on bio, već i zbog toga šta sam ja bio pored njega'' kazao je inicijator Sjećanja na Jolu Musu.

Među prisutnima bio je i Jolin sin Marin sa suprugom Milom.

slika

Hvala ti za sve ! Počivaj u miru.

Manistir
Kontakt:

Post Postao/la Manistir » 10 dec 2009, 06:55

Zdravo Velezani,

prica se da vas stab hoce da dovede jednog dobrog fudbalera da igra za 2. polusezonu vec sad kod vas

Sandi Sahman se taj momak zove, jako dobar igrac traze ga i u Nk Zadar, HNK Rijeka, Slaven Belupo i neke ekipe u Njemackoj i jos neke ekipe u nasoj Premjer Ligi...mislim ako se odluci za vas il nekako vas stab ga dovede tako nest onda se sebi pravu bombu od fudbal doveli!!! :lol:

http://www.transfermarkt.de/de/spieler/ ... rofil.html

http://www.transfermarkt.tv/de/uebersic ... eigen.html

to je taj Decko....

nem73
Kontakt:

Post Postao/la nem73 » 10 dec 2009, 08:21

pa ovo neki shvaba jbt :D

http://www.transfermarkt.tv/de/uebersic ... eigen.html
sta ovo prica??? za kakvu televiziju daje intervju?

nadam se da ces/mozes pojacat nase redove u nastavku sezone- dobrodosao!!!
ROĐENI BRATO

(VEDRAN PULJIC 1985-2009)

Ipswich Town F.C.

VR6_LION
Kontakt:

Post Postao/la VR6_LION » 10 dec 2009, 15:26

Velez ce kuci sa svima iz vrha tabele
U Vrapcice dolaze Zeljo,Sarajevo,Zrinjski,Borac i Siroki
a napocetku igraju dvije u gostima sa laksim klubovima gdje bi trebali uzeti bodove na strani

Manijakk
Kontakt:

Post Postao/la Manijakk » 10 dec 2009, 15:34

VR6_LION je napisao/la:Velez ce kuci sa svima iz vrha tabele
a napocetku igraju dvije u gostima sa laksim klubovima gdje bi trebali uzeti bodove na strani
Mi cemo opet igrati 0 - 0 :mrgreen:

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 10 dec 2009, 16:55

Manijakk je napisao/la:
VR6_LION je napisao/la:Velez ce kuci sa svima iz vrha tabele
Mi cemo opet igrati 0 - 0 :mrgreen:
Dobicemo ;)

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 10 dec 2009, 17:29

Dobicete ono sto ste posteno zaradili na Grbavici.

A zna se sta ste zaradili.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.