FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

zagorski
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la zagorski » 20 avg 2019, 20:49

Denchi je napisao/la:[
30 prvotimaca + 9 SŠ + 8 medicinski tim = 47
Akademija(24igrača u19 + 25 u17 + 16 u15) nemaju svi dječaci profi ugovore(samo pojedini većinom iz u19), ostali su svi na stipendiji(500-1000km)
+ osoblje Akademije(šef, treneri/po 3 po ekipi,kondicioni,fizio-maser,psiholog,kuhar,domar,osoblje za održavanje terena,čuvari)
+ Administracija kluba + odbori + marketing

nijedan drugi klub nema akademiju, možda ima op koji zove akademija ali to nije ni izbliza isto....
"Najviše zaposlenih kojima se uplaćuju porezi i doprinosi ima FK Sarajevo, njih čak 87. Među 87 zaposlenih su 29 profesionalnih fudbalera, osam članova stručnog štaba koji vodi prvi tim, 12 trenera u Akademiji te 16 trenera u Školi fudbala. Slijedi FK Željezničar sa 46 zaposlenih kojima se uplaćuju porezi i doprinosi, a na trećem mjestu je HSK Zrinjski sa 37 zaposlenih. "
87-29-8-12-16=22 uhljeba.
Sad je ova brojka i veca ;)

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 20 avg 2019, 20:52

ThrillerHz je napisao/la:Zanima me kad pises s dva profila, da li mozes uvezat post za postom ili moras sacekati onaj delay izmedju postova :hmmmmm:
Ma uvezuje se to odmah. Pogotovo kod ove dvojice zvanih topla braća. Malo se raja nahuškala na sjever, pa oni se registrovali da to malo ispeglaju i spinuju stvari glupostima. Isti lik je u pitanju ili haveri pa se fino dogovore šta će pisati, pa salutaju jedan drugom kako su upravu. Ofirni ste klocevi, preofirni.

Kreteni oni jedni bijedni, gledaj šta su od teme napravili. Onaj bot neki dan govori utalili se za zemljište u Butmiru (hahahahahhaha), evo danas opet tema šatro kriminalac Jahić, toliko i toliko uposlenika, sve kako bi prebacili lopticu. Koga boli qurac koliko ih je u Upravi i koliko ih ide na evropsku tekmu. Neka ide 200 zaboli me, niti ja plaćam, niti meni ide iz džepa. Sreća pa se ne pitate ama baš ništa, tako da vam je ovo idealno mjesto za serranciju, koja ne donosi nikakav rezultat i plod. Samo serrite, sad Sabra i Jaha sjede kući i smiju se ovim vašim blamirajućim postovima. Samo udrite, kad nema nikakve hijerarhije na PDF-u. I onda se smiju onim ljudima što komentarišu po zvaničnoj fb stranici, pa bolji i pametniji su ti ljudi od sve i jednog hajvana ovdje koji širi ovu neku priču koja veze s vezom nema. Šatro navijači, jedva čekaju da se nešto desi, pa da se hrane mržnjom. Sve vam..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 20 avg 2019, 20:54

zagorski je napisao/la:
Akademija(24igrača u19 + 25 u17 + 16 u15) nemaju svi dječaci profi ugovore(samo pojedini većinom iz u19), ostali su svi na stipendiji(500-1000km)
+ osoblje Akademije(šef, treneri/po 3 po ekipi,kondicioni,fizio-maser,psiholog,kuhar,domar,osoblje za održavanje terena,čuvari)

nijedan drugi klub nema akademiju, možda ima op koji zove akademija ali to nije ni izbliza isto....
"Najviše zaposlenih kojima se uplaćuju porezi i doprinosi ima FK Sarajevo, njih čak 87. Među 87 zaposlenih su 29 profesionalnih fudbalera, osam članova stručnog štaba koji vodi prvi tim, 12 trenera u Akademiji te 16 trenera u Školi fudbala. Slijedi FK Željezničar sa 46 zaposlenih kojima se uplaćuju porezi i doprinosi, a na trećem mjestu je HSK Zrinjski sa 37 zaposlenih. "
promijenilo se i doveli smo igrača i trenera, doktore nisu ubrojali...najveći smo kolektiv fudbalski ove zemlje...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 20 avg 2019, 21:05

Šerbo spreman za Velež
P.S. Ne kontam kakva je ovo negativa opet i pravljenje problema tamo gdje istog nema.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 20 avg 2019, 21:07

MaroonBjelave je napisao/la:Šerbo spreman za Velež
P.S. Ne kontam kakva je ovo negativa opet i pravljenje problema tamo gdje istog nema.
Balavurdija, zamisli da izgubismo sinoc
NEMA NAZAD

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 20 avg 2019, 21:08

traži se dlaka u jajetu da ne ispadnu štetočine ovi bakljaši
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 20 avg 2019, 21:09

Extra za Besima :opaopa:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Bordeaux46
Kontakt:

Post Postao/la Bordeaux46 » 20 avg 2019, 21:11

svi je ok. nek horde pale. nek uprava krade. zapad i istok nek zvižde i psuju.
koliko volim te zna samo ludo srce moje, proći će godine, ja neću izdati bordo boje!

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 20 avg 2019, 21:11

holyman je napisao/la:
MaroonBjelave je napisao/la:Šerbo spreman za Velež
Balavurdija, zamisli da izgubismo sinoc
Nesto kontam jbt da li smo mi i osvojili duplu krunu ili me ova anestezija jos drzi.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 20 avg 2019, 21:12

Denchi je napisao/la:uprava je išla gore i uvijek su uprave išle i uvijek idu svakog kluba ikad...uspostavljaju se poznanstva,dobri odnosi, nešto najnormalnije, i to je marketing kluba i građenje imidža...jer smo anonimusi vani...

jedni rade za klub drugi štete klubu više nego daju - fakt
20+ ljudi išlo pored štručnog štaba i igrača. To nije nikad bilo normalno u BiH. Pitanje je sta iko od njih moze doprinjeti uspjehu i image-u kluba (osim Hadzica) ? Niko iz ove uprave nije nikad u zivotu radio u drugom fudbalskom klubu da bi mogli doprinjeti nasem napretku. Ta poznanstva i dobri odnosi mogu samo zavrsiti samo kao neki privatni talovi ali ne u korist kluba. Nasa uprava moze samo hodati okolo i prodavati informacije iz kluba.

Image kluba se dize uspjesima a ne setnjama. Anonimusi smo jer do prosle godine sa ovom istom upravom 2 puta nismo izasli u Evropu a ekonomski bili najjaci u drzavi.

NI Bajern ne salje upravu na svaku svoju tekmu. Pustite se satri. Kakav je benefit klubu da smo marketinski pokriveni u Bjelorusiji ?

Koja je korist klubu da uprava dobije vozila na koristenje ?

Ovo da veci dio uprave štete klubu više nego daju si u pravu. Puno kostaju a sakrivaju se iza vlasnika i nenadmasni su u self-promociji. I kao paraziti jedu budjet a onda nazovi vlasnik treba da namiri razliku. Zato je i Tan razgulio kad je skontao shemu.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 20 avg 2019, 21:13

Da je Besima potpisati :ljepota:
Treba ganjat i Mujakica na posudbu nazad ako ne dobije priliku tamo
1946~

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 20 avg 2019, 21:17

Ja upravi zamjeram samo sto dozvoliše Seate. Jbt trebali su svi po jednu Panameru zaduziti jer su zasluzili. Ne znam za vas ali meni je ono bas gotiva kad sretnem nekog poznanika-futavca sa sergijice i upitam ko je ono osvojio duplu. Ali nema veze ove godine moze Seat sljedece godine Panamera aBd.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 20 avg 2019, 21:17

Ako iko sje.e ovaj nas klub, onda cemo to biti mi navijaci. Osvojena dupla, finansijski stabilni, krenuli dobro sezonu. I sada treba da se navijaci j.bu. Tacno ne znam sta bih rekao. Ovi nam ne treba, nikako. Morali bi svi biti uz klub, mislim da je ovo sve neko dobro smislio. Neki su nasjeli a neki su tu po zadatku. Ako ovo ne prevazidjemo, nema ove sezone ni evrope a kamoli titule.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 20 avg 2019, 21:20

Skontam da pokrenem biznis pa da se malo oparim....evo sta nudim:
Prodajem baklje
BOJA PLAMENA: crvena
PROMJER TUBE: 25mm
SVJETLOSNI INTENZITET: ≥ 15000 cd
VRIJEME GORENJA: ≥ 60secNEM: 85,5g
Cijena po dogovoru :urnebes: :urnebes:

Kockoglavi
Kontakt:

Post Postao/la Kockoglavi » 20 avg 2019, 21:23

Moze li dvije na teku :urnebes:

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 20 avg 2019, 21:25

fks74 je napisao/la:Ako iko sje.e ovaj nas klub, onda cemo to biti mi navijaci. Osvojena dupla, finansijski stabilni, krenuli dobro sezonu. I sada treba da se navijaci j.bu. Tacno ne znam sta bih rekao. Ovi nam ne treba, nikako. Morali bi svi biti uz klub, mislim da je ovo sve neko dobro smislio. Neki su nasjeli a neki su tu po zadatku. Ako ovo ne prevazidjemo, nema ove sezone ni evrope a kamoli titule.
Neka malo i toga, mislim da su i ove prepirke (izuzev baklji) normalne jer je ocigledno da se klub dize i raste u jedno evropsko Sarajevo sa mnogo vecim ambicijama koje su iznad nivoa nasih klubova i same lige. Samim tim i navijacima raste apetit i zele mnogo vise nego je to bilo do sad pa stalno dolazi do sukoba misljenja.
Posle zaostale utakmice sa sirokim mislim da cemo zasjesti na vrh i da necemo padati do kraja sezone.
NEMA NAZAD

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 20 avg 2019, 21:26

fks74 je napisao/la:Ako iko sje.e ovaj nas klub, onda cemo to biti mi navijaci. Osvojena dupla, finansijski stabilni, krenuli dobro sezonu. I sada treba da se navijaci j.bu. Tacno ne znam sta bih rekao. Ovi nam ne treba, nikako. Morali bi svi biti uz klub, mislim da je ovo sve neko dobro smislio. Neki su nasjeli a neki su tu po zadatku. Ako ovo ne prevazidjemo, nema ove sezone ni evrope a kamoli titule.
Nemoj sve i svašta ubrajati u navijače, pogotovo ne komplet forum. Pa ovdje imaš bruku likova koji su tu radi namjere, koji spinuju, koji brane interese nekog iz familije, menadžerčića, likova koji navijaju za druge klubove, trolova itd. Imaš i ove koji Koševo vide jednom godišnje, ali ovdje serru i prse se kao da su neki bitan faktor. Na prste ruke se mogu nabrojati normalne persone i navijači.

Opet ponavljam, nemojte misliti da je forum nešto relevantan, nikad nije ni bio. Najgore je što misli raja kad pročita ovoliku pljuvačinu ovdje, da je to tako i u realnom svijetu. Jeste, ali u qurcu mom, niko se ovim debilnim stvarima ne zamara na stadionu, niti u pričama prije i poslije tekme. Zato, relax, forum je odlično mjesto za istresti se, naklepati gluposti, a hvala bogu raja je toliko pametna i nije naivna, da im je dovoljna i najmanja glupost da naprave neku 'wow' stvar. Ja nigdje ne čujem da se priča o Jahiću i lizingu, Husrefu kad je potpisivao ugovor, o Velkoskom kako je užasan i treba ga nabiti nogom, o Upravi kriminalnoj, o namjernim izostancima igračima u realnom svijetu, jedino se to ovdje može pronaći.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 20 avg 2019, 21:38

kengur je napisao/la:
20+ ljudi išlo pored štručnog štaba i igrača. To nije nikad bilo normalno u BiH. Pitanje je sta iko od njih moze doprinjeti uspjehu i image-u kluba (osim Hadzica) ? Niko iz ove uprave nije nikad u zivotu radio u drugom fudbalskom klubu da bi mogli doprinjeti nasem napretku. Ta poznanstva i dobri odnosi mogu samo zavrsiti samo kao neki privatni talovi ali ne u korist kluba. Nasa uprava moze samo hodati okolo i prodavati informacije iz kluba.

Image kluba se dize uspjesima a ne setnjama. Anonimusi smo jer do prosle godine sa ovom istom upravom 2 puta nismo izasli u Evropu a ekonomski bili najjaci u drzavi.

NI Bajern ne salje upravu na svaku svoju tekmu. Pustite se satri. Kakav je benefit klubu da smo marketinski pokriveni u Bjelorusiji ?

Koja je korist klubu da uprava dobije vozila na koristenje ?

Ovo da veci dio uprave štete klubu više nego daju si u pravu. Puno kostaju a sakrivaju se iza vlasnika i nenadmasni su u self-promociji. I kao paraziti jedu budjet a onda nazovi vlasnik treba da namiri razliku. Zato je i Tan razgulio kad je skontao shemu.
veće količine laži nigdje nema , SINANE jesi to ti???

interesantno da tvrdiš da prodaju info ali eto opet pojma nemate i mora vam se crtati, jbg treba i mozak imati
niko nije radio u Cardiffu i Kortrijku iz uprave :D niko ne radi sa najvećom Akademijom u Aziji? faaack :rol:
jel DUPLA KRUNA uspjeh? objasni mi molim te ko ga je postigao i obezbjedio? sa ovom upravom smo svake godine igrali evropu(zadnje 3)
jedno je Bayern sa 30-40 titula i 5 LP, a drugo je nama tekma u evropi.....ili je to sve isto, bare-bare stručnjačiću :urnebes: :rol:
sjever konstanto šteti klub a najjeftinije karte plaća, evo nek budu ko zapad pa da vidimo amore ;) :ljepota:
toliko si upućen da je i Tan razgulio :D :tokralju: :bow:

idi piši zadaću djete drago :stop: :wave:
Zadnja izmjena: Denchi, dana/u 20 avg 2019, 21:51, ukupno mijenjano 1 put.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 20 avg 2019, 21:39

Denchi je napisao/la:
zagorski je napisao/la:

promijenilo se i doveli smo igrača i trenera, doktore nisu ubrojali...najveći smo kolektiv fudbalski ove zemlje...
Neki su igraci i treneri otisli, a drugi dosli normalno. A broj uhljeba se povecao sa 22 na 25,znas i ti to vrlo dobro.
Doktori i medicinsko osoblje su tu po ugovoru o djelu nikada nisu bili profesionalno uposleni, njih svakako ne ubrajamo.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 20 avg 2019, 21:50

zagorski je napisao/la:
Neki su igraci i treneri otisli, a drugi dosli normalno. A broj uhljeba se povecao sa 22 na 25,znas i ti to vrlo dobro.
Doktori i medicinsko osoblje su tu po ugovoru o djelu nikada nisu bili profesionalno uposleni, njih svakako ne ubrajamo.
kakvih uhljeba Nam među tih 25, oba odbora tu, administracija i marketing, dr. koji imaju svoju kliniku/posao(2) se ne vode ali se vode ostali, 2 su naša prijavljena stalno, fizio i psiholozi prijavljeni, nema niko ovakvu organizaciju, nije za stalno primljen svako u marketingu ima ih na probnom,sezonskom,bila objava za volontere sa Celticom kad smo igrali....

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bordobijeli, greenwood, HordasFks, Kaunas, legendarnadruga, Merhaba, zagorski i 150 gostiju.