Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

ASD
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la ASD » 13 avg 2023, 14:09

Trebao bi raditi danas, nedjelja je.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 13 avg 2023, 14:12

ASD je napisao/la:
13 avg 2023, 12:54
AshburtonG je napisao/la:
13 avg 2023, 12:26
VivaLaStella je napisao/la:
13 avg 2023, 12:05
Odgovorno vam tvrdim da nijedan grad nema nesposobniju policiju od Gradačca. Ovi ljudi za 29 godina mog života nijedan slučaj nisu riješili, bez nekog da im ocinkari krivca

Nestalog Aldina Hasukića su tražili skoro mjesec dana!!!
Sabrao se narod i pronašli ga u roku 2 dana, ako ne i isti dan. I to u šahtu koji je 100m udaljen od njegove kuće. Na relaciji kojom je SVAKI DAN HODAO. Samo sto nije poceo trunuti, cekajuci da ga ovi lihvari spase.

Rodjak mi je u istoj toj policiji, lično sam vidio kako ne smije otići tuču između dva lika da zaustavi, zove pojačanje.. A onda par dana kasnije iskače ko mangaš iz džipa i maltretira neke tinejdžere jer piju pivo na Vidari. A ima sto kila, ne bi krug oko stadiona mogao istrčati.
Ovaj drugi, jadna majko draga, ona plava košuljica ko da si je na ofinger okačio.. Mislim kad bi mu čvoku opalio da bi umro na licu mjesta.
Ona stanica treba kompletan hard reset od glave do pete.
Ma buraz svuda u BiH je isto, ako ne cak i gore. Evo i ASD ti moze potvrdit kakva je situacija u Banovicima. Osim sto imas 2 politicka klana, u isto vrijeme imas i 2 krimi klana, a nerijetko su veze isprepletene. Divlji zapad bukvalno. Dodje policija da zatvori lokal, kolega policajac mu yebe mater i hoce tuci, jer nije zatvorio drugi lokal zbog straha od gazde i njegovih konekcija s policijom. Rodjak mi radi u specijalnoj policiji, a rostilja s ljudima koji su pod optuzbama od ubistva do teske pljacke, jer da ne ode na isti, vjerovatno ga ne bi ni bilo.
Jedan banovički policajac išao u Neum prije par godina, kad su bila ona braća Ćulum. Čekao sat, dva na hodniku da se slika s njima. :urnebes:

Mada opet, upoznat sam koliko se svi ti "mafijaši" po BiH boje zatvora. Nema ga koji ne bi člana porodice prodao.
Pa svi ovi što su u Sky aplikaciji bili su odali jedni druge. Što je još smješnije, i dalje sjede jedni s drugima.
Ma realno i nasi ovi novi policajci su sve debilcici iz okolnih sela, koje je ugurala stranka u sluzbu. Neki egotripovi sa svojih 1.6m i 60kg s punom opremom. :D

Ja sam bio svjedok u Banovicima povlacenja pistolja na kolegu na nekoj gidi. Trebao tipa sutradan ici nazad za Svabiju, kontam jos treba da budem svjedok ubistva dan pred odlazak. :crazy:
I sta da ih prijavis? Zavrsis vjerovatno kao ova zena ili slicno.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 avg 2023, 14:13

numanumaye22 je napisao/la:
13 avg 2023, 13:58
ASD je napisao/la:
13 avg 2023, 13:27
Mada iskreno. Ne možemo govoriti da je sistem zakazao jer mi generalno smo daleko od nesigurne države. Skoro svaka država zapada je nesigurnija od nas.
Kod njih je situacija tako napravljena da su pojedini dijelovi presigurni, a pojedini dijelovi su totalno nesigurni. Ta razlika nam govori da nije do sistema, nego da se to sve donosi iz kuće.
:rol:

Proporcionalno broju stanovnistva, bukvalno smo medju najgorim. Takodjer imamo i najvise nesreca na cesti kad gledas broj stanovnika.
Top 25 safest countries in the World

1 Iceland 1.11
2 New Zealand 1.27
3 Ireland 1.29
4 Austria 1.30
5 Denmark 1.30
6 Portugal 1.30
7 Czech Republic 1.32
8 Slovenia 1.32
9 Singapore 1.33
10 Japan 1.34
11 Switzerland 1.36
12 Canada 1.39
13 Hungary 1.41
14 Croatia 1.44
15 Finland 1.44
16 Germany 1.46
17 Malaysia 1.47
18 Norway 1.47
19 Bhutan 1.48
20 Slovakia 1.50
21 Netherlands 1.52
22 Belgium 1.53
23 Qatar 1.53
24 Bulgaria 1.54
25 Poland 1.55
https://wisevoter.com/country-rankings/ ... y-country/

Gledaj rape rate

Sweden 87.97 per 100k
Germany 12.08 per 100k

Mi
0.55 per 100k

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 13 avg 2023, 14:15

Pa kod nas je nazalost definicija silovanja malo drugacija, te isto spada u redovnu idilu bracnog ili bilo kakvog drugog ljubavnog odnosa. Ovdje povisis ton, ako te zena ne prijavi za zlostavljanje, onda ce komsija kojemu je dosta sto vas mora slusat svaki dan.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 avg 2023, 14:18

13 avg 2023, 14:15
Pa kod nas je nazalost definicija silovanja malo drugacija, te isto spada u redovnu idilu bracnog ili bilo kakvog drugog ljubavnog odnosa. Ovdje povisis ton, ako te zena ne prijavi za zlostavljanje, onda ce komsija kojemu je dosta sto vas mora slusat svaki dan.
Ne sporim, ali je slična situacija i kod migranata na Zapadu.
Znamo svi zašto je Švedska u vrhu, nije zbog šveđana sigurno, nego zato što im migranti prvi put vidjeli žensko kad su došli u Švedsku.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 13 avg 2023, 14:19

To sam i ja sad htio napisat. Arapi boostaju ove brojeve i vjerovatno ce i rasti, sve dok se ne integriraju u drustvo za nekih 200 godina, koliko im fali za normalnom civilizacijom.

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 13 avg 2023, 14:20

Arvid je napisao/la:
13 avg 2023, 13:29

Šta je ovo jebote
:rol:

Samo još fale Nele i Đuro. :tokralju:
it's football day

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 13 avg 2023, 14:26

Kakva je to definicija silovanja kod nas, a kakva u Njemackoj?

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 avg 2023, 14:31

Joj smijurije, silovanje je silovanje. Zar ne možete prihvatiti da ovdje ljudi manje rade takve stvari nego u tim zapadnim zemljama koje su pune migranata. Pa nismo mi iz Bosne ko ovi Marokanci, Alžirci itd.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 13 avg 2023, 14:31

Kajzer10 je napisao/la:
13 avg 2023, 14:26
Preneseno znacenje. Zene kod nas u braku npr. budu cesto prinudjene da imaju sex, te se to kod nas ne smatra silovanjem u velikoj vecini drustva. Cak ni zene nisu svjesne da su bukvalno silovane, jer ih je strah reci NE. Kod nas se i dalje pod "silovanje" podrazumijeva skoro iskljucivo premlacivanje i fizicko prisiljavanje na odnos. Evo kolega iznad je svojim komentarom i potvrdio. ;)

VivaLaStella
Kontakt:

Post Postao/la VivaLaStella » 13 avg 2023, 14:36

Sveti je napisao/la:
13 avg 2023, 13:17
VivaLaStella je napisao/la:
13 avg 2023, 12:52
Onaj TikTok gdje se optuzuje ova Dzenana Selimovic najednom obrisan. I to upravo sad
otvorio najnormalnije, proslijedio ovom drugu, on kaze ne radi ti link.. kad sam uradio refresh, neeeema

Đeš na policajku slash quravu
Sta je Receno u tom videu uopste
Vlasnica profila tvrdi da je ova Dzenana Selimovic (Policajka iz Gradacca) bila Rejbanova ljubavnica i da je ona rekla doticnom da ga je rahmetli Nizama prijavila.
Zanimljivo je da je ista ta Dzenana na dan pokolja (ili dan prije) otisla na more u Grčku
Nego doma sjednem, dignem regler, voterpajp i brning rege

L'art pour l'art.
SS.ba liga | ⚫🔴 Mislish United #17

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 13 avg 2023, 14:38

Sta bi..kako FGRovci reagovase. Ovi na fukcijama

Il im nnije previše urbano da se bave nekim mjestom malim u Bosni, cekaju neka zbivanja u BGu
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 avg 2023, 14:39

feniksptica je napisao/la:
13 avg 2023, 14:38
Sta bi..kako FGRovci reagovase. Ovi na fukcijama

Il im nnije previše urbano da se bave nekim mjestom malim u Bosni, cekaju neka zbivanja u BGu
Zauzeti jer gube UKC u Tuzli.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 13 avg 2023, 14:44

**** olos kriminalac sve ko i zeleni. Svi ista ****.

Gdje ces ne iskoristit priliku prohodat crvenim tepihom..osjecat se VIP jednom u godini
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 avg 2023, 14:47

feniksptica je napisao/la:
13 avg 2023, 14:44
**** olos kriminalac sve ko i zeleni. Svi ista ****.

Gdje ces ne iskoristit priliku prohodat crvenim tepihom..osjecat se VIP jednom u godini
Možda nisi upratio, bila je vanredna sjednica vlade TK jer gube UKC, zlatnu koku koju imaju.
A evo, vanrednu sjednicu povodom ovog događaja još čekamo.

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 13 avg 2023, 14:47

13 avg 2023, 14:31
Kajzer10 je napisao/la:
13 avg 2023, 14:26
Preneseno znacenje. Zene kod nas u braku npr. budu cesto prinudjene da imaju sex, te se to kod nas ne smatra silovanjem u velikoj vecini drustva. Cak ni zene nisu svjesne da su bukvalno silovane, jer ih je strah reci NE. Kod nas se i dalje pod "silovanje" podrazumijeva skoro iskljucivo premlacivanje i fizicko prisiljavanje na odnos. Evo kolega iznad je svojim komentarom i potvrdio. ;)
Podrazumijeva se isto sto i svugdje - sila ili upotreba prijetnje. Pod tim prinudjene, nije silovanje kad te muz zaskoci u krevetu, tebi se ne da ali haj izduras. Ni u Bosni ni u Njemackoj. Svakako ima slucajeva gdje zene ne smiju ili se stide prijaviti, neuporedivo manje gdje nisu svjesne da su silovane, ali ne bih rekao da je to uzrok ove gore statistike. Jedino ako ima podatak da u Njemackoj velika vecina silovanja otpada na silovanje unutar porodice.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 13 avg 2023, 14:50

Ash je djelimično upravu, ali se nije najbolje izrazio.
Nijemci i Šveđani će sigurno prije prijaviti silovanje, ali i neki drugi oblik kriminala policiji. To je on htio reći.

Mada ja sam mišljenja da to ne bi ništa promijenilo omjer po državama jer i tamo puno kriminala ostaje neprijavljeno (izbjeglice).

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 13 avg 2023, 14:50

@Kaiser10
Nisi shvatio. Zene u BiH ne prijavljuju silovanje u istoj mjeri kao zene u Zapadnoj Evropi, jer i ne znaju da su silovane, ali i ove koje znaju imaju strah i slabu zastitu. Kao sto sam gore i sam rekao, kolicina arapskih naroda definitivno utjece na brojke u evropskim zemljama. Uporedi ih sa arapskim zemljama, te ces vidjet o cemu ti govorim.
Statistika u tim zemljama je na nivou nase, a u Skandinaviji gdje imaju odnose sa Svedjankama imaju 100x vise silovanja na 100k. Pogodi zasto?

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 13 avg 2023, 14:55

šta bolan nadrogirane sarajlice znaju šta je gradačac.. Gradačac dok je bio brana otpora u ratu ovi prosijedi narkomani koji u glavi misle ima imaju 24 godine suse u sarajevu šepurili i glumili face dok su "došlje" po sokolju,igmanu i žuči ginule... Ja protiv mladosti nemam ništa,ko hi je rađo i dogajo nije ni čudo što su takvi.**** gradačac,kad bude gradačac trebo uplatiti 500 milijona u budžet valjaće,do tad koga briga za njih. nemojte nam kvariti vatromet drogiranje i alkohol i seks. e da,ima i neki film se nekad provrti. fuj,sramim se svog "glavnog" "Gradaa".
Samo Sloboda | COYG

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 avg 2023, 14:57

A možda je samo do toga da ljudi u BiH manje siluju nego u Njemačkoj? Nije niko glup da ne zna šta je silovanje. Eto ti Njemačka puna Bosanaca pa ćeš naći možda 1 u 100 hiljada da je silovao nekoga.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: edvaE2, leo1946 i 14 gostiju.