bambina je napisao/la:Prema najnovijim kalkulacijama, Dinamo ima izgleda da bude nositelj i u 4. kvalifikacijskom pretkolu Lige prvaka. Moraju mu se, primjerice, poklopiti raspleti prvenstava u Austriji i Rumunjskoj, pa bi mu na ruku išlo da njihovi prvaci budu klubovi s nižim koeficijentima od Dinamovih 24.774: bečki Rapid (zaostaje dva boda za vodećem Salzburgom) te bukureštanski Dinamo (zaostaje dva boda za vodećim Clujem).
Ostvare li im se ti ishodi, suparnici plavih u odlučujućem pretkolu bili bi slovačka Žilina, Partizan (B), Dinamo (B), švedski Helsingborg i bečki Rapid.
Da je Jurčić ostao Dinamov trener, gotovo bismo se kladili na takav rasplet, jer nikada nitko nije imao toliko sreće u ždrijebu kao Kruno: Neftči, Helsinki pa Malmö. Koju godinu ranije Dinamo je morao prolaziti teže rute samo da bi došao so Europske lige.
Sasvim je sigurno da će plavi biti nositelji u drugom, pa i trećemu pretkolu, u kojemu bi, prema sadašnjem stanju, mogući suparnici bili Legia, Sheriff, Debrecen, Maribor, Ventspils, Helsinki, Ekranas, Zestafoni, Shamrock Rovers i AEL Limassol.
Zar se to vec kalkurira po javnosti?
Ja sam prije 2 tjedna poceo pratit i nisam neki optimista, te mislim da ce Dinamo jako tesko bit nositelj.
Prvo me iznenadio velik broj prvenstava koja su zavrsena, mislio sam da samo Rusi igraju ljeto-jesen
Bate Borisov je prvak Bjelorusije i ima koeficijent veci od Dinama
Basel i Celtic su sigurni prvaci sa ogromnom bodovnom prednosti i mislim da nema sanse da ih netko skine. Ovom Celticu mislim da trebaju svega 4 boda da uzme naslov.
To su dakle 3 kluba koji su iznad Dinama, a u 4. predkolu 5 klubova budu nositelji. Potencijalni prvaci s koeficijentom vecim od Dinama su: Anderlecht, Sparta Prag, RB Salzburg i APOEL. Ukoliko 2 kluba od ovih 4 budu prvaci Dinamo moze bit nositelj samo ako netko od njih ispadne u trecem. Ukoliko od njih 4 prvak bude samo 1 onda je Dinamo sigurno nositelj ako dodje do 4. predkola.
Anderlecht ima 6 bodova viska, no jedno kolo je do play off-a u kojem je prosle sezone i izgubio titulu, te je to bila jedna od dvije presudne cinjenice kojim je Dinamo postao nositeljem. No ja tipujem da su oni sigurni prvaci
Sparta Prag ima 3 boda vise od Libereca, no svu tu prednost su stekli kad su pocetkom sezone zaredali 13-14 uzastopnih pobjeda, no jako lose igraju u zadnje vrijeme posebno na domacem terenu.
RB Salzburg ima 2 boda vise od Rapida koji je prije 2 kola bio prvi no onda ih je RB dobio, izjednacio se na tablici, a proslo kolo Rapid je remizirao, a RB slavio i tako stekao 2 boda prednosti. Puno je do kraja no sve mi se cini da RB ide ka naslovu, Rapid i Austria s kojom su bodovno izjednaceni nisu mi ozbiljni kandidati za ugrozit RB. No kod njih je sve moguce, neki stil BH lige gdje nakon 3 vezana poraza s prvog mjesta padas u borbu za opstsanak. Vako i taj peti Ried ima svega 5 bodova manjka i sansu za naslov. Admira je cetvrta s 4 boda zaostatka no oni su svoje odigrali prvoj polusezoni, sad im slijedi crni niz koji je vec poceo krajem prosle polusezone.
APOEL zaostaje bod za vodecom Omonijom, no kako igraju u Europi sve mi se cini da ce vamo lagano uzet naslov. Ali Europa donosi jako puno umora, a pred Cipranima je i naporan play off te je tu sve moguce.
I okrenu tada glavu, zagleda se u daljinu, kao plave voljeli smo jedino još domovinu!