RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Adnel
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Adnel » 13 avg 2014, 01:45

Teska utakmica protiv Sarajeva nas ceka ja bi sa bodom zadovoljan bio :D .
Samo jedan klub Velež Mostar

Crveni_1922

Post Postao/la Crveni_1922 » 13 avg 2014, 02:33

Vladavić povrijeđen: Ne znam hoću li igrati protiv Sarajeva, ali se ekipa neće predati

Iskusni bh. nogometaš i bivši reprezentativac, Admir Vladavić, s neizvjesnošću dočekuje utakmicu protiv Sarajeva. Nažalost, doživio je povredu u 2. kolu BHT Premijer iige na utakmici protiv Mladosti, zbog čega je upitan njegov nastup na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

"Čeka nas veoma teška utakmica protiv Sarajeva, kluba koji u ovom trenutku ima najbolju ekipu u državi. Oni su favoriti, a imat će i veliku podršku svojih navijača. Međutim, Velež također ima odličnu ekipu i kvalitetne pojedince, tako da na Koševo ne dolazimo da se predamo. Momci znaju da nose sveti dres i učinit će sve da izbore pozitivan rezultat. Da li ću im moći pomoći, ne znam. Povrijedio sam zadnju ložu te je moj nastup u toj utakmici upitan", izjavio je Vladavić za portal Klix.ba.

Velež je u prošloj sezoni napravio svoj najbolji rezultat u BHT Premijer ligi, kada je završio na petom mjestu. Ove godine su postavljeni viši ciljevi.

"Želimo napraviti bolji rezultat nego prošle sezone. Uradit ćemo sve da odvedemo Velež gdje i pripada, a to je Evropa", kazao je nogometaš Rođenih.

Vladavić je imao bogatu karijeru, igrao je za nekoliko bosanskohercegovačkih i inostranih klubova, a sada je ponovo u dresu voljenog Veleža.

"Vratio sam se u Velež jer mi je dosta lutanja po svijetu gotovo devet godina. Velež je moj klub, moja ljubav, dao mi je puno u životu i želio sam se vratiti kući", rekao je Vladavić.

Izdvojio je četiri favorita za osvajanje titule prvaka u sezoni koja je tek počela.

"Favoriti su Sarajevo, Željezničar, Široki Brijeg i moj Velež", završio je Vladavić.

Utakmica Sarajevo - Velež se igra u subotu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 20:15 sati.
I KRV SVOJU ZA CRVENU BOJU!!!

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 13 avg 2014, 09:27

Igrat ce Vlada na kosevu no sikiriki ;-)
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

bordo_Sarajevo
Kontakt:

Post Postao/la bordo_Sarajevo » 13 avg 2014, 10:05

Pozz Rodjeni, eto samo to ;)
Sjever pamti te, PULJICU VEDRANE !!

Bosna I Hercegovina repka svetinja, FK Sarajevo svetinja, KK Bosna, RK Bosna !!!!!!!

nisi sa topom, sto mislis da ces moc sad ?!..

Srebrenica-11-07-1995-never forget, never forgive !!

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 13 avg 2014, 12:45

Kad igramo na Kosevu, dan i vrijeme?
Support Velez, It's logical! ★

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 13 avg 2014, 12:51

Mont0 je napisao/la:Kad igramo na Kosevu, dan i vrijeme?
Subota, (16.8.2014) - 20:00h
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 13 avg 2014, 12:52

Bravo majstore, pase mi..vidimo se gore. :opaopa:
Support Velez, It's logical! ★

NeverGiveUp
Kontakt:

Post Postao/la NeverGiveUp » 13 avg 2014, 12:53

Mont0 je napisao/la:Bravo majstore, pase mi..vidimo se gore. :opaopa:

Obavezno! FORZA! :clap:
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .

MostarskiAntifasist
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiAntifasist » 13 avg 2014, 15:02

[youtube][/youtube]

SFSN

SVI NA KOŠEVO

FORZA VELEŽ
14.02.1945

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 13 avg 2014, 15:43

Svi na Koševooooooooooo !
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 13 avg 2014, 18:49

Psihicki gledano ova utakmica ce teza biti za Sarajevo nego za nas, jer su oni vec upisali pobjedu protiv nas(ko mi protiv MVO),a plus sto su u mislima prema Borussiji.Mi nemamo sta izgubiti a mozemo puno dobiti,a imamo i mogucnost i znanje za takvo nesto.Ako damo 100% od onoga sto mozemo ja se ne bojim za rezultat.Moze se uvijek primiti gol nekim odbijencom ili udarcem sa distance ali generalno ne boim se ove utakmice iako je Sarajevo prejako za ovu ligu.Nismo ni mi vesla sisali,imamo i mi konje za trku ,ha ja :thumbup:

FORZA RODJENI
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 13 avg 2014, 19:07

rodjak je napisao/la:Psihicki gledano ova utakmica ce teza biti za Sarajevo nego za nas, jer su oni vec upisali pobjedu protiv nas(ko mi protiv MVO),a plus sto su u mislima prema Borussiji.Mi nemamo sta izgubiti a mozemo puno dobiti,a imamo i mogucnost i znanje za takvo nesto.Ako damo 100% od onoga sto mozemo ja se ne bojim za rezultat.Moze se uvijek primiti gol nekim odbijencom ili udarcem sa distance ali generalno ne boim se ove utakmice iako je Sarajevo prejako za ovu ligu.Nismo ni mi vesla sisali,imamo i mi konje za trku ,ha ja :thumbup:

FORZA RODJENI
Tako je. Napokon da vidimo kako izgledamo kada igramo protiv otvorenog protivnika. Mi ustvari jos nismo vidjeli ovu ekipu kako se nosi sa protivnikom koji igra otvoreno. Oni su objektivno jaci, u formi su, veliki respect za njih, ali to nek posluzi Feji da sto bolje motivise ekipu.
Nemamo sta izgubiti, nek se bore za svaku loptu, zalazu i niko im nece nista prigovorit. Imamo i mi talenta u ovoj ekipi, vjerujem u Feju i mislim da ova nasa ekipa tek treba da pokaze svoju vrijednost.. Vjerujem da se sa zalaganjem, malo srece moze izvuci povoljan rezultat.

Forza Velez!

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 13 avg 2014, 19:14

Ma nešto ja ne begenišem tu priču, nemamo šta izgubiti. Kad god smo pošli sa tom pričom i izgubili smo. Imamo izgubiti tri boda.

Ako je stvarno naš cilj evropa, onda bi mi trebali da odigramo jedan manje-više ravnopravan meč sa Sarajevom. Naravno, oni jesu favoriti, ali ne bi trebali biti toliki da mi sad idemo sa stavom, nemamo šta tamo izgubiti.
Nije tragedija ako izgubimo, naravno..ali treba ići tamo sa stavom, nisu oni bolji od nas....

Alen1987
Kontakt:

Post Postao/la Alen1987 » 13 avg 2014, 19:15

Sretno rođeni ! Neka bude dosta publike, dobra utak. sa dosta golova i bolji nek pobjedi. Valja mi opet slušati vaše mostarske pjesme na stadionu pred početak utak. i na poluvremenu. :D :thumbup:

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 13 avg 2014, 19:35

gost je napisao/la:Ma nešto ja ne begenišem tu priču, nemamo šta izgubiti. Kad god smo pošli sa tom pričom i izgubili smo. Imamo izgubiti tri boda.

Ako je stvarno naš cilj evropa, onda bi mi trebali da odigramo jedan manje-više ravnopravan meč sa Sarajevom. Naravno, oni jesu favoriti, ali ne bi trebali biti toliki da mi sad idemo sa stavom, nemamo šta tamo izgubiti.
Nije tragedija ako izgubimo, naravno..ali treba ići tamo sa stavom, nisu oni bolji od nas....
Brate psihologija je cudna stvar. Najbolji treneri su i prije svega najbolji psiholozi. Za vecinu igraca balkanskog mentaliteta je najbolje kad im se kaze da su slabiji i da je protivnik jaci, da treba da se bore inace ce ih ovi pojesti. Tada najvise zapnu. :)Pogledaj sta bi sa repkom jer su se bili previse umislili, zvijezde i ostalo, samo su trebali istrcati protiv nigerije da im se ovi puste, neki nisu ni dres oznojili, taj glupi balkanski mentalitet. Protiv svakoga se treba boriti i dobro oznojiti da bi se dobilo, al mi najbolje igramo kad su drugi totalni favoriti zato je Sarajevo u Subotu favorit. Imaju jace i kvalitetnije igrace na skoro svakoj poziciji, u formi su i ako se nasi ne budi borili i dali 120% razvalice nas. ;) Nema razloga za strah neki ako se bude igralo muski, borbeno, pozrtvovano.

Feja najbolje poznaje ekipu i vjerujem da ce je on pripremiti na najbolji nacin. Ovo nam je prvi test da igramo protiv jake ekipe koja se nece braniti. Ja jedva cekam na tekmu i nadam se povoljnom rezultatu, mi tek treba da pokazemo nasu pravu vrijednost.

Forza Velez!

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 13 avg 2014, 20:02

Bili smo mi mnogo gori nego što je Sarajevo sada bolje pa smo izvlačili bod(ove). Oni su se pojačali, i mi smo i mislim da smo napredovali i da je ta razlika sada manja. Bez obzira na loš rezultat, mislim da sada će igrači imati drugačiji pristup jer isti pristup protiv Drine, Mladosti i protiv Sarajeva sigurno ne može biti isti.

Mislim da je Koševo naše najbrojnije gostovanje kad su navijači u pitanju i valjda će igrači to znati cijeniti. Bod bi bio ko kuća, a pobjeda ko zgrada :)

@Usput, ako neko zna koliko se raje prijavilo u klubu, nek piše u inbox ako neće da dijeli ovdje sa svima.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 13 avg 2014, 20:08

Kadet91 je napisao/la: Brate psihologija je cudna stvar. Najbolji treneri su i prije svega najbolji psiholozi. Za vecinu igraca balkanskog mentaliteta je najbolje kad im se kaze da su slabiji i da je protivnik jaci, da treba da se bore inace ce ih ovi pojesti. Tada najvise zapnu. :)Pogledaj sta bi sa repkom jer su se bili previse umislili, zvijezde i ostalo, samo su trebali istrcati protiv nigerije da im se ovi puste, neki nisu ni dres oznojili, taj glupi balkanski mentalitet. Protiv svakoga se treba boriti i dobro oznojiti da bi se dobilo, al mi najbolje igramo kad su drugi totalni favoriti zato je Sarajevo u Subotu favorit. Imaju jace i kvalitetnije igrace na skoro svakoj poziciji, u formi su i ako se nasi ne budi borili i dali 120% razvalice nas. ;) Nema razloga za strah neki ako se bude igralo muski, borbeno, pozrtvovano.

Feja najbolje poznaje ekipu i vjerujem da ce je on pripremiti na najbolji nacin. Ovo nam je prvi test da igramo protiv jake ekipe koja se nece braniti. Ja jedva cekam na tekmu i nadam se povoljnom rezultatu, mi tek treba da pokazemo nasu pravu vrijednost.

Forza Velez!
Nije to tako, to su samo mitovi.Baš je naša reprezentacij dokazala da najbpolje igra onda kada misli da može, odnosno kada uđe u meč sa uvjerenjem da je makar ravnopravna. . Al haj da ne trunimo sada, svakako je Fejino da pripremi ekipu, i da oni zapnu na terenu.

Mene jako interesuje ova utakmica, dobili-izgubili ona je ipak neki prvi lakmus koliko mi zapravo možemo. Lijepo je najavljivati Evropu, ali zasada još uvijek se ne vidi taj kvalitet. Vjerujem da će to doći vremenom, kao što vjerujem i da utakmica sa Sarajevom nam može dati makar nazanke odgovora.

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 13 avg 2014, 21:09

gost je napisao/la:
Kadet91 je napisao/la: Brate psihologija je cudna stvar. Najbolji treneri su i prije svega najbolji psiholozi. Za vecinu igraca balkanskog mentaliteta je najbolje kad im se kaze da su slabiji i da je protivnik jaci, da treba da se bore inace ce ih ovi pojesti. Tada najvise zapnu. :)Pogledaj sta bi sa repkom jer su se bili previse umislili, zvijezde i ostalo, samo su trebali istrcati protiv nigerije da im se ovi puste, neki nisu ni dres oznojili, taj glupi balkanski mentalitet. Protiv svakoga se treba boriti i dobro oznojiti da bi se dobilo, al mi najbolje igramo kad su drugi totalni favoriti zato je Sarajevo u Subotu favorit. Imaju jace i kvalitetnije igrace na skoro svakoj poziciji, u formi su i ako se nasi ne budi borili i dali 120% razvalice nas. ;) Nema razloga za strah neki ako se bude igralo muski, borbeno, pozrtvovano.

Forza Velez!
Nije to tako, to su samo mitovi.Baš je naša reprezentacij dokazala da najbpolje igra onda kada misli da može, odnosno kada uđe u meč sa uvjerenjem da je makar ravnopravna. . Al haj da ne trunimo sada, svakako je Fejino da pripremi ekipu, i da oni zapnu na terenu.

Mene jako interesuje ova utakmica, dobili-izgubili ona je ipak neki prvi lakmus koliko mi zapravo možemo. Lijepo je najavljivati Evropu, ali zasada još uvijek se ne vidi taj kvalitet. Vjerujem da će to doći vremenom, kao što vjerujem i da utakmica sa Sarajevom nam može dati makar nazanke odgovora.
Kakvi mitovi care moj? Repka najbolje igrala protiv arg i irana kad nije imala sta da izgubi. Protiv nigerije kad su svi ocekivali pobijedu, dobili smo nesto sto nebih volio da pisem ovdje tj cenzura. :) tipicno balkanski al sta ocekivati drugo kad imamo selektora velikog kalibra koji je strucno pripremio repku. :lol:

Ostalo se slazem crveni brate. Idemo borbeno bez straha u Subotu, bez predavanja.

Forza Velez!

SalePD
Kontakt:

Post Postao/la SalePD » 13 avg 2014, 21:24

Bez 2 ili 3 gola nema pobjede na Koševu. Teško je vjerovati da Sarajevo neće zabiti gol, iako će oni vjerovatno biti mislima u duelu sa Borussiom.
RŠD Velež

Marijan Beneš

Stop nacional-šovinizmu!

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 13 avg 2014, 21:28

SalePD je napisao/la:Bez 2 ili 3 gola nema pobjede na Koševu. Teško je vjerovati da Sarajevo neće zabiti gol, iako će oni vjerovatno biti mislima u duelu sa Borussiom.
Slazem se Sale, bice golova.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.