Real Madrid CF (oficijelna tema)

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,Donnie Darko

Jeste li zadovoljni igrom i rezultatima Reala pod palicom Zidanea?

1. Jesam
103
42%
2. Igrom jesam, rezultatima nisam
13
5%
3. Igrom nisam, rezultatima jesam
74
30%
4. Nisam
56
23%

Ukupno glasova: 246

Raul_64
Kontakt:

Re: Real Madrid C.F.

Post Postao/la Raul_64 » 12 nov 2012, 21:55

Realnost je da Capelo i mnogi drugi nisu uspjeli proci osminu finala.
realnost je da se moze i ispasti u grupu LP , 2x..

on je 1) nakon finog broja godina Real od glavne zajebancije pocetkom marta , stvorio legitimnog kandidata za titulu
2) zanemaruje se da je dosao raditi kada je Pep uspostavio totalno kontrolu(2 godine fore nad njim) sa jednom ne losom ekipom, i to United zna (2x)..

treba uzeti u obzir te dodatne okolnosti , pritisak pod kojim je dosao i ekipa protiv koje je morao ostvarivati uspjeh.
i korak po korak , titula po titula i to vec lici na nesto.
a u Klasicima odavno vec Real nije podredjen , tako da

rano je jos sumirati ovu sezonu , ima fore..

A svako je legenda na svoj nacin..
legendarno ja tako drzati konstantu
isto tako i osvojiti Primeru,Calcio,Premiership

stvar ukusa..
al realnost je isto tako da Jose moze do kraja karijere ostvariti jos mnogo,mnogo toga.
sa Realom ili nekim drugim.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

LateraleSinistro
Kontakt:

Post Postao/la LateraleSinistro » 12 nov 2012, 21:57

Raul_64 je napisao/la:
LateraleSinistro je napisao/la:
Raul_64 je napisao/la: "Konkurencija ispadala 2004" helem on je jednu i to bas tog SAFA izbacio iz iste..

previse mu se stvari "potrefilo" haman

I vec sada zbog nekih stvari se moze reci da je kao SAF il veci po nekim parametrima..
a neka nije , al ima jos 20 godina fore ispred svakako.

Da je sudija malo manje slijep bio SAF bi isao dalje u mecu Man UTD-Porto isto kao i slucaj Barselona-Inter.Al jbga svima drugima se broje sudijska guranja pa i SAF-u sem jednom jedinom neponovljivom magu Mourinhu.
@Juve Sissoko

da , jedan ofsajd je odlucio prvaka evrope 2004.
kradja , kradja

**** faul Ševe nad Puyolom i slicne situacije naspram tog ofsajda.
pa ti sad meni reci da Man UTD nije ostecen i da vjerovatno ne bi prosao dalje?
Ili da Krkicev gol ne priznase da Barsa ne bi isla dalje? Lik je evidentno dobar trener i uspjesan, al stvar je upravo u uspjesnosti, jedno je bit najbolji trener a jedno najuspjesniji.Izmedju toga nije uvijek znak jednakosti.Vecina na trenere gleda iskljucivo kroz trofeje sto je totalno pogresno.
over and out.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

LateraleSinistro
Kontakt:

Post Postao/la LateraleSinistro » 12 nov 2012, 21:59

Narin je napisao/la: Timovi koji su Ferguson i Mourinho imali na pocetku svoje karijere se ne mogu ni porediti..Ferguson je uzeo prosjecan tim,prvih 6 godina bio bez trofeja,gradio tim i tek poslije su poceli dolaziti rezultati,dok je sa druge strane Jose skoro u svakom timu (osim u Portu) imao predobre igrace,mozda i najbolje na svojim pozicijama..
Njih 2 se ne mogu porediti..Mourinho ce vjerovatno osvojiti vise trofeja u svojoj karijeri,ali ako ovako nastavi,niko ga nece pamtiti kao legendu odredjenog kluba,nego samo kao trenera željnog trofeja..Pa Frajer je vec 4,5 timova promijenio,a samo je u jednom bio otjeran,a to je iz Chelsea..
boldano je kljuc, ovaj danasnji Man UTD sa svim silnim prihodima i stabilnosti rezultata ponajvise treba zahvalit Fergusonu.Eto sto Mourinho sa Abramovicevim parama ne napravi stabilni Chelsea koji ce svake sezone bit u prva tri? Da je lako bi on, al kurko :mrgreen:

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 12 nov 2012, 22:01

A kroz što da ih gledamo(trenere)? Kroz nišan možda(snajperski).
Trofeji i ništa drugo,fuk Wengera i njegovu politiku,od giganta u 6 godina napravio prosječan klub sa vlastitim stadionom i poveću grupu pojačanja za konkurente što u premier ligi što LP.
Mani šuplje.
Ovaj gore što se ufatio SAF-a sjaši ba malo,eno ti Monolog ko gazda objasnio,šta ti nije jasno.
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 12 nov 2012, 22:02, ukupno mijenjano 1 put.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 12 nov 2012, 22:01

to sto Mourinho sa Abramovicevim parama ne napravi stabilni Chelsea koji ce svake sezone bit u prva tri?
zato sto ga otpusti iako je u prethodne 3 godine donio 5 titule , izmedju ostalog 2 Premiershipa..
greska Mourinha il Abramovicha ?

Narin
Kontakt:

Post Postao/la Narin » 12 nov 2012, 22:03

Da,stvar ukusa.
I ja ne branim Alexa samo zato sto podržavam United,nego zato sto,kao sto sam vec rekao,je stvarno uspjeh trenirati jedan tim 26 punih godina i napraviti takav tim kakav je on napravio..Real mu je godinama uzimao najbolje igrace,ali opet je Ferguson nalazio sjajne zamjene..Ovo sam uzeo primjer Reala,zato sto mislim da je Real Unitedu najvise dobrih igraca uzeo ( :evil: )..Npr Rud,Beckham,Ronaldo..
Kada Ferguson ode u penziju,ja nikako ne bih volio da Mou dodje na mjesto trenera Uniteda,ne zato sto nije dobar,nego upravo zato sto on hoce da sve bude po njegovom..On bi pola tima promijenio i otisao za par godina..Barem se tako sada cini,iz iskustva..
Ipak mislim da ce se za 50 godina,vise spominjati treneri tipa Ferguson,nego Mourinho..Mou se moze spomenuti samo kao jedan od trenera u historiji Reala koji je osvojio par trofeja (a vjerovatno ce on otici),a Ferguson ce se pamtiti i spominjati zbog svih 26+ godina koje je proveo i koje ce provesti u klubu.Zato je na Old Traffordu i jedna tribina dobila ime SIr Alex Ferguson Stand i on ce uvijek ostati urezan u historiju Uniteda,dok Mourinho (opet kaze,ako ovako nastavi) ce biti samo prolazna faza svakog kluba kojeg bude trenirao.

LateraleSinistro
Kontakt:

Post Postao/la LateraleSinistro » 12 nov 2012, 22:05

madridist je napisao/la:A kroz što da ih gledamo(trenere)? Kroz nišan možda(snajperski).
Trofeji i ništa drugo,fuk Wengera i njegovu politiku,od giganta u 6 godina napravio prosječan klub sa vlastitim stadionom i poveću grupu pojačanja za konkurente što u premier ligi što LP.
Mani šuplje.
Ovaj gore što se ufatio SAF-a sjaši ba malo,eno ti Monolog ko gazda objasnio,šta ti nije jasno.
Jel Valdes jedan od najboljih golmana svih vremena?
Jel Ronaldo manja napadacka legenda jer nema titule LP?
Jel Messi slabiji napadac o G.Mullera i Luke Tonia jer nema osvojeno svjetsko prvenstvo?
Kako rekoh trofeji nisu jedino mjerilo u sportu.Pogotovo kad je rijec o SAF i Mourinhu koji su sve trofeje dotakli sem onih reprezentativnih.
Zadnja izmjena: LateraleSinistro, dana/u 12 nov 2012, 22:06, ukupno mijenjano 1 put.

FKKC1932
Kontakt:

Post Postao/la FKKC1932 » 12 nov 2012, 22:06

Vjerovatnoća je glupost. Ona nije sigurna i kao takva se ne bi trebala upotrebljavati u diskusiji. Jer i ja mogu reći VJEROVATNO će Mourinho s Realom osvojiti 10 naslova Lige prvaka u narednih deset godina.

Jeebeš me, ovo više nije za mene.

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 12 nov 2012, 22:06

Ako ti misliš da SAF nije control freak debelo griješiš,pa on je primjer trenera gdje sve mora bit po njegovom.
A to što u Madridu ne vlada engleski način razmišljanja glede pozicije trenera-managera nisam ja kriv,ja bi se sad potpisao da Mou ostane u Madridu do kraja karijere da se mene pita.
Lateralo govorim o trenerima i za trenera nema drugog mjerila od rezultata tačka.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 12 nov 2012, 22:11

don_burza je napisao/la:Hebes trenera koji nakon utakmice ne izjavi "Cestitam domacinu na fer i korektnoj igri , doceku i gostoprimstvu" 8-) :lol:
Ako kazes da je gospodin - ispadnes smijesan. :shock:
Ako kazes da je firaun - ispadnes cudan :shock:
Ako kazes da je to Jozo - mnogi ce ovdje reci da je to cool

Jedino CR7 ce reci da Jozo nije fer i normalan ako je ovo izjavio. Eh sad ko ce mu vjerovat. :shock:

Jer to je Jozo - a ona arkada nije nista - :shock:
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 12 nov 2012, 22:14

Ma mislio sam na ove nase trenere u PL koji svaku izjavu nakon utakmice pocinju sa ovom recenicom ;)
Thomas Müller - Fußballgott

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 12 nov 2012, 22:15

bparena je napisao/la:Ako kazes da je gospodin - ispadnes smijesan.
Ako kazes da je firaun - ispadnes cudan
Ako kazes da je to Jozo - mnogi ce ovdje reci da je to cool

Jedino CR7 ce reci da Jozo nije fer i normalan ako je ovo izjavio. Eh sad ko ce mu vjerovat.

Jer to je Jozo - a ona arkada nije nista -
[youtube][/youtube]

simicz
Kontakt:

Post Postao/la simicz » 12 nov 2012, 22:23

Juanlu (Levante): "Barcelona bi osvojila La Ligu da je Madrid izgubio, ali, naravno, to se ne može desiti. Mourinho se žali, ali, zapravo, Real Madrid ima najviše povlastica."

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 12 nov 2012, 22:32

don_burza je napisao/la:Hebes trenera koji nakon utakmice ne izjavi "Cestitam domacinu na fer i korektnoj igri , doceku i gostoprimstvu" 8-) :lol:
inace fer i korektna utakmica bila , covjek umalo vid izgubio , stvarno im je na tome treb'o cestitati :)

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 12 nov 2012, 22:35

simicz je napisao/la:Juanlu (Levante): "Barcelona bi osvojila La Ligu da je Madrid izgubio, ali, naravno, to se ne može desiti. Mourinho se žali, ali, zapravo, Real Madrid ima najviše povlastica."
ma idu mi na **** vise s tim "murnjo se zali na sudije "

i koji **** vise vi raspravljate "jel murinjo gospodin il' ne ", pa jeste vi neki psiholozi da analizirate tudje ponasanje , gledajte na covjeka k'o nogometnog trenera a ne ko vaseg pacijenta , za mene je on najbolji trener , a to hocel skakati k'o majmun za vrijeme utakmice , ocel kome yebat' mater , ocel koga udariti , me ne zanima ;)

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 12 nov 2012, 22:45

Monolog je napisao/la:Šteta što se ova diskusija ne vodi na engleskom "tlu". :mrgreen:

SAF je samo jednom pobijedio Mourinha. Barem po ovim podacima koje ja posjedujem. Šest puta je pobijedio Jose, a pet puta su mečevi klubova koje su vodili (United protiv Porta/Chelseaja) završavali bez pobjednika. S te strane je sve jasno. Dakle, u međusobnim duelima je bolji Mourinho.

Što se tiče dugovječnosti - tu se ne smije ni voditi ova diskusija. Teško je 20 godina biti u jednom klubu; toliko dugo ga držati u vrhu i non-stop držati glavne igrače gladnim uspjeha. To je nešto što je skoro pa nemoguće. Smio bih se kladiti da neće biti ovako uspješnog trenera poput Fergusona. Jednostavno, gladan je uspjeha, a to prenosi i na sve igrače. Slavi svaki gol kao da je pobjedonosni, prvi dolazi na posao, a zadnji odlazi, ne boji se isprobavati neke igrače koji su slabiji od forumaša... :mrgreen:

Jose je bolji taktičar. To bez daljnjeg. Na tom planu mu SAF ne može opepeliti. :D I, veći je showman. :mrgreen: Više voli biti u centru pažnje (neko takve voli, neko ne), dokazao se u 3 lige, osvojio LP sa 2 različita kluba (sve su prilike da će to učiniti i sa Realom, samo je pitanje koliko će ostati), zajedno sa Abramovićem napravio od Chelseaja to što jeste... Ne znam, jednostavno kada Joseova karijera bude pri zalasku, sigurno će biti bolji od Fergusona. Meni je i sada bolji, al' "senilnog starca" ne možeš ne poštovati. Učinio je toliko toga za fudbal, da je to za ne povjerovati.

Kako god da se okrene, divovi su. I, šteta što ne vode klubove iz iste zemlje, pa da se češće susreću. :lol:
Mozemo li onda zakljuciti da je Guardiola najbolji takticar u historiji fudbala ?
Trehao i Mourinha i Fergusona kad god je stigao :mrgreen:
I to ne samo rezultatski, nego ih je toliko nadigrao da su mu protivnici izgledali poput F.K. Vrbanjuše ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 12 nov 2012, 22:52

M4kaveli je napisao/la:
Monolog je napisao/la:Šteta što se ova diskusija ne vodi na engleskom "tlu". :mrgreen:

SAF je samo jednom pobijedio Mourinha. Barem po ovim podacima koje ja posjedujem. Šest puta je pobijedio Jose, a pet puta su mečevi klubova koje su vodili (United protiv Porta/Chelseaja) završavali bez pobjednika. S te strane je sve jasno. Dakle, u međusobnim duelima je bolji Mourinho.

Što se tiče dugovječnosti - tu se ne smije ni voditi ova diskusija. Teško je 20 godina biti u jednom klubu; toliko dugo ga držati u vrhu i non-stop držati glavne igrače gladnim uspjeha. To je nešto što je skoro pa nemoguće. Smio bih se kladiti da neće biti ovako uspješnog trenera poput Fergusona. Jednostavno, gladan je uspjeha, a to prenosi i na sve igrače. Slavi svaki gol kao da je pobjedonosni, prvi dolazi na posao, a zadnji odlazi, ne boji se isprobavati neke igrače koji su slabiji od forumaša... :mrgreen:

Jose je bolji taktičar. To bez daljnjeg. Na tom planu mu SAF ne može opepeliti. :D I, veći je showman. :mrgreen: Više voli biti u centru pažnje (neko takve voli, neko ne), dokazao se u 3 lige, osvojio LP sa 2 različita kluba (sve su prilike da će to učiniti i sa Realom, samo je pitanje koliko će ostati), zajedno sa Abramovićem napravio od Chelseaja to što jeste... Ne znam, jednostavno kada Joseova karijera bude pri zalasku, sigurno će biti bolji od Fergusona. Meni je i sada bolji, al' "senilnog starca" ne možeš ne poštovati. Učinio je toliko toga za fudbal, da je to za ne povjerovati.

Kako god da se okrene, divovi su. I, šteta što ne vode klubove iz iste zemlje, pa da se češće susreću. :lol:
Mozemo li onda zakljuciti da je Guardiola najbolji takticar u historiji fudbala ?
Trehao i Mourinha i Fergusona kad god je stigao :mrgreen:
I to ne samo rezultatski, nego ih je toliko nadigrao da su mu protivnici izgledali poput F.K. Vrbanjuše ..
kakav guardiola? guardiola kad postigne nesto sa drugim timom onda cemo moci nesto pricati

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 12 nov 2012, 23:04

Kakva logika.Kad SAF postigne nesto drugo sem sa Unitedom mozemo ozbiljno pricati.Jel to ta logika ?

Pep je guzio i Murinja i SAF/a i on je GOAT za taktiku.To je vec jasno svakoj ozbiljnoj osobi.On prakticno svojoj ekipi usadi u glavu takticke zamisi.Razna mjenjanja formacija , promjene pozicija i konstatna neodredjena kretnja su ipak nesto sto ova dva nisu u stanju uraditi.Pep je najsavremeniji trener.Covjek koji ce apsolutno na svaki nacin pousati doci do pobjede sem defanzive.Napad je najbolja odbrana i to je ono sto ga cini velikim.KOliko god Barca vodila ona ce uvjek napadati.Ova dva nisu ni blizu toj logici posebno Murinjo.To je obicna picketina koja je veliki manipulator i jazavac.Zna on svoj posao ali ga radi nejverovatno prljavo i ogavno.Price o nejgovim silnim titulama i trofejima molim da ostavite za sebe.Osvajao je sa sve i jednim velikim klubom.U svakom od tih je imao igrace koje je pozelio.

Ne govorim da je Guardiola bolji ali taj pokusaj da se sroza covjek koji je jedini u historiji fudbala uzeo svih 6 titula u jednoj sezoni , moramo proglasiti neuspjesan.Pri tome mu je to bila prva sezona sa Barcelonom.

Ima vremena Pep , ali garantujem sta god preuzme da ce ta ekipa igrati fenomenalan fudbal.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

geoxx
Kontakt:

Post Postao/la geoxx » 12 nov 2012, 23:13

Johny je napisao/la:Kakva logika.Kad SAF postigne nesto drugo sem sa Unitedom mozemo ozbiljno pricati.Jel to ta logika ?

Pep je guzio i Murinja i SAF/a i on je GOAT za taktiku.To je vec jasno svakoj ozbiljnoj osobi.On prakticno svojoj ekipi usadi u glavu takticke zamisi.Razna mjenjanja formacija , promjene pozicija i konstatna neodredjena kretnja su ipak nesto sto ova dva nisu u stanju uraditi.Pep je najsavremeniji trener.Covjek koji ce apsolutno na svaki nacin pousati doci do pobjede sem defanzive.Napad je najbolja odbrana i to je ono sto ga cini velikim.KOliko god Barca vodila ona ce uvjek napadati.Ova dva nisu ni blizu toj logici posebno Murinjo.To je obicna picketina koja je veliki manipulator i jazavac.Zna on svoj posao ali ga radi nejverovatno prljavo i ogavno.Price o nejgovim silnim titulama i trofejima molim da ostavite za sebe.Osvajao je sa sve i jednim velikim klubom.U svakom od tih je imao igrace koje je pozelio.

Ne govorim da je Guardiola bolji ali taj pokusaj da se sroza covjek koji je jedini u historiji fudbala uzeo svih 6 titula u jednoj sezoni , moramo proglasiti neuspjesan.Pri tome mu je to bila prva sezona sa Barcelonom.

Ima vremena Pep , ali garantujem sta god preuzme da ce ta ekipa igrati fenomenalan fudbal.
ne druze , mislio sam u smislu da je guardiola imao "dream team " igrace koji dugi niz godine igraju zajedno i koji znaju kako ovaj drugi dise , plus u to vrijeme je tika-taka davala velike rezultate , danas je kod nekih ekipa ne pali (bunker rijesenje :D ), hocu reci da barci ne treba neki veliki trener da bi bila uspjesna , vidimo i da villanova , donedavno vecini nepoznat , reda pobjede i vec je postavio neke rekorde , smatram da je murinjo, SAF , wenger il' neki drugi strucnjak imao barcu na raspolaganju u to vrijeme kad je guardiola vodio barcu , da bi imao iste uspjehe kao pep , ako ne i bolje :)

po mom misljenju njegovi uspjesi su zasluga igraca , a ne njega samog ,

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 12 nov 2012, 23:21

geoxx je napisao/la:
Johny je napisao/la:Kakva logika.Kad SAF postigne nesto drugo sem sa Unitedom mozemo ozbiljno pricati.Jel to ta logika ?

ne druze , mislio sam u smislu da je guardiola imao "dream team " igrace koji dugi niz godine igraju zajedno i koji znaju kako ovaj drugi dise , plus u to vrijeme je tika-taka davala velike rezultate , danas je kod nekih ekipa ne pali (bunker rijesenje :D ), hocu reci da barci ne treba neki veliki trener da bi bila uspjesna , vidimo i da villanova , donedavno vecini nepoznat , reda pobjede i vec je postavio neke rekorde , smatram da je murinjo, SAF , wenger il' neki drugi strucnjak imao barcu na raspolaganju u to vrijeme kad je guardiola vodio barcu , da bi imao iste uspjehe kao pep , ako ne i bolje :)

po mom misljenju njegovi uspjesi su zasluga igraca , a ne njega samog ,
1. Nije imao dream-team.
2. Vilanova je bio pomocni trener Guardiole i zna savrseno sta i kako treba da radi.
Sam Pep je rekao da je bolji strateg od njega samog ..
3. Naravno da ne bi
4. :lol:
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Odgovori

Natrag na “Real Madrid CF”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.