Hamburger Sport-Verein

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Thioune će:

1. ostati do oktobra
0
Nema glasova.
2. ostati do kraja sezone 20/21
3
13%
3. se proslaviti u HSV-u
3
13%
4. Thioune who?
18
75%

Ukupno glasova: 24

ledar
Kontakt:

Re: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la ledar » 04 jul 2014, 14:24

amerosm je napisao/la:
Lasogga je za nas bila najsigurnija opcija i ja licno podrzavam ovaj transfer, ali me interesuje zasto bi prodao malo gov.no ? Ovim je DB poslao poruku ostalim igracima da ucjenjivanjem mogu dobiti ono sto zele.
Zašto ne bi Lasoggu za te pare i zašto prodat Hakana - pa zbog novaca naravno. Ekipa je zrela za remont a niko ne da pare. Ja bih isto volio tjerat prinicip i trenirat strogoću ali nažalost nismo bayern da si to možemo priuštit.
amerosm je napisao/la:
Ovo je ideja DFL-a zbog promocije Bundeslige...
Primjera radi mi i Werder idemo u Aziju, dok Bayern ide u Ameriku, naravno sve o trosku DFL-a i za ovu turneju ce takodjer dobiti milion €.
To je inicijativa DFL-a ali ne i obaveza. Neka idu veliki, nama je svaki dan dragocjen, samo nam treba da se bezveze iscpljujemo putovanjima u neke nedođije, osim toga pola tih novaca ionako ode na put. Zimus smo nakon Indonezije došli ko nakon batinanja i to je u dobroj mjeri pridonijelo našem posrtanju u nastavku.
amerosm je napisao/la: Mozda se jedino jos produzi ugovor sa Skjelbredom i Rajkovicem ugovor, dok ce nas ostali definitvno napustiti...
Ja se ne brinem previse zbog toga. Tada ce DB i novi SD imati dosta prostora da sastave kvalitetnu ekipu.
Produžit eventualno s onim ko se dokaže u ovoj sezoni, ostali znaju gdje su vrata. Ali bojim se da če j3badelja prvog produžit i još mu podebljat plaću, onaj njegov joksimović stalno fingira neke interese velikih klubova tipa sevilla, atletico, milan ...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 jul 2014, 20:03

Prema pisanju BILD-a DB je imao jos jedan sastanak sa KMK-om i Gernandtom i DB im je rekao da mu je potreban novac kako bi doveo kvalitetnog igraca na poziciji DM-a, a da ce poziciju stopera i ofanzivnog veznog finansirati kroz eventualnu prodaju igraca.

KMK je prihvatio njegov plan i stavice mu potrebni novac na raspolaganje. Bas me zanima koga je to Didi pikirao za tu poziciju.

Izgleda da ce se moja tvrdnja od prije neki dan pokazati tacnom kada sam rekao da DB tek od 2015-te planira probijanje ka vrhu, tj. kada se rijesimo ovih bezpotrebnih ugovora.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 jul 2014, 17:55

Kakva je ono bruka protiv Kineza? Nadam se da je neki drugi HSV u pitanju.

amerosm
Kontakt:

Re: AW: Hamburger Sport-Verein

Post Postao/la amerosm » 06 jul 2014, 20:44

Razumjem da je u pitanju Jetleg, razumjem da su dosad pripreme bile bazirane samo na fizickoj spremi, da se radi o ekipi koja se nalazi u vrhu kada je Azijski fudbal u pitanju, ali da primis sest golova je...:o:o:o:o

Ako se po jutru dan poznaje predstoji nam do zadnjeg kola borba za opstanak.

Treba ce nam pored joednog stopera jos dva kvalitetna vezna kako bi imali sanse za opstanak.

Gesendet von meinem GT-I9000 mit Tapatalk 2

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 07 jul 2014, 00:01

Ova utakmica bi trebala bit pokazatelj u kome smjeru bi trebalo izgradit momčad. kačar i arslan (Jung) na dm očito ne prolaze ni protiv dalekih istočnjaka, a kod 4 gola u drugom poluvremenu vidim da su nam stoperi bili mancienne i demirbay(?) umjesto westermanna i Taha u prvom. Sa Đurom, Tahom i Rajkovićem mislim da bi bili pokriveni na stoperskim pozicijama ali zadnji vezni su nam akutni problem a to bi trebala bit okosnica ekipa koju nemamo i zbog koje se raspadamo.

Dobro je da se ovakav poraz sad desio, nadam se da će Didi reagirat a biće zanimljivo čut i Slomku, ima li on uopće ideju što se dešava i gdje vidi razloge poraza.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 jul 2014, 12:10

Malo gov.no od danas ce trenirati u Leverkusenu...
Toliko o njegovim psihickim problemima. :lol: :lol:

Sada ocekujem da reaguje HSV kako treba i pokrene tuzbu protiv malog gov.neta protiv krsenja ugovora o radu i protiv doktorice koja je klubu podnijela taj lazni izvjestaj o njegovim psihickim problemima.

Takodjer prema pisanju BILD-a i HA-a Laosogga ima klauzulu u svom ugovoru. BILD tvrdi da ona iznosi 20 miliona €, dok HA tvrdi da je iznad 20 miliona € i da vazi samo u slucaju ponude kluba iz inostranstva. Kada se sve sabere HSV ce ovdje biti na dobitku.

Takodjer printano izdanje BILD-a pise da ce Kühne dati kredit od 10 miliona € kako bi se uspio dovesti zadnji vezni, a da ce se ostali igraci finansirati od eventualne prodaje nekih igraca. Ostaje da se vidi koga ce DB izabrati, ali ja da sam na njegovom mjestu trazio bi igrace tipa de Jong ili Cana, koji nisu pic.kice i koji znaju nekad udariti protivnika kada je to potrebno.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 07 jul 2014, 16:18

Bojim se da će se jučerašnji debakl brzo zaboravit i neće iz njega izvući nikakve pouke, kao igrali su mladi veći dio drugog dijela, jetlag, sparina itd. Također se bojim da će slomka ko i fink potrošit cijele pripreme na eksperimentiranje i traženje idealne jedanaestorice umjesto da nakon 3-4 utakmice napravi selekciju, jasno kaže upravi (novoj i staroj) koga treba pod odmah, istog trena i da uvježbava selektirani sastav (12-13 igrača) do početka sezone.

Mislim da je jedan zadnji veznjak premalo jer sad nemamo nijednog na bundes nivou. Ne bih imao ništa protiv da rano ispadnemo u kupu jer ćemo se onda moći u potpunosti posvetit sezoni koja će za nas opet biti duga i stresna. Jasno je da smo mi iza Paderborna najveći kandidat za ispadanje, Kelneri će bit u sredini ako ne i u gornjem dijelu ljestvice.

Također mi se čini da bi obzirom na plaću AK Lasogge trebala bit veća, ako je točno da je 20 milki. Čalanoglu je pak gotova priča i ne bi se time trebalo previše zamarat, slažem se da se pokrene istraga protiv njegovog liječnika čisto iz principijelnih razloga. Glavni zadatak bi trebao biti kako podignut momčad na prvoligaški nivo, sve ostalo je sporedno.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 jul 2014, 18:22

Es kann losgehen. Die neue #HSV -Satzung ist im Handelsregister eingetragen.
Konacno DB od sutra moze poceti sa poslom...
Zakasnjenje je trajalo samo sedam dana, iako su jutros mediji spekulisali da bi moglo potrajati i do tri mjeseca, no ocito su sudije uocile sta je bio cilj osudjenog kriminalca i lagano ga odhebali.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 07 jul 2014, 23:37

Mislim da su jedino spekulirali zluradi bild koji se stalno naslađuje ako i samo osjeti natruhu nekog problema ili poteškoće i matz koji nekako mora popunit svoju kolumnu.

Vidjećemo sad koji će bit prvi Didijevi potezi.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 08 jul 2014, 20:12

Sutra u 12 h je zvanicno predstavljanje DB-a, a mediji spekulisu da ce isti imati dosta toga reci kada su u pitanju njegovi saradnici na kljucnim pozicijama...

Matz u svom Blogu spekulise da smo zainteresovani za de Vrija i ostaje nam da vidimo ima li u tome istine.

Ja od jucer istim ne vjerujem jer registracija AG-a je dokaz da isti vise nemaju potrebne informacije kao sto je bio slucaj kada su IDIOTI upravljali klubom.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 08 jul 2014, 21:37

Pa šta će nam još jedan stoper, ko da ih nemamo dovoljno. Po TM-u više ima težine u glasini o čileancu Diazu, će da vidime.
Inače, Tuchel bi po bildu trebao bit pomoćnik Loewu.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 09 jul 2014, 14:19

Evo završena je Didijeva inauguracija. Odrađeno korektno, ali ono što je bitno su potezi koji bi tek trebali uslijediti. Prva najava u medijima za kiyotakea mi se uopće ne sviđa, pa dokle ćemo skupljat mediokritete? Osim toga na toj poziciji imamo vaart ragu i potencijal u skjelbredu i demirbayu, od kojih bi se bar jedan mogao realizirat.

O kreuzeru i slomki nije bilo riječi, a nije ni za očekivati za jednu protokolarnu konferenciju. Inače, po onome što je Čalanoglu iznio u medijima izgleda da stvari nisu crno-bijele, čini se da je postojao usmeni dogovor o odlasku kojeg je kreuzer kasnije zanijekao i navodno mu u četiri oka rekao da "ako ga pusti on je sutra bivši". Daleko da Čalanoglu nije mustra svoje vrste ali nekako mu vjerujem oko ovoga što je samo razlog više da se riješimo tog kvazimenadžera.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 jul 2014, 16:48

Tresla se gora, a rodio se mis...

Tako bih ja opisao danasnju press-konferenciju. Ja sam licno nezadovoljan istom, jer sam ocekivao dosta vise, no eto mozda me DB i Gernandt u narednim danima iznenade.

@ ledar

sto se tice transfera ne treba vjerovati medijma previse, jer su sa izvjestajima kada je AG u pitanju dokazali da nemaju potrebne informacije.

Ne bi me cudilo da su citali postove na TM-u gdje vecina navijaca spominje da bi Kiyotakea voljeli vidjeti u HSV-u i uzeli citat Badera koji je rekao da isti moze napustiti Nürnberg ukoliko neko ponudi 5 miliona € i sastavili clanak.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 11 jul 2014, 15:01

Kolko se može naslutiti prema dosad viđenom čini se da ovako stoje stvari:

- u upravi će bit Didi, jarchow (do izbora u siječnju) i Hilke za marketing
- kreuzer vrlo vjerojatno ostaje sportski direktor, bolje rečeno figurirat će kao takav
- schroeder dobiva nogu, glavni kandidat za omladinski pogon je Bernhard Peters ali malo vjerojatno da će prihvatit
- scouting je već odbio Moeckel, ostaje vidjeti hoćemo li bit bolje sreće sa Legiensom
- slomka skoro sigurno ostaje trener čime otpada opcija s Tuchelom (moguće da on zbog toga i želi preuzeti reprezentaciju)

Što se tiče igračkog kadra:

- po Didiju fale jedan obrambeni (valjda centralni branič), defanzivni središnji (iliti zadnji veznjak) i ofenzivni allrounder (sredina i krilo)
- još je nejasno kad bi trebao doći Kuehneov novac tj. hoće li on dati zajam bez konverzije, ako ne onda bi se to moglo odužiti za nekoliko mjeseci (čini mi se da bi skupština trebala odobriti prodaju dionica, a prije toga bi trebalo utvrditi cijenu po kojoj bi se radila konverzija)
- u nedostatku aranžmana sa Kuehneom raspolažemo sa 13m (od Čalanoglua) - 8,5m (za Lasoggu) = 4,5 milki, što bi moglo dostajat za jednog pravog igrača ili za tri polovnjaka/potencijala. Didi inače nije baš sklon nekim provizornim rješenjima, ali situacija je "specifična" pa je nejasan dalji razvoj situacije.

Treba naravno pričekati što će se dešavati u narednih mjesec i po, no kako stvari sada stoje polako mi se uvlači strah i zebnja pred novu sezonu.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 jul 2014, 20:33

Beiersdorfer je poceo cistku i danas otpustio Kreuzera...

Ostaje da vidimo ko ce biti njegov nasljednik - Knäbel ili neko drugi.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 14 jul 2014, 21:34

Aj fala k. da se riješismo i tog lapana.

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 14 jul 2014, 22:24

amerosm je napisao/la:Beiersdorfer je poceo cistku i danas otpustio Kreuzera...

Ostaje da vidimo ko ce biti njegov nasljednik - Knäbel ili neko drugi.

MashAllah! :-)

Nadam se da ce biti dobar nasljednik izabran.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 jul 2014, 22:36

Mediji spominju dva moguca scenarija...

1. Peter Knäbel novi sportski direktor, a Bernhard Peters novi direktor omladinskog pogona

2. Beiersdorfer da pored funkcije predsjednika kluba preuzme i funkciju SD-a, a Bernhard Peters novi direktor omladinskog pogoona

Ja se nadam prvom scenariju, jer u drugom scenariju jedna funkcija bi ispastala, a to sebi ne smijemo priustiti u trenutnoj situaciji.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 15 jul 2014, 10:51

Zvanično potvđen Bernhard Peters za sportskog direktora omladinskog pogona, veliki dobitak i zalog za budućnost!!! :D

Pregovori za sportskog direktora profesionalnog pogona su prema HA u toku.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 jul 2014, 11:00

@ ledar

kakav je osjecaj kada mediji moraju HSV.de koristiti kao glavni izvor informacija? :D :D

Prvo AG, pa zatim otpustanje Kreuzera i sada dovodjenje Petersa.

Drago mi je da DB nece pored funkcije predsjednika preuzeti i funkciju SD-a.

PS: Konacno je neko dohakao i klanu Senilnog starca. :wave: :wave:

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.