FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
91
45%
Prolazak u Play off
49
24%
Grupnu fazu
64
31%

Ukupno glasova: 204

BordoSarajevo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BordoSarajevo » 26 jul 2021, 11:54

Shategabri je napisao/la:
26 jul 2021, 11:18
BordoSarajevo je napisao/la:
26 jul 2021, 10:24
26 jul 2021, 10:14
Jednu utakmicu branio i odmah u Bundes...ljudi šta vam je :D
Pričam za Kovačevića.
Nije jedna utakmica već više njih, pratim momka.
U super kupu jedan od najzaslužnijih za trofej, odbranio par penala i imao par fenomenalnih intervencija tada.
Juče skino par zicera, odbranio penal i nakon toga njegova ekipa preokrenula rezultat, najzaslužniji za 3 boda.

Navijači ga najviše hvale, i to ne bez razloga.
Pa i za Kovačevića.
Treba on prvo u ovoj ekipi da odradi staž.
Prebrzo bi bilo recimo da ode tokom ove sezone.
Pa ko je rekao tokom sezone?
Napisao sam za godinu-dvije. Dovoljno vremena da pokaže kvalitet i napravi dobar transfer u Bundesligu, imam osjećaj da je to sljedeća njegova liga.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 26 jul 2021, 11:54

keli je napisao/la:
26 jul 2021, 11:43
ElCartel11 je napisao/la:
26 jul 2021, 11:41
Ako smo stvarno imali ponudu za Fanima 500k€ trebali smo ga pustiti. Da se razumijemo jeste on dobar igrač i sve ali nekako premalo je to sto se očekuje od njega. Njemu treba 5-6 utakmica, da uhvati formu, onda kad uhvati formu 3-4 utakmice igra ekstra pa fasuje manju povredu gdje pauzira 2-3 utakmice, ispadne iz forme i opet sve isto u krug. A za te pare si mogao dovesti dva top krilna igraca cak i bolja nego on.
A vjerovatno se je i njemu islo vani iz lige. Ako smo ga protiv njegove volje ostavili to onda tesko, da ce na dobro izaci.
Navedi nam 2 bolja krila, a da su realna za dovesti?
Sad to je vec drugo pitanje i treba vidjeti i obaviti razgovore sa igracima. Ali i sam znaš kojeg igraca mozes dovesti kad bi mu dao 200k€ godisnju platu. U tom smislu sam mislio, 2 igraca po 200k€ i jos ti ostane 100k€ za porez :mrgreen:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 jul 2021, 12:01

26 jul 2021, 11:54
26 jul 2021, 11:18
26 jul 2021, 10:24

Pričam za Kovačevića.
Nije jedna utakmica već više njih, pratim momka.
U super kupu jedan od najzaslužnijih za trofej, odbranio par penala i imao par fenomenalnih intervencija tada.
Juče skino par zicera, odbranio penal i nakon toga njegova ekipa preokrenula rezultat, najzaslužniji za 3 boda.

Navijači ga najviše hvale, i to ne bez razloga.
Pa i za Kovačevića.
Treba on prvo u ovoj ekipi da odradi staž.
Prebrzo bi bilo recimo da ode tokom ove sezone.
Pa ko je rekao tokom sezone?
Napisao sam za godinu-dvije. Dovoljno vremena da pokaže kvalitet i napravi dobar transfer u Bundesligu, imam osjećaj da je to sljedeća njegova liga.
To svakako...ako dobro odradi par sezona, to bi mogla biti logična sljedeća destinacija.
Ma onako dosta puta mi se učine neke ishitrene reakcije na našoj temi.

Do jučer se po Belminu s.ralo kako je gori od Kanurića, danas ni za živu glavu ga skidati s gola.
Hajd tu budi pametan :crazy:
Ko nije dobio priliku nije je ni uprskao (a ni opravdao).
Koševo Zapad

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 26 jul 2021, 12:43

What a night!

slika
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 26 jul 2021, 12:46

revolt je napisao/la:
26 jul 2021, 07:54
hazarder je napisao/la:
26 jul 2021, 02:08
Jah, zaboravih, uz rizik bana (halali Morto): ADILOVIĆU SVAKU MARKU OD KANURINOG UGRAĐIVANJA NA CITOSTATIKE POTROŠIO DABOGDA!!!

Belmin je Buffon za onu dijabolu.
Boga mi bezveze pljujete Adija. Covjek je bio za Belmina sve vrijeme, a Goran je stavio Kanurica. Njihova je procjena bila. Adi je predlagao Belmina za prvog golmana ali ovi su odlucili da probaju sa Kanuricem. Ovo vam je istina, pa da se ne grijesite o covjeka bezveze.
Trebas to onda Goranu reci jer ta informacija je od njega potekla...
You are someone else I am still right here

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 26 jul 2021, 13:01

keli je napisao/la:
26 jul 2021, 11:41
Ako smo stvarno imali ponudu za Fanima 500k€ trebali smo ga pustiti. Da se razumijemo jeste on dobar igrač i sve ali nekako premalo je to sto se očekuje od njega. Njemu treba 5-6 utakmica, da uhvati formu, onda kad uhvati formu 3-4 utakmice igra ekstra pa fasuje manju povredu gdje pauzira 2-3 utakmice, ispadne iz forme i opet sve isto u krug. A za te pare si mogao dovesti dva top krilna igraca cak i bolja nego on.
A vjerovatno se je i njemu islo vani iz lige. Ako smo ga protiv njegove volje ostavili to onda tesko, da ce na dobro izaci.
Sad to je vec drugo pitanje i treba vidjeti i obaviti razgovore sa igracima. Ali i sam znaš kojeg igraca mozes dovesti kad bi mu dao 200k€ godisnju platu. U tom smislu sam mislio, 2 igraca po 200k€ i jos ti ostane 100k€ za porez :mrgreen:
E vidis,kada pogledamo tako i malo bolje razmislimo,bilo bi bolje da su ga pustili

500k eura je fina,da ne kazem odlicna cifra

Pa od 500k eura
Mozes dovesti 2 strasna krila,dati im platu po 150k eura godisnje
Pa ima igraca koji ce za 12.500 eura mjesecno svaku utakmciu zabiti gol,2 ili asistirati

A i da dovedes 2 krila za te pare,opet bi ti ostalo 200k eura sto mozes preusmjeriti u dug poreskoj ili nesto drugo

A Fanimu se sigurno ide iz nase lige,pise da je ponuda bila iz S.Arabiie
Mogu mislit kakve su mu pare davali ljudi

U ove zadnje 3 utakmice Fanimo ocajan
Nadam se da je u pitanju samo neka losa forma a ne neki bojkot zbog ovoga

Ali bojim se da cemo se mi kajati sto nismo prihvatili ovu ponudu
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 26 jul 2021, 13:06

NajvecaRadosti je napisao/la:
26 jul 2021, 13:01
keli je napisao/la:

E vidis,kada pogledamo tako i malo bolje razmislimo,bilo bi bolje da su ga pustili

Pa od 500k eura
Pa ima igraca koji ce za 12.500 eura mjesecno svaku utakmciu zabiti gol,2 ili asistirati

A i da dovedes 2 krila za te pare,opet bi ti ostalo 200k eura sto mozes preusmjeriti u dug poreskoj ili nesto drugo

Jasta,cim neko nesto ponudi odmaaa znaci treba prodavat ne treba se mislit sekunde.Nikad mi necemo nigdje stic sa takvim razmisljanjem dok god najbolje igrace prodajemo za 300-500 eura a to smo osjetili sa prodajom Amara i Tatara pa sad i Kovacevica pa nam krampa na golu al eto valjda je ostalo sta za poreza

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 26 jul 2021, 13:10

samoSA je napisao/la:
26 jul 2021, 13:06

Pa od 500k eura

Jasta,cim neko nesto ponudi odmaaa znaci treba prodavat ne treba se mislit sekunde.Nikad mi necemo nigdje stic sa takvim razmisljanjem dok god najbolje igrace prodajemo za 300-500 eura a to smo osjetili sa prodajom Amara i Tatara pa sad i Kovacevica pa nam krampa na golu al eto valjda je ostalo sta za poreza
Sve to stoji, međutim imati nezadovoljnog igrača u timu je najgore. Moramo biti svjesni da smo mi Fanimu samo prolazna stanica, čovjek je dobio bolju ponudu i šta sad?
Bojim se njegovog nezalaganja a nije nas baš prvi put zmija te vrste ujela, zar ne?
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 26 jul 2021, 13:14

Mi ne smijemo dozvoliti da igracima budemo prolazna stanica,zbog cega je Sablic insistirao da Fanimo ostane bez obzira na tih 500 h? Jer mu je takav igrac potreban i tako se pravi tim a ne prodajom svega sto valja i dovlacenjem "necega ili nekoga" jeftinijeg

PeakyBlinders
Kontakt:

Post Postao/la PeakyBlinders » 26 jul 2021, 13:19

Kad kiksa Dizdarević, pa ovdje raja počnu pričati da je rupa :urnebes:
Pa onda trebo se golman kvalitetan dovesti... pa nisu golmani na cijeni kao igrači i td.

Adi Adilović je rekao da je on pogriješio oko Kanurića, ne ubacujte crva bezveze.

Posušje nije mjerilo da se dižemo u nebesa. Nego fale mi neki forumaši, sumnjivi naši navijači.
Kontam treba početi pljuvati na Sablića i Dizdara sada, pa za godinu, dvije reči ono "pa reko sam vam da je ubleha". :urnebes: Pozdrav forumašima koji se hrane našom patnjom, uz želje da umru od muke na kraju sezone. Opet kažem, velika smo enigma sami za sebe, a ne za druge, može svašta biti. Na hajr i na dobro, uvijek ću navijati za bijele i bordo.
ORIGINAL 1987

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 26 jul 2021, 13:21

samoSA je napisao/la:
26 jul 2021, 13:06

Pa od 500k eura

Kada pogledamo sve,vise od toga ne mozemo dobiti

Za Rahmana i Tatara su uzete odlicne cifre
300k eura+ odredjen %
A imali samo 4-5 mjeseci ugovora jos

Ovo za Fanima su trebali prihvatiti,jer na zimu ponude ce biti jos manje
A pritom on je trenutno nezadovoljan sto mu nisu dali da ide,sto pokazuju i igre na terenu

Ljudi moraju shvatiti da kada veci klubovi gledaju i daju neke pare za igrace,sta oni gledaju?

Oni gledaju nastupe tog igraca za reprezentaciju i sta je taj igrac uradio u Evropskim utakmicama
Nikoga ne zanima sto je on zabio 2 gola Krupi ili Mladosti
Niko nece da daje ozbiljne pare za to samo

Pa Dinamo kad jednu godinu ne bi izasao u Evropu,oni nijednog igraca kojeg bi imali ne bi mogli prodati za vise od 2 mil eura

Fanimo je odlicno odigrao u ligi
Vrlo je spreman fizicki
A dao je gol protiv Buducnosti u Evropi koji nas je odveo u play off

Sa 500k eura bi doveli najmanje 2 zvucna i kvalitetna pojacanja
Mehanovica i Burica bi bez problema zavrsili

A to bi rijesilo i dug oko poreza

Po meni los potez,ali eto,vidjet cemo
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 26 jul 2021, 13:23, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 26 jul 2021, 13:21

samoSA je napisao/la:
26 jul 2021, 13:14
Mi ne smijemo dozvoliti da igracima budemo prolazna stanica,zbog cega je Sablic insistirao da Fanimo ostane bez obzira na tih 500 h? Jer mu je takav igrac potreban i tako se pravi tim a ne prodajom svega sto valja i dovlacenjem "necega ili nekoga" jeftinijeg
Da ali onda moraš imati dostojnu zamjenu koja bi klupirala tog istog boliqurca. A imamo li mi to, odnosno, možemo li sebi priuštiti taj "luksuz" da imaš nezadovoljnog igrača?
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 jul 2021, 13:24

Čuj ne smijemo dozvoliti, u situaciji kad si nestabilan i kad ne možeš ponuditi nešto igračima, naravno da si prolazna stanica.
Treba puno raditi, treba dosta vremena da budeš priznat, da te igrači ozbiljno shvataju.
I nema krahiranja kao kod nas svako nekoliko.
Koševo Zapad

PeakyBlinders
Kontakt:

Post Postao/la PeakyBlinders » 26 jul 2021, 13:26

Eno, Fanimo nezadovoljan :urnebes:
Šta će sljedeće čovjek pročitat ovdje.
ORIGINAL 1987

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 26 jul 2021, 13:33

Zar nismo dosad naucili da kad prodamo igraca, za bilo koju cifru, ne dovedemo nikakvu zamjenu, a kamoli "dva odlicna krila po 12.500 eura".

Zato, vrhunski potez ostavljanje Fanima, neka ga, proigrat ce.

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 26 jul 2021, 13:34

26 jul 2021, 13:24
Čuj ne smijemo dozvoliti, u situaciji kad si nestabilan i kad ne možeš ponuditi nešto igračima, naravno da si prolazna stanica.
Treba puno raditi, treba dosta vremena da budeš priznat, da te igrači ozbiljno shvataju.
O kakvoj nestabilnosti pricas? Ovo zadnjih po godine? Sta je bilo prije toga? I nismo mi nestabilni nego pored ljudi koji imaju i daju pare imas nesposobne ove nase

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 jul 2021, 13:35

samoSA je napisao/la:
26 jul 2021, 13:34
26 jul 2021, 13:24
O kakvoj nestabilnosti pricas? Ovo zadnjih po godine? Sta je bilo prije toga? I nismo mi nestabilni nego pored ljudi koji imaju i daju pare imas nesposobne ove nase
Pa jesi li i prije njih imao period ''kad su bili nesposobni naši''?

Svako malo se resetujemo.

To kad prevaziđemo možemo pričati o stabilnosti.
Koševo Zapad

samoSA
Kontakt:

Post Postao/la samoSA » 26 jul 2021, 13:35

spezial je napisao/la:
26 jul 2021, 13:33
Zar nismo dosad naucili da kad prodamo igraca, za bilo koju cifru, ne dovedemo nikakvu zamjenu, a kamoli "dva odlicna krila po 12.500 eura".

A pogotovo ako je istina da je Sablic trazio da ostane i nisu ga prodali to je vec napredak.Svaka cast treneru

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 26 jul 2021, 13:48

samoSA je napisao/la:
26 jul 2021, 13:35
spezial je napisao/la:

A pogotovo ako je istina da je Sablic trazio da ostane i nisu ga prodali to je vec napredak.Svaka cast treneru
sad kad počne za vratove hvatati :ljepota:
@mortem treba nam jedan crni smajli ovdje
NEMA NAZAD

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 26 jul 2021, 14:12

holyman je napisao/la:
26 jul 2021, 13:48
samoSA je napisao/la:
26 jul 2021, 13:35
spezial je napisao/la:

sad kad počne za vratove hvatati :ljepota:
@mortem treba nam jedan crni smajli ovdje
Ne može dok god sam ja tu.

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”