Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

DevilS
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - opcenito

Post Postao/la DevilS » 20 sep 2012, 16:20

Otkrijte šta kaže statistika: BORDO-PLAVA DOMINACIJA
Iza nas je šest kola BHTelecom Premijer lige BiH. Domaće ekipe su ostvarile 27 pobjeda (56 posto), 13 susreta je završeno bez pobjednika (27 posto), dok su osam pobjeda ostvarile gostujuće ekipe (17 posto).
Sarajevo se sa pet vezanih pobjeda nalazi u samom vrhu svih liga koje su u toku. Najveću seriju ima Shakhtar koji je uvezao dvije pobjede, dok bordo tim dijeli devetu poziciju sa još 11 ekipa koje imaju isti broj vezanih pobjeda.

Što se tiče našeg prvenstva, šest ekipa je osjetilo slast pobjeda na strani (Željezničar, Sarajevo, Rudar, Slavija, Zrinjski i Velež), a najviše bodova je donio Željezničar (četiri susreta 7bodova), dok samo Sarajevo i Olimpic nisu osjetili gorčinu poraza na strani (Sarajevo, dvije utakmice-dvije pobjede, Olimpic dva remija). Bodove sa strane jedino nisu donijeli Gradina i Radnik, a Gradina i Zvijezda nisu zabili niti jedan gol na strani, dok je najviše golova na strani postigao Željezničar (7), a isto toliko su golova recimo zajedno postigli Radnik, Gradina, Zvijezda, GOŠK, Leotar, Čelik, Borac i Travnik.

Gradina i Radnik su jedine dvije ekipe koje nisu pobijedile i na domaćem terenu. Za sada najviše bodova kod kuće je osvojilo Sarajevo (4 utakmice-10 bodova), dok su Zrinjski, Leotar (po tri utakmice), Željezničar i Slavija (po dvije utakmice) stoprocentni na svom terenu. Bordo tim je na svom stadionu zabio čak 11 golova.

Najviše golova je postiglo Sarajevo (15), a primilo svega tri, baš koliko Slavija i Zrinjski. Najviše puta je loptu iz svoje mreže vadila ekipa Gradine (13), dok je Radnik najnefikasniji tim lige sa svega dva data pogotka.

Nakon šest kola najbolji strijelac lige je Zoran Belošević koji je sedam puta pogađao cilj. Njegov klupski kolega, Emir Hadžić je postigao pet. Dakle, dvojac Sarajeva je zajedno postigao više golova nego sve preostale ekipe u ligi.

Najviše uzastopnih pobjeda: Shakhtar Donetsk 9, Brackley Town 8, Flota Świnoujście 8, Karlsruher SC II 7, Viktoria Köln 7, Legionovia Legionowo 7, Tomasovia Tomaszów Lubelski 6, Austria Wien 6, Zalgiris 5, Helmond Sport 5, Olympique Marseille 5, Sarajevo 5...

LISTA STRIJELACA

7 golova - Belošević (Sarajevo);

5 golova - Hadžić (Sarajevo);

4 gola - Jusufbašić (GOŠK);

3 gola - Svraka (Željezničar), Stokić (Borac), Mešanović (Čelik), Hebibović (Velež), Mikić (Rudar)... :mrgreen:
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

Armageddon2012
Kontakt:

Post Postao/la Armageddon2012 » 20 sep 2012, 16:22

ma jarane,treba odmah dati titulu fks 8-)

da se ne yebemo bezze
sa gospodinom gospodski,sa konjem-konjski...

damirfile
Kontakt:

Post Postao/la damirfile » 20 sep 2012, 16:23

Armageddon2012 je napisao/la:ma jarane,treba odmah dati titulu fks 8-)

da se ne yebemo bezze
:mrgreen: :mrgreen: stvarno su najbolji cak je proslo 6 kola premijer lige :P.

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 20 sep 2012, 16:30

da se ne yebemo bezze
Rano je o tome jos pricati kume bgm. ;)
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 20 sep 2012, 17:26

Je li nam liga napreduje ?
NO PYRO NO PARTY

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 20 sep 2012, 17:31

U svakome slucaju.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 20 sep 2012, 18:18

AllGunsBlazing i papir pauziraju 7 dana zbog međusobnog vrijeđanja i spamiranja teme.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 20 sep 2012, 18:22

Vidimo se mi za 10-ak dana na najljepsem i najboljem i jos plus evropskom stadionu pa cemo se obracunati ko pravi šiptari i smogovci pa sta dragi Bog da,a do tada ˝Mir i ljubav˝ i necemo vise tusiti forum ko svake godine
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 20 sep 2012, 18:55

Armageddon2012 je napisao/la:gostovanja treba zabraniti ovim agresivnim i problematicnim grupama kao sto su red dragons iz gradacca,alcohol boys iz prijedora,ovima iz srebrenika i ostalima,a ne da zbog takvih nasilnika ispastamo mi ili recimo TM. 8-)
Dodao bih tu Lavove iz Gabele i navijače Olimpika(nemam pojma kako se zovu)
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 20 sep 2012, 22:10

damirfile je napisao/la:

da se ne yebemo bezze
Proci ce i 26 i opet ce biti na vrhu...Samo je razlika sto ce drugi timovi tad zaostajat 10 bodova :lol:
::::SAMO ČELIK::::

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 20 sep 2012, 22:40

zamorano je napisao/la:
damirfile je napisao/la:

da se ne yebemo bezze
Proci ce i 26 i opet ce biti na vrhu...Samo je razlika sto ce drugi timovi tad zaostajat 10 bodova :lol:
:lol: ko prosle godine... :mrgreen:
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 20 sep 2012, 22:44

tepsija je napisao/la: Dodao bih tu Lavove iz Gabele i navijače Olimpika(nemam pojma kako se zovu)
Vukovi s Otoke... :D :D

MinjonKocka
Kontakt:

Post Postao/la MinjonKocka » 21 sep 2012, 02:01

Zar se oni ne zovu green street boys ili tako nesto, posto vukovi vec postoje :D
Manijače izdrži!

Zolotić Nermin

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 21 sep 2012, 08:24

Gdje su oni što su govorili da je sramota ispasti od maribora?

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 21 sep 2012, 08:44

tm84 je napisao/la::lol: ko prosle godine... :mrgreen:
"Mi smo najjaci klub u drzavi ali svi su protiv nas" by Dino Selimovic
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 21 sep 2012, 09:04

Zbog moje licnosti i mojih godina ja kao navijac Zeljeznicara trazim da se ovaj takozvani samo celik odstrani sa ovog foruma jer nazvat navijace mog kluba Siptarima je za mene uvreda.Svaka cast Siptarima ali ja i moji navijaci to nismo.Ovakvi takozvani navijaci koji mole boga da se nesto desi a supak sklanjaju na stranu i prave ove probleme jer ko mene omalozava dobije duplo vecu kolicinu mrznje prema istom i zato se to desava.Dakle provocirajuci nas dobice samo kontra efekat.Moj balo ja kad sam gledo davno derbije sa tvojim klubom sam sa tvojim navijacima cugo prije tekme u lameli a i oni kod mene u Sarajevu a ti si samo jedan obicni provokator koji nema damu nego sere po forumu.

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 21 sep 2012, 09:38

samocelik je napisao/la:Vidimo se mi za 10-ak dana na najljepsem i najboljem i jos plus evropskom stadionu pa cemo se obracunati ko pravi šiptari i smogovci pa sta dragi Bog da,a do tada ˝Mir i ljubav˝ i necemo vise tusiti forum ko svake godine
A što je momak pismen, bravo majstore, pusti ga Alipašino, pa on nam je zabava, takvi nam trebaju za ova sumorna jutra , neplanirano dijete .
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 21 sep 2012, 10:25

@alipsaino na osnovu cega da me kazne??? to sto sam za vas napiso šiptari? pa budimo realni 80% ljudi koji se predstavljaju kao navijaci ili simpatizire vaseg kluba nas zovu smogovci,Fukusima itd. i ti mislis da to nama ne smeta.E prijatlju meni to smeta kao i tebi to da vas mi zovemo šiptari.
Nevidim niti jedan razlog da nastavimo ovu disukusiju tako da ja svoju raspravu zavrsavam ovim postom i evo dajem obacanje da vas necu spomenuti u ruznom kontekstu sve dok i neko sa vase strane ne spomene nesto uvrijedljivo ;)
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

samir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la samir_tm87 » 21 sep 2012, 10:30

samocelik je napisao/la:@alipsaino na osnovu cega da me kazne??? to sto sam za vas napiso šiptari? pa budimo realni 80% ljudi koji se predstavljaju kao navijaci ili simpatizire vaseg kluba nas zovu smogovci,Fukusima itd. i ti mislis da to nama ne smeta.E prijatlju meni to smeta kao i tebi to da vas mi zovemo šiptari.
Nevidim niti jedan razlog da nastavimo ovu disukusiju tako da ja svoju raspravu zavrsavam ovim postom i evo dajem obacanje da vas necu spomenuti u ruznom kontekstu sve dok i neko sa vase strane ne spomene nesto uvrijedljivo ;)
ali ja nisam siptar, a ti jesi smogovac :D

bosnaaaaa
Kontakt:

Post Postao/la bosnaaaaa » 21 sep 2012, 11:47

samir_tm87 je napisao/la:
samocelik je napisao/la:@alipsaino na osnovu cega da me kazne??? to sto sam za vas napiso šiptari? pa budimo realni 80% ljudi koji se predstavljaju kao navijaci ili simpatizire vaseg kluba nas zovu smogovci,Fukusima itd. i ti mislis da to nama ne smeta.E prijatlju meni to smeta kao i tebi to da vas mi zovemo šiptari.
ali ja nisam siptar, a ti jesi smogovac :D
ako nisi siptar onda si kinez garant sa buca potoka :lol:

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Antikloc, Balorda, Hrammm1921, laszlo, svemalim1, Varijantas8, Venom i 21 gost.