UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
102
63%
Jon Jones
43
27%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
2%

Ukupno glasova: 162

alemsa
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la alemsa » 11 apr 2020, 00:18

L-Train je napisao/la:
10 apr 2020, 22:37
Pa jel sad mogu ponovo zakazati duel Khabib-Tony lupam za 5,6 mjeseci ako sve bude u redu ili ce se ovaj odgodjeni event morati odraditi naknadno pa cemo gledati Tony-Geathje,ne pratim dovoljno a vjerujem da ste vi bolje upoznati?
Pa zavisi sta ce se desit, ako se Tony bude borio protiv nekog i izgubi (eto npr. Geathje) vrlo je moguce da se nikad i ne desi sa Khabibom.

Sto se tice termina ckapi cisto komentarisanje situacije koja se desila, i kako se neko ponio u istoj, isto bi rekao za bilo koga. Druga stvar sto su likovi fanovi pa taj njihov lik ne moze nista lose uciniti. Dok sto se mene tice je.bi mater i Toniju i Khabibu :kafa:

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 11 apr 2020, 00:30

Najimpresivnije kod Khabiba je nacin na koji je odradio ove borbe sto Donnie spominje, totalna makljaza i Barbose i dos Anjosa pa i Conora i Dustina.
GSP je u vise neutralisao protivnike. Dobijao je dosta impresivno, ali dominacija i batine koje Khabib dijeli u oktagonu, cine ga, barem naizgled dominantnijim borcem.
Anderson je doduse u prime-u dominirao isto, ne moze mu se osporit, negdje tamo do prve borbe sa Chaelom.

Jones je liga za sebe.
Fedor nije klasa ovih boraca, vise svijet romanticarski gleda na njega. Daleko od toga da nije legenda, ali ne bi trebao biti u konverzaciji GOAT-a.
Sa druge strane Mighty Mouse bi se trebao tu naci, odlican borac i uz Jonesa vjerovatno najimpresivnije vladanje nad jednom kategorijom. Ocistio je istu uzduz i poprjeko vise puta.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 11 apr 2020, 03:17

Donnie Darko je napisao/la:
10 apr 2020, 23:26
Zabit je napisao/la:
10 apr 2020, 23:07
Donnie Darko je napisao/la:
10 apr 2020, 23:03

Nemaju ni jedan ni drugi argument. Realno gluposti su oboje.

Čak i ako ne brojimo Jonesa, Khabib mora još mnogo toga da uradi da prestigne recimo GSP-a. Ima samo dvije odbrane titule, to nije ni blizu dovoljno da bude GOAT dok postoje borci koji su ih branili po 9-10 puta, a koji su i što se tiče samog skilla kompletniji borci. Nek naniže još odbrana onda možemo pričati.
Nista to sto to Khabib radi u najboljoj diviziji u historiji sporta, sa ubicama od 20 mjesta pa sve do prvog, nista taj 12-0 skor u UFC? Conor i Dustin su beton odbrane, ali to raja ne konta jer ih je izdominiro. Ja ne mislim da je trenutno GOAT, ali sigurno ima argument. Anderson Silva?
Ne, Conor i Poirier su vrh odbrane, to ne sporim, obojica su među 5 najboljih boraca u kategoriji danas. Problem nije kvalitet tih odbrana, problem je kvantitet.

Pa kad skupi još odbrana, protiv još nekoliko tih ubica, pričat ćemo. Napisao si to kao da je pobijedio 15 od tih 20 ubica, a ne četvoricu (Conor, Poirier, Dos Anjos, Barbosa, sve vrh pobjede). Pored toga, mislim pored njih četvorice, Al Iaquinta je 5. najjači borac kojeg je pobijedio. Što govori da treba tu još imena, još vrhunskih pobjeda (automatski i odbrana), prije svega Tony Ferguson, da uđe u diskusiju.

Ja tvrdim da nije GOAT, i da sad, u ovom trenutku nema argument, i ne vidim potrebu da ga se postavlja kao GOAT-a. Za par godina, možda, moguće. Sad nikako.

I Anderson Silva. I Fedor ako gledamo šire od UFC-a, mada su malo usrali rekorde na kraju, pa stavljam GSP-a i Jonesa ispred.

Jonesov rekord je stvarno apsurdan, pogotovo kad se pogledaju imena i njegove godine kada ih je nizao. Mrzim ga, ali ima najbolji rekord u UFC-u ikad.
Jones poslije svih mrlja u svojoj karijeri, a pogotovo ove zadnje dvije(sa sigurnoscu tvrdim da je izgubio zadnju) po mom misljenju ne moze biti GOAT. Sto ostavlja GSP-a kao GOAT trenutno, kojeg i Khabib sam smatra istim tako da

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 11 apr 2020, 03:39

U ovom trenutku sto se tice UFCa, GSP i Jones su definitivno ispred. Khabibu treba pobjeda protiv Fergusona, Gaethjea i jos par odbrana titule i to je to. Najdominantniji je sigurno vec. Govorimo o covjeku koji je izgubio ja mislim jednu rundu u skoro 30 meceva, i to je bilo klimavo.

Covjek se 6 godina borio u UFCu, i tek onda dobio priliku napast pojas, A vec nakon par borbi se vidjelo da je nivo iznad cijele divizije. Ako uzme mec protiv dvojice navedene, doktori ce ovdje pisat, pa ima samo 5 odbrana titule, pa sta da ih po 2x sve opet posamara da bi vi bili zadovoljni? Mene bi iskreno bilo sramota trazit za revans, da pruzim onakav mizeran mec kao Conor i slicni. Poirier je imao jedan momenat i to je sve. Kad skontas da takav lik ima najveci argument za revans, tek ti onda bude jasno na kakvom je nivou Dagestanac.

Na njegovom mjestu, odradio bih Fergusona i Gaethjea i penzija. Svakako mu pobjeda protiv GSPa malo donosi, a moze oduzet status GOATA. Ako dobije taj mec, pricat ce se da je prestar i da bi ga GSP samljeo prije 7-8 godina.

Evo npr. Cormier kad bi u ovim godinama vratio poraze Miocicu i Jonesu, za mene bi bio tik uz GSPa ako ne i ispred.

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 17 apr 2020, 14:38

:rol:

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 18 apr 2020, 19:26

Vcrs. u 20 h Mirko gost na Podcast Inkubatoru, zadnji put je bila ziva komedija sa njim i Petrakom.
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 18 apr 2020, 23:17

Gaethje vs Tony je uzbudljiv duel, Tony se uvijek bori na ivici, nekako uvijek psihicki nadjaca protivnika.

Protiv barboze je imao malo problema, pa ga nadjačao, protiv Vanatte oboren nekoliko puta i zamalo zaustavljen.

Ja mislim da je naisao na protivnika koji posjeduje slican intenzitet volje za pobjedom.

Gaethje ima velikih prpblema sa staminom ali bice odlicnih dvije runde hehehe.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 19 apr 2020, 00:56

alex1991 je napisao/la:
18 apr 2020, 19:26
Vcrs. u 20 h Mirko gost na Podcast Inkubatoru, zadnji put je bila ziva komedija sa njim i Petrakom.
Legendarno :)

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 19 apr 2020, 00:59

Imam osjecaj da bih Mirko mogao pricati dan i noc bez prestanka :rol:

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 19 apr 2020, 02:46

Covjeka se moze slusati 5 sati bez prestanka a da ti sekunde ne bude dosadno.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 23 apr 2020, 14:56

Ovi ex yu borci su većinom seratori i teški za slušati, ali Mirku se bar može i ima osnova. Ova njegova teorija za kategorije i vaganje je potpuno ispravna :thumbup:

Šta sad Ferguson protiv Gaethjea. Koji k se tu dešava. Khabib će se sa njim možda boriti kad ovaj napuni 50g. Iako mislim da Tony nema mnogo šansi u toj borbi. Impozantne su ove njegove zadnje borbe, ali The Eagle je jednostavno dr. level.
embrace the chaos

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 24 apr 2020, 03:28

Denno je napisao/la:
23 apr 2020, 14:56
Ovi ex yu borci su većinom seratori i teški za slušati, ali Mirku se bar može i ima osnova. Ova njegova teorija za kategorije i vaganje je potpuno ispravna :thumbup:

Šta sad Ferguson protiv Gaethjea. Koji k se tu dešava. Khabib će se sa njim možda boriti kad ovaj napuni 50g. Iako mislim da Tony nema mnogo šansi u toj borbi. Impozantne su ove njegove zadnje borbe, ali The Eagle je jednostavno dr. level.
Ramazan.

RollMan
Kontakt:

Post Postao/la RollMan » 24 apr 2020, 04:01

Sta je s onim kinezom sto ga Crocop trenira ima li kakve borbe
“You are never really playing an opponent. You are playing yourself, your own highest standards, and when you reach your limits, that is real joy.” Arthur Ashe
https://i.postimg.cc/ZKTJMnmW/Screenshot-4.png

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 24 apr 2020, 23:38

slika

Auu bit ce veselo

Fuerza
Kontakt:

Post Postao/la Fuerza » 25 apr 2020, 11:59

Auu, vrijedi ovo gledati od početka, prejak event.

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 25 apr 2020, 12:06

Definitivno, treci mec je Ngannou vs Rozenstruik, to dovoljno govori o jacini samog fight carda.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 25 apr 2020, 12:08

alex1991 je napisao/la:
25 apr 2020, 12:06
Definitivno, treci mec je Ngannou vs Rozenstruik, to dovoljno govori o jacini samog fight carda.
Za onu improvizovanu kartu što je trebala biti 18. aprila, Ngannou vs Rozenstruik nije ni bio na glavnoj karti, već prelim headliner. Sad je promovisana za ovaj novi event :mrgreen:

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 25 apr 2020, 12:30

Onda se nameće logican odgovor, da je to bio jos jaci fight card, pa jel :mrgreen:

Nekako se najvise radujem toj borbi, s obzirom kakva dva udaraca se susrecu, vjerujem da necemo dugo uzivati u borbi rundu ili dvije max.

Kad sam vec kod teske kategorije imam osjecaj da se White pomalo pogubio, ne zna ni on vise sta da radi po pitanje nje, vec poprilicno dugo se nista ne desava po pitanju organizacije meca za titulu. Stipe ceka, Cormier vaga jos uvijek, White suti, sve vece je nezadovoljstvo ostalih boraca.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 25 apr 2020, 13:00

Cormier se ne vaga, cekaju obojica Stipu da bude spreman za borbu poslije operacije oka. Cormier je jasan da je to jedina borba koju ce uzeti. To jest cekali su, sad je ovo sa koronom sve pojebalo, Stipe volontira, mma mu nije prioritet bio zadnjih mjesec. Vjerujem da ce bit objavljena borba cim popuste kod njih mjere i virus, tj cim on dadne zeleno svjetlo.

Nazalost njih dvojica su, koliko god zabavne borbe bile, bas umrtvili kategoriju. Nadam se da ce se sljedece godine, cim DC ode u penziju, stabilizovati.

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 25 apr 2020, 13:16

Nije stvar u samo zadnjih mjesec i po dva koliko traje situacija usljed Korone. I mnogo prije ovoga su bili neodlucni sto se tice nekih stvari sto je recimo i Ngannou isticao par puta, nisu imali definitivni pravac prema kojem ce se usmjeriti sto se tice teske kategorije. Ovo bas definitivno umrtvljuje kategoriju koja bi trebala da je kraljevska i da nosi UFC sto trenutno nije slucaj.

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.