FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
109
35%
Darko Milanič
35
11%
Miodrag Božović
7
2%
Fedja Dudić
52
17%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
31
10%
Samo stranac
74
24%

Ukupno glasova: 308

napoleon72
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la napoleon72 » 01 maj 2022, 11:13

Stvari sa trenerom su mac sa dvije ostrice. Mozes ti izdvojit 50000 mjesecno za trenera i dovest nekog Marka Nikolica, al ti niko opet ne garantuje nikakav uspjeh. Riba smrdi od glave, sto neko ranije napisa, valjda je bio zadatak Kepcije da objasni filozofiju kluba Vasoskom i da ga ogranici s te strane. Pa na yebenoj igrici FM meni uprava kluba blokira sve transfere igraca starijih od 23 god i zovu me na razgovor o reviziji rada jer ne koristim dovoljno mladih igraca, iako meljem sve pred sobom. Valjda taj SD ili kako se vec zove kod nas, treba da stavi listu nasih zahtjeva ispred svakog trenera. Druze, ovdje se ovako radi, mozes li to ispostovat? Ako mozes idemo dalje, ako ne vozdrica da si Tuhel licno. Po nekoj logici bi trebalo da ide:
1. Dobar sportski direktor i jasno definisana filozofija kluba
2. Dobar i skup trener sa jasno definisanom strategijom za vodjenje kluba
3. Igraci koje trener zeli da ostvari svoju strategiju

Ovakav put bi trajao najmanje 3-4 godine. Rim se nije izgradio za jednu noc. Pitanje je samo imamo li mi strpljenja da cekamo da postanemo ozbiljan klub. Dovedi sutra tog Marka Nikolica ili Matjaza Keka, za godinu bi ga kisobranima gadjali ako ne osvoji titulu odmah. A i svakako s ovim.nacinom funkcionisanja nikad necemo bit ozbiljan klub. Trenutno smo influenserski klub, instagram profil lici na profil Lejle Ramovic, Mirvic realno koristi klub za samopromociju, nake Ajle i Poture u klubu, jos nam samo tiktok fali i instagram reels. Prvo rijesit te navedene stvari, Mirvicu hvala sto je ulozio i "spasio" nas al ovo nije dobar put kojim idemo. Uporedite samo period 2014. kad je usao investitor, i sad. Ni tad nije bilo idealno al mnogo ozbiljnije smo izgledali.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 01 maj 2022, 11:13

Prodaju dres najmanja velicina xxl.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 01 maj 2022, 11:34

Kakvih panjeva ima u ekipi, mladen zizovic bi nam lego za trenera. Taman da sve bude u paketu i igraci i trener. Smecari.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

Cokituki
Kontakt:

Post Postao/la Cokituki » 01 maj 2022, 11:44

MortemHz je napisao/la:
01 maj 2022, 09:56
Radomlje dobilo u gostima, Ševelj opet prva postava.
Bolje da se kali vani nego da mu ovdje mocna manjina istoka kosti psuje, a sad lafo svi u glas sto ga nema a kad je bio ublehom se zvao. Naopaki smo da ne mozemo naopakiji biti.

Finale kupa poginuti, derby na sve ili nista ovo ostalo treci tim neka igra.
Cistka svega na kraju sezone,
ispratiti naredne tekme ne radi igraca, trenera, uprave ili Mirvica nego radi FK SARAJEVA.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 01 maj 2022, 12:24

ledesma je napisao/la:
01 maj 2022, 08:47
Jel moguce da ni jedan medij nije prenio vijest o "fair play-u" igraca borca kod gola?

Nedo Bog da smo mi onako zabili na Koševu, bili bi naslovi "Skandolozan gol Sarajeva", "Fair play ne stanuje na Koševu"...
Važno je da mi ovdje s.remo, koliko god je loša igra ne smijemo opravdavati suđenje. Mi smo zadnja 2 kola oštećeni direktno kod golova. Možda bi i dobili te utakmice, da nismo onakve golove primili. U najgorem slučaju bi bilo neriješeno, znači bili bi na 6 bodova minusa a ne na 10. Trebaju nam 2 pobjede u nizu da se vrati igračima samopouzdanje. Juče smo bili bolji duplo, falili su nam golovi a bilo je šansi.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 01 maj 2022, 12:39

Odes u fansop, nemaju L velicinu dresa, kazu nece ni dolaziti. Imas ili dres koji ne mozes na kitu navuci ili dres u koji mozes stati zajedno sa babom i amidzom. Uređen smo klub u svakom segmentu. Odlicna im akcija sad...
Bahati, bahati Željkan!
1946

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 01 maj 2022, 12:45

joker90 je napisao/la:
01 maj 2022, 12:39
Odes u fansop, nemaju L velicinu dresa, kazu nece ni dolaziti. Imas ili dres koji ne mozes na kitu navuci ili dres u koji mozes stati zajedno sa babom i amidzom. Uređen smo klub u svakom segmentu. Odlicna im akcija sad...
:urnebes:
Vjerovatno nece dolaziti jer svakako ide kraj sezone, trebao bi novi dizajn doći, bar se nadam.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 01 maj 2022, 13:23

joker90 je napisao/la:
:rol:

Pa zato su i snizeni :rol:

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 01 maj 2022, 13:53

joker90 je napisao/la:
Prilagodjeno za direktoricu, ona je garant neka S velicina, ili za velikog lidera Ismira koji je 5XL. Nas obicne smrtnike ko yebe.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 01 maj 2022, 13:55

Hajde ide nam radnik, nabit ćemo ih 4/5-0, skor ide na 12 pobjeda, 11 poraza i sve 5 😂😂😂
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 01 maj 2022, 14:12

JavierBosnia je napisao/la:
01 maj 2022, 09:46
Dave je napisao/la:
01 maj 2022, 09:11
Otkad je 10km = 30% na cijenu od 100km? Bože sačuvaj
Pretpostavljam da misliš na sniženje cijene dresa. Jednostavno je, snižena cijena se odnosi bez popusta za članove, pa je tako dres 70 sad, dok sa onim popustom za 20% dukserice članovi nemaju ništa jer je njima svakako 20%. Nisi valjda mislio da se 30% odnosi na vec snizenu cijienu za clanove?
Bio neki bug vjerovatno, tek sad mi stoji 69 i nesto.. Jutros bilo 89 i nesto
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 01 maj 2022, 14:15

slika

Vrijeđaju nam inteligenciju. Klošari!!!
ISTINA ZA VEDRANA!

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 01 maj 2022, 14:18

Lecler je napisao/la:
01 maj 2022, 14:15
slika

Ma oni se ba smiju zayebaju, sta ih briga, legne svima 7-8 milja mjesecno, hodaju okolo ghuze, piju, malo igruckaju lopte, zivot iz snova.. nema nikakvog opterecenja da moraju pobjedjivat ili se pretjerano trudit i borit, tanka ekipa nema konkurencije. Trenutno jedan od najugodnijih klubova u evropi za igrat u njemu zivota mi

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 01 maj 2022, 14:20

Nikad veće pi.cke nisu igrale za FK Sarajevo.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 01 maj 2022, 14:22

Lecler je napisao/la:
slika

Balerine sa ovim tokmakom skroz desno na čelu.
Jad i čemer.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 01 maj 2022, 14:25

Dobili slobodne dane, neki otišli kucama, neki na izlete, neki u baštama na Novoj Otoci...

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 01 maj 2022, 14:25

Kako li su nam spavale gnjide koje se zovu igraci ? Gdje li nam obitavaju usminkane smizle direktorice, PR, lajf koucovi, strucnjaci za marketing ? Da li nam je sportski direktor koji to nije ili jeste dosao u Sarajevo ? Jel nam investitor nasao jos koju zenetinu da je uhljebi ?

Mnogo je krucijalnih pitanja...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 01 maj 2022, 14:28

napoleon72 je napisao/la:
01 maj 2022, 11:13
Stvari sa trenerom su mac sa dvije ostrice. Mozes ti izdvojit 50000 mjesecno za trenera i dovest nekog Marka Nikolica, al ti niko opet ne garantuje nikakav uspjeh. Riba smrdi od glave, sto neko ranije napisa, valjda je bio zadatak Kepcije da objasni filozofiju kluba Vasoskom i da ga ogranici s te strane. Pa na yebenoj igrici FM meni uprava kluba blokira sve transfere igraca starijih od 23 god i zovu me na razgovor o reviziji rada jer ne koristim dovoljno mladih igraca, iako meljem sve pred sobom. Valjda taj SD ili kako se vec zove kod nas, treba da stavi listu nasih zahtjeva ispred svakog trenera. Druze, ovdje se ovako radi, mozes li to ispostovat? Ako mozes idemo dalje, ako ne vozdrica da si Tuhel licno. Po nekoj logici bi trebalo da ide:
1. Dobar sportski direktor i jasno definisana filozofija kluba
2. Dobar i skup trener sa jasno definisanom strategijom za vodjenje kluba
3. Igraci koje trener zeli da ostvari svoju strategiju

Ovakav put bi trajao najmanje 3-4 godine. Rim se nije izgradio za jednu noc. Pitanje je samo imamo li mi strpljenja da cekamo da postanemo ozbiljan klub. Dovedi sutra tog Marka Nikolica ili Matjaza Keka, za godinu bi ga kisobranima gadjali ako ne osvoji titulu odmah. A i svakako s ovim.nacinom funkcionisanja nikad necemo bit ozbiljan klub. Trenutno smo influenserski klub, instagram profil lici na profil Lejle Ramovic, Mirvic realno koristi klub za samopromociju, nake Ajle i Poture u klubu, jos nam samo tiktok fali i instagram reels. Prvo rijesit te navedene stvari, Mirvicu hvala sto je ulozio i "spasio" nas al ovo nije dobar put kojim idemo. Uporedite samo period 2014. kad je usao investitor, i sad. Ni tad nije bilo idealno al mnogo ozbiljnije smo izgledali.
Nisu Marko Nikolić i Kek ti koji će takvu filozofiju uspostavljati, oni ti više rade sa iskusnim igračima :D Inače, slažem se potpuno sa postom, generalno idemo u nekom čudnom pravcu. Zapravo i ne idemo nikud, ne znamo ni sami šta hoćemo i to je veći problem nego da imamo nekakav plan, pa makar i pogrešan bio. Mi smo u fazonu, danas ovako, sutra onako.

Meni je od svega jučer najviše zasmetalo što je Irfan Ramić bio na klupi, a nije dobio ni minute. Dakle, juniori imaju osam pobjeda zaredom, danas imaju teško gostovanje Radniku u Hadžićima i dijete je otputovalo u Banjaluku, sinoć se vratio u gluho doba noći, i danas opet treba na teren. Lično u ovakvim okolnostima ne bih vodio ni Tarika Ramića, ali eto, razumijem, ipak je dobio nekakvu minutažu. Ali ovo vođenje Irfana je takvo sljepilo da ja stvarno ne razumijem šta je tim ljudima u glavi.

Seniorski tim je svakako deset puta važniji od juniorskog, ali ova djeca imaju šansu da osvajanjem titule izađu u omladinsku Ligu prvaka, odigraju koju utakmicu sa snažnijim rivalima i ostvare dodatni napredak. Nema garancija normalno ni za koga, ali definitivno bi im te utakmice donijele više koristi nego štete. I normalno, da je Irfan jučer dobio barem 28 sekundi, ja riječi ne bih rekao. Ali očito je poveden da popuni broj na klupi jer Suljić nije mogao/nije htio, bez ikakve namjere da ga se uvodi u igru.

Što se generalnog korištenja mladih igrača tiče, mora se jedna stvar reći. Dovodimo trenera kojem dajemo ugovor na pola godine i uslov da osvoji Kup BiH po svaku cijenu ili će biti smijenjen i onda se čudimo što nema mladih igrača. Nije ni to pošteno prema Vasoskom, evidentno je da plana nema, odnosno da se insistira na dvjema suprotnostima. Ne možeš postavljati žešće imperative i jako kratke vremenske rokove, i istovremeno govoriti o mladim igračima. Jedno s drugim ne ide.

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 01 maj 2022, 14:36

Od izjave direktorice da za 2godine zelimo biti najbolji klub na Balkanu je proslo nesto manje od 30dana.
Meni nekako dani bas sporo prolaze i kad skontam da jos moram da cekam nekih cca 700 dana bas izgleda dug period koji nikad docekati, bas 700 dana oci para.
Al hajde vrijedi cekati i malo se strpiti a onda ide qarindzanje redom cijele lige :opaopa:

keli
Kontakt:

Post Postao/la keli » 01 maj 2022, 14:43

Lecler je napisao/la:
slika

Fuj. Njima ovo bas zajebancija. Ne zanima me sudbina Vasoskog ali na ljeto se nadam bar 5 raskida ugovora + ovi sto im istice ugovor svakako. Uhljebili se u ekipu ko genjac, znaju da nmgu naci bolje a isto znaju da kvalitetom ne pripadaju ovdje. Fuj gade mi se.
On voli Saraj'vo, pravi je Hordaš, Husref Musemic jedan je od NAS!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: N3R3D i 14 gostiju.