FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

AlfredNobel
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la AlfredNobel » 22 nov 2019, 21:23

E čuj Čustović još jedan početnik koji će se učiti na nama.. Ko sve prati fudbal.. :lol: :lol:

Šta vi hoćete samo to da mi je znati? Lik početnik, a sve svoje trenerske angažmane imao u Belgiji. Mlad, moderan, taktički potkovan i gospodski trener što bi se reklo.

Ako ste već toliko neupućeni i mlatite u prazno, nađite članke gdje piše šta je uradio s Ostendeom kad ih je preuzeo. Trebao da ostane par utakmica kao privremeno rješenje i do tada je Ostende imao samo jedan bod iz sedam kola. Došao i u prve tri tekme ostvario skor od dvije pobjede i jednog remija. Isto tako, čuda naprabio s Beverenom, između ostalog pobijeđivao Brugge i izvlačio remije s Standardom. Također, dok ih je vodio bio je JEDINI bh. trener koji vodi jedan klub iz najboljih osam liga svijeta, a jedini naš poslije njega bio je Pape, ali on bi se pikao da se gledalo prvih deset liga svijeta.

Ako već nemate pojma i ne pratite, nemojte se onda blamirati s komentarima i glupostima. Evo ako je ovo već istina za njega i da ide Husref, onda ja ne znam šta hoćete. Kmečanje konstantno kako nam treba mlad, moderan trener, koji poznaje taktiku i moderan fudbal i kad naleti neko takav, onda ispada da je početnik, amater, ovakav, onakav. Opet kažem, ako je istina ovo za Čustovića (mislim da nije), onda ga dovesti i iskoristiti to dok je slobodan, a Husrefu se zahvaliti jer se ova šansa ne propušta.

Da je kako Naigelsmanna dovesti, ali opet bi mu se našle mane. Rekli bi kad je tako dobar što ga Bayern ne pokupi nego radi po prosječnim klubovima tipa Hoffenheim ili Leipzig. Ne kenjajte bezveze, nego Google i opleti, a do tada sačkejamo.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 22 nov 2019, 21:29

AlfredNobel je napisao/la:
22 nov 2019, 21:23
E čuj Čustović još jedan početnik koji će se učiti na nama.. Ko sve prati fudbal.. :lol: :lol:

Šta vi hoćete samo to da mi je znati? Lik početnik, a sve svoje trenerske angažmane imao u Belgiji. Mlad, moderan, taktički potkovan i gospodski trener što bi se reklo.

Ako ste već toliko neupućeni i mlatite u prazno, nađite članke gdje piše šta je uradio s Ostendeom kad ih je preuzeo. Trebao da ostane par utakmica kao privremeno rješenje i do tada je Ostende imao samo jedan bod iz sedam kola. Došao i u prve tri tekme ostvario skor od dvije pobjede i jednog remija. Isto tako, čuda naprabio s Beverenom, između ostalog pobijeđivao Brugge i izvlačio remije s Standardom. Također, dok ih je vodio bio je JEDINI bh. trener koji vodi jedan klub iz najboljih osam liga svijeta, a jedini naš poslije njega bio je Pape, ali on bi se pikao da se gledalo prvih deset liga svijeta.

Ako već nemate pojma i ne pratite, nemojte se onda blamirati s komentarima i glupostima. Evo ako je ovo već istina za njega i da ide Husref, onda ja ne znam šta hoćete. Kmečanje konstantno kako nam treba mlad, moderan trener, koji poznaje taktiku i moderan fudbal i kad naleti neko takav, onda ispada da je početnik, amater, ovakav, onakav. Opet kažem, ako je istina ovo za Čustovića (mislim da nije), onda ga dovesti i iskoristiti to dok je slobodan, a Husrefu se zahvaliti jer se ova šansa ne propušta.

Da je kako Naigelsmanna dovesti, ali opet bi mu se našle mane. Rekli bi kad je tako dobar što ga Bayern ne pokupi nego radi po prosječnim klubovima tipa Hoffenheim ili Leipzig. Ne kenjajte bezveze, nego Google i opleti, a do tada sačkejamo.
Fino napisano. :thumbup:

Ako smjena Husrefa implicira dolazak ovog lika, apsolutno sam za. U suprotnom, nema smisla tjerati i dovoditi raznorazne polovnjake kakvih smo se nagledali posljednju deceniju.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 22 nov 2019, 21:30

SarajevoJeBordo je napisao/la:
22 nov 2019, 19:29
Da li je mag pripremio ekipu za udarac u okvir gola?
Umjesto sto s.rete, bolje da stanete uz klub i strucni stab. Treba malo gledati da se atmosfera i moral dignu na sto veci nivo. A vama je cilj izgleda da uradite suprotno. Vidite da je uprava stala uz trenera i igrace, mislim da trebamo i mi isto da uradimo. Svima nam je isti cilj a to je titula.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 22 nov 2019, 21:34

Protiv Veleža idemo ako Bog da preko 2 šuta u okvir gola!!
Bahati, bahati Željkan!
1946

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 22 nov 2019, 21:37

simidobar je napisao/la:
22 nov 2019, 21:01
Dadox je napisao/la:
22 nov 2019, 18:31
bordopoeta je napisao/la:
22 nov 2019, 18:21

A pazi sad! Aktuelni trener FKS se druži sa njim :puke:
Kakav god da je barem ima muda reci igrali smo katastrofa,nismo zasluzili ni bod itd..za razliku i od naseg i ostalih u ligi,koji imaju raznorazne izvlakuse..tereni,protivnik motivisan,umor
Kako nece imat mu*a kad je on glavna faca u savezu, on svira a zohari plesu... a Husrefu 500 km zbog kodeksa oblacenja... da ne idem dalje..

Husref osvoji titule a onaj kupi... super ti je razmisljanje i poredjenje.. :thumbup: :kafa:
Nema to veze s tim. Amar je oduvijek bio brzog jezika, voli i danas dan pričati i šta treba i šta ne treba. Ovo bespotrebno spominjanje našeg kluba i naših odnosa sa Širokim samo potvrdjuje da često ne razmišlja o onome šta treba reći. Vjerujem da u ovoj izjavi nije imao nikakvu lošu namjeru iako izgleda suprotno, jednostavno ne razmisli dovoljno šta i na koji način treba reći, ko da je u kafani a ne u medijima.
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 22 nov 2019, 21:40, ukupno mijenjano 1 put.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 22 nov 2019, 21:40

Ma Velez pada ko ekonomista na ispitu iz racunovodstva sta vam je
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 22 nov 2019, 21:40

bodi123 je napisao/la:
22 nov 2019, 21:29
22 nov 2019, 21:23

Fino napisano. :thumbup:

Ako smjena Husrefa implicira dolazak ovog lika, apsolutno sam za. U suprotnom, nema smisla tjerati i dovoditi raznorazne polovnjake kakvih smo se nagledali posljednju deceniju.
Hvala. :bih:
To i ja kažem.. Ako će Adnan doći, onda uredu. Ako će tražiti polovnjake i neke seoske trenere ala Starčević, onda nek se ne brukaju. Volio bih da je ovo istina, mada ne znam, šuhveli mi je sve to, a opet se ne može nazvati slučajnošću onaj post Zilića i ovo oko praćenja tekme sutra. Odličan, mlad i moderan trener, gospodin u pravom smislu.

Evo u spolileru koga zanima oko taktike.
"Pokazao sam im kako je igrala Italija pod vodstvom Contea i rekao da ne planiram ostati kratko"

Vanderhaeghe je s ekipom igrao u sistemu 4-2-3-1, a u tom sistemu ju je spremao i pred meč protiv drugoligaša Saint Gilloisea u belgijskom Kupu 20. septembra. Ipak, nakon jutarnjeg treninga i svega dan prije meča Vanderhaeghe je dobio otkaz, a klupu je zauzeo Čustović. Oostende je slavio rezultatom 3:1, ali Mostarac nije bio zadovoljan igrom i pristupom svog tima pa im je poručio da ne namjerava kratko ostati prvi trener i da je vrijeme da počnu igrati. Potezi pravog lidera.

"Nisam vidio očekivanu reakciju, a sistem nisam mogao mijenjati, jer ih je trener na treningu dan prije utakmice trenirao u svom sistemu. Rekao sam im da na mene ne smiju gledati neozbiljno i da ne misle kako sam došao da se zadržim kratko, već da želim ostati duže. Poručio sam im da ćemo izgubiti od Genka ako ne promijene svoj pristup. Tu sam malo promijenio situaciju u njhovim glavama", kazao je Čustović.

Odmah narednog dana nakon prve utakmice i samo dva dana prije meča protiv Genka, ekipi je pokazao kako želi da stoji na terenu. Pustio je video Italije s Evropskog prvenstva, u onom meču protiv Belgije kada su Azzuri pod vodstvom Antonija Contea slavili rezultatom 2:0 i počeo objašnjavati.

"Pokazao sam im sistem Italije iz meča protiv Belgije i neke automatizme; kako stajati u bloku, kako se nadopunjavati u odbrani... Protiv Genka smo u prvom poluvremenu imali posjed lopte samo 26 posto, a oni 74 posto. Međutim, oni nisu znali šta će s loptom, a gol su dali iz slobodnog udarca. Bio sam zadovoljan u prvom poluvremenu, a u drugom poluvremenu je moj tim zaigrao još bolje i izvukli smo remi", opisao nam je dešavanja s utakmice protiv Genka u okviru 8. kola kada je Oostende upisao remi (1:1).

Sarajlijaaa46
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijaaa46 » 22 nov 2019, 21:41

Kako uci u grupnu fazu?Potpisi novi ugovor sa Tatarom,Stanojevicem,Rahmanovicem,dovedi Brandaa,otkupi ugovor serbecica,vratiti Kapica opet na posudbu,dovedi spica pribliznog odlikama Ahmeta ili Benke i ako se bude mjenjao trener dovesti custovica..
I onda cete viditi kako uci u grupnu fazu
:njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :opaopa: :opaopa: :opaopa:

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 22 nov 2019, 21:51

22 nov 2019, 21:40
To i ja kažem.. Ako će Adnan doći, onda uredu. Ako će tražiti polovnjake i neke seoske trenere ala Starčević, onda nek se ne brukaju. Volio bih da je ovo istina, mada ne znam, šuhveli mi je sve to, a opet se ne može nazvati slučajnošću onaj post Zilića i ovo oko praćenja tekme sutra. Odličan, mlad i moderan trener, gospodin u pravom smislu.

"Pokazao sam im kako je igrala Italija pod vodstvom Contea i rekao da ne planiram ostati kratko"

Vanderhaeghe je s ekipom igrao u sistemu 4-2-3-1, a u tom sistemu ju je spremao i pred meč protiv drugoligaša Saint Gilloisea u belgijskom Kupu 20. septembra. Ipak, nakon jutarnjeg treninga i svega dan prije meča Vanderhaeghe je dobio otkaz, a klupu je zauzeo Čustović. Oostende je slavio rezultatom 3:1, ali Mostarac nije bio zadovoljan igrom i pristupom svog tima pa im je poručio da ne namjerava kratko ostati prvi trener i da je vrijeme da počnu igrati. Potezi pravog lidera.

"Nisam vidio očekivanu reakciju, a sistem nisam mogao mijenjati, jer ih je trener na treningu dan prije utakmice trenirao u svom sistemu. Rekao sam im da na mene ne smiju gledati neozbiljno i da ne misle kako sam došao da se zadržim kratko, već da želim ostati duže. Poručio sam im da ćemo izgubiti od Genka ako ne promijene svoj pristup. Tu sam malo promijenio situaciju u njhovim glavama", kazao je Čustović.

Odmah narednog dana nakon prve utakmice i samo dva dana prije meča protiv Genka, ekipi je pokazao kako želi da stoji na terenu. Pustio je video Italije s Evropskog prvenstva, u onom meču protiv Belgije kada su Azzuri pod vodstvom Antonija Contea slavili rezultatom 2:0 i počeo objašnjavati.

"Pokazao sam im sistem Italije iz meča protiv Belgije i neke automatizme; kako stajati u bloku, kako se nadopunjavati u odbrani... Protiv Genka smo u prvom poluvremenu imali posjed lopte samo 26 posto, a oni 74 posto. Međutim, oni nisu znali šta će s loptom, a gol su dali iz slobodnog udarca. Bio sam zadovoljan u prvom poluvremenu, a u drugom poluvremenu je moj tim zaigrao još bolje i izvukli smo remi", opisao nam je dešavanja s utakmice protiv Genka u okviru 8. kola kada je Oostende upisao remi (1:1).
Vidio sam da forsira Conteovu formaciju s trojicom pozadi i wing bekovima, što mi se izuzetno svidja. Volim trenere koji imaju viziju a ovaj to očigledno ima. E sad se postavlja pitanje da li su naši igrači u stanju odgovoriti zadatku i usvojiti novitete koje bi ovakav trener sa sobom donio? To je uvijek mač sa dvije oštrice, pogotovo u našoj šaban ligi gdje je moderni fudbal tabu tema. Ko bi igrao po stranama? Hebib i Pidro? Ko je treći štoper uz Lazića i Šerbu? Trebalo bi tu instant nekoliko pojačanja po njegovom ukusu odmah u januaru.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 22 nov 2019, 21:58

Ovakvog trenera dovodiš uz adekvatna pojačanja, jer čovjek ima viziju i zna šta mu treba da je ostvari. Guardiola nikad neće razvit svoju igru sa Getafeom, on vodi najbolje, traži najbolje i stvori najljepšu igru s njima.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 22 nov 2019, 21:59

bodi123 je napisao/la:
22 nov 2019, 21:37
simidobar je napisao/la:
22 nov 2019, 21:01
Dadox je napisao/la:

Kakav god da je barem ima muda reci igrali smo katastrofa,nismo zasluzili ni bod itd..za razliku i od naseg i ostalih u ligi,koji imaju raznorazne izvlakuse..tereni,protivnik motivisan,umor
Kako nece imat mu*a kad je on glavna faca u savezu, on svira a zohari plesu... a Husrefu 500 km zbog kodeksa oblacenja... da ne idem dalje..

Husref osvoji titule a onaj kupi... super ti je razmisljanje i poredjenje.. :thumbup: :kafa:
Nema to veze s tim. Amar je oduvijek bio brzog jezika, voli i danas dan pričati i šta treba i šta ne treba. Ovo bespotrebno spominjanje našeg kluba i naših odnosa sa Širokim samo potvrdjuje da često ne razmišlja o onome šta treba reći. Vjerujem da u ovoj izjavi nije imao nikakvu lošu namjeru iako izgleda suprotno, jednostavno ne razmisli dovoljno šta i na koji način treba reći, ko da je u kafani a ne u medijima.
Da on kaze,nabijem ovaj savez na onu stvar..tvoje poredjenje bi pilo vode..on izjavama..katastrofa smo,trebali smo primiti jos koji gol..pisa i po sebi..0-3 derbi..penisom nam daju gol..cestitam Sarajevu titulu 10 kola prije kraja,nema veze s tim sta je on u savezu..jednostavno je takav kakav je..koliko mi je odvratan,cesto je i realan u nekim stvarima

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 22 nov 2019, 22:13

Dadox je napisao/la:
Historicar je napisao/la:
22 nov 2019, 14:50
"Drugi klub iz Sarajeva nema dobre odnose sa Širokom, ali mi igramo uvijek u dobrim odnosima s njima".Ne razumijem zašto je Osim ovo morao izjaviti ?

Mi ako sutra ne pobjedimo, a Husref nakon utakmice ne podnese ostavku, onda je on stvarno đubre od čovjeka.

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 22 nov 2019, 22:15

Historicar je napisao/la:
22 nov 2019, 22:13
Dadox je napisao/la:

Mi ako sutra ne pobjedimo, a Husref nakon utakmice ne podnese ostavku, onda je on stvarno đubre od čovjeka.
Samo u slucaju poraza i to mozda..ako bude x onda bi mu ja dao derbi da se vadi

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 22 nov 2019, 22:23

bodi123 je napisao/la:
22 nov 2019, 21:51

Vidio sam da forsira Conteovu formaciju s trojicom poz1adi i wing bekovima, što mi se izuzetno svidja. Volim trenere koji imaju viziju a ovaj to očigledno ima. E sad se postavlja pitanje da li su naši igrači u stanju odgovoriti zadatku i usvojiti novitete koje bi ovakav trener sa sobom donio? To je uvijek mač sa dvije oštrice, pogotovo u našoj šaban ligi gdje je moderni fudbal tabu tema. Ko bi igrao po stranama? Hebib i Pidro? Ko je treći štoper uz Lazića i Šerbu? Trebalo bi tu instant nekoliko pojačanja po njegovom ukusu odmah u januaru.
E to je ono što sam i ja kontao i ono na čemu se Klub, odnosno Uprava mora pokazati. Ako ovakvom čovjeku obezbjediš dostojne igrače, onda se opusti što se tiče rezultata. Ako se planira i ako kontaju da s mogu dovoditi prosjeci i pritom očekivati da od njih Čustović, peti, deseti napravi igračine i stvori rezultate, onda je to komedija. Koliko god on bio odličan i moćan taktički, ti jednom bilmezu kakav je Dušan Hodžić recimo ne možeš objasniti ništa, zato što je isti parmak u glavi, koji ne igra mozgom i koji nema fudbalsku inteligenciju. Uz to, Dušana boli qurac, zato mu je pristup i volja na terenu jednaka lešu. On ako bude morao raditi s Hodžićem, Šišićem, Guzinom, Šabanovićem, Mustafićem, Dupovcem, nema od toga hljeba. Ali, ako se malo isprsiš i obezbjediš mu dobre igrače i profesionalce ala Šerbečić, Lazić, Ahmetović, onda neće biti frke niti praznih vitrina.

Sve ovo govorim hipotetički, naravno, da me sad ne napadnu i ne počnu govoriti daj podršku, podržimo ekipu i ta srranja. :D

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 22 nov 2019, 22:42

SAMO SARAJEVO!!
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 22 nov 2019, 22:46

Yebem te zeljo
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 nov 2019, 22:55

JavierBosnia je napisao/la:
Ma Velez pada ko ekonomista na ispitu iz racunovodstva sta vam je
Na UNSA :rol:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Pitaristok
Kontakt:

Post Postao/la Pitaristok » 22 nov 2019, 23:40

Sarajlijaaa46 je napisao/la:
22 nov 2019, 21:41
Kako uci u grupnu fazu?Potpisi novi ugovor sa Tatarom,Stanojevicem,Rahmanovicem,dovedi Brandaa,otkupi ugovor serbecica,vratiti Kapica opet na posudbu,dovedi spica pribliznog odlikama Ahmeta ili Benke i ako se bude mjenjao trener dovesti custovica.
I onda cete viditi kako uci u grupnu fazu
:njanjanja: :njanjanja: :njanjanja: :opaopa: :opaopa: :opaopa:
Za grupnu fazu ce trebati puno jaci igraci od nabrojanih.

Koju licencu ima custovic i od koga ju je dobio, ako nije sa balkan il jos gore od naseg saveza 100posto je odlican trener za nasu ligu.

VLADA129
Kontakt:

Post Postao/la VLADA129 » 23 nov 2019, 03:19

Custovic je dobar trener forsira napad i bekove najvise. Uz to mu moras dovest igraca tipa Kapić itd.
Kada umrem i odem, kad’ me ne bude, ja ću žaliti samo što nisam uz tebe.

FK SARAJEVO 💖

Benjolos
Kontakt:

Post Postao/la Benjolos » 23 nov 2019, 08:25

Da je danas bilo kako da pobijedimo, bar 0:1 i nek bude Kovačević strijelac samo da pobijedimo :pray: :pray:
Bordo bijeli za život cijeli!!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: amypitar, EastMadness, Fouzi1, Google Adsense [Bot], HordasFks, Napapijri, NeSamSafetee, Noke995, Proximic, riki46, rimljanin90, senad82, skoJaa, Varijantas8, ŠTA_JE i 114 gostiju.