FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Laznjak
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Laznjak » 25 nov 2019, 15:13

Sarajvo le
Sredi se do subote
Pa im mater ****
Nek se vrate u rupeeee
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 25 nov 2019, 15:14

Rasprava kona sinoć, opšte žaljenje što je Zrinjski daleko i što su nam oni jedini konkurent, jer ako oni ispadnu iz utrke nema nas ko ugrozit :lol: :lol: :lol:
Lijepi strah..
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 25 nov 2019, 15:19

Vratnik10 je napisao/la:
25 nov 2019, 14:24
OsmanhodzicBuco je napisao/la:
25 nov 2019, 13:15
Realno zeljo bolje igra lopte od nas trenutno, ali eto odlika velikih je da pobjedjuju i kad ne igraju dobro, a to smo mi ove sezone. Sanse su 50-50.
A tom Semiru Stilicu, sto kaze ovaj "ta ce on" se igra vise nego i jednom igraču komsija i vjerovatno je najkvalitetniji trenutno u ligi igrač.
Nemoj tako pisat. Optuzice te odmah pojedini botovi ovdje da navijas za kone.
pa navijate obojica

u zelji 1 čovjek igra fudbal i to je Štilić
ovo ostalo je smiješno, i sve su poluamateri koji su po kvaliteti sredina tabele....Ermin bi to malo vadio ulaskom ali nema ni njega...
svaki segment škripi, golman, odbrana, bekovi, krila, vezni, špic(samo 1) izuzev Štilića...po jednog dobrog igrača ima i Radnik(Đurić), Borac(Stojan), to su te ekipe....nezgodni ali nikakva fama...samo imaju đikane od navijača koji bi se kurchili nokiom 3310 da ih agentura nafura...
onaj poraz od istih ovih amatera (samo tad nafuranih) a mi desetkovani je isključivo Husrefov komplet, jer nije izašao u defanzivnoj postavi nego kofol se pokušao nositi sa akademcima i premorenom ekipom sa nafuranim seljoberima i sređenim sudijama....prenaivno....za nekog ko je toliko godina samo u ovoj ligi....

ovdje straha ne smije biti, nema pritiska pred tekmu nego je na njima jer im treba da se izvade...samo lucidnost i pametno ih povaliti....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Laznjak
Kontakt:

Post Postao/la Laznjak » 25 nov 2019, 15:20

Sad kad im zeljanja grca u spermi, njih ne moze preko 3000. Neka vala. ponovio se Bekic dan.
Cuj 1500 daju, eto vam 3000 i opet vam duplo damo, gospoda.
Sabro reci gdje i kad da te zadovoljim kako hoces.
Uvijek Merlin nikad Tifa,uvijek Soker nikad Fifa.

Titula-🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup-🏆🏆🏆🏆🏆🏆

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 25 nov 2019, 15:24

tm01hzne je napisao/la:
25 nov 2019, 15:10

A nisam, ne
Nisam pljuv'o, kunem se
Malo ljut zbog Guzine :mrgreen:
Al' zaljubljen u TEBE
Što rek'o Čombe, imamo hit. :tokralju: :tokralju:
Zamišljam kako se prvi dio ono furački pjeva, a onda ovaj refren lagano uz pljesak na zadnjem slogu svakog stiha, tipa one "k'o dijete ja sam s tobom". :rol:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

tm01hzne
Kontakt:

Post Postao/la tm01hzne » 25 nov 2019, 15:26

skoroalen je napisao/la:
25 nov 2019, 15:24
tm01hzne je napisao/la:
25 nov 2019, 15:10

A nisam, ne
Nisam pljuv'o, kunem se
Malo ljut zbog Guzine :mrgreen:
Al' zaljubljen u TEBE
Što rek'o Čombe, imamo hit. :tokralju: :tokralju:
Zamišljam kako se prvi dio ono furački pjeva, a onda ovaj refren lagano uz pljesak na zadnjem slogu svakog stiha, tipa one "k'o dijete ja sam s tobom". :rol:
:thumbup: :D
Pecikoza na aparatima :urnebes:

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 25 nov 2019, 15:27

Daj Dževada :D :rol:
Nedavni nastup U19 tima na Međunarodnom turniru za igrače do 21 godine u Vijetnamu i osvojeno treće mjesto mogli su zadovoljiti Šefa Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo Dževada Šarića, koji je za zvaničnu klupsku stranicu govorio o samom turniru, ali i uslovima za rad i igru koji su našu ekipu dočekali u ovoj državi Jugoistočne Azije.

Juniori Bordo kluba su dva puta savladali ekipu Hanyang Universityja, dok su pretrpjeli poraze od Japan Universityja i U21 selekcije Vijetnama.

Turnir ste okončali s učinkom od dvije pobjede i dva poraza, te u konkurenciji četiri ekipe osvojili treće mjesto. Šta je bio prvobitni cilj i jesu li igrači opravdali očekivanja?

S obzirom na kvalitet ekipa koje su učestvovale na turniru i činjenicu da su te selekcije bile sa starijim uzrastom, mislim da smo ostvarili dobar rezultat. Ono što je mene najviše interesovalo je razlika u kvalitetu naših i njihovih igrača. S tim u vezi mogu biti zadovoljan samim utakmicama. Momci su to odradili kvalitetno, dali svoj maksimum, onoliko koliko su mogli u tom trenutku. Naravno, morali su da se prilagode na uslove, ambijent, promjenu klime i vremensku razliku. Iskoristio sam priliku i da vidim individualni napredak pojedinih igrača koji naredne godine izlaze iz juniora.

Sa ekipom je u Vijetnamu bilo i nekoliko prvotimaca predvođenih kapitenom Đanijem Salčinom. Koliko ovaj turnir njima može pomoći po pitanju mjesta i minutaže u seniorskoj momčadi?

Oni su već i prethodnu godinu imali priliku da budu dio prve ekipe, tako da im je ovo samo još jedan dodatni stimulans, da se maksimalno ispolje i pokušaju još više dokazati kako bi izborili svoje mjesto u timu. Naravno, to se odnosi prvenstveno na Salčina, Dervišagića i Salčinovića, koji su svojim prisustvom pomogli ekipi da pruži maksimum. Smatram da će u narednom periodu uz kvalitetan rad ti momci dobiti pravu priliku.

Prema fotografijama i video snimcima koje smo mogli vidjeti, uslovi za rad u Vijetnamu su izuzetno kvalitetni. Kako to izgleda na licu mjesta i kakve dojmove ste stekli po tom pitanju?

Uslovi su bili fantastični, da kažem idealni. Akademija je vrhunski opremljena, infrastruktura na vrhunskom nivou. Ljudi koji su nas tamo dočekali i ugostili su također uradili jedan fantastičan posao. Organizacija turnira je isto bila na zavidnom nivou. Mislim da smo svi izvukli jedno kvalitetno iskustvo iz toga, vidjeli mnogo kvalitetnih stvari. Mogu zaključiti da igrači, stručni štab i ja kao Šef Akademije nosimo pozitivna iskustva sa tog turnira i putovanja u Vijetnam.

Potpisanim ugovorom između FK Sarajevo i PVF akademije otvorena je mogućnost međusobne saradnje, prema kojoj bi igrači i treneri išli na usavršavanje u Vijetnam. Koliko je to po Vama dobra stvar za njihov dalji razvoj i karijeru?

To je u biti ono zbog čega smo mi i napravili taj neki vid saradnje. Prije svega misleći na slobodu prelaska igrača iz PVF akademije u FK Sarajevo, te iz FK Sarajevo u PVF akademiju. Tu je također i razmjena trenera, koja će znatno unaprijediti njihov rad i kvalitet. Imat će priliku razmijeniti iskustava sa tim ljudima tamo, koji će isto tako moći da se upoznaju sa ovim ambijentom i funkcionisanjem našeg kluba. Smatram da je to vrlo pozitivna stvar, koja će u narednom periodu mnogo pomoći razvoju trenera i igrača.

Od tri selekcije Akademije FK Sarajevo dvije su jesenji dio sezone okončale na prvom mjestu. Riječ je o pionirima i kadetima, dok će juniori proljeće dočekati kao šestoplasirani. Možete li biti zadovoljni njihovim plasmanom i rezultatima?

Što se tiče pionira i kadeta, rezultatom mogu biti zadovoljan, mada treneri u Akademiji nemaju pritisak rezultata i oni to vrlo dobro znaju. Uz kvalitetan rad, kvalitetnu selekciju i urađen skauting, napravili smo mogućnost da ostvarimo dobar rezultat. Kada su juniori u pitanju, tu imamo deficit u samom kvalitetu trenutne generacije, tako da je pad u rezultatu očekivan. To međutim nije velik zaostatak za prvoplasiranim Željezničarom i smatam da će u drugom djelu sezone oni napraviti bolji rezultat. Za mene najveći problem predstavlja to što je veoma mali izbor igrača koji će dobiti mogućnost da se naredne godine dokažu u prvoj ekipi, jer moraju napraviti veliki iskorak u narednih šest mjeseci. Bez obzira na njihov plasman na tabeli, smatram da je neophodno da poboljšaju kvalitet rada, kako bi individualno napravili taj iskorak.
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 25 nov 2019, 15:42

Ja ne bih volio X na derbiju nikako. Pobjeda kojom ce Husref dokazati svima da nema potrebe za njegovom smjenom i da sa njim mozemo jos napredovati. (odbrana titule je za nas iskorak, iako je rano)

Ili da ne dao Bog izgubimo, ostavit Husrefa ili Dzenisa da iznesu utakmicu protiv Zvijezde i okrenut se nekim drugim rješenjima uz kojeg ćemo moć napraviti neki iskorak u Evropi.

X nam donosi samo nastavak ovih previranja za i protiv Husrefa.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 25 nov 2019, 15:51

Koliko god kone pokusale sakriti, malo im je prpa. Mislili su nakon zadnjeg derbija da ih do kraja niko nece zaustaviti, al po ko zna koji put su se vratili tamo gdje pripadaju, a to je najmanje jedno mjesto iza nas. I sa ovakvim turbulencijama u ekipi smo i dalje prvi , svjesni su oni toga i zato hoce da se "pojedu".

Pred Husrefom je veliki ispit. Ima priliku da pokaze kakav je trener i koliko zna da motivise ekipu, ma da mislim da im ne treba neka posebna motivacija.
Das Ist Walter

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 nov 2019, 16:06

hordasDoboj je napisao/la:
25 nov 2019, 15:42
Ja ne bih volio X na derbiju nikako. Pobjeda kojom ce Husref dokazati svima da nema potrebe za njegovom smjenom i da sa njim mozemo jos napredovati. (odbrana titule je za nas iskorak, iako je rano)

Ili da ne dao Bog izgubimo, ostavit Husrefa ili Dzenisa da iznesu utakmicu protiv Zvijezde i okrenut se nekim drugim rješenjima uz kojeg ćemo moć napraviti neki iskorak u Evropi.

X nam donosi samo nastavak ovih previranja za i protiv Husrefa.
Kakva previranja ? Ni jedan trener nema podrske kao Husref i ne zavisi od ove utakmice. Na kraju sezone cemo vidjeti da li treba ostati ili ne. To jest ako ne uzme titulu trazimo druga rijesenja, ima kredita do kraja sezone.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 25 nov 2019, 16:13

Ma kakav X ljudi, nema ovdje X-a. Neko nekog ubija na ovom derbiju, a sve ovisi od nas i našeg pristupa. Ako napadnemo od prve minute, nemaju šanse. Ako se povučemo i pustimo ih da igraju, ubit će oni nas, zayebi tu priču "prosjek". Nazad su ispod prosjeka, al napad im je ubitačan. Ne smijemo ih pustit da se razlete, protiv Lištice su imali 10 šuteva u okvir, od tog 3-4 prava zicera, to se na Koševu ne smije desit.

AdkoHz
Kontakt:

Post Postao/la AdkoHz » 25 nov 2019, 16:15

skoroalen je napisao/la:
25 nov 2019, 16:13
Ma kakav X ljudi, nema ovdje X-a. Neko nekog ubija na ovom derbiju, a sve ovisi od nas i našeg pristupa. Ako napadnemo od prve minute, nemaju šanse. Ako se povučemo i pustimo ih da igraju, ubit će oni nas, zayebi tu priču "prosjek". Nazad su ispod prosjeka, al napad im je ubitačan. Ne smijemo ih pustit da se razlete, protiv Lištice su imali 10 šuteva u okvir, od tog 3-4 prava zicera, to se na Koševu ne smije desit.
Ma glavu dajem da ce se obje ekipe zatvorit i igrat na 0 kao prije par godina.
1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019

Combattente
Kontakt:

Post Postao/la Combattente » 25 nov 2019, 16:18

Našim igračima neće nedostajati motivacije. Biće naloženi kao protiv Širokog, jer su nam mali plavi dužnici.

Dakle, 2-0, ali ne ona klasična šuplja: "Biće gusto, biće 2-0", nego stvarno očekujem da ih utabamo. U zadnjih 10 godina nas nisu nadigrali na Koševu. Ili su se provlačili kroz iglene uši ili su ih vile nosale do pobjede.
𝕵𝖀𝖁𝕰 𝕯𝕬𝕴 𝕹𝕺𝕹 𝕸𝕺𝕷𝕷𝕬𝕽𝕰 𝕸𝕬𝕴!

Serie A ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Coppa Italia ★★★★★★★★★★★★★★
Supercoppa Italiana ★★★★★★★★★
UEFA Champions League ★★
UEFA Europa League ★★★

𝕾𝖎𝖆𝖒𝖔 𝖑'𝕬𝖗𝖒𝖆𝖙𝖆 𝕭𝖎𝖆𝖓𝖈𝖔𝖓𝖊𝖗𝖆
𝖊 𝖒𝖆𝖎 𝖓𝖊𝖘𝖘𝖚𝖓 𝖈𝖎 𝖋𝖊𝖗𝖒𝖊𝖗à!

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 25 nov 2019, 16:24

Lazić stavlja storije već danima od kuće. Haj kontam zbog kartona propustio Velež pa dobio par dana odmora, haj kontam i da danas odmaraju zbog praznika.. Evo opet maloprije snima kera kući. :lol:
Vakat je da dolazi, već danas su trebali u kampu oštrit koplja za vikend i derbi, nema sad odmora i kuće. :D :lol:
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 25 nov 2019, 16:25

AdkoHz je napisao/la:
25 nov 2019, 16:15
skoroalen je napisao/la:
Naši neće, ova raja koja poznaje nekog od igrača priča odavno kako igrači spremno čekaju derbi. Onaj poraz je i njihova velika sramota, ne možeš odigrat mirno nakon 5:2 nikako. Kako su grizli da razbiju Lišticu poslije onih nemilih događaja dole, tako će aBd grist i sad.

AdkoHz
Kontakt:

Post Postao/la AdkoHz » 25 nov 2019, 16:32

skoroalen je napisao/la:
25 nov 2019, 16:25
AdkoHz je napisao/la:
25 nov 2019, 16:15
skoroalen je napisao/la:
Naši neće, ova raja koja poznaje nekog od igrača priča odavno kako igrači spremno čekaju derbi. Onaj poraz je i njihova velika sramota, ne možeš odigrat mirno nakon 5:2 nikako. Kako su grizli da razbiju Lišticu poslije onih nemilih događaja dole, tako će aBd grist i sad.
Ma znam ja to sve al ne treba uopste razmisljat o proslom derbiju.To ako neko misli da cemo se mi nalozit a oni nece,onda taj ima ozbiljan problem u glavi.
1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015, 2018/2019

simidobar
Kontakt:

Post Postao/la simidobar » 25 nov 2019, 16:43

jurisicduska je napisao/la:
25 nov 2019, 10:04
skoroalen je napisao/la:
25 nov 2019, 09:50
@jurisicduska predaj CV na zimskoj pauzi. :salut: :salut:

Upravo to, moramo gledat da Štilića potisnemo što dublje, on samo ako se primakne golu to je yebeno. Džaba ti sitni faulovi kad je frajer za slobodnjake yebeni Pirlo, svaki prekid igrača gađa u lijevo jaje. Sinoć u 92. minuti iz slobodnjaka nađe Krpu između 20 igrača, samo tokmak nije znao zabit gol s 5 metara. I fkt mi nije jasno kako igraju bez destruktivca, tu vidim šansu za Rahmana, neće imat igrača koji može odgovorit Amarovoj agresivi i snazi ka naprijed. Sadiković ako ga zatvori, ja qrac sebi siječem.
Ja kad bih birao koji defanzivni blok u ligi da napadnem izabrao bi njihov. Stalno slušamo priču da primaju gol dva iz dvije tri šanse. To nije slučajno. Ne znaju. Dva spora štopera i dva grozna beka. Stevanović Sipović Osmanković Pavić je top 3 najgore odbrane lige po svim parametrima toga j i Osim svjestan zato igra napadački. U biti mene fascinira kako je on prilagodio fudbal svojoj ekipi, oni da nemaju njega bili bi od 6-8 mjesta kvalitetom, zaista jedan majstor trenerski šta god ko rekao i mislio . I ispred njih nemaš defanzivnog veznog to ti je kao da si na bingu dobio. I usmjeriti se na nekakvo markiranje puštanje njih gore je budalaštinja. Pustite se njihovih priča. Imaju limitranu ekipu, ne znaju ni kako su tu gdje jesu (mislim žive u zabludi da je do igračkog kadra a nije nego isključivo do trenera) i treba da ih izdominiraš.
Zna morz kad hoce samo ga je*e to sto voli sa strane... on je pravi bosanski super talenat samodestruktivac.. zna da moze i ima potencijala al daj da on bude "najnamazan" u raji...

Podrzavam @skoroalen, predaj CV na zimu. :thumbup: :mrgreen:
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...

Sjeverjecudo
Kontakt:

Post Postao/la Sjeverjecudo » 25 nov 2019, 16:54

SVI NA SJEVER
YEBEM TE seljo

Kurs je isti sa puta ne skrecemo, jer rekli smo da nikada odustati necemo !!!!

Istina za Vedrana - Pravda za Horde Zla !!!!!

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 25 nov 2019, 17:49

Ne prizivajte X, pobjeda od 1:0 ce biti sasvim dovoljna.

Melji R'ajvo :opaopa: :opaopa: :opaopa:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 25 nov 2019, 19:32

Ima u 20:45 na FTV-u film o nasem Hasetu!
Sarajevo ljubavi moja.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”