Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Brazzzoo123
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Brazzzoo123 » 05 nov 2024, 19:17

A jeste digli frku, sto se ovolika frtutma nije dizala kad su lepi Sava i Rukfas bili tu?
Ko je trazio rez i nove mladje igrace? Kojeg igraca smo izbacili u zadnjih deset godina? Sto Savo i Rukfas nisu trazili nove igrace?
Do jucer smo mogli samo sanjati da zaigraju i Samed,Gigovic,Huseijbasic i Esmir.Taj Savo nije znao da Esmir postoji. Sa tri nova imena su uboli i kapa do poda :tokralju: rade sto se godinama nije radilo sistematski, vjerujem da svakog igraca pretresu.Ovi koji nisu jos tu ne znaci da nece doci red i na njih. Ovaj forum je dokaz da rade dobar posao, jer su gotov sva imena koja se pisu ovde doveli.
Eh sad nije sve ni bajno, ali ni crno bijelo kako se od par pojedinaca zeli predstaviti. Veliki je rez napravljen, trazi se ekipa jos kao i formacija, ima igraca koji nemaju kvalitet (Mujakic,Omerovic...). Imamo i veliki procenat igraca koji su egoisti jer se nisu stavili na raspolaganje kako treba Pjanic, Stevanovic,Anel, Krunic,sa njima bi izgledali duplo jaci.Greska je sto se sa njima nije trazio razgovor koji je pozitivan za repku.Uz to dolazi da je selektor previse emotivan i energetican, a nema rutine u poslu. Ove utakmice nisu mjerilo, jer nemamo jos ekipe ni kvaliteta.Treba nam utakmica protiv slicnih protivnika npr.Bugarska,Crna Gora da bi vidjeli gdje smo.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 05 nov 2024, 19:27

killafrommanilla je napisao/la:
05 nov 2024, 18:52
fanatik19 je napisao/la:
05 nov 2024, 14:39
05 nov 2024, 14:26

beton, znaci nas edo vehabovic sestica, pet zutih i crveni :rol: pa kako moze neko ovako glup biti
Ne dobija kartone zbog prigovora kao navedeni teletabis, nego zbog svog stila igre koji se zasniva na agresivnosti mutavac jedan. Idi na RSD Velez Mostar i pokusaj ispast pametan jer vidim da si ovdje dosao braniti pokerasa yebo ti on mater
Od 6 zutih, 3 u 90+. Znaci to da dobiva zute jer je destruktivac nema veze s vezom. Svaku utakmicu igrao ili AM ili CM. Isto kao i cijeli svoj zivot gdje n i k a d nije bio igrac koji je svoju igru zasnivao na agresivnosti.

Teletino
Protiv Rubina i Pari NN-a sam gledao cijele utakmice i tu je dobio zuti bas radi presjecenja kontre faulom kad vec pokusavas ispast pametan da te malo spustim neinformisana stoko. Znam ja sto ti je on trn u oku, zato sto je bivsi igrac Zrinjskog i trazis mu sitnice da osporis kvalitet. Ne mozes ti meni pricat o njemu kad gledam skoro svaku njegovu utakmicu u Rusiji koja bude prenosena, dok ti upalis sofascore ili slicnu aplikaciju i dodjes meni palamudit ovdje.

TheClown
Kontakt:

Post Postao/la TheClown » 05 nov 2024, 19:31

Rekao Vam je Idol nacije, da javnost bude malo realnija.

Ja godinama pričam da je ova repka skup poluamatera.
Barba brzo shvatio.

:kafa:
"Kod nas je reprezentacija kao da dođeš na odmor.
Kolači,porodica,pokloni a onda idu utakmice i tu si mrtav."

"Imamo malo preveliko mišljenje o nama.
Moje mišljenje o ekipi koja se plasirala na Svjetsko je da smo tada bili prosječni."

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 05 nov 2024, 19:35

Podrska barbi :kralj:
Bice to sve bolje, a ovi sto nisu pozvani nek nastave raditi i bice nekad pozvani
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 05 nov 2024, 19:46

Vasilj
Bicakcic Barisic Kolasinac

Bajrak Basic Sunjic Djakovac Demirovic

Dzeko Bazdar

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 05 nov 2024, 21:12

Očkeivao sam Barbareza mudonju sa gardom i stavom koji ce znati sta priča i šta radi a on to nazalost ne zna.
Ocekivao sam Barbarezaa koji će reci trebam takvog i takvog igraca na toj i toj poziciji i naci cu ga, stvoriti, traziti ako treba i imprvizirati cu ali nacicemo rjesenje.

A sta smo dobili....Barbareza koji se vec izgubio u svemu ovom ,koji je pogazio sve sto je pricao i sto danas prica, Barbareza sa dvostrukim aršinima, Barbareza koji ne trazi, dugoročna rjesenja vec krpi se igracima koji igraju tek malo ili ne igraju nikako a koji vec imaju blize 30 nego 20 godina a i njegov strucni stab isti kao on.

Znanje je jedini autoritet i autoritet mozes biti jedino ako imas znanje a znanje ove garniture je veoma upitno.

Ne mozes bolje sutra i autoritet graditi nekim radikalnim pa cak i glupim odlukama jer to nista dobro nije donijelo.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 05 nov 2024, 21:18

fanatik19 je napisao/la:
05 nov 2024, 19:27
fanatik19 je napisao/la:
05 nov 2024, 14:39

Ne dobija kartone zbog prigovora kao navedeni teletabis, nego zbog svog stila igre koji se zasniva na agresivnosti mutavac jedan. Idi na RSD Velez Mostar i pokusaj ispast pametan jer vidim da si ovdje dosao braniti pokerasa yebo ti on mater
Od 6 zutih, 3 u 90+. Znaci to da dobiva zute jer je destruktivac nema veze s vezom. Svaku utakmicu igrao ili AM ili CM. Isto kao i cijeli svoj zivot gdje n i k a d nije bio igrac koji je svoju igru zasnivao na agresivnosti.

Teletino
Protiv Rubina i Pari NN-a sam gledao cijele utakmice i tu je dobio zuti bas radi presjecenja kontre faulom kad vec pokusavas ispast pametan da te malo spustim neinformisana stoko. Znam ja sto ti je on trn u oku, zato sto je bivsi igrac Zrinjskog i trazis mu sitnice da osporis kvalitet. Ne mozes ti meni pricat o njemu kad gledam skoro svaku njegovu utakmicu u Rusiji koja bude prenosena, dok ti upalis sofascore ili slicnu aplikaciju i dodjes meni palamudit ovdje.
Dva zuta zbog presjecene kontre ga ne cine destruktivcem ni sesticom, Basica sam u vise navrata hvalio i dok je igrao u Zrinjskom, nisam ja teletina k'o ti da gledam jednodimenzionalno i ko je gdje igrao

AM i CM covjek igra, nikad DM a znam ga i iz omladinaca Zrinjskog. Nikad apsolutno nije bio agresivac koji prekida protivnicke napade, nego osmica sa odlicnim prekidom.

I to je tako, i po sofascore i u stvarnosti. Znaci - dobar si komad teletine koji ne razumije fudbal
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

PasodelMar
Kontakt:

Post Postao/la PasodelMar » 05 nov 2024, 21:21

Horoz je napisao/la:
05 nov 2024, 18:33
baboedindzeko09 je napisao/la:
05 nov 2024, 18:30
Nije igrač u Eurokupovima nego u kvalifikacijama za iste gdje je njegova ekipa doživjela nezapamćene bruke a on bio kao i uvijek, među gorima.

Ma ja, nije se promijenio, jedan se izborio za mjesto u vjerovatno budućem članu Serie A, a drugi je šutnut na klupu nikad goreg Partizana.

E čuj bitan mu je iz nekog razloga i to treba ispoštovati :rol: :tokralju:

Znači selektor može pozvati koga hoće i ne treba davati nikakvo objašnjenje za to osim da mu je bitan iz nekog razloga i da to treba ispoštovati? :rol:

Vi botovi ove neznalice ste najgora sorta ljudi na forumu.
Besmisleno je radi igrača koji ima 3-4 seniorske utakmice u Serie B, praviti frku. Pogotovo kada se poredi sa igračem koji ima desetine utakmica u reprezentaciji i igra u pristojnoj ekipi.
Ja sam siguran da će Muharemović brzo pokazati da je za klasu bolji od Mujakića i to barem nije teško, ali to sada nije tako.
Ako to ne kontaš, yebi ga.
Profesionalne selekcije ne pozivaju igrače koji nisu standardni u svojim klubovima iz milion razloga. Jedne šaljemo na tribine radi nezalanganja na treningu, a druge zovemo dok ne igraju nikakvu ulogu u svojim klubovima. Kojom logikom se donose tako glupe odluke.? To je čisti amaterizam.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 05 nov 2024, 21:28

05 nov 2024, 21:18
fanatik19 je napisao/la:

Teletino
Dva zuta zbog presjecene kontre ga ne cine destruktivcem ni sesticom, Basica sam u vise navrata hvalio i dok je igrao u Zrinjskom, nisam ja teletina k'o ti da gledam jednodimenzionalno i ko je gdje igrao

AM i CM covjek igra, nikad DM a znam ga i iz omladinaca Zrinjskog. Nikad apsolutno nije bio agresivac koji prekida protivnicke napade, nego osmica sa odlicnim prekidom.

I to je tako, i po sofascore i u stvarnosti. Znaci - dobar si komad teletine koji ne razumije fudbal
Igrao je u Zrinjskom osmicu toga sam i ja svjestan jer sam ga gledao i u nasoj ligi ali u Rusiji vec duze vrijeme igra DM. Ne da mi se raspravljat sa tobom jer si prvo rekao da je dobio 2 zuta u nadoknadi aludirajuci da je radi prigovora i sada se pokusavas izvadit govoreci kako destruktivac nije prekinuti kontru. Pogledaj jednom njegovu cijelu utakmicu za klub pa ces vidjeti koliko ucestvuje u ovim zadacima tjst. destrukciji protivnicke igre pravljenjem faulova i inteligentnim postavljanjem na terenu gdje presjece veliki broj lopti.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 05 nov 2024, 22:21

fanatik19 je napisao/la:
05 nov 2024, 21:28
fanatik19 je napisao/la:

Igrao je u Zrinjskom osmicu toga sam i ja svjestan jer sam ga gledao i u nasoj ligi ali u Rusiji vec duze vrijeme igra DM. Ne da mi se raspravljat sa tobom jer si prvo rekao da je dobio 2 zuta u nadoknadi aludirajuci da je radi prigovora i sada se pokusavas izvadit govoreci kako destruktivac nije prekinuti kontru. Pogledaj jednom njegovu cijelu utakmicu za klub pa ces vidjeti koliko ucestvuje u ovim zadacima tjst. destrukciji protivnicke igre pravljenjem faulova i inteligentnim postavljanjem na terenu gdje presjece veliki broj lopti.
Blablabla ima i Soucek igru glavom pa nije napadac. Ti si kao glavni argument naveo da dobiva zute cesto, a zapravo se radi o ta dva zuta, to sam htio reci. Suma sumarum, Basic nije i nikad nece biti sestica. To sto pogledas utakmicu te ne cini znalcem jer ocito sve pogresno shvatas, tako da preporucio bih da odaberes drugi sport
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Brazzzoo123
Kontakt:

Post Postao/la Brazzzoo123 » 05 nov 2024, 22:21

Na spisku je 11 igraca ispod 25 godina, treba i neko iskusniji, a da zeli igrati. Koji to mladji igrac postoji da je kvalitet, a da moze i zeli za nas igrati? Kako da stvori igraca koji mu treba, a imamo rupu u godistima 24-28 gdje postenog igraca nismo izbacili, ko je za to kriv? Uopste nemamo sirine za smjenu bilo kakve generacije i zbog demografije cemo tesko imati.Sad se ovako pokusava prosiriti izbor igraca, dok drugi nesazriju. Ko ima kvalitet i ko zeli treba i igrati.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 05 nov 2024, 22:28

05 nov 2024, 22:21
fanatik19 je napisao/la:
05 nov 2024, 21:28

Blablabla ima i Soucek igru glavom pa nije napadac. Ti si kao glavni argument naveo da dobiva zute cesto, a zapravo se radi o ta dva zuta, to sam htio reci. Suma sumarum, Basic nije i nikad nece biti sestica. To sto pogledas utakmicu te ne cini znalcem jer ocito sve pogresno shvatas, tako da preporucio bih da odaberes drugi sport
Molim te, za dobrobit covjecanstva otidji na RSD Velez Mostar i pokusaj nekome drugom palamudit. A da, odyebao te nije samo ko nema acc.
Kontradiktorniji si od Barbareza, prvo pokusas ispast pametan sa iznosenjem neke statistike gdje govoris da je dobio 6 zutih i od toga 3 u nadoknadi zbog prigovora da ga poravnas sa teletabisom Vehabovicem, onda kad shvatis da si ispao glup i da nisi u pravu govoris kako nije destruktor dobiti zuti zbog prekidanja kontre i slag na tortu kazes da se radi o ova 2 zuta. To sto pogledam utakmicu nekog igraca me cini dostojnijim od tebe da komentarisem istog obzirom da se ti vodis maloumnim aplikacijama poput flashscora, sofe i na osnovu toga donosis zakljucke.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 06 nov 2024, 02:03

Alaj serete. Jedini minus je pozivanje mujakica, koji vjerovatno nece ni igrat, trebo je pozvat malog Muharemovica. A i prica oko Esmira mi je smijesna, ako trpis Tahira koji ne igra jer vidis u njemu zalog za buducnost, zasto pravis tako ishitrene izjave oko esmira koji je daleko veci talenat od tahirovica, pogotovo jer ti nece nista drugo donijet osim konfuzije i iziritiranosti od strane nekih navijaca, usudio bih se reci sa pravom.

Ostatak spiska je okej. Drago mi je sto je strucni stab uvidio da ne smijemo da se igramo barcelone i tika take i da nam je jedini nacin da ostanemo konkurentni da zbijemo redove i igramo prgavo. Necemo se mi nagledati nekih kvalitetnih akcija od ove ekipe da se razumijemo, ali konacno imamo ljude koji su shvatili te deficite i rade na tome da ih kompenzujemo nekim drugim stvarima za koje imamo umijece za izvest, i to je ono sto je daleko bitnije od toga kojeg je pozvao treceg golmana i koji 23. Igrac ce mu grijat klupu.
naprijed rejal

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 nov 2024, 02:14

Bruka se sa pricom oko Esmira, ne bi se zacudio da opet bude na klupi a igrace "talenti" za Premijer ligu.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 06 nov 2024, 03:15

Već vidim da će naš dragi selektor izjaviti kako se pravi ekipa za naredni EURO i kako se tek udaraju temelji i da ima ideju, a onda će mu Džeko odigrati 170 minuta (na euru2028 će imati 42 godine ali oko njega pravimo ekipu) a 10 minuta će dobiti Kulenović iz kojih će svojim trenerskim iskustvom Barbarez procjeniti vrijedi li on. Ili će možda reći ko za Dennisa da nije zadovoljio na treningu :kafa: ..očekujem i za Baždara 15 minuta umjesto Demirovića.
Grupa iznad svakog pojedinca.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 06 nov 2024, 09:16

Jeste mu priča u vezi s Esmirom ispala BEZVEZE pogotovo sto je želio poslati drugu poruku ali se ne zna izraziti...pa je ispalo kako je ispalo. Ali opet ništa strašno, pozvao ga je i to je najvažnije.
Ne postoji drugi selektor koji bi ga pozvao, to garantujem 100%, a da sjedi na klupi reprezentacije. Ni u septembru ni u oktobru a pogotovo ne za novembar.
E zbog toga je BARBAREZ najbolje rješenje u ovom trenutku. Jer radi neke mnogo bitnije stvari od samog rezultata u nebitnim utakmicama LN gdje bismo i sa brazilskom generacijom imali iste rezultate.

Poređenje situacije u vezi s Tahirovicem i Bajraktarevicem je BEZVEZE.
Gura ga bas kao sto gura i Tahirovica, i neka je tako. S tim da se ne može porediti status Tahirovica koji ce TRENIRATI redovno s timom i Bajraktarevica koji ce biti skoro mjesec dana na odmoru bez ozbiljnog treninga. Morat će samostalno trenirati a znamo da to nije ni izbliza isto.
Mislim, poređenje je BEZVEZE. :)

Edit:
Pored toga što je pozvao Mujakica, a nije trebao, moja najveća zamjerka ce biti ako stavi Edina u prvih 11 u Njemačkoj.

Horoz
Kontakt:

Post Postao/la Horoz » 06 nov 2024, 13:08

PasodelMar je napisao/la:
05 nov 2024, 21:21
Profesionalne selekcije ne pozivaju igrače koji nisu standardni u svojim klubovima iz milion razloga. Jedne šaljemo na tribine radi nezalanganja na treningu, a druge zovemo dok ne igraju nikakvu ulogu u svojim klubovima. Kojom logikom se donose tako glupe odluke.? To je čisti amaterizam.
Pa je li misliš da sam slijep i da ne vidim da stvari nisu idealne? Ima dosta da se poboljša i konstruktivna kritika treba.
Ali ponavljam da se mora sagledati cjelokupna slika, šta s Barbarezom ukupno možemo dobiti, šta izgubiti.
Šta su prioriteti, a šta se može/mora žrtvovati za neki dugoročni projekat koji je neophodan.
I naravno vrlo važno, šta su nam alternative? Koga eventualno dovesti umjesto njega?
Mi obično maštamo o Vahi, dođe Hadžibegić, prizivamo Jakirovića, dođe Milošević itd.
Tek kad sve to stavimo na son, onda možemo donositi sud.
Ipak mislim da je prerano, a i da je ova ekipa napravila dosta pozitivnih pomaka.
“Dugotrajno robovanje i rđava uprava, mogu toliko unakaziti shvatanje jednog naroda, da mu se zdrav razum i sud potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može da razlikuje, ne samo dobro od zla, nego i sopstvenu korist od očigledne štete.” - Pisac

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 06 nov 2024, 13:34

Horoz je napisao/la:
06 nov 2024, 13:08
PasodelMar je napisao/la:
05 nov 2024, 21:21
Pa je li misliš da sam slijep i da ne vidim da stvari nisu idealne? Ima dosta da se poboljša i konstruktivna kritika treba.
Ponavljam da se mora sagledati cjelokupna slika, šta s Barbarezom ukupno možemo dobiti, šta izgubiti.
Šta su prioriteti, a šta se može/mora žrtvovati za neki dugoročni projekat koji je neophodan.
I naravno vrlo važno, šta su nam alternative? Koga eventualno dovesti umjesto njega?
Mi obično maštamo o Vahi, dođe Hadžibegić, prizivamo Jakirovića, dođe Milošević itd.
Tek kad sve to stavimo na son, onda možemo donositi sud.
Ipak mislim da je prerano, a i da je ova ekipa napravila dosta pozitivnih pomaka.
Apsolutno se svak slaze da je dosad napravljen posao koji nijedna druga garnitura ne bi zavrsila a ako cemo realno pricati moramo priznati da se sve ovo ostvarilo iskljucivo radi maestralnog rada Spahica.
Bazdar, Bajraktarevic i generalno odlazak svim ovim momcima na noge da im jasno dadnes do znanja koliko ih zelis.
Medjutim, Barbarez nije trener i to je ono sto je najveci problem u citavoj prici. Covjek nema viziju, izgledamo blago receno katastrofalnu svaku utakmicu pod njegovim vodstvom. Na momente bljesnemo, medjutim to bude kratkog daha. Ako se kojim slucajem dobro branimo, u napadu smo totalno bezopasni a pozadi opet nemamo kvalitet da izdrzimo bez da primimo gol. Ako naprijed i odigramo nesto kao protiv Madjara gdje je bilo 4 5 kvalitetnih akcija i 2-3 prilike u odbrani je propuh na sve strane. Ne znam ko pravi ovu taktiku, mozda on najmanje ucestvuje u odabiru igraca i prvih 11, biranju formacije i slicnih stvari ali teret je na njemu potpuno opravdano jer je on selektor i prima najvecu platu i jasno je da vec imamo dovoljan uzorak da kazemo kako plan igre ne postoji. Zbog toga, za dobrobit fudbala i nase reprezentacije u svrhu sto brzeg ostvarivanja rezultata nam je potreban kvalitetan strucnjak, po mogucnosti opet stranac ili neki domaci dokazan trener. Pa jel vi stvarno mislite da Zizovic ovo ne bi 5 puta bolje vodio nego Barbarez?

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 06 nov 2024, 13:49

fanatik19 je napisao/la:
06 nov 2024, 13:34
Zbog toga, za dobrobit fudbala i nase reprezentacije u svrhu sto brzeg ostvarivanja rezultata nam je potreban kvalitetan strucnjak, po mogucnosti opet stranac ili neki domaci dokazan trener.
Napiši nam pet kvalitetnih stručnjaka koji bi po tebi mogli ostvarili uspjeh veoma brzo?
mosa lošmi stićko tit-ula!

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 06 nov 2024, 14:01

1921boy je napisao/la:
06 nov 2024, 13:49
fanatik19 je napisao/la:
06 nov 2024, 13:34
Zbog toga, za dobrobit fudbala i nase reprezentacije u svrhu sto brzeg ostvarivanja rezultata nam je potreban kvalitetan strucnjak, po mogucnosti opet stranac ili neki domaci dokazan trener.
Napiši nam pet kvalitetnih stručnjaka koji bi po tebi mogli ostvarili uspjeh veoma brzo?

Jakirovic, Zizovic, Dudic su mi prva trojica sto su pristupacni u ovom trenutku a dobri treneri.
Ne znam sad za strance nemam nekih ideja, ali kad bi se dao u potragu malo sigurno postoje i tu u svakom momentu 3-4 zanimljiva imena

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.