FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
36
22%
2. Borbu za Evropu
80
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 161

XYZA
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la XYZA » 01 maj 2023, 14:55

GIBRA je napisao/la:
01 maj 2023, 13:38
Basicu bjezi od ublehe,nemoj da te on uči
Bjezi od ublehe kamatara, ne daj Boze da sta pokupis od njega pa da osvojis titulu i da se popisas po Musemicu kao sto je on redovno radio.

Kamatar je kriv jer je osvojio 9 trofeja, pa smo se mi nafurali da smo trofejni klub, da je srece da nikad nije vodio Želju pa da imamo samo dvije titule i dva kupa.

Ovako nas navikao na trofeje pa mi mislimo da je za Želju normalno da osvoja trofeje, a realno i cinjenicno gledajuci ako otpisemo titule koje je osvojio Osim ( treba traziti od uprave da se odreknemo navedenih titula, jer ne smije nista da nas veze za kamatara) Željo je u 100 godina dva puta bio šampion. Dakle osvajamo titule u prosjeku svakih 50 godina, posljednju smo osvojili 98, dakle ako se budemo drzali prosjeka iduca je na redu za nekih 25 godina 2048, tako da ne treba buducim trenerima i igracima nabijati pritisak titule.

XYZA
Kontakt:

Post Postao/la XYZA » 01 maj 2023, 14:58

sanjinlego je napisao/la:
01 maj 2023, 14:39
Kao što sam i ranije pisao ..

Jozak je godinama bio uz Mamića, sa kojim je uspješno surađivao .. premještanje Gvardiola u prvu ekipu, dovođenje Bjelice, pa onda i Oršića, Petkovića, Dilavera, Leovca, Majera, Kastratija, Rahmanija …

Kod nas su za sada dvojica, iz Saudijske Arabije. Jedan igra stopera, i odličan je na treningu.

Jedino što bi Jozak mogao tražiti jest korist od transfera što je radio i u Hrvatskoj, ali i sada u inozemstvu. Bubam da Željo potpiše ovu dvojicu, i proda ih za 100, 200 ili 500k - Jozaku ide 5 do 7% koliko FIFA dozvoljava trenutno ..

Kako god bilo, čovjek je ozbiljan, nadam se da će ova suradnja potrajati, i da ubodemo sa 2 igrača od 5 to je top.
Prijatelju iznosis informacije koje nisu tacne, covjek je vodio omladinsku skolu, nije bio sportsii direktor tako da nema veze sa dolaskom igraca i trenera, jedina 2 igraca od pobrojanih iz omladinske skole su Majer i Gvardiol, a Gvardiol je prebacen u Dinamo kad Jozak vise nije bio tu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 maj 2023, 15:03

XYZA je napisao/la:
01 maj 2023, 14:58
Prijatelju iznosis informacije koje nisu tacne, covjek je vodio omladinsku skolu, nije bio sportsii direktor tako da nema veze sa dolaskom igraca i trenera, jedina 2 igraca od pobrojanih iz omladinske skole su Majer i Gvardiol, a Gvardiol je prebacen u Dinamo kad Jozak vise nije bio tu.
Dovodio je on djecu iz Hrvatske u Dinamo i pravio selekciju, ništa se tu nije moglo dogoditi a da on ne aminuje. Govorim za omladinski pogon, ne za prvi tim. Oko seniora se nije petljao.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

XYZA
Kontakt:

Post Postao/la XYZA » 01 maj 2023, 15:09

Virtu4l je napisao/la:
01 maj 2023, 15:03
XYZA je napisao/la:
Dovodio je on djecu iz Hrvatske u Dinamo i pravio selekciju, ništa se tu nije moglo dogoditi a da on ne aminuje. Govorim za omladinski pogon, ne za prvi tim. Oko seniora se nije petljao.
To se slazem, ali si nabrojao igrace i trenera koji nemaju veze sa njim, on je bio zaduzen samo za omladinski pogon.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 01 maj 2023, 16:12

Virtu4l je napisao/la:
01 maj 2023, 13:23
MrAlemKa je napisao/la:
01 maj 2023, 13:10
Druze koje je on sve igrace doveo, napravio u Dinamu ? Ne znam ga sad, cuo sam za njeg da je bas jak i da ima veliko internacionalo znanje. Hvala
Najjednostavnije bi bilo da ti kažem da je doveo sve igrače u Dinamo. :mrgreen:

Čovjek je bio šef akademije, imao odriješene ruke i potpunu slobodu. Odbio je Arsenal koji ga je silno želio dovesti u svoju akademiju.

Pogledaj cijeli podcast.
A sta tacno osoba s takvim renomeom radi s nama? Ne vidim da bi imao koristi uopste iz saradnje sa bilo kojim timom iz nase lige, jer su cifre izlaznih transfera mizerne kod nas.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 01 maj 2023, 16:15

XYZA je napisao/la:
01 maj 2023, 14:55
GIBRA je napisao/la:
Bjezi od ublehe kamatara, ne daj Boze da sta pokupis od njega pa da osvojis titulu i da se popisas po Musemicu kao sto je on redovno radio.

Kamatar je kriv jer je osvojio 9 trofeja, pa smo se mi nafurali da smo trofejni klub, da je srece da nikad nije vodio Želju pa da imamo samo dvije titule i dva kupa.

Ovako nas navikao na trofeje pa mi mislimo da je za Želju normalno da osvoja trofeje, a realno i cinjenicno gledajuci ako otpisemo titule koje je osvojio Osim ( treba traziti od uprave da se odreknemo navedenih titula, jer ne smije nista da nas veze za kamatara) Željo je u 100 godina dva puta bio šampion. Dakle osvajamo titule u prosjeku svakih 50 godina, posljednju smo osvojili 98, dakle ako se budemo drzali prosjeka iduca je na redu za nekih 25 godina 2048, tako da ne treba buducim trenerima i igracima nabijati pritisak titule.
Prkeinuo na drugoj recenici,kamatar je najvece zlo

A ti kao da si hulahopka treci
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 maj 2023, 16:33

XYZA je napisao/la:
01 maj 2023, 15:09
To se slazem, ali si nabrojao igrace i trenera koji nemaju veze sa njim, on je bio zaduzen samo za omladinski pogon.
Nisam ih ja nabrajao. :mrgreen:
19vendetta87 je napisao/la:
01 maj 2023, 16:12
A sta tacno osoba s takvim renomeom radi s nama? Ne vidim da bi imao koristi uopste iz saradnje sa bilo kojim timom iz nase lige, jer su cifre izlaznih transfera mizerne kod nas.
Njegov posao je razvoj mladih igrača u Saudijskoj Arabiji, radi za fudbalski savez te zemlje. Oni šalju te klince po Evropi na posudbe da bi se razvijali i napredovali. Nama je doveo dva igrača. Ne znam detalje, ali pretpostavljam da mi nemamo nikakve finansijske obaveze prema njima, a za ostalo ne znam. Čak bih se usudio reći da oni nama plaćaju, ovo lupam naravno, ali nije nemoguće.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

XYZA
Kontakt:

Post Postao/la XYZA » 01 maj 2023, 17:03

GIBRA je napisao/la:
01 maj 2023, 16:15
XYZA je napisao/la:
GIBRA je napisao/la:

Ja sam ja i iznosim samo cinjenice, a ne hulahopka peti, osmi ili deseti. Pa i ja kazem da je zlo, zato treba traziti da se poniste sve njegove titule i kupovi, jer Zeljo ima osvojenih trofeja i bez njega( ukupno 4- 2 titule i 2 kupa), sta ce nam 13 trofeja, 13 je ionako nesretan broj.

A ti ako imas neku cinjenicu iznesi i demantuj me, a ne lupaj gluposti i price rekla kazala.

Pozdrav,

sanjinlego
Kontakt:

Post Postao/la sanjinlego » 01 maj 2023, 17:04

XYZA je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
XYZA je napisao/la:
Ja sam nabrojao igrače, i ko ti kaže da je bio samo za omladinski pogon zadužen? Prestani čitati što pišu ljudi koji su 20% upuceni u neke stvari, i koji ne znaju što im se dešava u kući.

Romeo Jozak je bio zadužen uz Zdravka i Zorana, zajedno sa Nenadom Bjelicom za igrački kadar koji je Dinamu poslije 30 ili 40 godina donio konačno proljeće u Europi ..

Opet ti ponavljam, Jozak je pregovarao i dogovorao, išao gledati igrače direktno, na terenu, uživo. U Dinamu tako rade, jer nije kao ovdje, da im menager pošalje video koji je napucan, i Željo ih uzme, pa na kraju banana.

XYZA
Kontakt:

Post Postao/la XYZA » 01 maj 2023, 17:08

01 maj 2023, 17:04
XYZA je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

Ja sam nabrojao igrače, i ko ti kaže da je bio samo za omladinski pogon zadužen? Prestani čitati što pišu ljudi koji su 20% upuceni u neke stvari, i koji ne znaju što im se dešava u kući.

Romeo Jozak je bio zadužen uz Zdravka i Zorana, zajedno sa Nenadom Bjelicom za igrački kadar koji je Dinamu poslije 30 ili 40 godina donio konačno proljeće u Europi ..

Opet ti ponavljam, Jozak je pregovarao i dogovorao, išao gledati igrače direktno, na terenu, uživo. U Dinamu tako rade, jer nije kao ovdje, da im menager pošalje video koji je napucan, i Željo ih uzme, pa na kraju banana.
Prijatelju ja ne pisem sta drugi pisu, nego ono sto znam, a znam puno vise od tebe. Romeo Jozak nema nikakve veza sa Dinamom od 2017 godine. Nemoj da ulazis u raspravu sa nekim ako ne poznajes materiju.

XYZA
Kontakt:

Post Postao/la XYZA » 01 maj 2023, 17:11

Virtu4l je napisao/la:
01 maj 2023, 16:33
XYZA je napisao/la:
Nisam ih ja nabrajao. :mrgreen:

Izvini :D , kako si se nadovezao mislio sam sa si ti nabrajao

sanjinlego
Kontakt:

Post Postao/la sanjinlego » 01 maj 2023, 17:14

Romeo Jozak je bio asistent Zdravku i Zoranu, kao i Nenadu Bjelici kod dovođenja pojedinih igrača kao što su Oršić, Petković, Majer, Kastrati, Dilaver.

Čovjek je majstor u svom poslu, i takve ljude Željo treba. Željo se treba riješiti papaka, luzera u životu, i mahalaca.

Željo treba sponzora, partnera ili kako već. Trenutna Uprava je smanjila dug za 200.000, a po ovoj racunici kompletan dug vratit ce - nikad.

Dva najbolja igraca Santos i Hodzic odlaze za 0eura, umjesto da zaradis skoro milion. Kratko, i jasno!

XYZA
Kontakt:

Post Postao/la XYZA » 01 maj 2023, 17:27

E cuj Bjelici asistirao, a kad je Bjelica bio trener Dinama, Jozak bio trener Legie, a poslije Legie Kuvajta.

sanjinlego
Kontakt:

Post Postao/la sanjinlego » 01 maj 2023, 17:38

XYZA je napisao/la:
01 maj 2023, 17:27
E cuj Bjelici asistirao, a kad je Bjelica bio trener Dinama, Jozak bio trener Legie, a poslije Legie Kuvajta.
Ne mogu se sa tobom raspravljati .. razmisliš malo, ne mislim asistent, asistent na klupi, da je sjedio pored njega, i cijedio mu jaja.

Asistent, savjetnik, pomocnik, čovjek sa kojim razgovaraš o nekim situacijama, temama, i koji bi ti možda svojim iskustvom mogao pomoći.

Izađi malo, pročitaj neku knjigu, školuj se.

XYZA
Kontakt:

Post Postao/la XYZA » 01 maj 2023, 17:44

01 maj 2023, 17:38
XYZA je napisao/la:
01 maj 2023, 17:27
Ne mogu se sa tobom raspravljati .. razmisliš malo, ne mislim asistent, asistent na klupi, da je sjedio pored njega, i cijedio mu jaja.

Asistent, savjetnik, pomocnik, čovjek sa kojim razgovaraš o nekim situacijama, temama, i koji bi ti možda svojim iskustvom mogao pomoći.

Izađi malo, pročitaj neku knjigu, školuj se.
Pa da, on je bio trener Legie i u isto vrijeme savjetovao Bjelicu i Mamice, hvala ti na pojasnjenju. Sto bi se skolovao kad imam tebe tako pametnog da mi pojasnis da iako on nema veze sa Dinamom od 2017 i dalje je bio zaduzen u Dinamu za dolazak igraca. Nije bas da je skola uvjek odraz inteligencije ( za tvoju informaciju VSS), a ti ako si skolovan, ocit si primjer da skolovan covjek nije isto sto i inteligentan covjek.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 01 maj 2023, 17:49

jointunija je napisao/la:
01 maj 2023, 10:51
bhsport je napisao/la:
01 maj 2023, 08:32
Edis da je vodio ekipu koju je odbio a preuzeo Ivkovic mi bi ispali iz lige. Kako bi kukao da su mu glavni igrači bili Mujezinović, Bojo i Juricic.
Plakao bi i govorio ne moze pita od pola marke.
A šta to fali nabrojanim igračima,Luka je bolji od svakog našeg trenutnog napadača.
Na to dodaj Acu,Vrhovca,Blaževića,Crnčevića,Mekića,Bekrića,Zeca....
Od mlađih,Malić,Subašić,Gasal,Beća,Drina,Zdunić.
A mi pušili foru o nekakvoj borbi za opstanak,smiješno.
Luka je ispod i Krpica i Hodzica, cuj sta fali, nije nas bilo za treninga tada. On doveo Crnčevića i Zdunica da imamo rezerve. Drinu, Gasala i Becu je on uveo u igru, imao Blazevica kojeg se pljuvali, Subasica koji je kod njega ličio na igraca, dok je kod kuhara ličio na molera, Mekic pod njim dobio poziv za Ameriku a kod kuhara ga nigdje itd itd
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 01 maj 2023, 17:53

XYZA je napisao/la:
01 maj 2023, 17:03
GIBRA je napisao/la:
XYZA je napisao/la:

Ja sam ja i iznosim samo cinjenice, a ne hulahopka peti, osmi ili deseti. Pa i ja kazem da je zlo, zato treba traziti da se poniste sve njegove titule i kupovi, jer Zeljo ima osvojenih trofeja i bez njega( ukupno 4- 2 titule i 2 kupa), sta ce nam 13 trofeja, 13 je ionako nesretan broj.

A ti ako imas neku cinjenicu iznesi i demantuj me, a ne lupaj gluposti i price rekla kazala.

Pozdrav,
Ima on cinjenice kamatarluka,lopovluka,zaduzivanja i gasenja kluba
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

XYZA
Kontakt:

Post Postao/la XYZA » 01 maj 2023, 17:58

GIBRA je napisao/la:
01 maj 2023, 17:53
XYZA je napisao/la:
GIBRA je napisao/la:

Pozdrav,
Rekla kazala kao inace.

Cinjenica da je nema kamatara imali bi dvije titule, a Sarajevo bi imalo 11, sve ostalo je suplja prica.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 01 maj 2023, 18:05

XYZA je napisao/la:
01 maj 2023, 17:58
GIBRA je napisao/la:
01 maj 2023, 17:53
XYZA je napisao/la:

Pozdrav,
Rekla kazala kao inace.

Cinjenica da je nema kamatara imali bi dvije titule, a Sarajevo bi imalo 11, sve ostalo je suplja prica.
Tesko klubu sa vasim misljenjima,sva sreca gmaza vise nema,ali imaju njegovi milionski dugovi.

Ne citiraj dalje,ne vrijedi nesto objasnjavat botovi ublehe
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

sanjinlego
Kontakt:

Post Postao/la sanjinlego » 01 maj 2023, 18:12

Tako se igra, djaba Borcu 10 sudija ako si bolji i ako ih stisnes .. ali ne, mi se predajemo a utakmica nije ni počela .. luzeri!

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bilosta i 35 gostiju.