FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
37
22%
2. Borbu za Evropu
83
50%
3. Sredinu tabele
26
16%
4. Borbu za opstanak
19
12%

Ukupno glasova: 165

Hulahopka

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hulahopka » 30 apr 2023, 20:31

Ma nikad nije niko ni napisao da je Mulalic trenercina, ali oni su ograničeni da mile majke da to shvate. To su iste mazge,ufate se za tri stvari i ko pijan plota ponavljaju jedno te isto.

Ne razmišljaju oni glavom. Gledaj ovog gore gledao Mesu, a priziva da igra Haracic. A ne valja mu Jasarevic. Šta se tu ima pisati.

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 30 apr 2023, 20:44

Mi kad bi dobili Velez i Igman kuci na konju smo, ako ne pobijedimo ove dvije domace onda i nismo za evrope.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 30 apr 2023, 23:56

XYZA je napisao/la:
30 apr 2023, 19:56
MocMahale444 je napisao/la:
30 apr 2023, 19:11
Edis Mulalic Kuhar je kriv za sve narode dragi.
Ja prvi mislim da Edis nije neki trener, ali ne vidim razlog za vrijeđanje i nazivanje pogrdnim imenima ( mislim da to nije zaslužio), ali to vise govori o Vama nego njemu.

Kako ga vrijedjamo? On sam za sebe rekao da je Kuhar i da ne moze praviti pitu od g, onda veli pitu od 3km kad je dosao Ara i Krpic.
Od tog dolazi nadimak Kuhar.
Trener nije neki ali Edis je bolji od nekih levata koji su nas vodili a posebno od Ivkovica i Kostica.
Zeljovac je i to treba dodati ali previse je potrosio vremena a uradio jedno veliko nista.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

XYZA
Kontakt:

Post Postao/la XYZA » 01 maj 2023, 01:08

30 apr 2023, 23:56
XYZA je napisao/la:
30 apr 2023, 19:56
30 apr 2023, 19:11
Edis Mulalic Kuhar je kriv za sve narode dragi.
Ja prvi mislim da Edis nije neki trener, ali ne vidim razlog za vrijeđanje i nazivanje pogrdnim imenima ( mislim da to nije zaslužio), ali to vise govori o Vama nego njemu.

Kako ga vrijedjamo? On sam za sebe rekao da je Kuhar i da ne moze praviti pitu od g, onda veli pitu od 3km kad je dosao Ara i Krpic.
Od tog dolazi nadimak Kuhar.
Trener nije neki ali Edis je bolji od nekih levata koji su nas vodili a posebno od Ivkovica i Kostica.
Zeljovac je i to treba dodati ali previse je potrosio vremena a uradio jedno veliko nista.
Slazem se, trece mjesto i polufinale kupa je za igracki kadar s kojim je raspolagao i za klub renomea Željo veliko NIŠTA Hvala bogu pa smo ga smjenili i doveli nekog normalnog trenera koji nije kuhar i sa kojim se odmah vidi napredak. U 4 utakmice smo dali 1 gol ( ali sa prelijepom igrom i pregršt sansi i prelijepih akcija, tacno se vidi napredak, igra za fudbalske sladokusce, ocekujem protiv Igmana krcatu Grbavicu) a kad se samo sjetim kuhara i njegove ho-ruk igre, sa njim ne da ne bismo dali taj jedan gol, nego ne bi imali ni sut po golu. Hvala upravi, hvala i navijacima koji su vrsili pritisak na upravu jer da nije smjenjen kuhar mozda bi ne daj Boze jos uvjek bili treci ( cuj treci, bas zvuci katastrofa za klub renomea Zeljo) i bili u finalu kupa, ovako smo u sredini tabele (ne postoji dzaba poslovica ZLATNA sredina) i ispali iz kupa i ne moram godisnji odmor prilagođavat Željinim evropskim utakmicama, znam da mi je cijelo ljeto slobodno. Ali zato iduce godine sad kad nema Mulalica naša je titula 100 %, jer realno sa ovim igrackim kadrom koji je najbolji u ligi (spoj mladosti i iskustva) gdin.Nermin Bašić kad uspije na pripremama uigrat sve akcije iz svog bogatog repertoara i kad igraci sve to pohvataju (jest da on ima puno akcija kazu pun USB stik od 16 G sve akcije, ali nadam se da je dovoljno vremena do pocetka augusta da se uspiju uigrat) prekucat ce ligu. Jer ako je kuhar Mulalic (smjesan trener) sa jednom jedinom akcijom uspio sa ovom ekipom biti treci, mladi( ali vec itekako iskusan i uspješan) perspektivni gdin Bašić će se prošetat ligom iduće godine.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 01 maj 2023, 07:06

Dakle bez Krpice i Jasara mozda i pobjedimo.Hamo će opet odlucit utakmicu.Ovaj trener nije za Zelje ali neka ga do kraja jer cemo svakako ispusit Evropu.Halo advokat ti da si gledo Zeljo Vardar 8-0 bi znao sta je fudbal.Ovako mi te malo i zao sto si spao na sadasnjeg Krpica Jasara i ostalu buraniju da gledas.Sta ces takav ti grah pao.Hamo voli vise Zelju nego 80% naše djece.Beca se zadnji put oznojio jad je bilo +40 u Sarajevu.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 01 maj 2023, 08:32

Edis da je vodio ekipu koju je odbio a preuzeo Ivkovic mi bi ispali iz lige. Kako bi kukao da su mu glavni igrači bili Mujezinović, Bojo i Juricic.
Plakao bi i govorio ne moze pita od pola marke.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 maj 2023, 10:02

Juniori su osmi na tabeli i ovo će vjerovatno biti najgora sezona ikada naših juniora.

U normalnom klubu niko od njih ne bi dočekao kraj sezone, mislim na struku i rukovodstvo omladinskog pogona. Već danas bi svi bili otpušteni.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 01 maj 2023, 10:51

bhsport je napisao/la:
01 maj 2023, 08:32
Edis da je vodio ekipu koju je odbio a preuzeo Ivkovic mi bi ispali iz lige. Kako bi kukao da su mu glavni igrači bili Mujezinović, Bojo i Juricic.
A šta to fali nabrojanim igračima,Luka je bolji od svakog našeg trenutnog napadača.
Na to dodaj Acu,Vrhovca,Blaževića,Crnčevića,Mekića,Bekrića,Zeca....
Od mlađih,Malić,Subašić,Gasal,Beća,Drina,Zdunić.
A mi pušili foru o nekakvoj borbi za opstanak,smiješno.
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

sanjinlego
Kontakt:

Post Postao/la sanjinlego » 01 maj 2023, 11:13

jointunija je napisao/la:
01 maj 2023, 10:51
bhsport je napisao/la:
A šta to fali nabrojanim igračima,Luka je bolji od svakog našeg trenutnog napadača.
Aco igra duge lopte, ozbiljan nogomet ne. Gasal i Drina, jedino nešto uz Mekića ..

Vrhovac propao u Sloveniji, Ante propao u Bugarskoj, gdje igra Crncevic, Bekric sportski direktor, Zec se pozdravio sa nogometom ..

Malić ne igra u prosječnom klubu u Srbiji, Subasic na klupi Tuzle, Beća ima ga - nema ga, Zdunić ne igra u zadnjem klubu druge Hrvatske lige ..

Kad sve pogledas, i razmislis .. nivo i kapacitet tih igraca i jest borba za opstanak.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 01 maj 2023, 11:24

sanjinlego je napisao/la:
01 maj 2023, 11:13
bhsport je napisao/la:
Aco igra duge lopte, ozbiljan nogomet ne. Gasal i Drina, jedino nešto uz Mekića ..

Vrhovac propao u Sloveniji, Ante propao u Bugarskoj, gdje igra Crncevic, Bekric sportski direktor, Zec se pozdravio sa nogometom ..

Malić ne igra u prosječnom klubu u Srbiji, Subasic na klupi Tuzle, Beća ima ga - nema ga, Zdunić ne igra u zadnjem klubu druge Hrvatske lige ..

Kad sve pogledas, i razmislis .. nivo i kapacitet tih igraca i jest borba za opstanak.
Pa gdje će ti ovi trenutni igrači biti poslije Zelje? Vjerovatno 80% isto. Pa smo opet u polufinalu kupa i borba za evropu bila sasvim realno s Mulalicem. Kad dodaš da je iza sebe imao upravu uhljeba bez marke. I onda dodje neki papar iz neke selendre da pise o Mulalicu. Basicu i slično.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 maj 2023, 12:54

Preko 95% igrača koji napuste Želju završe u nižerazredim klubovima i ligama. Na prste jedne ruke se mogu nabrojati oni koji su napredovali. To je najbolji pokazatelj čime raspolažemo posljednjih skoro 10 godina.

Dalje, oni koji se vrate uglavnom se ne mogu približiti nekoj solidnoj formi. Lendrić i Krpić su najbolji primjer, dok je sa druge strane Miro Stevanović primjer kako treba da se radi na obostranu korist, ali Stevanović je profesionalac od glave do pete, za razliku od ostalih trubadura.

Sve ovo nam govori da je problem u ljudima koji vode klub, ne u igračima, oni ne znaju pa ne znaju i tu se malo šta može promijeniti. Mežutim, može se promijeniti način rada i sistem koji dovodi ovaj silni nekvalitet.

Recimo ova saradnja sa Romeom Jozakom bi mogla biti nešto najbolje što nam se desilo u posljednjih deset godina. Taj čovjek ima u malom prstu sve što nama nedostaje. Ima moćan savez iza sebe, ima ogroman budžet i iskustvo kakvo ima malo ko u Evropi, ne samo kod nas. Učio je od najboljeg, bio mu desna ruka godinama, napravio na desetine igrača i prodao ih za cifre o kojima mi ne možemo ni sanjati.

Ne sumnjam da će ljudi koji vode klub uprskati i tu saradnju.
Voli te tvoje Sarajevo.

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 01 maj 2023, 13:10

Virtu4l je napisao/la:
01 maj 2023, 12:54
Preko 95% igrača koji napuste Želju završe u nižerazredim klubovima i ligama. Na prste jedne ruke se mogu nabrojati oni koji su napredovali. To je najbolji pokazatelj čime raspolažemo posljednjih skoro 10 godina.

Dalje, oni koji se vrate uglavnom se ne mogu približiti nekoj solidnoj formi. Lendrić i Krpić su najbolji primjer, dok je sa druge strane Miro Stevanović primjer kako treba da se radi na obostranu korist, ali Stevanović je profesionalac od glave do pete, za razliku od ostalih trubadura.

Sve ovo nam govori da je problem u ljudima koji vode klub, ne u igračima, oni ne znaju pa ne znaju i tu se malo šta može promijeniti. Mežutim, može se promijeniti način rada i sistem koji dovodi ovaj silni nekvalitet.

Recimo ova saradnja sa Romeom Jozakom bi mogla biti nešto najbolje što nam se desilo u posljednjih deset godina. Taj čovjek ima u malom prstu sve što nama nedostaje. Ima moćan savez iza sebe, ima ogroman budžet i iskustvo kakvo ima malo ko u Evropi, ne samo kod nas. Učio je od najboljeg, bio mu desna ruka godinama, napravio na desetine igrača i prodao ih za cifre o kojima mi ne možemo ni sanjati.

Ne sumnjam da će ljudi koji vode klub uprskati i tu saradnju.
Druze koje je on sve igrace doveo, napravio u Dinamu ? Ne znam ga sad, cuo sam za njeg da je bas jak i da ima veliko internacionalo znanje. Hvala

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 maj 2023, 13:23

MrAlemKa je napisao/la:
01 maj 2023, 13:10
Druze koje je on sve igrace doveo, napravio u Dinamu ? Ne znam ga sad, cuo sam za njeg da je bas jak i da ima veliko internacionalo znanje. Hvala
Najjednostavnije bi bilo da ti kažem da je doveo sve igrače u Dinamo. :mrgreen:

Čovjek je bio šef akademije, imao odriješene ruke i potpunu slobodu. Odbio je Arsenal koji ga je silno želio dovesti u svoju akademiju.

Pogledaj cijeli podcast.
Voli te tvoje Sarajevo.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 01 maj 2023, 13:38

Basicu bjezi od ublehe,nemoj da te on uči
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

MrAlemKa
Kontakt:

Post Postao/la MrAlemKa » 01 maj 2023, 14:06

:opaopa:
Virtu4l je napisao/la:
01 maj 2023, 13:23
MrAlemKa je napisao/la:
01 maj 2023, 13:10
Najjednostavnije bi bilo da ti kažem da je doveo sve igrače u Dinamo. :mrgreen:

Čovjek je bio šef akademije, imao odriješene ruke i potpunu slobodu. Odbio je Arsenal koji ga je silno želio dovesti u svoju akademiju.

Pogledaj cijeli podcast.
Držat ga ko kap vode na dlanu… hvala ti

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 01 maj 2023, 14:24

sanjinlego je napisao/la:
01 maj 2023, 11:13
bhsport je napisao/la:

Govorim u tom trenutku,bez pritiska,za uslove PL ova ekipa Bender-Blažević,Vrhovac,Kosorić,Malić-Mekić,Crnčević-,Mujezinović,Bojo,Subašić(Zdunić)-Juričić
Klupa:Muftić,Drina,Gasal,Hajdarević,Bekrić,Zec,Beća
Vrhovac otišao u Rumuniju
Crnčević u Aktobe
Bojo u Zrinjski
Juričić u Koreju,pa Pyunik gdje ubija
Ako je ovo ekipa za opstanak(igraš pred 7-8 hiljada)onda ne znam.
Doduše da nije bilo Marencija možda bi se trenerski mag Ivković i borio za opdtanak!
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 01 maj 2023, 14:35

Babuka..

slika

sanjinlego
Kontakt:

Post Postao/la sanjinlego » 01 maj 2023, 14:39

Kao što sam i ranije pisao ..

Jozak je godinama bio uz Mamića, sa kojim je uspješno surađivao .. premještanje Gvardiola u prvu ekipu, dovođenje Bjelice, pa onda i Oršića, Petkovića, Dilavera, Leovca, Majera, Kastratija, Rahmanija …

Kod nas su za sada dvojica, iz Saudijske Arabije. Jedan igra stopera, i odličan je na treningu.

Jedino što bi Jozak mogao tražiti jest korist od transfera što je radio i u Hrvatskoj, ali i sada u inozemstvu. Bubam da Željo potpiše ovu dvojicu, i proda ih za 100, 200 ili 500k - Jozaku ide 5 do 7% koliko FIFA dozvoljava trenutno ..

Kako god bilo, čovjek je ozbiljan, nadam se da će ova suradnja potrajati, i da ubodemo sa 2 igrača od 5 to je top.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 01 maj 2023, 14:47

Danas je godinu dana kako nas je napustio naš velikan, Ivan Ivica Osim. Zauvijek u našim srcima, Štarus sa Grbavice!
mosa lošmi stićko tit-ula!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 maj 2023, 14:52

MrAlemKa je napisao/la:
01 maj 2023, 14:06
Držat ga ko kap vode na dlanu… hvala ti
Ovo što radi u Saudijskoj Arabiji je ogroman projekat, oni nisu krenuli kao Kinezi i Turci sa ludovanjem i trošenjem milijardi na propale igrače, već su temeljito krenuli od najmlađih kategorija. Ronaldo je izuzetak, tu su skršili ogromne pare, ali su dobili veliki marketing.

Samo se nadam da su u klubu prepoznali potencijal ove priče sa njim.
Voli te tvoje Sarajevo.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.