FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

robertkosar
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la robertkosar » 11 dec 2019, 21:17

visokohz je napisao/la:
11 dec 2019, 21:12
Goran Sablic???
Ujku ni slucajno za trenera FUJJJJJJJJJJJJJJ :puke:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 11 dec 2019, 21:21

robertkosar je napisao/la:
11 dec 2019, 21:17
visokohz je napisao/la:
11 dec 2019, 21:12
Goran Sablic???
Ujku ni slucajno za trenera FUJJJJJJJJJJJJJJ :puke:
ma ja ovim sa 17 postova na forumu ne vjerujem ni da smo na forumu :urnebes: :rol:
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 11 dec 2019, 21:23

11 dec 2019, 20:59
Denchi je napisao/la:
11 dec 2019, 20:56
kao legende ja pikam samo Haseta i Papeta...ovo ostalo je igralo fudbala u Sarajevu...
Ne zaboravi Vahidina :thumbup:
Keli. :kafa:
Po meni druga najveća legenda, odmah iza Haseta. Oni su legende kluba, grada i države. Pape i Vahidin su legende sa zelenog terena.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 11 dec 2019, 21:25

skoroalen je napisao/la:
11 dec 2019, 21:23
Denchi je napisao/la:
kao legende ja pikam samo Haseta i Papeta...ovo ostalo je igralo fudbala u Sarajevu...
Po meni druga najveća legenda, odmah iza Haseta. Oni su legende kluba, grada i države. Pape i Vahidin su legende sa zelenog terena.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 11 dec 2019, 21:29

Bas su se dali u razgovore,

Kodro, Nalic, Nikolic, Custovic,Djukic, Jovic, Sablic, Zoran Mirkovic, Varesanovic....

Ni jedan trener do sad nije kontaktiran.. Cisto da ne nagadjate. Moja bi nana rahmetli od ovoliko imena pogodila, u biti nije se jos kontaktiralo... Novinari pametni povezuju sa svim slobodnim.

Hadzic je samo sa Sablicem pricao i Custovicem, doduse i sa Rozmanom ali je on nasao vec klub, to je bilo poslije titule. Ovo ostalo sve izmisljeno..

Moj prvi pik je Custovic pa Kodro ako ne moze onda definitivno Sablic , mozda i najbolji trener od ovih pobrojanih ali eto skutorija pa mi se ne svidja.Ali ko trener najbolji od ovih sto se vrte. Nikolic i Djukic su druga dimenzija. Zoran Mirkovic bi bio ok isto. Ovo ostalo nemojte majcinog vam mlijeka.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 11 dec 2019, 21:34

jurisicduska je napisao/la:
11 dec 2019, 21:29

Kodro, Nalic, Nikolic, Custovic,Djukic, Jovic, Sablic, Zoran Mirkovic, Varesanovic....

Ni jedan trener do sad nije kontaktiran.. Cisto da ne nagadjate. Moja bi nana rahmetli od ovoliko imena pogodila, u biti nije se jos kontaktiralo... Novinari pametni povezuju sa svim slobodnim.

Hadzic je samo sa Sablicem pricao i Custovicem, doduse i sa Rozmanom ali je on nasao vec klub, to je bilo poslije titule. Ovo ostalo sve izmisljeno..

Moj prvi pik je Custovic pa Kodro ako ne moze onda definitivno Sablic , mozda i najbolji trener od ovih pobrojanih ali eto skutorija pa mi se ne svidja.Ali ko trener najbolji od ovih sto se vrte. Nikolic i Djukic su druga dimenzija. Zoran Mirkovic bi bio ok isto. Ovo ostalo nemojte majcinog vam mlijeka.
meni je najsmješnije da niko ne spominje strance :D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 11 dec 2019, 21:36

skoroalen je napisao/la:
Denchi je napisao/la:
Mlad si (nije provokacija) , Vahidin je asistirao Dzajicu za pobjedu 1:0 na evropskom prvenstvu i eliminisali Engleze svjetske prvake 1968 g. To sto nije otisao za parama u CZ i tada dominantnu, nego ostao u tada raspalom Sarajevu (znali smo se boriti za opstanak) govori o njemu kao covjeku . Vjeruj mi da Ti vise volis Zeljeznicar(a volis ga aha) sad nego on ikad . Izvini , ali ne znas , nisi suvremanik , ali nisi ni Rahmetli Haseta pa znas . ZELIMIR VIDOVIC samo ustat i spomenut . JEDAN je HASE .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 11 dec 2019, 21:40

Ako im je Jovic zamjena idem i ja tjerat upravu,al sacekajmo izbor trenera da vidimo jel u interesu kluba,samo me napredovanje kluba zanima

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 11 dec 2019, 21:42

Sablic je odlican trener,nadam se da neki vide i sad da ovdje niko nije ni za upravu ni za Husa vec su tu samo zbog Fk Sarajeva

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 11 dec 2019, 21:45

Samozdravlje je napisao/la:
11 dec 2019, 21:36
skoroalen je napisao/la:

Mlad si (nije provokacija) , Vahidin je asistirao Dzajicu za pobjedu 1:0 na evropskom prvenstvu i eliminisali Engleze svjetske prvake 1968 g. To sto nije otisao za parama u CZ i tada dominantnu, nego ostao u tada raspalom Sarajevu (znali smo se boriti za opstanak) govori o njemu kao covjeku . Vjeruj mi da Ti vise volis Zeljeznicar(a volis ga aha) sad nego on ikad . Izvini , ali ne znas , nisi suvremanik , ali nisi ni Rahmetli Haseta pa znas . ZELIMIR VIDOVIC samo ustat i spomenut . JEDAN je HASE .
Nije se Sarajevo raspalo tada nego su nas svi uzeli na zub poslije Osminog intervjua gdje je direktno napao zvedu i srbiju. Sudije su nas sakatile redom pogotovo Maksimovic iz n sada raus i jos nekolicina iz srbije :bih:

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 11 dec 2019, 21:46

Denchi je napisao/la:
11 dec 2019, 21:34

Ma veze namju vjeruj meni, pogledaj novine

Radio Sarajevo : Transferi / ****.ba saznaje: Marko Nikolić kandidat za trenera FK Sarajevo
sportsport : Dragan Jović jedan od ozbiljnijih kandidata za preuzimanje FK Sarajevo?
sport 1 : Da li se između njih dvojice krije ime novog trenera Sarajeva? Custovic i Nalic
sportske : Da li je Almir Turković novi trener Sarajeva
vecernji : Dean Klafurić i Goran Sablić kandidati za klupu Sarajeva

pa onda forum : Uscuplic , Varesanovic, ostaje Husref, Petrovic, Sablic,

To ti govori da veze ljudi nemaju i da se naglaba. Ono sto je izjvesno je da je puno vise novca u klubu sad nego sto je ikad bilo. To je i Husref rekao u jednom gostovanju od ovih silnih, da je Nam odlucio uloziti.

Imate dobru vodilju hoce covjek da rijesi klub iznutra, prvo smo poceli karte proizvodit sami, autobus klupski, auta personalizirana, stanovi za akademce, idu ove napredne tehnologije za treninge, sumnjam da nece bit i struka u akademiji, to je najava, nutricioniste picke materine, i sad da dovedu Jovica na to, nema logike , ne bi tjerali Husrefa. Malo treba pratiti ove male signale.

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 11 dec 2019, 21:53

11 dec 2019, 21:45

Nije se Sarajevo raspalo tada nego su nas svi uzeli na zub poslije Osminog intervjua gdje je direktno napao zvedu i srbiju. Sudije su nas sakatile redom pogotovo Maksimovic iz n sada raus i jos nekolicina iz srbije :bih:
Zaboravih napomenuti da je za vrijeme agresije mogao da ide gdje pozeli , ostao u Sarajevu . Da bio je trener FKS u Zenici "94 (ako se ne varam) , ali nije to posao za njega . On bi se u Listici pobio sa cijelim selom , a ne napustio teren . Bordo Gromada je Vahidin Musemic .
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 11 dec 2019, 21:58

11 dec 2019, 21:46
Denchi je napisao/la:
11 dec 2019, 21:34

Ma veze namju vjeruj meni, pogledaj novine

Radio Sarajevo : Transferi / ****.ba saznaje: Marko Nikolić kandidat za trenera FK Sarajevo
sportsport : Dragan Jović jedan od ozbiljnijih kandidata za preuzimanje FK Sarajevo?
sport 1 : Da li se između njih dvojice krije ime novog trenera Sarajeva? Custovic i Nalic
sportske : Da li je Almir Turković novi trener Sarajeva
vecernji : Dean Klafurić i Goran Sablić kandidati za klupu Sarajeva

pa onda forum : Uscuplic , Varesanovic, ostaje Husref, Petrovic, Sablic,

To ti govori da veze ljudi nemaju i da se naglaba. Ono sto je izjvesno je da je puno vise novca u klubu sad nego sto je ikad bilo. To je i Husref rekao u jednom gostovanju od ovih silnih, da je Nam odlucio uloziti.

Imate dobru vodilju hoce covjek da rijesi klub iznutra, prvo smo poceli karte proizvodit sami, autobus klupski, auta personalizirana, stanovi za akademce, idu ove napredne tehnologije za treninge, sumnjam da nece bit i struka u akademiji, to je najava, nutricioniste picke materine, i sad da dovedu Jovica na to, nema logike , ne bi tjerali Husrefa. Malo treba pratiti ove male signale.
Pa kad je spreman da ulozi i kad vec ima tog novca puno vise u klubu, ne vidim problem onda da izleti 15-20 milja € za Nikolica mjesecno, samim tim bi pokazo koliko ozbiljno zeli da ulaze u FKS
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 11 dec 2019, 22:02

11 dec 2019, 18:40
SarajevoJeBordo je napisao/la:
11 dec 2019, 17:13
ZgemboHZ je napisao/la:
11 dec 2019, 17:05
Pozdrav braco.
Nadam se da ce neko od nase djece preuzeti klupu naseg kluba. Dzeno ili Mirza!

Moze li mi neko objasniti kako se postavlja slika na avatar?
Nije ti vala ulet za pohvalit.
Zasto ne Dzenan Uscuplic ? Evo zasto da :
- 2x dobio priliku i 2 trofeja .
- Poznaje kvalitete mladih igraca ( a to je opredjeljenje kluba)
- I nesto jako malo bitno rodjen u Sarajevu . Neka vala jednom i neko bitan bude rodjen u Seheru .
- Trener iz vana je macak u vreci (Jesic,Jarni ..). Skupi brate , ne mozes otjerati bez milion KM .
- Uscuplic + 1-2 dobra pojacanja = neko ala Jesic (mislim na finansije ,odnosno $). Pristat ce i na 6 mj ,bez klauzule otpremnina .

Znam i zasto ne :
- nema licencu (rjesivo- pomocnik- mozda se i on dozove i upise preko pauze)
- slab mu vokabular
- cugo ili cuga (ko ne bi cugao sa Puzigacom & company)
- svi veliki treneri su bili anonimusi u startu (Portugal,Njemacka ...)
Priča o Dženanu Uščupliću i 2 trofeja je smiješna jer ni jedan trofej nije uzeo a da je vodio ekipu od početka do kraja tog takmičenja. Obični provincijalac, mahalac i nedisciplinovani neradnik koji je sam sebi dušman i po meni ne zaslužuje ni mjesto u juniorskom timu.

Sve dok nam "rođen u Sarajvu, dijete kluba, borio se u dresu Sarajva" bude jedina referenca za radno mjesto u klubu, nikad na zelenu granu nećemo.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 11 dec 2019, 22:03

skoroalen je napisao/la:

Tako je, hase na jednu stranu svi ostali na drugu :clap:
Generalno je vahidin dosta podcijenjen, kod mene su se u porodici po njemu imena djeci davala al kod mlađih generacija je pao u zaborav poprilicno.
Ne znam koja je prava kategorizacija mozda svako ima svoju al meni je hase legenda kluba a ostali su ikone il kako ih nazvati, jedna stepenica nize.
Definitivno mnogi koji su ucestvovali u osvajanju titula u bivsoj drzavi trebaju biti vise cijenjeni jer nije to isto kao sada osvojiti titulu, jest u neku ruku ako gledas pehar kao pehar ali prije je bila strasna konkurencija nije kao danas kad titulu ne osvaja najbolji nego ko je najmanje loš.
Rijetko ce se ko sjecati za 20 il 40 godina ovih igraca sto su osvojili duplu krunu prosle sezone...
You are someone else I am still right here

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 11 dec 2019, 22:04

Nije Nikolicu novac presudni faktor u karijeri. On zeli voditi klub u Francuskoj, Njemackoj, Belgiji, Rusiji..

https://celebstrendnow.com/marko-nikolic-net-worth/

Covjek milioner. Pare mu uopste nisu faktor. A dat 480 000 bez poreza na trenera je budalastinja. znaci skoro milion sa premijama bonusima i jest milion. Ne treba nam u ovoj fazi razvoja takav trener. Da bi dovodio takvog trenera treba ti 5 igraca s vecom platom. Nema potrebe.

Inijesta
Kontakt:

Post Postao/la Inijesta » 11 dec 2019, 22:11

11 dec 2019, 22:04
Nije Nikolicu novac presudni faktor u karijeri. On zeli voditi klub u Francuskoj, Njemackoj, Belgiji, Rusiji..

Covjek milioner. Pare mu uopste nisu faktor. A dat 480 000 bez poreza na trenera je budalastinja. znaci skoro milion sa premijama bonusima i jest milion. Ne treba nam u ovoj fazi razvoja takav trener. Da bi dovodio takvog trenera treba ti 5 igraca s vecom platom. Nema potrebe.
Ok slazem se, al isto tako mislim da ovi sto se spominju Jovic i Sabljic i slicni nisu nikakav napredak u odnosu na Husrefa, ne znam za tog Custovica , od svih ovih nabrojanih i ja bi njega najradije mada s obzirom na pritisak na upravu i da se vec ovadno njegovo ime spominje custo sumnjam da ce imati hrabrosti njega dovesti
LJUBAV ZA TEBE MJERE NEMA !

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 11 dec 2019, 22:13

Inijesta je napisao/la:
11 dec 2019, 22:11
11 dec 2019, 22:04

Ok slazem se, al isto tako mislim da ovi sto se spominju Jovic i Sabljic i slicni nisu nikakav napredak u odnosu na Husrefa, ne znam za tog Custovica , od svih ovih nabrojanih i ja bi njega najradije mada s obzirom na pritisak na upravu i da se vec ovadno njegovo ime spominje custo sumnjam da ce imati hrabrosti njega dovesti
"PARTIZAN na odmoru, a Marko Nikolić u - Videotonu! Trener koji je pre samo pet dana osvojio duplu krunu sa crno-belima, ušao u istoriju kluba iz Humske 1, u sredu u podne je podneo ostavku na svoju funkciju i odlučio da ode u redove mađarskog vicešampiona za platu od 800.000 evra godišnje!

Nikolić je sa klubom iz Sekešfehervara ugovorio trogodišnju saradnju za ukupno 2,4 miliona evra, a šokatnu vest je saopštio prvo sportskom direktoru Ivici Ilievu, a zatim i predsedniku Miloradu Vučeliću."

Eto toliko ti kosta Nikolic brate.

Sablic ti je bolji trener od Custovica 100%. Sablic je najbolji trener od svih koji se spominju. Fudbal gledajuci samo. Taktiku. Sad ko covjek, autoritet, sve sto ide mozda i nije kompletan paket. Cisto fudbalski Sablic je trenercina.

Jedini trener iz Srbije recimo kojeg bih ja volio je Lalatovic. To je pravi spoj . S njim bi grupe izborili. Dan kad bi plata kasnila on bi u novinama to rekao. Ko god bi mu se mijesao sabotirao rekao bi. Takav nama treba.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 11 dec 2019, 22:18

@Samozdravlje ma ne kažem ja ništa loše za Vahidina, naravno. Hase je najveća legenda kluba i grada, jer gradski stadion nosi njegovo ime. Trening kamp u Butmiru nosi ime po Keliju. Naravno, Vahidin je još živ (hvala Allahu, da nam još dugo poživi), a po živim se ne daju imena. Vahidin će sigurno ostat upamćen po igrama i golovima, dok će meni prva asocijacija na Kelija uvijek bit kola hitne pomoći i taj baksuzni rat. U vrijeme kad su sportski radnici mogli bježat gdje hoće, il ostat u gradu al na nekim funkcijama, Keli je sjeo u kola hitne pomoći i spašavao ranjenike. Možda bih ga prije nazvao herojem i legendom grada Sarajeva nego legendom FK Sarajevo, al dobro. Svakako da po mom mišljenju Vahidin zaokružuje tu trojku legendi, dok su (čast im svima) Pape, Hadžibegić i ostali ipak stepenica ispod. Vrhunski igrači i ikone kluba, ikone jednog vremena, al ne legende za sva vremena. Pape bi bio da se ikad poslije sjetio da je igrao za Sarajevo al eto, jbg.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 11 dec 2019, 22:22

Ova priča o novom treneru je baš zanimljiva jer imamo jedan začarani krug. Biće zanimljiva odluka uprave, jer će nam dati odgovor na pitanje kuda klub ide u narednom periodu.

Ukoliko želimo dovesti kvalitetnog trenera s referencama, jasno je da takav košta i takav će ti doći samo u slučaju da ima jak budžet za pojačanja za šta će trebati ogroman novac za naše prilike.

Ako ne planiramo ništa posebno vezano za neki iskorak, dovest će nekog u rangu Jović, Uščuplić i možda pokušati dovesti neko zvučnije pojačanje kako bi se na taj način smirilo stanje.

Nažalost, koga god da dovedemo nezadovoljni navijači (ne znam tačno čime) će ga otjerati nakon minimalnih grešaka, teško kome će se više ikad otrpiti kantanje u Evropi, debakl u derbijima i gubitak bodova protiv smiješnih s budžetima od par hiljada KM po sezoni.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Antikloc, Lecler, NeSamSafetee i 71 gost.